Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

HEMA dierenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Verzekeringen

hema dierenverzekering

We gaan de HEMA dierenverzekering met je bespreken, een betaalbare en uitgebreide verzekering voor huisdieren. De verzekering biedt een breed scala aan dekkingen voor medische kosten en andere problemen die dieren kunnen ervaren.

Het is bedoeld voor katten en honden, met als doel eigenaren van dieren te helpen bij het betalen van de kosten voor medische behandelingen en andere incidentele kosten. In dit artikel zullen we de verschillende voorwaarden en dekkingen van de verzekering bekijken, waaronder de medische kosten die worden gedekt en de aanvullende dekkingen die worden aangeboden.

Waarom kiezen voor de HEMA dierenverzekering?

Er zijn verschillende redenen waarom de HEMA dierenverzekering een verstandige keuze is voor jou en jouw huisdier. Hieronder bespreken we enkele belangrijke voordelen:

 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Dagelijks opzegbaar
 • Online afsluiten en beheren
 • Ruime dekking
 • Scherpe premie
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

Ja, ik wil de best passende dierenverzekering

HEMA huisdierenverzekering ervaringen en reviews

Klanten die gebruik maken van de HEMA huisdierenverzekering zijn over het algemeen zeer tevreden over de verzekering. Veel klanten zijn specifiek onder de indruk van de uitgebreide dekking en hoge vergoedingen, die hen helpen de kosten van medische behandelingen voor hun huisdier te beperken.

Ook wordt het gemak van declaraties vaak genoemd als een groot voordeel. Klanten waarderen de snelle en eenvoudige manier waarop ze hun vergoedingen kunnen aanvragen en ontvangen.

Tenslotte is de deskundige klantenservice van HEMA een groot pluspunt voor veel klanten. Ze waarderen de vriendelijke en professionele hulp die ze ontvangen, en het vertrouwen dat ze hebben in de verzekeraar om hen te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Dekking

Met de HEMA dierenverzekering verzeker je jouw hond of kat optimaal. Je krijgt vergoeding voor medische behandelingen die jouw huisdier nodig heeft, zoals bij ongevallen of ziektes. Zo kan je met een gerust hart zorgen voor jouw trouwe viervoeter. Zo zijn de volgende zaken verzekerd met de huisdierenverzekering van HEMA:

 • Kosten van onderzoek, behandeling en verpleging bij ongevallen;
 • Medische kosten die noodzakelijk zijn bij ziekte;
 • Consulten bij de dierenarts (met een maximum van € 50,-);
 • Narcose, röntgenfoto’s en medicijnen, mits geregistreerd in de Diergeneesmiddelenwet.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om naast de basisdekking ook aanvullende dekkingen af te sluiten bij de HEMA dierenverzekering, waardoor je nog beter beschermd bent tegen de kosten van medische behandelingen voor jouw huisdier. Dit biedt je de zekerheid dat je voor elke situatie voorbereid bent.

Echter, het is belangrijk om te weten dat aanvullende dekkingen alleen kunnen worden afgesloten tijdens het afsluiten van de HEMA dierenverzekering. Dit betekent dat het niet mogelijk is om later aanvullende dekkingen toe te voegen aan een bestaande verzekering.

Aanvullende dekkingenOmschrijving
ReisverzekeringVerzeker je voor medische kosten van jouw huisdier, die onder de basisdekking vallen, bij een dierenarts in de Europese Unie.
Fysiotherapie, gedragstherapie, preventieve zorg en opvangKrijg dekking voor de kosten van fysiotherapie, gedragstherapie en zorg om te voorkomen dat jouw huisdier ziek wordt.
TandheelkundeVerzekering voor kosten van gebitsbehandelingen en aan het gebit gerelateerde aandoeningen en behandelingen van jouw huisdier.
OncologieDekking voor een deel van de kosten voor chemo- en radiotherapie en oncologische medicatie als jouw huisdier ernstig ziek is.

Verzekerd bedrag

Het is belangrijk om te weten dat de HEMA dierenverzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert van € 3.000,- per verzekeringsjaar. Dit betekent dat je, in geval van onverwachte ziekte of ongelukken, maximaal € 3.000,- vergoed kunt krijgen voor de kosten van medische behandelingen voor jouw huisdier.

Eigen risico

Bij de HEMA dierenverzekering geldt een eigen risico, dat een percentage is van de verzekerde medische kosten. Dit betekent dat je zelf een deel van de kosten zal moeten betalen, afhankelijk van de dekking die je hebt afgesloten.

Voor de basisdekking bedraagt het eigen risico 15% van de verzekerde medische kosten. Voor aanvullende dekkingen, zoals tandheelkunde, kan het eigen risico hoger liggen, bijvoorbeeld 50%.

Kosten van de HEMA dierenverzekering

De precieze kosten van de HEMA dierenverzekering zijn lastig te bepalen, omdat ze afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een aantal belangrijke factoren zijn het type huisdier, de leeftijd, het ras en het gewicht. Daarnaast kunnen de kosten ook variëren afhankelijk van de aanvullende dekkingen die je afsluit.

Kosten declareren bij HEMA

Met de HEMA huisdierenverzekering kun je de kosten declareren die je hebt gemaakt bij je dierenarts. Hiervoor is het nodig om het declaratieformulier te downloaden van de pagina Schade melden en de nota’s in te scannen.

De nota’s moeten herkenbaar zijn als een nota van de dierenarts om in aanmerking te komen voor vergoeding. Als je alleen een kassabon hebt, kun je om een gespecificeerde nota vragen.

Indien je meerdere nota’s hebt, mag je ze tot een jaar na de behandeling opsparen en gezamenlijk indienen. Je betaalt dan maar eenmalig de eigen bijdrage van € 45,-. Je krijgt na acceptatie van jouw claim zo snel mogelijk het bedrag op je rekening gestort.

Contactgegevens HEMA

Om contact op te nemen met de HEMA dierenverzekering, kun je de chatbot op de website van HEMA gebruiken. Je kunt ook een e-mail sturen door het contactformulier op de website in te vullen. Als je een spoedgeval hebt, bel dan het alarmnummer +31 (0) 71 364 18 32. Dit nummer is 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.

HEMA huisdierenverzekering vergelijken

HEMA biedt een aantrekkelijke en betaalbare huisdierenverzekering aan voor jouw kat of hond. Maar wat is er nog mooier dan direct de verschillende opties te kunnen vergelijken? Op deze pagina bieden wij je de mogelijkheid om eenvoudig verschillende huisdieren verzekeraars met elkaar te vergelijken.

De gebruikersvriendelijke vergelijkingstool stelt je in staat om goed op de hoogte te zijn van de verschillende opties en de kosten die hieraan verbonden zijn. Hier kun je de dekking, het bedrag dat je maandelijks betaalt, de voorwaarden en meer vergelijken.

Veel gestelde vragen

 

Wat is het verzekerde bedrag voor mijn huisdier?

HEMA hanteert voor de basisverzekering een standaard verzekerd bedrag van € 3.000,- per verzekeringsjaar. Dat wil zeggen dat je in één jaar tijd recht hebt op een maximale vergoeding van € 3.000,- voor medische kosten van jouw huisdier.

Kan ik aanvullende dekkingen afsluiten naast de basisdekking?

Naast de basisdekking kun je bij HEMA ook aanvullende dekkingen afsluiten. Hiermee dek je medische kosten voor jouw huisdier die niet standaard vanuit de basisverzekering vergoed worden. Denk hierbij kosten voor preventieve zorg, medische kosten in het buitenland, tandheelkunde en oncologie.

Hoe kan ik de medische kosten voor mijn huisdier declareren?

Het declareren van de medische kosten voor jouw huisdier doe je eenvoudig online via de site van HEMA. Hier vul je het online declaratieformulier in met alle benodigde gegevens. Als je in aanmerking komt voor een vergoeding, wordt de claim zo spoedig mogelijk afgehandeld.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Dierenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste dierenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope dierenverzekering.