Selecteer een pagina

Hoe werkt een reparatie met een telefoonverzekering? Lees de informatiegids en kom alles te weten!

aug 20, 2019 | 0 Reacties

Het kan iedereen overkomen natuurlijk, je hebt je telefoon laten vallen en nu werkt hij niet meer of is het scherm onbruikbaar geworden. Gelukkig kun je beschikken over een telefoon verzekering, het toestel kan dus gewoon gemaakt worden. Maar hoe zit het nu precies met de reparatie van een telefoon met een telefoonverzekering. In dit artikel leggen we alles uit over de reparaties door een telefoonverzekeraar.

Welke schade wordt gedekt door de verzekeraar en wat niet?

Als je telefoon uit je jaszak wordt gehaald, of als je je telefoon gewoon ergens bent vergeten dan wordt dit niet vergoed door de verzekeraar. Daarbij moet er zichtbare schade zijn aan de telefoon en moet er geweld zijn gebruikt in het geval van een overval voordat de verzekeraar uitkeert. Vergelijk verzekeringen om er direct achter te komen waar je de meeste schade vergoed krijgt. 

Als er schade is moet deze veroorzaakt zijn buiten jouw schuld en zonder opzet. Het is dus zeker geen uitgemaakte zaak dat je alle schade aan je telefoon vergoed krijgt. Je doet er dus goed aan om de voorwaarden altijd goed te controleren op uitsluitingen.

Wat als de schade onder de dekking valt

Als de schade van je telefoon onder de dekking valt, dan moet je allereerst de verzekeraar op de hoogte stellen van de schade. Daarna hoor je welke vergoeding uitgekeerd wordt en of ze de telefoon willen zien. Let op, als iemand anders schade aanricht aan je telefoon wordt deze niet vergoed vanuit de telefoonverzekering. De AVP van die persoon vergoed vak de schade.

Als de schade gedekt wordt door de verzekeraar dan is het mogelijk dat het toestel alleen gerepareerd mag worden door de verzekeraar erkende reparateur. Voordat je je telefoon laat repareren is het dus altijd slim om te overleggen met de verzekeraar. In sommige gevallen kun je gebruik maken

Zijn de reparaties kostbaar?

Dat is per situatie en per toestel anders geregeld. Ook ligt het er natuurlijk aan wat voor schade er opgetreden is. Het vervangen van een compleet scherm is een stuk duurder als een softwareprobleem oplossen.

Het kan zomaar zijn dat je reparatie maar 20 euro kost, maar het komt ook regelmatig voor dat je ruim 300 euro mag aftikken voor een schermreparatie.

Het is dus slim om hier een afweging te maken. Ga je je Huawei van 2 jaar oud laten maken voor 100 euro? Of investeer je dat geld in een nieuwer toestel waar je wellicht weer 2 jaar mee uit de voeten kunt?

Daarnaast zul je rekening moeten houden met het eigen risico bedrag dat je betaalt bij een schadeclaim. Tijdens telefoon verzekering vergelijken kun je precies zien welke verzekeraars een eigen risico bedrag hanteren.

Aanbieders vergelijken in 2022!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,49

✓ Premie betaling per maand

Afsluittermijn: 1 jaar na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

30

Wereldwijde dekking

Ja

Jaarlijkse premie

€ 34,95

✓ Premie betaling per jaar

Afsluittermijn: 3 mnd na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

 Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
 Maandelijks opzegbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓ Tegen schade, verlies of diefstal

Verzeker heel je inboedel direct

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Miriam