Selecteer een pagina

Een HEMA dierenverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 19, 2019 | 0 Reacties

Met de Hema dierenverzekering ben je goed verzekerd tegen medische kosten voor je hond of kat. Als je de eigenaar bent van een huisdier wil je deze namelijk de beste zorg kunnen verlenen wanneer dit nodig is.

Meestal kunnen de medische kosten bij de dierenarts flink oplopen, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom kan je bij Hema een dierenverzekering afsluiten tegen een scherpe prijs. Dat is een hele geruststelling want ook je hond of kat kan ineens ziek worden of een ongeluk krijgen.

De basisdekking van de Hema dierenverzekering

Je hond of kat wil je natuurlijk de beste zorg geven indien dit nodig is. Daarom ben je met de basis dierenverzekering van Hema al verzekerd tegen een hele hoop behandelingen bij de dierenarts. Denk hierbij aan röntgenfoto’s, narcose en echografie.

Consulten bij de dierenarts zijn ook standaard meeverzekerd in het basispakket. Ook ben je goed verzekerd tegen kosten voor alle medicijnen die staan vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. Bovendien zijn alle medische kosten gedekt tot een maximaal bedrag van €3.000,- per kalenderjaar.

Breid de basisverzekering uit met aanvullende dekkingen

Naast de basisverzekering is het mogelijk om deze uit te breiden met één van de aanvullende modules. Hiermee voorkom je vervelende verassingen zoals rekeningen van dierenartsen die niet worden vergoedt uit de basisverzekering.

Zo kan je je hond of kat extra laten verzekeren voor gedrags- en fysiotherapie, chemo- en radio therapie, de tandarts en zelfs voor een doorlopende reisverzekering.

Ook kan je je huisdier laten verzekeren voor een crematie wanneer deze komt te overlijden. Het is al vervelend genoeg als je huisdier komt te overlijden en dan wil je gewoon dat alles geregeld is. Met de Hema dierenverzekering wordt de crematie vergoedt en wordt er voor een mooi afscheid gezorgd.

Zelfs het vervoer naar het crematorium wordt gedekt zodat je niks meer hoeft te doen en rustig afscheid kan nemen van je geliefde hond of kat. Het maximale bedrag dat wordt vergoedt bij de crematie bedraagt €500,-.

Hoe zit het met het eigen risico?

Bij de Hema dierenverzekering wordt er een eigen risico maar ook een eigen bijdrage gehanteerd. Het eigen risico verschilt per dekking en behandeling, deze kan je terugvinden op de site van de Hema dierenverzekering. Je betaalt per declaratie een eigen bijdrage van €45,-.

Dus je kan er voor kiezen om alle nota’s aan het einde van het jaar in één keer opsturen zodat je maar eenmalig een eigen bijdrage van €45,- betaalt. Je hebt dus de keuze of je iedere keer een eigen bijdrage betaalt of maar eens in het jaar.

Houdt er wel rekening mee dat je de facturen tot maximaal 1 jaar na de behandeldatum kan declareren. Hieronder lees je meer over hoe je kosten kan laten declareren.

Hema dierenverzekering declareren, hoe doe je dat?

Heb je hoge kosten moeten maken bij de dierenarts voor je hond of kat? Deze declareer je eenvoudig online bij de Hema dierenverzekering. Je downloadt het declaratieformulier op de site van Hema onder het kopje schade melden. Vervolgens vul je dit formulier in met de juiste gegevens en stuur je daarna via de mail of post op samen met de facturen van de dierenarts.

Daarnaast heb je ook een patiëntkaart nodig die je aan kan vragen bij de dierenarts. Op deze kaart wordt bijgehouden wat er met je hond of kat gebeurd is na een bezoek van de dierenarts. Hier worden klachten, diagnoses en behandelingen op genoteerd en deze geven de verzekeraar informatie over de hond of kat die verzekerd is.

Hema dierenverzekering ervaring, positief of negatief?

De Hema dierenverzekering ervaringen zijn over het algemeen zeer positief. Klanten geven een gemiddelde van 8.6 uit ruim 2500 beoordelingen. Dit komt mede dankzij de vele voordelen die zij de verzekerde aanbieden en dat ook nog eens tegen een scherpe prijs.

Zo kan je eenvoudig online schade melden binnen enkele minuten en wordt je vriendelijk geholpen met het overstappen naar een andere verzekeraar. Verder vragen zij ook niet meer premie voor rasdieren omdat zij simpelweg het beste willen voor je trouwe huisdier.

Wachttijd bij de Hema dierenverzekering

Wanneer je een dierenverzekering afsluit bij de Hema dierenverzekering dan heb je een wachttijd van 30 dagen. Dit doet de verzekeraar om te voorkomen dat iemand zich verzekert waarvan het huisdier al ziek is.

Anders kan diegene net een verzekering afsluiten en vervolgens direct naar de dierenarts gaan om het huisdier te laten behandelen. Wanneer je hebt gekozen voor een van de aanvullende verzekeringen dan is er geen wachttijd voor de preventieve zorg.

Opzegtermijn van de Hema dierenverzekering

Je kan eenvoudig overstappen of opzeggen als je een dierenverzekering bij Hema hebt afgesloten. Zij maken namelijk geen gebruik van een opzegtermijn, hierdoor is het mogelijk om dagelijks de verzekering op te zeggen.

Mocht je de keuze hebben gemaakt om toch naar een andere verzekeraar over te stappen dan hoef je niet te wachten en krijg je de premie die je teveel hebt betaald gewoon terug.

We raden je wel aan om voordat je de verzekering opzegt wel al ergens anders een verzekering af te sluiten voor je huisdier. Hiermee voorkom je dat je huisdier onverzekerd is, want mocht er net wel iets gebeuren dan zal je zelf moeten opdraaien voor de kosten van de dierenarts.

HEMA dierenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 04/06/2020 door Miriam