Selecteer een pagina

Autoverzekering vergelijken & de goedkoopste premie in 2023 vinden?

Op zoek naar de beste autoverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met auto verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen auto verzekeren

 Gegarandeerd een lage premie!
Alle schade direct afgedekt
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Autoverzekering gids

Je autoverzekering, het kan goed zijn dat je deze polis al jaren bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. Over de jaren heen kan je dat behoorlijk wat geld kosten, de kans is namelijk groot dat je huidige situatie flink is veranderd. De dagwaarde van je auto kan bijvoorbeeld veranderd zijn, daarnaast is het waarschijnlijk mogelijk om een betere dekking of premie te krijgen na al die jaren. Omdat de maandelijkse premie voor je auto behoorlijk hoog kan zijn, is het slim om jaarlijks een vergelijking van alle autoverzekeraars op de markt te maken.

Is het vinden van een betere auto verzekering lastig?

Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer, je bent in 5 minuten klaar. Benieuwd of je wat kan besparen? Maak dan gebruik van de beste & makkelijkste manier om autoverzekeringen vergelijken onafhankelijk te regelen. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
  2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
  3. Geef meer informatie over je auto in de vergelijker
  4. Vergelijk autoverzekeringen en vind de beste auto verzekering

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope autoverzekering vergelijken

Het is mogelijk om je persoonlijke wensen en gegevens in te vullen. Om een goede vergelijking te maken is het nodig om je schadevrije jaren, postcode en leeftijd in te vullen. Hierna kun je heel gemakkelijk in 3 minuten de goedkoopste autoverzekering vinden. Wil je meer weten over autoverzekeringen? Lees dan onze gids en zie alle meest gestelde vragen overzichtelijk bij elkaar.

Wat is een autoverzekering?

autoverzekering vergelijker

Waar moet ik op letten bij autoverzekering vergelijken?


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. De verzekeraar bepaalt de premie van je persoonlijke autoverzekering namelijk op een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar je postcode, het aantal schadevrije jaren, het aantal gereden km per jaar en de leeftijd van de bestuurder.

  • Daarbij wordt er ook nog gekeken naar de oorspronkelijke cataloguswaarde of dagwaarde en kijkt de verzekeraar naar de mate van beveiliging van de auto en eventuele accessoires in de auto.

Alleen de WA auto verzekering is verplicht

Alleen de WA autoverzekering is verplicht, er zijn ook nog andere dekkingen beschikbaar waardoor je aanvullend kunt verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan het verzekeren van diefstal, vandalisme of schade bij een ongeluk.

  • Als je je eigen gegevens invult kun je gemakkelijk een goedkope autoverzekering vergelijken. Je kunt alle factoren selecteren die voor jou belangrijk zijn en beginnen met autoverzekering berekenen.
  • Binnen enkele minuten heb je een auto verzekering gevonden en hoor je vaak direct van de verzekeraar of je geaccepteerd wordt. Als dat het geval is, kun je direct verzekerd de weg op met je auto.

 

Autoverzekering dekkingen

autoverzekering vergelijk

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + volledige casco 

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Je hebt in Nederland 3 soorten dekkingen als je gaat kiezen voor een autoverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheid(WA) dekt schade die je aan anderen en aan hun bezittingen toebrengt tijdens een ongeval met de auto. De schade die je aan jezelf of eigen voertuig toedoet wordt niet vergoed. Je kunt deze schade aanvullend verzekeren, dit wordt over het algemeen aangeraden voor auto’s die ouder dan 8 jaar zijn.

WA + Beperkte casco

Als je kiest voor een WA + Beperkte casco wordt de schade die je aan anderen toebrengt, en ruit-, brand- of stormschade of schade als gevolg van diefstal of inbraak vergoed. Bij deze dekking wordt eigen schade door een ongeval niet vergoed.

WA + volledige casco of all risk verzekeren.

Op dat moment wordt naast de bovengenoemde schade ook schade door vandalisme of schade aan je auto door eigen schuld gedekt.

  • Als je kiest voor WA + volledig casco is het de meest uitgebreide dekking en daardoor ook vaak duurder dan de bovengenoemde dekkingen. Voor auto’s die niet meer dan 4 jaar jong zijn, kun je kiezen voor de uitgebreide dekking aan te gaan.

 

Welke auto verzekering vergelijken?

Veel mensen vragen, wat is de beste autoverzekering in 2023? Dat kan per persoon verschillen, de een zoekt de goedkoopste premie, terwijl een ander liever een complete dekking heeft.

Top 5 beste autoverzekering

Omdat er geen eenduidig antwoord op deze vraag is hebben we een lijst van beste autoverzekeringen opgesteld op basis van prijs, dekking en ervaringen van anderen.

  1. OHRA 
  2. Inshared 
  3. Ditzo 
  4. Centraal Beheer
  5. FBTO

 

Het kiezen van een autoverzekering kan best lastig zijn. Er zijn veel verschillende dekkingen beschikbaar en het aanbod is enorm, daardoor kun je het overzicht gemakkelijk verliezen en weet je niet precies welke aanbieder nu het beste bij je past.

  • Om het je gemakkelijk te maken hebben we een autoverzekering vergelijker beschikbaar. Vul de gegevens in, kies de criteria die belangrijk zijn voor je en begin met auto verzekering vergelijken.

Vergelijken autoverzekering, gebruik de filters

Je kunt heel makkelijk filteren op voorkeur en diverse autoverzekeraars langs elkaar houden. In iedere situatie ben je direct bezig met de goedkoopste autoverzekering vergelijken, het maakt niet uit welke filters je instelt, wij tonen de goedkoopste auto verzekering altijd bovenaan in onze vergelijker.

Gepersonaliseerde & onafhankelijke vergelijking

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar, daardoor weet je 100% zeker dat onze vergelijking onafhankelijk tot stand komt.

Wil jij al beginnen met auto verzekering vergelijken? Klik dan op de button aan de linkerkant of scroll direct naar boven. Vul je gegevens in en ga op zoek naar de meest scherpe premies van Nederland, we weten zeker dat er een geschikte polis tussen zit voor iedere auto!

Meest gestelde vragen over de autoverzekering

Niet geaccepteerd door autoverzekeraar, wat nu?

We krijgen vaak de vraag wat er gebeurt als je niet wordt geaccepteerd bij een auto verzekering. Het is immers verplicht in Nederland om te beschikken over een WA-verzekering als automobilist. Je kunt maar moeilijk onder de acceptatievragen bij autoverzekeraars uitkomen.

Raar vinden wij het dan ook dat autoverzekeraars geen acceptatieplicht moeten naleven. Tegenwoordig is het mogelijk om bij vrijwel iedere verzekeraar geaccepteerd te worden, maar in sommige gevallen kun je ook geweigerd worden.

Vaak wordt je geweigerd als er het risico op schade of diefstal te hoog is in jouw situatie. Het kan aan verschillende punten liggen, heb je bijvoorbeeld ooit te maken gehad met de politie en is je rijbewijs afgepakt, dan kan de verzekeraar je nog wel eens weigeren. Een autoverzekering afsluiten met strafblad is dan ook een lastige kwestie.

Ook naar leeftijd wordt erg goed gekeken. Ben je bijvoorbeeld 21 en rijd je in een dure Mercedes, dan kan een auto verzekeren op jou naam nog moeilijk worden.

Waarom kun je geweigerd worden bij autoverzekeraars?

Een verzekeraar kan je door verschillende redenen weigeren voor een autoverzekering. Je wordt dan dus niet geaccepteerd en moet je op zoek naar een andere verzekeraar. Hieronder hebben we een aantal redenen onder elkaar gezet waarom je niet geaccepteerd kunt worden voor een autoverzekering:

  • Het kan zijn dat je in het verleden al vaak schade hebt gereden en flink wat claims hebt gedaan bij jou toen huidige autoverzekeraar. Vaak hanteert de verzekeraar dit als een hoog risico op schade, dus ook uitkering.
  • Als je in het verleden wanbetaling hebt laten voorkomen bij een andere autoverzekeraar en hierdoor je oude autoverzekering kwijt bent.
  • Het rijden van een sportieve of dure auto op een jonge leeftijd. Het risico op schade is dan te groot voor de verzekeraar door weinig ervaring en de auto zelf.
  • Als je in het verleden te maken hebt gehad met de politie, denk hierbij aan rijden met teveel alcohol op of het hebben van een strafblad. De verzekeraar ziet dit als een te groot risico.
  • Teveel negatieve schadevrije jaren

Doet een van deze problemen zich voor, dan krijg je vaak een bericht van je verzekeraar waar je een autoverzekering hebt aangevraagd. In de meeste gevallen geven verzekeraars dan advies waar je wel een geschikte autoverzekering kunt krijgen met een van deze risico’s.

Wat kun je doen na de weigering van autoverzekering?

Het kan soms voorkomen dat je nergens wordt geaccepteerd door autoverzekeraars. Verzekeraars weten dat er mensen rondlopen die hier last van hebben, ze hebben hier een oplossing voor bedacht. Je kunt je namelijk proberen te verzekeren bij verzekeraar genaamd Rialto.

Deze verzekeraar is een van de weinige, met een soepel acceptatieproces. Heb je dus last van grote risico’s, dan kun je vaak terecht bij deze autoverzekeraar. Helaas is het wel zo dat je met hogere risico’s ook vaak een hogere premie moet betalen.

Hoe vraag je schadevrije jaren op?

Soms willen mensen weten hoeveel schadevrije jaren ze hebben opgebouwd bij bijvoorbeeld het doen van een claim. Maar hoe kom je ook alweer achter de totale schadevrije jaren? Dit kan op verschillende manieren en kan snel geregeld zijn. Heb je toevallig jouw polisblad van jouw autoverzekering voor je liggen, dan kun je hier direct de aantal schadevrije jaren vinden.

Opvragen schadevrije jaren met een royementsverklaring

Als je ervoor kiest om je huidige autoverzekering op te zeggen en over te stappen, dan krijg je automatisch een royementsverklaring opgestuurd door je autoverzekeraar. Dit is je schriftelijke bewijs met daarop vastgesteld jouw huidige schadevrije jaren. Een officieel document dus met daarin jouw schadevrije jaren, handig als jouw nieuwe verzekeraar hierom vraagt.

Opvragen schadevrije jaren met hulp van jouw oude verzekeraar

Het komt wel eens voor dat je geen royementsverklaring krijgt thuisgestuurd bij opzegging van de autoverzekering. Daarnaast is het polisblad met daarop de schadevrije jaren vaak kwijt, je kunt dan zelf actie ondernemen.

Kom in contact met jouw oude verzekeraar en vraag ze om de royementsverklaring. Vervolgens krijg jij een officieel document met daarin jouw schadevrije jaren thuis opgestuurd.

Opvragen schadevrije jaren door gebruik van de Roy-data

In Nederland gebruiken verzekeraars en dus ook autoverzekeraars het Roy-data systeem, dit is een enorme database met daarin gegevens, dus ook jouw schadevrije jaren. Jouw oude verzekeraar moet deze gegevens invullen in de database om jouw nieuwe verzekeraar te helpen bij het aanmeldproces.

Maar ook jijzelf kan deze gegevens opvragen, echter duurt het over het algemeen een maand voordat je deze gegevens hebt ontvangen. Niet een erg snelle manier dus.

Hoe zit het met mijn lease auto?

Veel mensen rijden in Nederland rond in een lease auto. Maar hoe zit het met je schadevrije jaren als je een lease auto rijd en maakt dit een verschil? Als je wilt weten hoeveel schadevrije jaren je hebt gereden met een lease auto, dan kun je het best contact opnemen met de desbetreffende leasemaatschappij om de gegevens op te vragen. Ook kun je jouw werkgever dit vragen om te laten doen.

Hoe zit het met een auto van de zaak?

Naast een lease auto rijden veel mensen in Nederland ook met een auto van de zaak. Zij krijgen deze vaak als er veel gereisd moet worden. Als je wilt weten hoeveel schadevrije jaren je hebt gereden met een auto van de zaak, dan raden we je aan om contact op te nemen met meestal de HRM-manager.

Vaak wordt er duidelijk bijgehouden hoeveel schade er is gereden en door wie precies, dus hier achter komen moet bij veel bedrijven geen probleem zijn.

Wat te doen met negatieve schadevrije jaren?

Het kan zo zijn dat je afgelopen tijd flink wat negatieve schadevrije jaren hebt opgebouwd door claims. Wil je dan overstappen naar een andere autoverzekering, dan kun je geweigerd worden door teveel negatieve schadevrije jaren.

In onze vergelijker kun je jouw schadevrije jaren opgeven en je krijgt direct alle autoverzekeringen met daarbij de maandelijkse premies. Zo kun je dus goed oriënteren naar alle autoverzekeringen, ook met negatieve schadevrije jaren.

Wat is een negatief schadevrij jaar?

Je krijgt te maken met negatieve schadevrije jaren, als er schade wordt geclaimd terwijl je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Er wordt door verzekeraars over het algemeen gebruik gemaakt van een bonus-malusladder.

Met negatieve schadevrije jaren sta je dus aan de onderkant en zelfs nog dieper aan de bonus-malusladder. Je wordt dan door de meeste verzekeraars gezien als een risico op schade. Vaak is het dan moeilijk om jezelf te verzekeren bij een andere autoverzekeraar.

Autoverzekering voor je kind afsluiten mogelijk?

Zoals het eigenlijk hoort in Nederland kun je alleen een autoverzekering afsluiten op een auto, als jij ook echt zelf de kentekenhouder van het voertuig bent. Wel wordt er anders naar gekeken door verzekeraars als het gaat om inwonende partners.

Soms is het namelijk wel mogelijk om bij sommige verzekeraars een autoverzekering af te sluiten voor een auto die niet op jou naam staat. Er moet dan wel aan voorwaarden voldaan worden, namelijk dat de kentekenhouder inwonend is.

Autoverzekering afsluiten voor je kind

Steeds meer ouders kiezen ervoor om een auto te verzekeren van hun kind op hun eigen naam. Veel ouders doen dit omdat jongeren een stuk meer premie moeten betalen, dit vanwege de leeftijd en weinige rij ervaring. Pas na de leeftijd van 24 jaar wordt hier minder naar gekeken door de autoverzekeraar.

Aan het verzekeren van auto van je kind zijn auto zitten helaas ook nadelen. Je kind bouwt dan zelf namelijk geen persoonlijke schadevrije jaren op, dit betekent dat de premie op latere leeftijd nog steeds prijzig kan zijn.

Veel verzekeraars erkende dit probleem en hebben daarom speciale autoverzekeringen op de markt gebracht voor jongeren. Dit zijn autoverzekering die voor jongeren betaalbaar zijn

Wat is een voorlopige dekking?

Als je een autoverzekering afsluit online, dan mag je in de meeste gevallen niet altijd direct met de auto de weg op om te rijden. Het is namelijk zo dat de autoverzekeraar jou eerst moet accepteren en de aanvraag moet bekijken. Tegenwoordig duurt dit maar enkele dagen en je krijgt vervolgens de polisvoorwaarden en de groene kaart thuisgestuurd.

Echter is het zo dat verzekeraars vaak wel een voorlopige dekking uitgeven, dit gaat per e-mail of sms. Door deze voorlopige dekking kun je direct de weg op en ben je verzekerd totdat je geaccepteerd wordt bij de autoverzekeraar.

Het begrip voorlopige dekking auto

Als je een autoverzekering afsluit, dan kun je goed het begrip ‘voorlopige dekking auto’ tegenkomen. Hiermee wordt bedoeld dat je auto verzekerd is totdat de verzekeraar jou heeft geaccepteerd of geweigerd heeft.

Stel je rijd schade met je auto, dan worden kosten vergoed zoals jij dit hebt aangevraagd bij de autoverzekeraar. Rijden is dus geen probleem.

Bij welke autoverzekeraar krijg ik voorlopige dekking?

Je kunt kiezen uit tal van autoverzekeringen, maar bij welke autoverzekeraar krijg je een voorlopige dekking. Met een nieuwe auto wil je immers zo snel mogelijk gaan rijden en dit kan niet onverzekerd. Heb je een nieuwe auto van flink wat waarde of is die erg zwaar, dan krijg je helaas niet altijd een voorlopige dekking auto.

Ook als je negatieve schadevrije jaren hebt, dan wordt er vaak geen voorlopige dekking verstrekt door de verzekeraar. Het risico op schade vindt de verzekeraar dan te groot. Als je geen voorlopige dekking verstrekt krijgt, dan betekent dit vaak niet meteen dat je niet wordt geaccepteerd voor jouw aanvraag.

Hoe kom ik erachter of ik een voorlopige dekking heb gekregen?

Vaak als je een autoverzekering afsluit, dan krijg je een voorlopige dekking. Maar hoe weet je nou wanneer je beschikt over een voorlopige dekking? Je wil natuurlijk niet onverzekerd rondrijden. Vaak krijg je van jouw nieuwe verzekeraar een sms of e-mail met daarin meer informatie over de voorlopige dekking en of je deze verstrekt krijgt.

Heb je nog geen voorlopige dekking, ga dan absoluut niet de weg op. Je bent namelijk onverzekerd op dat moment en mogelijke schade wordt niet vergoed.

Hoe zit het met aanvullende autoverzekeringen?

Ook bij autoverzekeringen kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Dit worden ook bij autoverzekeringen aanvullende verzekeringen genoemd. Met een aanvullende verzekering krijg je meer vergoeding bij schade of rechtsbijstand.

Vaak betaal je hier maandelijks wel een hogere premie voor. Je hebt verschillende aanvullende verzekeringen zoals een rechtsbijstandverzekering, inzittendenverzekering of een no-claim beschermer.

Wat is een aanvullende inzittendenverzekering?

Het is mogelijk om jezelf en je passagiers te verzekeren naast een normale autoverzekering. In veel situaties krijg je dan een extra vergoeding. Je hebt twee verschillende inzittendenverzekeringen, zo heb je de schadeverzekering voor inzittenden of een ongevallen-inzittendenverzekering. Lees hieronder meer over deze twee verschillende aanvullende verzekeringen.

Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering?

Je bent met een ongevallen-inzittendenverzekering verzekerd bij een ongeval waardoor je invalide wordt of overlijd. De verzekeraar keert achteraf een bedrag uit. Ook passagiers zijn met deze aanvullende verzekering verzekerd hiervoor.

Wij raden aan om ook te kijken naar de schadeverzekering inzittenden. Je krijgt namelijk in meer situaties een hogere vergoeding bij deze soort aanvullende verzekering.

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

Naast letselschade als bestuurder krijg je ook schade aan kleding of bagage vergoedt. De hoeveelheid van de schade wordt volledig vergoedt met een schadeverzekering inzittenden. Je krijgt zelfs schade vergoedt wanneer je zelf het ongeval veroorzaakt hebt. Daarnaast kunnen passagiers ook gebruik maken van jouw verzekering en mogelijke schade claimen.

Veel mensen weten niet dat passagiers ook schade kunnen claimen bij de WA-verzekering van de tegenpartij. Dit kan echter alleen als de bestuurder het ongeval niet zelf heeft veroorzaakt, dan moet er sprake zijn van een van de twee aanvullende inzittendenverzekeringen.

Wat is een no-claimbeschermer?

Als je gebruik maakt van de no-claimbeschermer, dan is het mogelijk om zonder grote gevolgen een keer per jaar schade te claimen. De maandelijkse premie stijgt niet, maar schadevrije jaren worden niet opgebouwd en je hebt een stuk minder no-claim korting.

Wij raden deze no-claimbeschermer alleen aan voor mensen die van plan zijn om lang bij dezelfde autoverzekeraar te blijven.

Wat is de verhaalsrechtsbijstandverzekering?

Heb je een ongeluk, dan kan juridische hulp nog wel eens van pas komen. Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij een ongeval. Wil je schade of letsel verhalen op de tegenpartij, dan kan juridische hulp ervoor zorgen dat je deze kosten vergoedt krijgt. Dus je krijgt hulp bij het claimen van schade en het bewijzen van jouw onschuld bij een mogelijk ongeval.

Ook kun je een ander soort aanvullende verzekering om rechtsbijstand te krijgen. Dit heet een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen. Vaak krijg je in een stuk meer situaties veel meer vergoedt.

Wat is rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen?

Met deze soort aanvullende verzekering krijg je naast juridisch advies ook deskundige rechtshulp vergoed. Na een ongeval is het fijn om hulp te krijgen van mensen die er verstand van hebben. Ook kun je met deze aanvullende verzekering je onschuld laten bewijzen of een andere partij schuldig laten stellen.

Schade die is ontstaan bij het ongeval wordt berekend. Hangt er strafvervolging boven je hoofd door een verkeersovertreding, dan krijg je met een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen hulp hierbij. Ook conflicten die ontstaan tussen jou en de garage worden opgelost met juridische hulp.

Echter is deze verzekering alleen voor mensen met een auto. Wil jij ook juridische hulp als fietser, voetganger of motorrijder? Dan kun je altijd nog kiezen voor de rechtsbijstandverzekering voor verkeer. Rechtshulp wordt vergoed met deze soort aanvullende verzekering.

Wat is een WA-verzekering?

Met een WA-verzekering wordt een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering bedoeld. Het is een verzekering die kosten vergoedt bij schade die je toebrengt aan iemand anders. In Nederland is het verplicht om te beschikken over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering als je over een auto beschikt.

Wat wordt er vergoedt met een WA-verzekering?

Het is in Nederland verplicht om te beschikken over een WA-verzekering als je een voertuig met motor op je naam hebt staan. Het vergoedt alle schade die jij toebrengt aan andere, als je hier wettelijk aansprakelijk voor gesteld kan worden.

Wat is een WA + beperkt casco?

Het is in Nederland verplicht dat iedere automobilist beschikt over een WA-verzekering. Met deze verzekering is schade aan andere voertuigen gedekt, maar schade aan eigen voertuig niet.

Je kunt ervoor kiezen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten met verschillende dekkingen. Wil je dat schade van je eigen auto ook vergoedt wordt, dan kun je kiezen voor een WA beperkt casco of volledig casco.  

Wat wordt er vergoedt met een WA beperkt casco?

Als je kiest voor een WA + beperkt casco, dan wordt bepaalde schade aan je eigen auto ook vergoedt. Er worden alleen schades vergoedt waar een bestuurder geen invloed op heeft kunnen uitoefenen. Bijvoorbeeld schades zoals:

  • Schades die ontstaan bij rellen
  • Schades die worden toegebracht door natuurgeweld of natuurrampen
  • Ruitschade door andere toegebracht
  • Diefstal van voertuig, ook oplichting, verduistering of joyriding door andere mensen
  • Schade toegebracht door loslopende dieren
  • Brand door een explosie, bliksem of zelfontbranding van het voertuig
  • Schade toegebracht door een luchtvaartuig

Wat kost WA + Beperkt casco?

Je kunt dus kiezen voor verschillende dekkingen. Vaak verschilt de premie maar een paar euro’s in vergelijking met een basis WA-verzekering. Gebruik de autoverzekering vergelijker om direct het gehele aanbod aan autoverzekeringen in te kunnen zien.

Je kunt alle dekkingen met elkaar vergelijken en vanuit daar de beste deal kiezen. Handig omdat je jouw eigen wensen en andere filters kunt toepassen om een zo goed mogelijke verzekering te krijgen.

Wat is een WA + volledig casco?

Je kunt kiezen voor een minimale WA-dekking, WA + beperkt casco of een WA + volledig casco. Het is in Nederland verplicht om een minimale WA-dekking te hebben als je beschikt over een motorisch voertuig. Als je wilt dat jouw voertuig volledig verzekerd is voor alle soorten schade, dan kun je kiezen voor een WA + volledig casco. Vaak wordt deze soort dekking ook een all risk verzekering genoemd.

Wat wordt er vergoedt bij een WA + volledig casco?

Vrijwel alle soorten schade aan je voertuig worden vergoedt met een WA + volledig casco verzekering. Sowieso worden alle schades vergoedt die ook gelden bij een WA + beperkt casco, maar bij deze dekking krijg je nog meer soorten schades vergoed:

  • Bij vandalisme
  • Schade door overstromingen
  • Schade door met voertuig te water gaan of van de weg te raken
  • Schade door stoten, botsen, slippen of omslaan met het voertuig

De rest van de schades die worden vergoedt kun je vinden bij het kopje van WA + beperkt casco.

Wat kost WA + volledig casco?

Voor deze soort dekking betaal je een stuk meer premie doordat je ook meer schades vergoedt krijgt. Er wordt door de verzekeraar voor de premie bepaling gekeken naar de leeftijd, gewicht van het rijtuig, waarde van het voertuig en de regio waar de bestuurder woont van het voertuig.

Heb je bijvoorbeeld een dure auto en veroorzaak je schade, dan kunnen kosten hiervan hoog oplopen. Vergoeding van schades is bij vrijwel iedere autoverzekeraar hetzelfde, alleen de premies verschillen vaak.

Waarom kiezen voor een WA + volledig casco?

Het is niet altijd verstandig om te kiezen voor deze soort dekking. Soms kan het zijn dat je over een auto beschikt met een lage waarde, dan is het niet altijd voordelig om hier speciaal een WA + volledig casco voor af te sluiten. Het kan zijn dat je schade beter zelf kunt betalen om een stuk meer geld te besparen.

Een goedkope autoverzekering vinden lastig?

Het komt regelmatig voor dat mensen aan ons vragen, wat is de goedkoopste autoverzekering? Dat is natuurlijk niet zo gek, de maandelijkse kosten kunnen behoorlijk oplopen en het kan natuurlijk nooit kwaad om een besparing te maken in de zoektocht naar de beste autoverzekering voor jou.

Een ding willen we direct duidelijk maken, over het algemeen is de goedkoopste autoverzekering van Nederland ook meteen de minst goede van Nederland op het gebied van dekking.

Het hoeft in principe natuurlijk geen probleem te zijn om de goedkoopste autoverzekering te kiezen, je moet dan alleen niet te veel van de dekking te verwachten.

Het is belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed doorleest als je voor een goedkope autoverzekering gaat. Soms kun je er achter komen dat je beter wat meer kan betalen dan voor de goedkoopste variant te gaan, maak daarom altijd een vergelijking van de goedkoopste autoverzekeringen.

Hoe besparen op de autoverzekering?

We krijgen vaak de vraag hoe je kunt besparen op een autoverzekering. Het is namelijk zo dat de premies van verschillende autoverzekeringen flink uit elkaar liggen. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten dekking: minimale WA-verzekering, WA + beperkt casco of WA + volledig casco.

Je betaalt het minste premie voor de minimale WA-verzekering en het meeste geld voor de WA + volledig casco. Ben er wel van bewust dat het in Nederland verplicht is om minimaal te beschikken over een WA-verzekering.

Ga voor goedkope dekking

Het is dus degelijk mogelijk om geld te besparen bij het kiezen van een autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe auto aangeschaft, dan is het slim om te gaan voor de WA + volledig casco dekking.

Elke soort schade wordt dan vergoedt door jouw autoverzekeraar. Je betaalt dan wel wat meer premie. Er wordt vooral gekeken naar de waarde van de auto, bij een te oude auto betaal je vaak teveel premie.

Wanneer er namelijk moet worden uitgekeerd door de verzekeraar, dan wordt er gekeken naar de dagwaarde van het voertuig. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een voertuig dat ouder is dan 8 jaar te verzekeren met een minimale WA-dekking.

Dit is echter niet slim om te doen wanneer je een riante korting ontvangt van jouw huidige zorgverzekeraar, dan is een andere autoverzekering vaak niet goedkoper.

Overstappen naar een WA-dekking zorgt voor een veel lagere maandelijkse premie. Je levert hier wel flink wat voor in. Alleen schade aan derden wordt vergoedt, dus geen schade aan eigen voertuig. Vaak wordt er dan gesproken over de wettelijke aansprakelijkheid, je krijgt hier mee te maken bij een aanrijding bijvoorbeeld.

Besparen met autoverzekeringen vergelijken

Er is nog een andere manier om geld te besparen met autoverzekeringen. Je kunt namelijk bij ons alle premies en zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Autoverzekeringen vergelijken kan iedereen, je hoeft hier geen verstand van te hebben.

Enkel een paar gegevens zijn nodig zoals jou kenteken en schadevrije jaren. Vervolgens krijg je direct het gehele aanbod met polisvoorwaarden, dekking en alle andere belangrijke informatie zoals verzekeren bij het gebruik van een laadpaal voor thuis.

Hoe kom ik achter de nieuwwaarde van mijn auto?

Als je een claim doet en een bedrag uitgekeerd wilt hebben, dan wordt er vaak gebruik gemaakt van de nieuwwaarde regeling door autoverzekeraars. Het kan voorkomen dat je een claim moet doen door bijvoorbeeld diefstal van het voertuig of een aanrijding waarbij de auto betrokken is. Kosten hiervan krijg je dan vergoed. Echter moet je hiervoor wel beschikken over een WA + beperkt casco of WA + volledig casco.

Vaak wordt ook jouw maandpremie bepaalt aan de nieuwwaarde van je voertuig. Hoe hoger de nieuwwaarde is, hoe meer premie je maandelijks moet betalen voor de autoverzekering.

Tot wanneer wordt de nieuwwaarde uitgekeerd?

Tijdens de looptijd van de autoverzekering wordt er bij een claim maar voor een bepaalde tijd gewerkt met de nieuwwaarde door verzekeraars.

Soms wordt er bij diefstal of een total loss verklaring alleen in het eerste jaar een bedrag uitgekeerd ten hoogte van de nieuwwaarde, zo kan de verzekeraar hiervoor ook 3 jaar hanteren. Bekijk voordat je een beperkt casco of een all risk verzekering afsluit dus goed de polisvoorwaarden.

Wat is een aanschafwaarde en cataloguswaarde?

Als je al vaker te maken hebt gehad met een autoverzekering, dan heb je vast al ooit eens de termen aanschafwaarde en cataloguswaarde voorbij zien komen. Met de cataloguswaarde wordt de waarde van de auto bedoeld zoals deze in de catalogus stond bij aanschaf van het voertuig, dit is dus inclusief belasting en het BPM.

Met de aanschafwaarde wordt de waarde bedoeld waarvoor het voertuig is aangeschaft, dit kan dus verschillen met de cataloguswaarde door bijvoorbeeld aanbiedingen of minder gekozen opties.

Hoe kom je nu achter de nieuwwaarde?

Het kan zijn dat je wilt weten wat op het moment de nieuwwaarde is van jouw auto, hier kun je op verschillende manieren achter komen. Om aan officiële gegevens te komen raden we aan om het RDW te raadplegen.

Vul je kenteken in op de website en kom direct achter de nieuwwaarde van jouw auto. Bekijk de nieuwwaarde goed voordat je een autoverzekering gaat afsluiten. Daarnaast raden we aan om alle autoverzekeringen met elkaar te vergelijken door middel van de vergelijker.

autoverzekeringen vergelijken
auto verzekering vergelijken
autoverzekering afsluiten
vergelijk autoverzekering
auto verzekering vergelijken
autoverzekering berekenen

Laatst geupdatet op 17/04/2021

  • adana escort
  • adana bayan escort
  • adıyaman escort
  • adıyaman bayan escort
  • afyon escort
  • afyon bayan escort
  • amasya escort
  • amasya bayan escort
  • aksaray escort
  • aksaray bayan escort
  • antalya escort
  • antalya bayan escort
  • bilecik escort
  • bilecik bayan escort
  • bingöl escort
  • bingöl bayan escort
  • bitlis escort
  • bitlis bayan escort
  • burdur escort
  • burdur bayan escort
  • çanakkale escort
  • çanakkale bayan escort
  • çankırı escort
  • çankırı bayan escort
  • diyarbakır escort
  • diyarbakır bayan escort
  • düzce escort
  • düzce bayan escort
  • elazığ escort
  • elazığ bayan escort
  • eskişehir escort
  • eskişehir bayan escort
  • giresun escort
  • giresun bayan escort
  • kahramanmaraş escort
  • maraş bayan escort
  • kayseri escort
  • kayseri bayan escort
  • konya escort
  • konya bayan escort
  • kütahya escort
  • kütahya bayan escort
  • manisa escort
  • manisa bayan escort
  • osmaniye escort
  • osmaniye bayan escort
  • sakarya escort
  • sakarya bayan escort
  • samsun escort
  • samsun bayan escort
  • uşak escort
  • uşak bayan escort
  • van escort
  • van bayan escort
  • zonguldak escort
  • zonguldak bayan escort
  • trabzon escort
  • trabzon bayan escort
  • sivas escort
  • sivas bayan escort
  • tekirdağ escort
  • tekirdağ bayan escort
  • ankara escort
  • ağrı escort
  • ardahan escort
  • artvin escort
  • aydın escort
  • balıkesir escort
  • bartın escort
  • batman escort
  • bayburt escort
  • bolu escort
  • çorum escort
  • denizli escort
  • edirne escort
  • erzincan escort
  • erzurum escort
  • gaziantep escort
  • gümüşhane escort
  • hakkari escort
  • hatay escort
  • ığdır escort
  • izmir escort
  • karabük escort
  • karaman escort
  • kars escort
  • kastamonu escort
  • kırıkkale escort
  • kırklareli escort
  • kırşehir escort
  • kilis escort
  • izmit escort
  • mardin escort
  • mersin escort
  • muğla escort
  • muş escort
  • nevşehir escort
  • niğde escort
  • ordu escort
  • rize escort
  • siirt escort
  • sinop escort
  • urfa escort
  • şırnak escort
  • tokat escort
  • tunceli escort
  • yalova escort
  • yozgat escort
  • adana escort
  • ankara escort
  • antalya escort
  • aydın escort
  • balıkesir escort
  • bursa escort
  • çanakkale escort
  • denizli escort
  • elazığ escort
  • erzurum escort
  • eskişehir escort
  • gaziantep escort
  • izmir escort
  • bursa escort
  • ankara escort
  • antalya escort
  • istanbul escort
  • konya escort
  • mersin escort
  • samsun escort
  • maltepe escort
  • van escort
  • eskisehir escort
  • mersin escort
  • alanya escort
  • adana escort
  • atasehir escort
  • atasehir escort
  • ankara escort
  • tuzla escort
  • bursa escort
  • manavgat escort
  • istanbul escort
  • erzurum escort
  • samsun escort
  • giresun escort
  • buca escort
  • gaziantep escort
  • kayseri escort
  • malatya escort
  • konya escort
  • trabzon escort
  • didim escort
  • malatya escort
  • urfa escort
  • diyarbakir escort
  • elazig escort
  • kartal escort
  • izmir escort
  • adana escort
  • sincan escort
  • hatay escort
  • gebze escort
  • van escort
  • maltepe escort
  • canakkale escort
  • umraniye escort
  • ordu escort
  • izmir escort
  • balikesir escort
  • bahcelievler escort
  • elazig escort
  • kartal escort
  • alanya escort
  • batman escort
  • bursa escort
  • sakarya escort
  • izmir escort
  • ankara escort
  • gaziantep escort
  • diyarbakir escort
  • adana masoz
  • kocaeli escort
  • denizli escort
  • erzurum escort
  • antalya escort
  • adana escort
  • corlu escort
  • marmaris escort
  • izmir escort
  • tekirdag escort
  • kutahya escort
  • sancaktepe escort
  • afyon escort
  • esenyurt escort
  • eskort ankara
  • tokat escort
  • giresun escort
  • atasehir escort
  • cerkezkoy escort
  • basaksehir escort
  • kayseri masoz
  • diyarbakir escort
  • yalova escort
  • manisa escort
  • trabzon escort
  • aydin escort
  • ankara escort
  • izmir escort
  • aksaray escort
  • fatih escort
  • sivas escort
  • gaziantep escort
  • kahramanmaras escort