Selecteer een pagina

Een OHRA dierenverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 21, 2019 | 0 Reacties

Ook je huisdier kan een ongelukje krijgen en daarbij ziek worden of iets breken. Je wilt je hond of kat dan wel de beste zorg kunnen geven die er is. Meestal kunnen de kosten bij de dierenarts flink oplopen en daar zit je niet op te wachten. Met de OHRA dierenverzekering worden de kosten van dierenarts volledig of voor een deel vergoedt.

Dit hangt af van de dekking die je kiest voor je huisdier. Zo heb je 3 verschillende ziektekostenpakketten die de meest voorkomende behandelingen vergoeden. Wil je uitgebreider verzekerd zijn voor bijvoorbeeld therapie of sterilisatie dan heb je hier een aanvullende dekking voor nodig. Hieronder lees je meer over de verschillende dekkingen die de OHRA dierenverzekering aanbiedt.

De ziektekostenpakketten van de OHRA dierenverzekering

Zoals hierboven benoemd zijn er bij de OHRA dierenverzekering 3 verschillende ziektekostenpakketten. Je hebt hierbij de keuze uit het basis, plus en top pakket. Ze verschillen van elkaar in prijs en ook in dekking. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet zodat je kan zien wat er verzekerd wordt. Ook kun je hierdoor beter dierenverzekering vergelijken met elkaar.

Basis ziektekostenpakket:

Met het basis pakket worden consulten bij de dierenarts vergoed tot een maximaal bedrag van €100,- per jaar. Als je huisdier plotseling heel erg ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt is het soms nodig om je huisdier te laten opereren. Wanneer een operatie noodzakelijk plaats moet vinden worden de kosten hiervoor vergoedt uit het basispakket. Het maximale vergoedingsbedrag bedraagt €2.500,- per jaar.

Naast het basis pakket is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo heb je de keuze uit een aanvullende dekking voor op reis, voor vaccinaties en voor een crematie. Met deze extra dekkingen verzeker je jouw huisdier voor behandelingen die buiten het basis ziektekostenpakket vallen.

Plus ziektekostenpakket:

Het Plus pakket vergoedt net als het basispakket de noodzakelijke operaties die je huisdier ondergaat. Het is namelijk al erg zat dat je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt. Je zit dan niet te wachten op een hoge rekening van de dierenarts. Met dit pakket worden de cruciale behandelingen tot €3.500,- per jaar vergoedt. De consulten bij de dierenarts worden ook gedekt tot maximaal €150,- per jaar.

Daarnaast kan je naast het Plus pakket aanvullende dekkingen afsluiten. Hierbij heb je de keuze uit een aanvullende verzekering voor op reis, vaccinatie, crematie, therapie en sterilisatie of castratie. Deze behandelingen worden namelijk niet vergoedt vanuit het Plus ziektekostenpakket.

Top ziektekostenpakket:

Dit is het meest uitgebreide ziektekostenpakket dat de OHRA dierenverzekering te bieden heeft. Zo worden de consulten bij de dierenarts vergoedt tot maar liefs €200,- per jaar. Net als bij de andere pakketten worden hier ook de noodzakelijke behandelingen vergoedt. Heeft je huisdier bijvoorbeeld aandoeningen aan de heupen, dan worden behandelingen hiervoor ook vergoedt met het Top ziektekostenpakket.

Ook bij het Top ziektekostenpakket heb je de keuze om aanvullende dekkingen af te sluiten. Hierbij heb je weer de mogelijkheid uit 5 aanvullende verzekeringen. Je hebt er een voor op reis, vaccinaties, crematie, therapieën en voor castratie of sterilisatie. Wat er precies gedekt wordt bij de aanvullende verzekeringen lees je hieronder.

De aanvullende dekkingen van de OHRA dierenverzekering

Niet alles wordt verzekerd uit de ziektekostenpakketten. Om je huisdier toch te verzekeren voor deze niet gedekte behandelingen sluit je aanvullende dekkingen af. Om mee te beginnen heb je de dekking voor op reis. Met deze dekking ben je verzekerd tegen ziektekosten over de hele wereld tot €1.000 per jaar.

Daarnaast is er een aanvullende dekking voor vaccinaties en gebit. Hiermee krijg je een vergoeding voor inentingen en gebitszorg, let wel op dat de vergoeding per behandeling en per ziektekostenpakket verschillen. Er is nog een aanvullende dekking voor de crematie van je huisdier.

Het is natuurlijk heel droevig als je huisdier komt te overlijden, je wil dan dat alles geregeld is en dat je geen hoge kosten om de oren krijgt. Zo geef je jouw huisdier een mooie begrafenis zonder dat je hierdoor in de financiële problemen komt.

Verder is er een aanvullende verzekering voor sterilisatie en castratie waarbij de behandeling deels vergoed wordt. Deze dekking is alleen af te sluiten bij het Plus of Top pakket en de vergoeding scheelt ook weer per ziektekostenpakket. Een bezoek aan een therapeut of een homeopaat wordt ook deels vergoedt met deze aanvullende verzekering. 

OHRA dierenverzekering eigen risico of eigen bijdrage?

Je betaalt bij de OHRA dierenverzekering geen eigen risico maar een eigen bijdrage. Deze bijdrage bedraagt 20% per behandeling en wordt automatisch afgetrokken van de vergoeding. De 20% is het deel dat je zelf moet betalen, de andere 80% wordt gedekt met de polis.

Daarentegen geldt er een uitzondering op de aanvullende dekkingen. Hiervoor betaal je geen eigen bijdrage en wordt de vergoeding gehanteerd die bepaald is per pakket. Let op, de eigen bijdrage bij sterilisatie of castratie bedraagt 40%.

OHRA dierenverzekering declareren, hoe doe je dat?

Facturen van de dierenarts declareren gaat heel eenvoudig bij de OHRA dierenverzekering. Je doet dit namelijk online via ‘Mijn OHRA’ waar de meeste gegevens al voor je ingevuld zijn. Hiermee bespaar je een hoop tijd en heb je de kosten binnen no time gedeclareerd. Rekeningen zijn nooit leuk en daarom kan de deze polis het alleen maar makkelijker maken.

OHRA dierenverzekering opzeggen

Opzeggen bij de dierenverzekering van OHRA wordt heel makkelijk gemaakt, dit kan je zelf regelen via ‘Mijn OHRA’. De verzekering is na het eerste jaar dagelijks opzegbaar. Wel hangt er een opzegtermijn van 1 maand aan vast. Het kan ook zo zijn dat je een 4-jarig contract hebt afgesloten, dan kan je pas na die 4 jaar opzeggen.

Daarnaast is het ook mogelijk om op te zeggen via het OHRA dierenverzekering telefoonnummer. Dit OHRA dierenverzekering contact vindt je natuurlijk op de site van OHRA. Hieronder lees je nog iets meer over de voordelen van OHRA.

De voordelen van de OHRA dierenverzekering

Over het algemeen zijn de OHRA dierenverzekering ervaringen zeer positief. Dit komt mede door de scherpe prijzen en de vele voordelen die OHRA biedt aan de klanten. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

  • De OHRA dierenverzekering opzeggen wordt heel makkelijk gemaakt.
  • Keuze uit verschillende ziektekostenpakketten en meerdere aanvullende dekkingen.
  • Gemakkelijk online declareren via ‘Mijn OHRA’.
  • Hoge vergoedingen voor noodzakelijke behandelingen.
  • Verzekerd tegen onverwachtse medische kosten.
  • Bepaal zelf waar je huisdier wordt behandeld.

Zoals je ziet zijn er niet voor niets al veel tevreden klanten die de OHRA dierenverzekering hebben afgesloten. Ook niet gek als je bekijkt hoeveel voordelen zij bieden aan hun klanten. Ga altijd na voor jezelf of je de beste verzekering afsluit

OHRA dierenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 04/06/2020 door Miriam