Selecteer een pagina

OHRA hondenverzekering, wat houdt het in en wat dient u er allemaal over te weten?

sep 4, 2019 | 0 Reacties

De OHRA honden verzekering is er voor alle baasjes van trouwe viervoeters. Je wilt natuurlijk niet dat jou hond iets overkomt. Maar mocht dit wel gebeuren dan zou een bezoekje aan de dierenarts flink op kunnen lopen, daar zit je niet op te wachten. Toch wil jij jou hond de beste zorg kunnen bieden.

Bij de OHRA hondenverzekering worden de ziekte kosten die het meest voorkomen vergoed wanneer jou hond een ongelukje heeft gehad. Zo kun je bij OHRA ook kiezen bij welke dierenarts je wil en worden alle rassen en kruisingen bij hen verzekerd. Bovendien is deze hondenverzekering de meest gekozen van Nederland. Vergelijk direct het gehele aanbod van hondenverzekeringen met elkaar om de beste deal te krijgen. 

Kies zelf hoe je verzekerd wilt zijn

Bij de OHRA honden verzekering bepaal jezelf hoe je verzekerd bent, er is namelijk keus uit 3 basisdekkingen en daarnaast nog 4 aanvullende dekkingen. Vaak is het zo dat je gemiddeld een keer per jaar een bezoek brengt aan de dierenarts.

De kosten hiervoor zijn nog wel te overbruggen en zal niet meer zijn dan een paar 100 euro. Toch is het fijn dat wanneer jou hond een operatie moet ondergaan dat je dan toch verzekerd ben want de kosten hiervoor kunnen wel flink oplopen. Vergelijk verzekeringen dus altijd om goed gedekt te zijn.

De 3 ziektekostenpakketten van OHRA dekken vooral de meest voorkomende behandelingen voor dieren. Daarnaast heb je ook nog de aanvullende pakketten die vooral kosten vergoeden voor minder voorkomende behandelingen.

Hier kun je bijvoorbeeld denken aan de crematie van u hond sterilisatie of castratie. Kortom is u hond bij de OHRA hondenverzekering aan het goede adres.

Alles voor een vast bedrag per maand

Je hoeft je bij de OHRA hondenverzekering geen zorgen te maken over onverwachtse hoge kosten en je kunt jou hond altijd en overal laten verzorgen. Je hoeft natuurlijk ook niet een hele tijd te sparen voordat je jou hond kunt laten verzorgen, dat zou ook niet goed zijn.

Je kunt jou trouwe viervoeter dus altijd laten behandelen en dat voor maar een vast bedrag per maand. Ben jij benieuwd wat deze premie per maand is kijk dan even op de site van OHRA.

Aansprakelijkheid bij de OHRA hondenverzekering

Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je hond schade bij iemand maakt doordat hij bijvoorbeeld te enthousiast is en per ongeluk een vaas omstoot. Bij de OHRA honden verzekering is je trouwe viervoeter net als het hele gezin verzekerd voor schade bij andere. Je kunt dan ook gemakkelijk uw hond mee verzekeren bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering.

OHRA hondenverzekering ziektekosten pakket, welke keuzes zijn er?

Je kunt zelf kiezen welk ziektekosten pakket het best bij jou hond past. Hierbij heb je keuze uit 3 verschillende pakketten die onderling vooral verschillen in de maximale vergoeding.

Zo wordt er bij het ene pakket maximaal €2.500,- per jaar uitgekeerd aan medische kosten en is het bij een ander pakket bijvoorbeeld €5.000,-. Hieronder zullen we dieper in gaan op de verschillende pakketten en wat deze inhouden.

Wat zit er standaard in het ziektekostenpakket?

  • Medicijnen voor uw hond wanneer deze zijn voorgeschreven door een dierenarts
  • Een consult bij een dierenspecialist of arts
  • De behandeling wanneer je wordt doorverwezen naar een andere dierenarts
  • Jou hond is ook verzekerd voor medisch noodzakelijke behandelingen. Hierbij worden ook de kosten voor het opnemen en verzorgen van uw hond gedekt
  • Onderzoek zoals het laten maken van röntgenfoto’s, elektrocardiogram, bloed en ontlasting en echoscopie

Voor een uitgebreider overzicht kunt u de site van de OHRA honden verzekering raadplegen.

Ziektekostenpakket Basis

Met dit pakket van Ohra is uw hond verzekerd voor medische kosten. Dit bedrag kan maximaal oplopen tot €2.500,- per jaar. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor bijvoorbeeld een operatie. Over het algemeen zijn de basispakketten bij de meeste verzekeraars dan ook de goedkoopste hondenverzekeringen.

Ziektekostenpakket Plus

Het enige verschil ten opzichte van het Basis pakket is dat bij dit pakket de maximale vergoeding per jaar hoger ligt. Bij dit pakket keren ze namelijk maximaal €3.500,- per jaar uit aan medische kosten voor jou trouwe viervoeter.

Ziektekostenpakket Top

Als je kiest voor dit pakket dan is de vergoeding het hoogst van allemaal ,ook worden als extra’s bij dit pakket behandelingen aan elleboog en heup vergoed. Het maximale bedrag wat ze per jaar maximaal vergoeden is bij dit pakket maar liefst €5.000,-. Je vindt dus niet zo makkelijk een completer pakket dan deze en dit is dan ook de beste hondenverzekering van OHRA.

OHRA hondenverzekering aanvullend

Je hebt ook de keuze om te kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen zoals sterilisatie of gebitszorg. het maximale bedrag wat dan vergoed wordt zal wel hetzelfde blijven. Dus wanneer u voor een aanvullende dekking kiest en hier wordt gebruik van gemaakt zal dit ook bij het maximale bedrag worden opgeteld.

Het is dus niet zo dat je maximale vergoeding omhoog gaat wanneer u een aanvullende verzekering kiest. Hieronder zullen wij u iets meer vertellen over de aanvullende dekkingen.

Gebitsreiniging en vaccinaties

Als jij jou hond tegen allerlei kwaaltjes wil laten vaccineren is deze aanvullende dekking misschien wel iets voor jou. Zij vergoeden hier namelijk alle behandelingen rondom het inenten van u trouwe viervoeter.

Ook heeft u bij deze dekking recht op vergoeding wanneer jou hond op controle gaat voor het gebit maar ook wanneer het gebit behandeld moet worden. Deze dekking verschilt wel per ziektekostenpakket dat u heeft gekozen. U kunt er op de site van OHRA meer te weten over komen.

Sterilisatie of castratie

De OHRA hondenverzekering biedt u ook een aanvullende verzekering aan voor sterilisatie en castratie van u hond. Hierbij vergoeden ze 60% (tot €300,-) van de kosten voor de behandeling.

U kunt alleen voor deze aanvullende dekking kiezen als u heeft gekozen voor ziektekosten pakket ‘Plus’of ‘Top’. Je kunt de twee soorten vergelijken op de site van de OHRA hondenverzekering.

Op reis ook verzekerd

Bent u van plan om op reis te gaan en wil jij jou hond meenemen? Dat kan met de OHRA hondenverzekering als u kiest voor de aanvullende dekking ‘Reis’. Het kan natuurlijk zo zijn dat jou hond op vakantie een ongeluk krijgt en de kosten voor een behandeling kunnen duur zijn.

Met de aanvullende dekking ‘Reis’ is jou hond over heel de wereld verzekerd voor medische kosten tot een maximaal bedrag van €1.000,-

Direct besparen en voor de OHRA hondenverzekering gaan?

Direct weten of een OHRA hondenverzekering een geschikte dekking biedt voor jouw trouwe viervoeter? Begin dan direct met het vergelijken van alle aanbieders waaronder OHRA. Tijdens het vergelijken kun je ook een blik werpen op alternatieve verzekeraars. Druk snel op de button en beschik binnen enkele seconden over de beste deal!

OHRA honden verzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 05/06/2020 door Miriam