Selecteer een pagina

Wat Is Het Borg Certificaat, En Hoe Kan Ik Met Dit Certificaat Besparen Op Mijn Inboedelverzekering?

mrt 24, 2020 | 0 Reacties

Als je op zoek bent naar een verzekering voor je woning zie je regelmatig voorbijkomen dat je korting kunt krijgen indien je een BORG certificaat hebt. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat moet je doen om deze certificering te krijgen? Lees snel verder om er achter te komen hoe het werkt. Heb je al een certificaat? Begin dan direct met de beste inboedelverzekering van 2022 bekijken om te besparen.

Wat is een BORG certificaat?

Een BORG certificaat is een document waarmee je kunt bewijzen dat je woning goed beveiligd is tegen inbraak en diefstal. Het is dan ook niet zo gek dat veel verzekeraars je een fikse korting op de premie geven als je een BORG certificaat in het bezit hebt. Toch moet je natuurlijk wel wat dingen doen om deze certificering te krijgen, de eerste stap die je moet zetten is beveiligingsmaatregelen aan je woning laten uitvoeren.

  • Deze maatregelen moeten worden uitgevoerd door een erkend beveiligingsbedrijf, zodra je dit gedaan hebt kun je het certificaat gaan aanvragen. Een schade expert van het beveiligingsbedrijf komt bij je langs om te controleren of je aan de eisen voldoet om het certificaat te verzilveren.

Kosten BORG certificaat

Aan de aanvraag van een BORG certificaat zitten dus kosten verbonden, je moet de beveiligingsbedrijven aan het CCV betalen voor de erkenning. Deze kosten worden doorberekend aan klanten, uiteraard moet je er ook rekening mee houden dat er kosten gemaakt moeten worden om eventuele beveiligingsmaatregelen te laten uitvoeren.

Risicoklasse voor BORG certificaat

Deze beveiligingsmaatregelen worden bepaald aan de hand van de zogenoemde risicoklasse. Deze indeling is opgezet door het Verbond van Verzekeraars en het Verbond van Beveiligingsorganisaties. Op basis van deze richtlijnen bepaalt een schade expert in welke risicoklasse je woning valt. Op dit moment zijn er 4 verschillende risicoklassen.

Factoren voor de risicoklasse BORG

Maar in welke risicoklasse val je? Dat hangt af van een aantal factoren zoals de aanwezigheid van diefstalgevoelige spullen zoals laptops, computers, sieraden, televisies, antiek of kunst. Doorgaans is de volgende stelregel een prima richtlijn, hoe hoger de waarde van de inboedel in je woning, hoe hoger de risicoklasse. Op basis van de klasse waarin je woning valt wordt er gekeken naar passende beveiligingsmaatregelen.

Alarmsysteem in je woning

Het kan slim zijn om een alarmsysteem in je woning aan te laten leggen. Dit kan gedaan worden door een erkend BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Na het aanleggen van zo’n systeem krijg je direct een certificaat overhandigd.

  • Met dat bewijs kun je weer aantonen dat het alarmsysteem in je woning deskundig en betrouwbaar is.
  • Het voordeel van het hebben van een BORG-certificaat is een aantal inboedelverzekeraars korting geeft op de premie van de inboedelverzekering wanneer je kunt aantonen dat je een BORG-certificaat hebt. Ook als je een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebt, kun je een premiekorting krijgen.

Meer informatie bekijken

Meer weten over allerlei zaken rondom de inboedelpolis? Lees dan de volgende gidsen en informatieve artikelen door om alles te weten te komen.

 

Direct besparen op je maandelijkse lasten?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op je maandelijkse vaste lasten? Bekijk of je huidige polis voor een betere premie kan of sluit een nieuwe af. Zorg natuurlijk altijd dat je alle verzekeraars goed met elkaar vergelijkt. Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres. Op dit moment kun je op onze website beginnen met meer dan 50 verzekeringen vergelijken.

Alle aanbieders met elkaar vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020