Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

Goedkoopste hondenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Hondenverzekering, Verzekeringen

goedkope hondenverzekering

De goedkoopste hondenverzekering afsluiten is wel zo fijn, maar natuurlijk moet je hond wel goed verzekerd zijn. We merken dat veel hondenbezitters op zoek zijn naar een goedkope hondenverzekering, om deze reden hebben we dit artikel opgesteld zodat jij erachter komt hoe je de goedkoopste hondenverzekering voor jouw situatie gaat vinden.

Er zijn namelijk enkele dingen waar je rekening mee moet houden, zo moet je bijvoorbeeld niet blindelings voor de allereerste goedkoopste verzekeraar gaan. Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen, hierdoor weet je precies waarvoor je hond precies verzekerd is. Vergelijk hondenverzekering allereerst voor een goede premie.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we ook een handig overzicht van alle aanbieders die goedkope hondenverzekeringen aanbieden. Je kunt in een oogopslag zien welke polis voor jouw situatie het best past en heb je zo een goedkope hondenverzekering gevonden.

Welke dekking je kiest bepaalt vaak of de hondenverzekering goedkoop is

Of je te maken hebt met een goedkope hondenverzekering hangt af van het feit welke dekking of soort pakket je hebt gekozen voor je trouwe viervoeter. Over het algemeen worden er door verzekeraars altijd drie verschillende soorten dekkingen aangeboden.

Zo kun je allereerst kiezen voor de standaard basisdekking en deze dekking is zoals je waarschijnlijk al verwacht ook altijd de goedkoopste. Vaak dekt de basisdekking minder medische kosten of ingrepen, maar hoef je hiervoor maar een lage maandelijkse premie te betalen voor deze dieren verzekering. Hieronder leggen we je duidelijker uit wat iedere dekking inhoudt.

Ja, ik wil de best passende hondenverzekering

De basisdekking bij een hondenverzekering

Als je echt specifiek op zoek bent naar de goedkoopste hondenverzekering, dan raden we je echt aan om te gaan kijken naar goedkope verzekeringen met basisdekking. Zoals net gezegd worden er minder kosten vergoed. Bijvoorbeeld chiropractie, oncologie en tandzorg worden vaak niet vanuit de basisdekking gedekt, dit betekent dat je zelf de kosten moet betalen.

Ook is het vaak zo dat het maximaal verzekerde bedrag een stuk lager ligt in vergelijking met andere bredere dekkingen. Bij de meeste goedkope hondenverzekering wordt een maximaal verzekerd bedrag van €2.500 vergoed. Is dit te weinig en verwacht je meer kosten? Dan kun je altijd kijken naar bredere dekkingen.

Lees ook: beste hondenverzekering in 2019

Aanvullende dekkingen afsluiten

Naast de basisdekking kun je bij de verzekeraars ervoor kiezen om zaken die niet gedekt worden vanuit de basisverzekering mee te verzekeren middels een aanvullende dekking.

Dit zijn de hondenverzekeringen die qua prijs in het middensegment liggen en dus betaal je niet teveel, maar is dit zeker niet de goedkoopste optie om te kiezen. Met een aanvullende dekking worden er simpelweg meer kosten vergoed en vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een hogere maximale vergoeding.

Nogmaals is dit over het algemeen niet de goedkoopste optie, maar ben je wel voor meer kosten gedekt. Bijvoorbeeld vaccinaties, chippen of tandheelkundige zorg worden vergoed met een aanvullende dekking, dit betekent dat je niet alleen zelf voor de hoge kosten hoeft op te draaien. Doe dit dan ook alleen als je denkt dat dit nodig is voor jouw trouwe viervoeter.

Hondenverzekering met de beste en complete dekking

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een hondenverzekering met de meest uitgebreide dekking te kiezen, echter willen we je dan meegeven dat dit zeker niet de goedkoopste optie is. Wel ben je gedekt voor alle medische kosten en wordt er een hoog verzekerd bedrag gehanteerd, hierdoor hoef je in de meeste gevallen zelf nooit meer bij te betalen als er zorg nodig is.

Denk je dat jouw hond in de toekomst nog veel medische zorg nodig heeft? Dan is het een stuk verstandiger om niet te gaan kijken naar goedkope hondenverzekeringen, maar naar hondenverzekering met een uitgebreide dekking. Kies je uiteindelijk toch de goedkope optie en komen er kosten? Dan is het vaak zo dat je vervolgens nog veel zelf moet bij betalen.

Bij de meeste verzekeraars wordt een maximaal verzekerd bedrag gehanteerd van rond de €5.000 per jaar. Ook worden kosten voor de begrafenis of de crematie van een hond vaak volledig vergoed wanneer je kiest voor een hondenverzekering met de beste dekking.

Verzekeraars die goedkope hondenverzekering aanbieden

We hebben je al verteld dat je bij vrijwel bij iedere verzekeraar terecht kan voor een goedkope hondenverzekering. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we hieronder 5 verzekeraars op een rijtje gezet om hun goedkope mogelijkheden te bespreken. We gaan het hebben over de goedkoopste hondenverzekeringen van InShared, HEMA, Reaal Dier & Zorg, Ohra en Petplan.

Goedkope hondenverzekering van Reaal Dier & Zorg

De verzekeraar Reaal biedt tegenwoordig ook hondenverzekeringen aan en zo is het dus ook mogelijk om een goedkope optie te vinden bij deze aanbieder. In dit geval bespreken we alleen de basisverzekering van Reaal Dier & Zorg, dit omdat dit altijd de goedkoopste mogelijkheid is die er bestaat.

Je kunt al een Reaal hondenverzekering met basis dekking afsluiten vanaf € 9,86 per maand. Hierbij kun je vervolgens ook nog zelf bepalen hoe hoog het eigen risico moet zijn, je hebt de mogelijkheden om te kiezen uit een eigen risico van €0, € 100, € 150 en € 200.

Met Reaal heb je dus een stuk meer keuzevrijheid als je aan het kijken bent naar de goedkoopste mogelijkheden, ook worden er met de basisdekking al veel kosten gedekt. Er worden ongeveer dezelfde dekkingen gehanteerd zoals deze bij verzekeraar Ohra zijn. Echter krijg je met de goedkope basisverzekering van Reaal kosten voor dure medicijnen en langdurige opnames niet vergoed, vaak moet je voor deze zorg zelf bijbetalen.

Goedkoopste hondenverzekering van Petplan

Met stipt is Petplan de verzekeraar die de goedkoopste hondenverzekering aanbiedt. Zo kun je namelijk voor een klein bedrag van € 5,57 jouw trouwe viervoeter verzekeren met een basisdekking.

De meeste hondenbezitters kiezen er dan ook voor om te starten met deze soort verzekering. Omdat de hondenverzekering zo goedkoop is heb je ook te maken met een minder goede dekking, dit betekent dat je uiteindelijk bij kosten vaak zelf nog een hoop moet bijbetalen.

Kosten die over het algemeen vaak worden gemaakt voor een hond worden met de basisverzekering van Petplan gewoon vergoed. Op deze manier kun je toch nog met een gerust hart profiteren van de goedkope hondenverzekering. Let er alleen wel op dat je geld apart houdt moet er uiteindelijk toch bijbetaald worden.

Goedkope optie van OHRA

Verzekeraar OHRA is in dit rijtje zeker niet de aanbieder met de goedkoopste hondenverzekeringen. Je bent namelijk voor een hondenverzekering met basisdekking bij OHRA een maandelijks bedrag van € 15,13 kwijt. Echter is het wel zo dat je een hondenverzekering met basisdekking krijgt waarin al erg veel kosten automatisch worden vergoed.

Behandelingen en langdurige opnames bijvoorbeeld worden bij OHRA vaak gewoon vergoed vanuit de basisdekking, dit is bij de andere verzekeraars vaak niet het geval.

Qua eigen risico bij de goedkoopste hondenverzekering van OHRA wordt er een percentage van 20% over de kosten gerekend. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk vrijwel niks meer bij te betalen.

Goedkoopste hondenverzekering van HEMA

Het is mogelijk om bij HEMA een hondenverzekering af te sluiten voor het bedrag van €13 per maand. Qua dekking kunnen we de basisdekking van HEMA vergelijken met die van OHRA. Het enige verschil wat op te merken is, is de dekking voor castratie die bij HEMA niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

Daartegenover hanteert HEMA een erg laag eigen risico van maar € 45,00, dit is in vergelijking met andere verzekeraars toch aanzienlijk lager en hoef je dus zelf weinig bij te betalen.

Goedkope hondenverzekering van InShared

Je kunt een InShared hondenverzekering met basisdekking afsluiten voor een bedrag van € 5,38 per maand, dit betekent dat ook InShared een erg goedkope verzekeraar is als het gaat om hondenverzekeringen. Dit is ook wel te verklaren. Het zit namelijk zo dat je geen heel uitgebreide dekking krijgt als je kiest voor de basisdekking.

Een dure ingreep zoals een castratie wordt bijvoorbeeld al niet vergoed en ook sommige aandoeningen worden in geen enkel geval vergoed. In vergelijking met Petplan valt de dekking dus tegen en kun je voor dezelfde goedkope prijs beter bij Petplan terecht.

Welke factoren hebben invloed op de premie

Je bent op zoek naar de goedkoopste mogelijkheden, maar er zijn een aantal factoren die bepalen wat de hoogte van de premie zal zijn. Het is wel zo fijn om te weten welke factoren er precies voor zorgen dat de premie hoger wordt, zo weet je waar je op moet letten om een te dure hondenverzekering te voorkomen.

Om te bepalen wat de hoogte van de premie moet zijn wordt er door de verzekeraars gekeken naar verschillende factoren. Allereerst wordt er altijd gevraagd wat voor soort hond en ras je wilt verzekeren, sommige honden moeten volgens ervaringen uit het verleden vaker opgenomen of behandeld worden namelijk. De premie wordt vaak hoger als je een hond met meer risico wilt verzekeren.

Naast dit wordt er ook altijd gevraagd naar de leeftijd van de hond, vaak is het zo dat je een hogere premie moet betalen voor honden die jong zijn. Jongere honden vormen voor de verzekeraar een groter risico als rustigere oudere honden. Daarnaast kan de premie worden beïnvloed door de hoogte van het eigen risico dat je kiest.

Ga je voor een hoog eigen risico? Dan wordt je hiervoor beloond en krijg je vaak een korting op de premie. Ga je toch liever voor een laag eigen risico omdat je zorgkosten voor je hond verwacht? Dan betaal je vaak een wat hogere premie.

Direct besparen en voor de goedkoopste hondenverzekering gaan?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen met een goedkope hondenverzekering? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk vergelijken.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 17/02/2023

Hondenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste hondenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope hondenverzekering.