Selecteer een pagina

Raadpleeg hier de 5 tips voor de telefoonverzekering en profiteer direct van premievoordelen!

aug 21, 2019 | 0 Reacties

Ben jij op zoek naar een aantal handige tips om een telefoonverzekering af te sluiten? Dat is niet zo gek want het is tegenwoordig niet meer dan normaal om een polis af te sluiten voor je smartphone. Om je op weg te helpen hebben we 5 handige tips voor je samengesteld die je helpen bepalen of een verzekering telefoon een goede optie is voor jou situatie.

Tip 1: Heb je de telefoonverzekering echt nodig of niet?

De eerste tip die je in acht moet nemen is eigenlijk een vraag aan jezelf. Heb je de telefoonverzekering wel echt nodig? Soms is het niet nodig om de risico’s af te dekken als je over een goedkoop toestel beschikt. Vraag jezelf dus af welke verzekeringen heb ik nodig?

Doorgaans heb je geen telefoonverzekering nodig als je genoeg geld hebt om een nieuwe mobiele telefoon te kopen. Als je een telefoon koopt die 200 euro waard is dan is dat natuurlijk een heel ander geval als een nieuwe iPhone van 1200 euro. De aankoopprijs van een toestel kan je helpen bij het bepalen of het nodig is om een telefoonverzekering af te sluiten.

Tip 2: Weeg de kosten schade af tegen de premie

De tweede tip is ook belangrijk. Het is namelijk een goed idee om de kosten af te wegen tegen de eventuele kosten. Simpel gezegd, wat zijn de kosten als je toestel beschadigd raakt, en wat zijn de kosten als hij volledig defect is? Als je deze kosten inzichtelijk hebt gemaakt kun je kijken wat de totale premie is die je betaald en of het nuttig is om een polis af te sluiten

Zorg er ook voor dat je er rekening mee houdt dat er een eigen risico geldt, en wat het maximaal uit te keren bedrag is van de telefoonverzekering. Als de kosten niet te hoog zijn in het geval van een defect hoef je geen polis af te sluiten. Je kunt dan ook geld sparen om eventuele schade op te vangen.

Tip 3: Sluit niet direct een telefoonverzekering af bij aankoop toestel

Veel mensen bestellen een telefoon online, doorgaans krijg je bij aankoop direct een optie voorgeschoteld om je toestel te verzekeren. Dat is niet verplicht, en dat is maar goed ook. Doorgaans betaal je namelijk een stuk meer voor dit soort polissen in vergelijking met een specifieke telefoonverzekering.

Sommige verzekeraars verzekeren je telefoon tot een jaar na aankoop, als je direct een polis afsluit heb je geen mogelijkheid om de voorwaarden en tarieven met elkaar te vergelijken. Daardoor betaal je al snel te veel en heb je misschien een mindere dekking.

Tip 4: Check of je niet dubbel verzekerd bent

Het is ook handig om even te checken of je niet dubbel verzekerd bent. Soms wordt een smartphone namelijk gedeeltelijk verzekerd door een inboedelverzekering.

Het is daarom verstandig om alle lopende verzekeringen door te kijken, bekijk de polisvoorwaarden en kijk wat voor eventuele schade aan je telefoon gedekt is. Soms komt het ook voor dat een telefoon verzekerd is door de kostbaarhedenverzekering.

Lees ook: telefoonverzekering keert niet uit bij zakkenrollen

Tip 5: Zorg er voor dat je alle polissen langs elkaar hebt gehouden

Een ding is zeker, als je echt een goed beeld wil krijgen van de markt van telefoonverzekeringen is vergelijken de beste optie. Als je niet te veel wil betalen en een perfecte dekking wil vinden kun je gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Je kunt daarbij ook de premie en voorwaarden langs elkaar leggen, soms wijken de voorwaarden per verzekeraar af. Soms is dat ook zo met de premie, door te vergelijken kom je er achter welke premie en dekking het beste bij je past en welke aanbieder je het beste kunt kiezen.

Aanbieders vergelijken in 2022!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,49

✓ Premie betaling per maand

Afsluittermijn: 1 jaar na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

✓ Premie betaling per jaar

Afsluittermijn: 3 mnd na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

 Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
 Maandelijks opzegbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓ Tegen schade, verlies of diefstal

Verzeker heel je inboedel direct

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Miriam