Selecteer een pagina

Geen rechtsbijstandverzekering in 2023, wat zijn de gevolgen?

aug 19, 2019 | 0 Reacties

Geen rechtsbijstandverzekering, wat kun je precies doen?

Geen rechtsbijstandverzekering, wat nu? Een vraag die veel Nederlanders zichzelf nog jaarlijks stellen. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen pas aan een rechtsbijstandsverzekering denken als het al te laat is.

Denk bijvoorbeeld aan een werkgever die je wil ontslaan, of een ongeluk in het verkeer dat uit de hand gelopen is. Het is dan prettig als je over iemand kunt beschikken met juridische kennis. Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten kunnen al deze kosten voor eigen rekening komen. Daarnaast zijn veel mensen tevreden over de rechtsbijstandverzekering.

Geen rechtsbijstandverzekering als je het ziet aankomen

Als je een conflict hebt, of dit conflict hebt kunnen zien aankomen. Dan is het niet mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dat is natuurlijk ook wel logisch, verzekeraars weten anders direct dat ze je moeten helpen en dat is niet gunstig voor een verzekeringsmaatschappij.

Oplossing als je geen rechtsbijstandverzekering hebt

Toch is er wel een oplossing gevonden voor mensen die geen rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. Het is namelijk mogelijk om tegen een vooraf afgesproken bedrag rechtshulp in te kopen. Als je bijvoorbeeld een ontslagzaak wil laten voorkomen kun je deze door de verzekeraar laten behandelen voor €800 euro. Zo weet je precies wat een rechtsbijstandverzekeraar precies voor je doet bij dit bedrag.

  • Een van de aanbieders die dit soort diensten levert is DAS. Als je dus geen rechtsbijstandverzekering hebt en toch recht wil hebben op rechtshulp kun je eens kijken of deze aanbieder bij je past. Wil je alle aanbieders bekijken die deze optie bieden? Begin dan direct met het maken van een vergelijking, je hebt dan nooit meer het gevoel dat je geen rechtsbijstandverzekering hebt.

Direct besparen op je rechtsbijstandverzekering premie?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op je rechtsbijstandverzekering? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk rechtsbijstandverzekering vergelijken. Neem een kijkje en beschik over de beste verzekering.

Aanbieders vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 05/06/2020