Selecteer een pagina

Fietsverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste fietsverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met fiets verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen fietsverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Je fiets goed verzekerd
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Fietsverzekering vergelijken in 2023!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Fietsverzekering gids

Nederland staat natuurlijk bekend als het enige echte fietsland ter wereld, dat is prettig want we kunnen in ons mooie land geweldig fietsen met al die fietspaden.

Toch zitten er ook nadelen aan zo’n groot fietsland zijn. Er worden jaarlijks namelijk enorm veel fietsen gestolen en dat kan behoorlijk frustrerend zijn als je dagelijks gebruik maakt van je tweewieler.

Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk je fiets verzekeren met een passende fietsverzekering. Het is mogelijk om zaken als diefstal en schade te verzekeren, maar ook je accessoires verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal is mogelijk.

Onder accessoires vallen onderdelen zoals een fietstas, fietsmand en kinderzitje. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk fietsverzekeringen en vind de beste fietspolis

Wat is de fietsverzekering precies, en is het vinden van een goedkope fietsverzekering lastig?

Je hebt de keuze uit een normale dekking of een aanvullende verzekering. Omdat er zo veel verschillende fietsen op de markt zijn kun je bij ons voor elk type een afzonderlijke vergelijking maken.

Begin snel met fietsverzekering vergelijken om de beste polis te vinden. Wil je eerst onderzoek en meer te weten komen over de verschillende fietsverzekeringen? Lees dan direct onze gids om alles te weten te komen.

Wat is een fietsverzekering?

Waarom een fietsverzekering?


Vergoeding bij schade of diefstal

 Kosten zijn laag en de dekking is goed in orde

Verschillende dekkingen mogelijk voor elk type fiets

Alle soorten fietsen zijn te verzekeren met speciale dekking

Een fietsverzekering is niet verplicht in Nederland. Zoals eerder besproken is het handig om je fiets te verzekeren tegen schade en diefstal.

 • Als je in een drukke stad als Amsterdam woont zul je het al meegemaakt hebben, je fiets gestolen of beschadigd. Gelukkig zijn de premies van alle fietsverzekeringen tegenwoordig behoorlijk laag geworden.

De dekking van een fietsverzekering

De kosten van het plakken van een band, het terug buigen van een wiel of het aanschaffen van een hele nieuwe fiets wegen vaak niet op tegen de kosten van een goede fietsverzekering. Maak een keuze tussen de normale dekking of de aanvullende dekking.

Verschillende soorten fietsverzekeringen

Je kunt bijvoorbeeld pechhulp bijverzekeren. Het komt wel voor dat sommige verzekeraars dit in de basisdekking aanbieden.

Als je behoorlijk wat geld uit hebt gegeven aan een dure fiets wil je jezelf natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Er zijn speciale verzekeringen voor de volgende fietsmodellen:

 • Bakfietsverzekering
 • Ligfietsverzekering
 • Elektrische fietsverzekering
 • Mountainbikeverzekering
 • Racefietsverzekering
 • Stadsfietsverzekering
 • Speed pedelec verzekering

 

Welke fietsen kun je verzekeren?

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten,

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Vroeger had iedereen een stadsfietsverzekering, maar tegenwoordig gebruiken veel gezinnen en kinderdagverblijven de bakfietsverzekering. De afgelopen jaren zijn de bakfietsen enorm populair geworden.

Het onderhoud van deze fietsen is vaak al redelijk prijzig en schade bij een aanrijding of zelfs diefstal zorgt vaak voor hoge kosten. Het is daarom slim om jezelf te verzekeren als je een bakfiets bezit, de kosten voor een bakfietsverzekering zijn over het algemeen behoorlijk laag.

Racefietsverzekering

Racefietsen zijn in Nederland nog altijd erg populair, de design worden steeds moderner, dunner en lichter en ze zien er natuurlijk steeds mooier uit.

Dit betekent natuurlijk ook dat de prijs steeds hoger wordt, racefietsen zijn daarom bij uitstek een prooi voor fietsendieven die ze op de zwarte markt doorverkopen.

Het is in ieder geval een goed idee om de racefiets vast te leggen, wil je nog meer zekerheid? Begin dan met de racefietsverzekering vergelijken om de beste polis te vinden voor de laagste prijs.

E-bikeverzekering/Elektrische fietsverzekering

De E-bike en de elektrische fiets worden nog steeds door elkaar gehaald. De E-bike is een fiets die op stroom werkt en waarbij de bestuurder niet meer hoeft te trappen om snelheid te maken. Heb je een fiets die 45 kilometer per uur kan halen? Bekijk dan de speed pedelec verzekering.

De elektrische fiets is een fiets met een hulpmotor die het trappen makkelijker maakt, maar niet helemaal overbodig maakt. Verzekeraars maken het makkelijk, deze zien e-bikes en elektrische fietsen als hetzelfde waardoor je gemakkelijk een e-bike verzekering kunt afsluiten.

Mountainbikeverzekering

Je kunt ook nog een mountainbikeverzekering afsluiten. Als je vaak gebruikt maakt van een mountainbike kun je er vanuit gaan dat er soms iets beschadigd aan de fiets.

Ook wordt deze vaak meegenomen op vakantie. Gelukkig kun je nu schade aan je mountainbike in Nederland en het buitenland direct verzekeren met een goede mountainbikeverzekering.

Ligfietsverzekering

Je zult ze vast wel eens hebben zien rijden, tegenwoordig wordt de ligfiets steeds normaler. Je kunt daarom gemakkelijk ligfiets verzekering vergelijken om een polis te vinden voor deze opvallende fietsen.

 

Welke fietsverzekering vergelijken?

Een fietsverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel handig. Zoals je misschien al weet raken fietsen makkelijk beschadigd, dan hebben we het nog niet eens over diefstal. Alleen het afgelopen jaar werden er al 600.000 fietsen gestolen, en dan hebben we het nog niet eens over de mensen die geen aangifte hebben gedaan.

Doe goed onderzoek naar alle fietsverzekeringen

De lage premie en gunstige dekking maakt het kiezen voor fietsenverzekeringen een stuk gemakkelijker. Je kunt kiezen uit een groot aantal aanbieders, we raden je aan om goed onderzoek te doen, de voorwaarden, dekking en de premie kunnen nog steeds behoorlijk uiteenlopen.

 • Het kiezen van een fietsverzekering kan best lastig zijn door al deze factoren. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je belangrijk vindt. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de fietsverzekering omdat we bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Onafhankelijk fietsverzekering vergelijken

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk fietsverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Het kiezen van een fiets verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Bekijk de meest gekozen verzekeraars, vergelijk alle voorwaarden, premies en dekkingen en maak een berekening bij een fietsverzekeraar.

 • Binnen 3 minuten ben je klaar met fietsverzekeringen vergelijken, daarna kun je in enkele minuten de polis afsluiten bij een verzekeraar.

 

  Meest gestelde vragen over de fietsverzekering

  Eigen risico en fietsverzekeringen

  Bij de meeste fietsverzekeringen heb je geen eigen risico of een klein eigen risico van bijvoorbeeld 25 euro. Voor mountainbikes en racefietsen is het zo dat er vaak een eigen risico van 10% wordt gevraagd.

  Als je beschadiging hebt aan je fiets betaal je dan bijvoorbeeld 50 euro eigen risico. Het kan zijn dat je eigen risico betaalt bij diefstal of totaal verlies van mountainbikes of andere soorten fietsen. Voor standaard fietsen is dit meestal niet het geval.

  Is de accu van de E-bike ook verzekerd?

  Bij de meeste fietsverzekeringen worden accu’s van e-bikes meegenomen in de verzekerde onderdelen. Er moet dus wel premie betaald zijn voordat je accu wordt vergoed. Het is altijd slim om de polisvoorwaarden goed te bekijken als je gebruik maakt van een e-bike.

  Kun je een speed pedelec fiets ook verzekeren?

  Tegenwoordig worden high speed e-bikes ook wel speed pedelecs genoemd. Ook dit soort fietsen kun je gewoon verzekeren bij diverse verzekeraars met een speed pedelec verzekering. Wel is het belangrijk om te weten dat dit soort fietsen onder de categorie bromfietsen vallen.

  Premie van een fietsverzekering berekenen?

  De premie van een fietsverzekering wordt door een aantal kenmerken bepaald. De kenmerken die de premie van een fietsverzekering bepalen zijn vrij simpel en als volgt:

  ⦁ de regio waar je woont en je fiets verblijft

  ⦁ de waarde van de fiets

  ⦁ het soort fiets dat je wil verzekeren

  Hoe zit het met de looptijd van fietsverzekeringen?

  Als je kijkt naar de looptijd van een fietsverzekering is direct te zien dat je deze kunt afsluiten voor 1 tot 3 jaar. Je hebt bij sommige verzekeraars de mogelijkheid om dagelijks op te zeggen. In principe is de looptijd bij een fietsverzekering dus behoorlijk flexibel.

  Kan je de fietsverzekering laten overnemen?

  Nee, je kunt fietsverzekeringen niet overdragen aan een nieuwe eigenaar als je de fiets verkoopt. De nieuwe eigenaar van de fiets moet zelf een eigen verzekering afsluiten. 

  Je kunt je eigen verzekering beëindigen omdat je niet meer in het bezit bent van de fiets. Bij sommige verzekeraars krijg je te veel betaalde premie terug, maar dat is niet altijd het geval.

  Kan ik zien of mijn gestolen fiets teruggevonden is?

  Het kan natuurlijk zijn dat je fiets gestolen is, of dat je een tweedehands fiets wil kopen maar je het niet vertrouwd. Tegenwoordig kun je in een register zoeken naar gestolen fietsen die in het fietsdiefstalregister staan, ook nieuw verkocht fietsen staan hier in geregistreerd.

  Je kunt dus controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Als je een tweedehands fiets gaat kopen moet je er op letten dat het framenummer niet is doorgekrast of dat er een onbeschadigd slot de fiets bevestigd is op zit met sleutel en sticker fietsendealer.

  Hoe zit het met de vergoeding van schade?

  De vergoeding voor diefstal, totaal verlies of schade is bij de meeste verzekeraars simpel gergeld. Als je een verzekering afsluit krijg je over het algemeen de volgende voorwaarden.

  Let op, deze voorwaarden zijn slechts een indicatie, het kan per verzekeraar verschillen wat je precies vergoed krijgt.De vergoeding voor diefstal, totaal verlies of schade is bij de meeste verzekeraars simpel gergeld. Als je een verzekering afsluit krijg je over het algemeen de volgende voorwaarden.

  Let op, deze voorwaarden zijn slechts een indicatie, het kan per verzekeraar verschillen wat je precies vergoed krijgt.

  Looptijd : 1 jaar – 100%

  Looptijd : 2 jaar – 100%

  Looptijd : 3 jaar – 100%

  Looptijd : 4 jaar – 75%

  Looptijd : 5 jaar – 60%

  Vanaf het 5de jaar 50%

  Waar in de wereld ben je allemaal verzekerd?

  Je bent bij bijna alle fietsverzekeraars over de gehele wereld verzekerd. We raden je wel altijd aan om even te kijken in de voorwaarden zo dat je helemaal zeker weet dat je gedekt bent.

  Het kan natuurlijk zijn dat je je fiets meeneemt naar het buitenland, je wil dan wel zeker zijn dat je fiets ook daar gedekt is voor schade en diefstal. Doorgaans is dat bij de meeste fietsverzekeringen het geval, toch is het slim om wel even de voorwaarden te checken.

  Wat moet je doen als je fiets gestolen is?

  Als je fiets gestolen is moet je direct in actie komen als je graag gebruik wil maken van je fietsverzekering. Het is zaak dat je de schade zo snel mogelijk meld aan je verzekeraar.

  Verzamel zo veel mogelijk bewijs

  Daarna is het slim om alle benodigde informatie bij elkaar te verzamelen, denk aan aankoopbonnen, foto’s, getuigenverklaringen en andere documenten die de verzekeraar helpen om de afhandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Doe aangifte van diefstal

  Daarna is het slim om aangifte te doen bij de politie als je fiets gestolen is, daardoor heb je weer een extra bewijsstuk om je zaak te versterken. We raden je aan om schade ook te melden als je denkt dat deze door een andere verzekering is gedekt, zoals bijvoorbeeld je inboedelverzekering

  Hoe snel wordt de schade uitgekeerd?

  De schade aan fietsen wordt over het algemeen snel afgehandeld. Ook is het mogelijk om gemakkelijk een reparatie in de buurt te laten doen als dit nodig is. Over het algemeen ontvangen veel verzekerden binnen 5 dagen het geld op de rekening.

  Kun je een tweedehands fiets verzekeren?

  Tegenwoordig is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren. Het is wel belangrijk dat je de waarde en waarde van eventuele accessoires goed kunt inschatten. Je moet de tweedehands fiets taxeren of je moet een aankoopnota kunnen overhandigen bij schade. Op basis van deze gegevens wordt de premie van je fietsverzekering uitgerekend.

  Zijn andere bestuurders van de fiets verzekerd?

  Ja, als je een fietsverzekering afsluit is je fiets verzekerd. Het maakt dus niet uit wie de bestuurder is van de fiets, je hebt altijd dekking als je voor een polis hebt gekozen.

  Dat is prettig want zo kun je je fiets gewoon uitlenen, mocht er dan iets gebeuren dan ben je nog steeds gedekt voor schade en diefstal.

  Wat voor fietsslot heb ik nodig bij het verzekeren?

  In Nederland eisen alle fietsverzekeraars dat je een ART-goedgekeurd slot gebruikt. Dat slot moet in categorie 2 of hoger vallen. Als je fiets gestolen wordt moet je altijd 2 sleutels kunnen overleggen om in aanmerking te komen voor vergoeding. Het moet voor de verzekeraar duidelijk zijn dat 1 sleutel over gebruikssporen te zien zijn.

  Als je een fietsverzekering afsluit is het dus belangrijk dat je zo’n slot direct koopt. Zodra je dit gedaan hebt moet je het merk en de sleutelnummers doorgeven aan de verzekeraar.

  Dat moet ook als je het slot vervangt of kwijtraakt. Ook digitale sloten worden geaccepteerd als deze aan de ART 2 voorwaarden voldoen.

  Laatst geupdatet op 27/02/2023

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort