Selecteer een pagina

InShared hondenverzekering, alles wat je erover moet weten in 2022

aug 26, 2019 | 0 Reacties

De InShared hondenverzekering is er voor alle baasjes van trouwe viervoeters. Het is natuurlijk heel vervelend als je hond ziek wordt of een ongeluk krijgt, een hond kan namelijk heel dierbaar zijn. Daarom is het handig om te weten dat jij je hond gewoon kunt verzekeren voor medische zorg. De kosten hiervoor kunnen namelijk flink oplopen en daar zit je niet op te wachten.

Wordt in jou geval je hond niet ziek tijdens de looptijd van de verzekering, dan kan je aan het einde van het jaar een deel van de premie terugkrijgen. Deze wordt namelijk in een grote pot gedaan en wat er over blijft wordt weer verdeeld. Dit noemen ze ook wel de ‘Jaarbeloning’ bij InShared. We raden het je sowieso aan om ieder jaar de keuze te maken voor hondenverzekering vergelijken.

Dekkingen van de InShared hondenverzekering

De Inshared hondenverzekering, welke dekkingen hebben ze? Inshared geeft de consument de keuze uit 3 verschillende soorten dekkingen, namelijk ‘Huisdier en ongeval’, ‘Huisdier & zorg (50%)’ en ‘Huisdier & zorg (100%).

De pakketten die zij te bieden hebben verschillen van elkaar in dekking. Hoe breder de dekking hoe hoger de premie. Lees hieronder meer over de verschillende soorten dekkingen van de inshared hondenverzekering.

Huisdier & ongeval

Bij dit pakket is jou hond verzekerd voor medische zorg in Nederland na een ongeluk. Ook is u hond hiermee verzekerd in Europa, je hoeft je dus geen zorgen te maken als je op vakantie gaat.

Bovendien worden de kosten voor het laten inslapen van uw huisdier ook vergoed. Het eigen risico bij dit pakket is wel dat je 15% van de medische kosten zelf moet betalen.

Huisdier & zorg (50%)

Deze dekking biedt hetzelfde als het pakket ‘Huisdier & ongeval’ alleen met net wat meer extra’s. Zo wordt medisch onderzoek en nadere behandeling daarvan vergoed en ook wanneer uw hond medicijnen nodig heeft. wanneer jou viervoeter verpleging of therapie nodig heeft worden de kosten hiervan ook gedekt.

Verder worden de kosten voor gebitsreiniging en het plaatsen van een advertentie bij vermissing ook gedekt. Let er bij dit pakket wel op dat alle kosten voor maar 50% worden vergoed.

Huisdier & zorg (100%)

De naam zegt het al een beetje, de kosten worden bij deze verzekering volledig vergoed. Het bedrag dat jaarlijks maximaal wordt uitgekeerd bedraagt maar liefst €3500,-.

Het enige verschil wat u heeft met het pakket dat de helft vergoed is dat u bij dit pakket nog wel 15% eigen risico betaald. Bij ‘Huisdier en zorg (50%)’ betaalt u 0% eigen risico omdat je al 50% zelf bijdraagt.

Bij de inshared hondenverzekering wordt niet alles verzekerd

Natuurlijk heeft de inshared hondenverzekering ook uitzonderingen en wordt niet alles gedekt. Zo worden kosten voor thuis visites en telefonische consulten niet verzekerd. Ook behandelingen die als experiment ingezet worden niet vergoed omdat deze behandelingen nog niet erkend zijn.

Geneesmiddelen die u online bestelt of die niet geregistreerd staan in Nederland worden ook niet gedekt, ook wanneer deze middelen als verzorgingsmiddelen worden gebruikt. 

Wat ook niet verzekerd is zijn de aanschaffing van braces en protheses. Bovendien worden transplantaties met uitzondering van bloedtransfusies ook niet vergoed.

Wanneer jou hond zou moeten revalideren en dit uiteindelijk langer blijkt te duren dan 3 maanden dan worden de kosten daarvoor ook niet gedekt. Als laatst komt er nog bij dat vervolgbehandelingen na het ongeluk ook niet inbegrepen zijn bij de verzekering.

Inshared honden verzekering ook in Europa geldig

Wil jij ook zorgeloos op vakantie gaan met jou viervoeter, dan is de inshared hondenverzekering een goed oplossing. Zij vergoeden namelijk ook kosten voor medische zorg in het buitenland wanneer je op vakantie bent. Je wilt op vakantie natuurlijk geen factuur ontvangen als jou hond een ongeluk heeft gehad, want die kosten kunnen flink oplopen.

Het is bij inshared zo geregeld dat je hond in het buitenland ook verzekerd is voor medische kosten. Let hierbij wel op dat je de eerste €250,- wel zelf moet betalen, de kosten die er boven op komen worden gedekt door inshared.

Welke rassen worden er verzekerd?

Vrijwel alle hondenrassen worden bij de inshared hondenverzekering verzekerd, zowel een buldog als een golden retriever. Ook andere uiteenlopende rassen worden van harte verwelkomd bij inshared. Op dit gebied is de huisdieren verzekering van deze verzekeraar erg flexibel.

Zo zijn er al meerdere verzekeringen afgesloten van baasjes met meer dan 300 verschillende soorten honden rassen. Het maakt dus niet veel uit wat voor hond je hebt zolang het maar een hond is kun je deze verzekeren bij inshared. Kijk voor een uitgebreide lijst van rassen op de site van inshared.

Aan welke voorwaarden moet jouw hond voldoen?

Bij de inshared honden verzekering hoeft jou hond aan geen een voorwaarde te voldoen alleen zijn er wel een paar uitzonderingen voor bepaalde type honden. Zo worden bewakingshonden niet verzekerd omdat het natuurlijk geen normale hond is die gewoon rustig thuis is heel de dag.

Ook honden die worden gebruikt voor hobby en sport worden niet verzekerd omdat hierbij het risico groter is dat er iets mee gebeurt. Maar heeft u een blinde geleidehond of een hulphond omdat je minder valide bent, dan worden deze met alle plezier verzekerd bij inshared.

Direct besparen en voor de InShared hondenverzekering gaan?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op de InShared hondenverzekering? Wie weet is deze verzekeraar uitermate geschikt bij jouw wensen en voorkeuren voor jouw viervoeter. Het kan natuurlijk ook zijn dat je beter af bent bij een andere verzekeraar. Druk op de button om direct te beginnen met onze verzekering vergelijker.

InShared hondenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 05/06/2020 door Miriam