Selecteer een pagina

Buitenshuisverzekering vergelijken in 2022 | Lees je in, vergelijk en profiteer direct

nov 15, 2019 | 0 Reacties

Wanneer je vaak op weg bent voor bijvoorbeeld je werk is het fijn om al je dure spullen toch verzekerd te hebben. Als je thuis bent en er mocht een ongelukje gebeuren met een van je spullen dan vallen deze onder de inboedelverzekering. Maar zodra je het huis verlaat zijn deze spullen automatisch niet meer meeverzekerd. Hiervoor heb je dus een zogeheten kostbaarheden buitenshuisverzekering nodig, zo zijn je spullen altijd en overal verzekerd tegen diefstal en schade wanneer dit niet jou eigen schuld is.

Meestal worden de spullen het eerste jaar vergoedt op basis van de nieuwwaarde maar dit verschilt natuurlijk per verzekeraar. Sommige hanteren namelijk een uitkeringsbedrag die wordt bepaalt door de dagwaarde van het apparaat. Maak daarom altijd een afweging tussen de premie die je maandelijks betaald en de schade die kan ontstaan.

Buitenshuisverzekering telefoon, wat houdt het in?

Je telefoon is tegenwoordig een van je meest gebruikte apparaten en ook zeker niet de goedkoopste. Ben je veel onderweg voor werk dan wil je deze spullen ook buitenshuis verzekeren, het zijn namelijk kostbare spullen die je niet kan missen. Bij de meeste verzekeraars kan je met een aanvullende dekking je telefoon en andere apparatuur verzekeren, meestal is het dan alleen in Nederland verzekerd.

Je vult je inboedelverzekering dan als het ware aan met een buitenshuisverzekering telefoon om ook buitenshuis verzekerd te zijn tegen schade, diefstal of verlies.

Ook moet je nagaan of je verzekerd bent voor diefstal en/of verlies want dit kan namelijk ook verschillen per verzekeraar. Bekijk dus altijd de algemene voorwaarden van de verzekeraar om te weten te komen wat er wel en niet gedekt wordt.

Buitenshuisverzekering Centraal Beheer

Met de Centraal Beheer buitenshuisverzekering heb je al jou spullen zowel binnens- als buitenshuis verzekerd tegen diefstal en schade. Je kan het ook wel zien als een aanvulling op je inboedelverzekering.

Daarnaast verzeker je in één klap de spullen voor het hele gezin zodat zij er ook profijt van kunnen maken. Zelfs spullen die je op het moment leent vallen onder de dekking. Hieronder kan je precies lezen wat er wel en niet verzekerd wordt.

Wat is wel verzekerd?

Je vraagt je misschien af wat er allemaal precies verzekerd wordt, hieronder hebben wij de spullen die onder de dekking vallen op een rijtje gezet.

  • Geld, saldo van chipkaarten en cheques tot maximaal €250,-
  • Identiteitsbewijzen, paspoorten en rijbewijzen
  • Telefoons, laptops, tablets en camera’s
  • De kosten van schade, diefstal en verlies van het apparaat
  • Sieraden, antiek en verzamelingen

De meest belangrijke spullen die je onderweg bij kan hebben vallen onder de dekking zoals je ziet. Dit is wel alleen bij de buitenshuisverzekering Centraal Beheer. Houdt er dus rekening mee dat dit bij andere verzekeraars niet hetzelfde hoeft te zijn.

Wat is niet verzekerd?

De volgende spullen en schade worden niet verzekerd bij de Centraal Beheer buitenshuisverzekering.

  • Spullen die je uit hebt geleend vallen buiten de boot
  • Schade zoals, krassen, deuken en vlekken
  • Schade die veroorzaakt is door slijtage
  • Als je zelf volledig verantwoordelijk bent voor de schade
  • Motorrijtuigen, fietsen en andere vaartuigen

Zo zie je maar weer dat nooit alles verzekerd wordt. Er zijn altijd wat uitzonderingen om het risico voor de verzekeraar te beperken, de premie wordt daarentegen wel een stuk lager.

Buitenshuisverzekering vergelijken is altijd een goed idee

Iedere verzekeraar hanteert andere dekkingen en premies. Ook verschilt dit natuurlijk per individu en de persoonlijke situatie van de de verzekerde. Zo houden ze rekening met de leeftijd, woonplaats en andere kenmerken waarop zij het risico kunnen bepalen. Aan de hand van het risico dat de verzekeraar loop wordt de premie bepaald.

Wij raden je aan om alle verzekeraars goed te vergelijken met elkaar en degene te kiezen die het best past bij je persoonlijke situatie. Dit kan je doen in de vergelijker onderaan deze pagina, zo kies je de juiste buitenshuisverzekering die het voordeligst is en het beste bij je past. Een verzekering vergelijken is over het algemeen altijd verstandig.

Buitenshuisverzekering vergelijken in 2022

Laatst geupdatet op 04/06/2020 door Miriam