Selecteer een pagina

HEMA hondenverzekering, wat houdt het in en wat dient u er allemaal over te weten?

sep 7, 2019 | 0 Reacties

Als u thuis een hond als huisdier heeft, dan telt natuurlijk alleen de beste zorg. Alleen kan dit wel duur zijn als u niet verzekerd bent, gelukkig is er de hondenverzekering Hema. Hiermee bent u verzekerd van de beste zorg voor u hond, voor een mooie premie. In dit artikel zullen wij u alle in’s en out’s vertellen die hierbij komen kijken.

Basisdekking

Als u een polis afsluit bij Hema voor uw hond, dan heeft u meestal de basisdekking. Hierbij is uw hond verzekerd voor de volgende acties:

 • Controle bij de dierenarts
 • Röntgenfoto’s
 • Narcose
 • Echografie
 • Alle geregistreerde medicijnen zoals vermeld in de Diergeneesmiddelenwet

Aanvullende dekkingen Hema hondenverzekering

Mocht u extra zekerheid willen omtrent de gezondheid van uw hond, dan kan dat. Bij Hema heeft u namelijk nog de mogelijkheid om voor een aantal aanvullende dekkingen te kiezen. Hierbij kunt u kiezen uit een brede variatie aan dekkingen, waardoor uw hond altijd de juiste zorg heeft. Voor de aanvullende dekkingen kunt u kiezen uit de volgende 5 opties:

 • Vergoeding chemotherapie en radiotherapie
 • Tandarts verzekering voor uw hond
 • Reis verzekering voor uw hond
 • Fysiotherapie voor uw hond
 • Gedragstherapie en preventieve zorg voor uw hond

Door de brede basisdekking en de aanvullende dekking kunt u uw hond heel breed verzekeren, zodat zij in de toekomst niks te kort komen als het gaat om medische zorg. Op deze manier kunt u met een gerust hart genieten van uw hond, zonder dat u voor dure kosten komt te staan of dat uw hond niet behandeld kan worden.

Lage premie bij Hema hondenverzekering

Voor uw hond wilt u natuurlijk de beste zorg, maar u wilt natuurlijk ook niet teveel betalen. Gelukkig bent u bij Hema al voor een scherpe premie verzekerd. U betaalt namelijk maar €12,03 per maand (exclusief assurantie belasting).

Premie aanvullende dekkingen

Als u een hondenverzekering Hema afsluit, heeft u zoals eerder vermeld ook de keuze uit aanvullende dekkingen. Voor slechts een lage prijs kunt u uw hond voor een aantal extra zaken verzekeren.

 • Vergoeding chemotherapie en radiotherapie (vanaf 5,68 euro per maand)
 • Tandarts verzekering voor uw hond (vanaf 5,23 euro per maand)
 • Reis verzekering voor uw hond (vanaf 3,16 euro per maand)
 • Fysiotherapie voor uw hond (vanaf 6,26 euro per maand)
 • Gedragstherapie en preventieve zorg voor uw hond (prijs onbekend)

Vergelijk aanbieders om te bekijken waar u de goedkoopste hondenverzekering premie moet betalen voor aanvullende dekkingen, hierdoor kunt u namelijk veel geld besparen op de hondenverzekeringen.

Declareren Hema hondenverzekering

Mocht er iets gebeurd zijn met uw hond, dan wilt u natuurlijk de kosten declareren. Dit is immers de reden dat u beschikt over een hondenverzekering Hema. Bij Hema kunt u dit eenvoudig en snel doen. Om gemaakte kosten te declareren dient u een declaratie formulier in te vullen.

Deze dient u in te vullen, waarbij u aangeeft van welke dekking er gebruikt is gemaakt. Hierbij dient u dan nog extra informatie toe te voegen, zoals een patiënten kaart.

Op deze patiënten kaart worden de klachten, diagnoses en behandelingen van uw huisdier aangegeven. Deze gegevens kunt u opvragen bij uw huisarts. Mocht u al deze gegevens hebben en het declaratie formulier hebben ingevuld, dan kunt u dit inscannen en mailen naar schadeteam@verzekerdbijhema.nl. Daarnaast kunt u het ook via de post sturen, mocht u niet over een scanner of computer beschikken.

1 jaar de tijd voor declareren

Bij Hema heeft u daarnaast de mogelijkheid om tot 1 jaar na de gemaakte kosten om te declareren. Het wordt aangeraden om alles op te sparen van 1 jaar, omdat u per keer declareren zelf nog een eigen bijdrage dient te leveren van 45 euro.

Door alles op te sparen bespaart u uzelf een hoop geld en kunt u het maximale halen uit de verzekering. Lees altijd goed de algemene voorwaarden van verzekeringen, zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Overstappen Hema hondenverzekering

Beschikt u momenteel al over een hondenverzekering, maar wilt u de overstap maken naar hondenverzekering Hema? Hema kan u hierbij een handje helpen. Hiervoor dient u zelf eerst wat stappen te ondernemen, waarna Hema de rest voor u regelt. Als eerste dient u zelf informatie te verzamelen omtrent uw huidige polis. Denk hierbij aan uw Polisnummer, naam van uw verzekeraar en de naam van uw polis.

Nadat u deze informatie bij elkaar heeft gezocht, kunt u op de site van Hema een opzegbrief maken. Mocht u alle informatie hebben ingevuld, dan heeft u de mogelijkheid om de brief uit te printen of direct via de mail te versturen naar uw verzekeraar.

Daarna hoeft u alleen nog maar uw dekkingen te selecteren bij Hema en uw premie te berekenen. U kunt dan uw verzekering in laten gaan op het moment dat uw andere verzekering afloopt.

Opzeggen Hema hondenverzekering

Natuurlijk kan het zomaar zijn dat u uw hondenverzekering Hema stopt wil zetten. U wilt er misschien niet aan denken, maar het kan zomaar zijn dat uw hond vermist raakt of overlijdt.

Bij Hema heeft u de mogelijkheid om dagelijks uw verzekering op te zeggen, dit komt omdat u bij Hema niet vast zit aan contracten van een aantal jaar. Daarnaast betaalt Hema teveel betaalde premie terug op uw bankrekening.

Direct besparen en voor de HEMA hondenverzekering gaan?

Direct weten of een HEMA hondenverzekering een geschikte dekking biedt voor jouw trouwe viervoeter? Begin dan direct met het vergelijken van alle aanbieders waaronder HEMA. Tijdens het vergelijken kun je ook een blik werpen op alternatieve verzekeraars. Druk snel op de button en beschik binnen enkele seconden over de beste deal!

HEMA hondenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 05/06/2020 door Miriam