Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

HEMA kattenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Kattenverzekering, Verzekeringen

hema kattenverzekering

Je kat is je heel dierbaar en wil je natuurlijk de beste zorg kunnen geven als deze ziek wordt of een ongelukje krijgt. De medische kosten bij de dierenarts kunnen flink oplopen voor de behandeling van een kat.

Het is al erg zat dat je kat ziek is of pech heeft gehad en dan komt daar ook nog een dikke rekening bij kijken. Om je kat van de beste zorg te voorzien is er de Hema kattenverzekering, zo ben je ervan verzekerd dat je kat de beste hulp krijgt wanneer dit nodig is.

Basisdekking van de kattenverzekering Hema

De Hema kattenverzekering heeft één standaard basisverzekering die de meeste behandelingen medische ingrepen vergoedt. Want als je lieve kat plotseling ziek wordt of een ongeluk krijgt wil je deze wel de beste zorg kunnen geven die hij of zij verdiend.

Denk hierbij aan behandelingen zoals fysio- en gedragstherapie, röntgenfoto”s maken en narcose. Ook wordt het plaatsen van een identificatiechip en het aanschaffen van medicijnen voor je kat ook standaard vergoedt bij de Hema kattenverzekering.

Ja, ik wil de best passende kattenverzekering

Aanvullende modules van de Hema kattenverzekering

Naast de standaard kattenverzenkring Hema heb je ook nog de keuze uit een aantal aanvullende dekkingen. Hiermee breid je de basisdekking uit om voor wat extra zorg verzekerd te zijn. Zo bepaal je zelf waar je wel en niet voor verzekerd wilt zijn en betaal je nooit teveel premie voor overbodige dekkingen. Ook voorkom je hiermee dat je ineens een factuur van de dierenarts op de mat krijgt voor een behandeling die niet valt onder de basisverzekering.

Bovendien heb je nog veel keuze naast de basisverzekering. Zo kan je een aanvullende dekking afsluiten voor een doorlopende reisverzekering voor je kat maar ook voor kosten bij de tandarts. Deze medische kosten kunnen namelijk flink oplopen en met de aanvullende dekkingen kom je niet onverwachts voor vervelende verassingen te staan.

Eigen risico en eigen bijdrage

Wanneer je kat een behandeling is ondergaan bij een dierenarts of specialist is een deel van de medische kosten voor het eigen risico. Als de behandeling binnen de basisverzekering valt dan bedraagt het eigen risico slechts 15% van het volledige kostenplaatje. Is je kat daarentegen een behandeling ondergaan die wordt vergoedt door een aanvullende verzekering dan is het eigen risico dat je betaalt 50% van de volledige medische kosten.

Daarnaast wordt er ook nog gebruik gemaakt van een eigen bijdrage. Dit houdt in dat er per declaratie een eigen bijdrage wordt gevraagd van €45,-. Je kan er ook voor kiezen om alles één keer per jaar te declareren zodat je maar eenmalig een eigen bijdrage van €45,- betaalt. Dat is wel zo voordelig en dit raden we je ook ten zeerste aan om te doen, mits dit mogelijk is in jou persoonlijke situatie.

Aan welke voorwaarden moet je kat voldoen?

Als je de keuze maakt om de Hema kattenverzekering af te sluiten moet je kat wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de kat op het moment van afsluiten kerngezond zijn en geen klachten hebben.

De kat mag niet in behandeling zijn geweest bij een dierenarts het afgelopen half jaar. Als dit wel zo is weet de verzekeraar al dat er iets mankeert aan de kat en willen ze deze liever niet verzekeren. Is je kat het afgelopen halfjaar in behandeling geweest met medicijnen dan voldoet hij of zij ook niet aan de voorwaarden voor de Hema kattenverzekering.

Daarnaast is preventieve zorg zoals vaccinaties wel toegestaan voordat je de verzekering afsluit. Dit zijn namelijke noodzakelijke ingrepen die simpelweg gedaan moeten worden om te voorkomen dat de kat in de toekomst ziek wordt. Mocht je kat niet voldoen aan deze voorwaarden dan valt de vergoeding voor behandelingen uit de basisdekking weg. Er wordt dan geen bedrag uitgekeerd aan de verzekerde.

Hema kattenverzekering review, hoe wordt het ervaren?

De meeste Hema kattenverzekering ervaringen spreken voor zich. De klanten van Hema geven namelijk een gemiddeld cijfer van 8.4 uit maar liefst 1500 beoordelingen. Dat zegt al heel wat over het gemak en de voordelen die zij te bieden hebben.

Zo verzeker je een kat van 1 jaar al vanaf 12,75 per maand. Daarmee worden de medische kosten voor 85% vergoedt tot een maximaal bedrag van €3.000,- per jaar.

De meeste Hema kattenverzekering reviews geven aan dat het een gemakkelijk en goedkope verzekering is zonder onzin er omheen. Alles wordt namelijk duidelijk uitgelegd in makkelijke woorden zodat je goed begrijpt wat er staat.

Voordelen kattenverzekering Hema

We hebben er al heel wat benoemd in de tekst maar er zijn alsnog een aantal voordelen die niet besproken zijn. Zo kom je in aanmerking voor een zogeheten ‘stapelkorting’ op je premie wanneer je meerder verzekeringen bij Hema hebt lopen. Je hebt de keuze om je eigen dierenarts te kiezen, let er hierbij wel op dat er een aantal voorwaarden aan verbonden zijn.

Daarnaast wordt er bij de Hema kattenverzekering geen gebruik gemaakt van een opzegtermijn. De verzekering is dagelijks opzegbaar en de premie die u dan teveel betaalt krijg je gewoon weer terug.

Ook is de vergoeding van 85% één van de hoogste vergoedingen van alle verzekeraars als het gaat om een kattenverzekering. Bovendien wordt zelfs het chippen van de kat tot €60,- vergoed mits dit in de eerste twee weken gebeurt.

Wacht niet te lang met het afsluiten van de Hema kattenverzekering

Ook bij de Hema kattenverzekering is het voordeliger om een jonge kat te verzekeren dan een oude kat. Een oudere kat is net zoals bij mensen namelijk vatbaarder voor ziektes en andere kwaaltjes.

De verzekeraar loopt een hoger risico als ze een kat van 5 jaar verzekeren dan dat ze een kitten verzekeren. We raden je aan om je kat zo vroeg mogelijk te verzekeren om zo de laagste premie te betalen. Bovendien kan je je kat na zijn 5e jaar niet meer laten verzekeren bij de Hema kattenverzekering.

Met de kattenverzekering Hema kosten declareren

Een groot voordeel van de Hema kattenverzekering is dat je eenvoudig online kosten kan declareren. Heb je net een bezoek gebracht aan de dierenarts en valt de behandeling binnen de basisdekking? Dan kan je de kosten hiervan gemakkelijk declareren door op de site van Hema het declaratieformulier te downloaden.

Deze vul je vervolgens in met de correcte gegevens en deze kan je mailen of opsturen naar de verzekeraar, in dit geval Hema. Voeg de factuur en de patiëntkaart toe en de kosten worden zo snel mogelijk overgemaakt door de Hema kattenverzekering. Declareren was nog nooit zo eenvoudig geweest.

Verder verkrijg je een patiëntkaart bij je dierenarts, hier wordt op bijgehouden wat er met de kat gebeurd is. Ook worden hier de behandelingen en eventuele klachten op vermeld. De verzekeraar weet hierdoor ook gelijk wat er is gebeurt en wat de situatie van de kat is die verzekerd is.

Direct weten of een Hema kattenverzekering iets voor u is?

Heeft u zichzelf ingelezen over de Hema kattenverzekering, maar wilt u direct weten waar u aan toe bent? Het is bij ons mogelijk om gemakkelijk kosten te besparen op uw kattenverzekering! Bekijk direct alle beschikbare verzekeraars en begin met kattenverzekering vergelijken.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 17/02/2023

Kattenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste kattenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kattenverzekering.