Selecteer een pagina

Inboedelverzekering zonder eigen risico in 2022 | Wat zijn de voor- en nadelen?

okt 6, 2019 | 0 Reacties

Inboedelverzekering zonder eigen risico: is dat slim of niet? Een inboedelverzekering afsluiten kan een slimme zet zijn, vooral wanneer je in een gebied woont waar veel wordt ingebroken of waar de kans op stormschade groter is.

Maar hoe zit het met eigen risico? Kun je ook een inboedelverzekering zonder eigen risico afsluiten en wat zijn de gevolgen hiervan? Of is het betalen van inboedelverzekering eigen risico verplicht? Hier vind je antwoord op je vragen over de inboedelverzekering zonder eigen risico en je mogelijkheden.

Met een inboedelverzekering zijn jouw persoonlijk eigendommen beschermd tegen schade. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de verzekeraar en in ruil daarvoor wordt de schade aan je eigendommen vergoed. Een fijne gedachte en zeer aangenaam wanneer er iets plaatsvindt waardoor je een beroep kunt doen op deze vergoeding.

Meer over het eigen risico bij de inboedelverzekering

Net als bij veel andere verzekeringen heb je ook bij een inboedelverzekering te maken met het eigen risico. Dit is een bedrag dat je zelf moet betalen in het geval van schade aan je inboedel. Een verzekeraar kan verplicht een eigen risico rekenen. Dit betekent dat je als verzekerde een deel van de rekening zelf moet bekostigen.

Je hebt verschillende mogelijkheden wat betreft het eigen risico. Zo kun je een inboedelverzekering afsluiten zonder eigen risico, een vrijwillig eigen risico kiezen of het eigen risico afkopen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden als het gaat om een eigen risico inboedelverzekering.

Inboedelverzekering eigen risico: diverse opties

Er zijn tal van verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Het verschil dan ook per verzekeraar wat de regels en wensen zijn op het gebied van eigen risico.

Op onze website kun je deze aanbieders eenvoudig en snel vergelijken, zodat je precies weet waar je bij iedere verzekeraar aan toe bent. Hier vind je de diverse regelingen omtrent het eigen risico bij drie verschillende verzekeraars.

Inboedelverzekering zonder eigen risico bij ANWB?

Het standaard eigen risico bij ANWB ligt op €100. Dit bedrag betaal je dus eerst zelf bij schade. Welke mogelijkheden heb je als je wilt gaan voor een verzekering zonder eigen risico?

  • Je betaalt 25% meer aan premie. Bij schade hoef je in de meeste gevallen niets zelf te betalen. Bij een mobiele telefoon geldt in alle gevallen een eigen risico van €50. Lees hier meer over de inboedelverzekering telefoon.

Inboedelverzekering zonder eigen risico bij ING

Het standaard eigen risico bij ING ligt ook op €100. Wanneer je in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht woont en er is sprake van diefstal, dan is de eigen risico €225. Bij schade wordt het eigen risico ingehouden op de schadevergoeding.

Inboedelverzekering zonder eigen risico bij Interpolis

In veel gevallen betaal je bij Interpolis geen eigen risico. Bij schade aan losse spullen doordat iets valt of omgestoten wordt of schade aan zelf verbouwde delen van je woning betaal je €100 aan eigen risico. Bij stormschade aan je woning of tuin betaal je bij Interpolis €200 aan eigen risico.

Waarom een eigen risico vaak verplicht is

In de meeste gevallen wordt je verplicht om een eigen risico te nemen. Dit bedrag is vaak laag en rond de €50. Verzekeraars verplichten dit eigen risico om zo te voorkomen dat iedere kleine schade wordt vermeldt. Het kost veel tijd en geld om deze schades te behandelen en door het eigen risico zien veel mensen er toch vanaf.

Ook zijn veel verzekeraars van mening dat je zuiniger op je spullen bent wanneer je een eigen risico moet betalen. Hiermee wordt een zogenaamde moral hazard grotendeels voorkomen. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico, geen eigen risico bij een inboedelverzekering of het afkopen van het eigen risico.

Vrijwillig eigen risico bij de inboedelverzekering

Je hebt de keuze om een vrijwillig eigen risico te betalen. Wanneer een verzekeraar een bepaalt bedrag verplicht kun je er zelf voor kiezen om dit te verhogen of te verlagen. Dit heeft invloed op de maandelijkse premie: deze wordt lager of juist hoger.

Geen eigen risico inboedelverzekering

Een inboedelverzekering zonder eigen risico is mogelijk. Dit heeft, net als bij het vrijwillige eigen risico, dan wel invloed op de maandelijkse premie. Een eigen risico betalen betekent dat je een lagere premie betaalt.

Hoe hoger het eigen risico ligt, hoe lager de premie is die betaald moet worden. Wat betekent het als je een inboedelverzekering zonder eigen risico afsluit? Bij schade hoef je dan geen geld te betalen en je krijgt alle kosten vergoed.

Inboedelverzekering eigen risico afkopen

Een andere optie is het eigen risico afkopen. Dit kun je doen wanneer een verzekeraar bij de inboedelverzekering eigen risico rekent. Eigen risico afkopen is dus mogelijk, maar hier staat wel tegenover dat je een hogere premie moet betalen. 

Geen inboedelverzekering eigen risico: slim of niet?

is het slim of niet om te kiezen voor een inboedelverzekering zonder eigen risico? Met een eigen risico betaal je een lagere premie. Hierbij geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Geen eigen risico inboedelverzekering?

Dan hoef je geen eigen risico te betalen bij het claimen van schade; je krijgt alles vergoed. De maandelijkse premie ligt dan wel hoger. Het is dus afhankelijk van je eigen situatie of het slim is om een inboedelverzekering met of zonder eigen risico af te sluiten.

Inboedelverzekering zonder eigen risico vergelijken bij Verzekering-winkel

Op onze website kun je de aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken en zo tot een goede keuze komen. Je ziet in een duidelijk overzicht wat de kosten zijn, hoeveel het eigen risico is en wat je maandelijkse premie is. Zo kun je makkelijk en snel de beste keuze maken. Een inboedelverzekering zonder eigen risico? Check je mogelijkheden bij Verzekering-winkel!

Inboedelverzekering zonder eigen risico vergelijken in 2022!

Laatst geupdatet op 05/06/2020