Selecteer een pagina

De OHRA Zorgverzekering 2020 Vergelijken | Vergelijk onafhankelijk alle aanbieders in Nederland!

feb 23, 2020 | 0 Reacties

De OHRA zorgverzekering biedt al een basiszorgverzekering aan vanaf €116,50 per maand. Een ongeluk kan soms verkeerd uitpakken en dan zit je niet te wachten op de hoge kosten van de dokter of huisarts. Deze kunnen namelijk al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s. Daarom heeft de overheid de basiszorgverzekering verplicht gesteld. Hierdoor heeft iedereen in Nederland recht op zorg na een ongeval of wanneer je gewoon ziek wordt.

Naast de basiszorgverzekering biedt de OHRA zorgverzekering aanvullende dekkingen. Dit komt mede omdat de basisverzekering geen tandartskosten of vrijblijvende fysio behandelingen vergoedt.

Hiervoor is het dus noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Kinderen onder de 18 zijn altijd gratis meeverzekerd met de polis van de ouders. Voor kinderen geldt dan dat tandartskosten en dergelijke wél onder de basisverzekering valt. Zij betalen hiervoor geen premie, maar krijgen dus ook geen zorgtoeslag.

OHRA zorgverzekering vergoedingen, wat is er verzekerd?

Ieder jaar bepaalt de overheid opnieuw wat er wordt vergoedt vanuit de basis zorgverzekering. Voor de meeste mensen is de basis zorgverzekering voldoende omdat de meest voorkomende zorg wordt gedekt. We hebben ze hieronder voor jou op een rijtje gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de basisverzekering vergoed:

  • De kosten voor behandeling en verblijf in het ziekenhuis
  • Kosten voor de meeste medicijnen op recept
  • De kosten voor een consult bij de huisarts
  • Kosten voor spoedeisende hulp in binnen- en buitenland
  • De kosten voor eventuele psychologische zorg
  • Kosten voor fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Zoals je kunt zien worden er veel medische kosten vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Voor kosten bij de tandarts of extra fysio behandelingen sluit je een aanvullende verzekering af. Hieronder kun je verder lezen over de verschillende aanvullende verzekeringen, waarmee je de basisverzekering van OHRA uitbreid.

OHRA zorgverzekering aanvullende dekkingen

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, maar wel handig als je zorg nodig hebt die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Deze aanvullende verzekering geeft je namelijk meer zekerheid en hiermee voorkom je hoge onverwachtse kosten.

Daarnaast is het wel noodzakelijk om een OHRA basisverzekering af te sluiten als je gebruik wilt maken van een aanvullende verzekering bij OHRA. Bij OHRA heb je de keuze uit de volgende aanvullende dekkingen:

  • Aanvullende verzekering OHRA Sterk, vergoedt extra fysio behandelingen
  • Fysio meeneemservice, neem tot maximaal 9 fysio behandelingen mee naar volgend jaar
  • OHRA zorgverzekering op reis, vergoedt kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland
  • De OHRA tandartsverzekering, dekt veel voorkomende kosten bij de tandarts

Naast de basis zorgverzekering van OHRA sluit je een aanvullende dekking af voor kosten die niet worden vergoedt vanuit de basisverzekering. Bovendien wordt er geen eigen risico of eigen bijdrage in rekening gebracht met een aanvullende verzekering.

Het OHRA zorgverzekering contact

De OHRA zorgverzekering klantenservice is op veel verschillende manieren te bereiken. Zo is het onder andere mogelijk om een bericht te sturen via WhatsApp, Twitter of Facebook. Wil je liever de OHRA zorgverzekering bellen om persoonlijk in contact te komen met een van de medewerkers? Dan bel je het OHRA zorgverzekering telefoonnummer die je terug vindt op de site van OHRA.

Wil je de OHRA zorgverzekering opzeggen? Dan doe je dit ook heel eenvoudig via de site. Voor hulp in het buitenland is er de OHRA hulpdienst die dag en nacht bereikbaar is. Verder kun je vragen, wijzigingen en andere zaken ook opsturen via de post, hier heb je alleen het OHRA zorgverzekering adres voor nodig.

Hoe kun je bij de OHRA zorgverzekering declareren?

Koste declareren is nog nooit zo makkelijk geweest als vandaag de dag. Tegenwoordig regel je de meeste zaken namelijk zelf via de site of de app van OHRA. Zo declareer je de kosten voor bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts direct online.

Declareer je de kosten liever via jouw mobiele telefoon? Geen probleem, want dankzij de handige OHRA app doe je dit binnen enkele minuten. Hierdoor ben je niet alleen binnen enkele minuten klaar, maar heb je ook een duidelijk overzicht van al je declaraties bij de hand.

De OHRA zorgverzekering restitutiepolis, hoe zit het precies?

Met de zorgverzekering OHRA heb je een restitutiepolis. Dit houdt in dat je altijd vrije zorgkeuze hebt en jij dus zelf kunt bepalen waar je wordt behandeld. Zolang de medische kosten binnen de basisverzekering valt worden deze altijd vergoedt door de OHRA zorgverzekering.

De zorg bij zowel gecontracteerde- als bij niet-gecontracteerde zorgverleners wordt altijd volledig vergoedt met de zorgverzekering OHRA.

Ervaringen OHRA zorgverzekering, wat vinden de klanten?

De klanten van de OHRA zorgverzekering zijn over het algemeen zeer tevreden met de service. Zo deden zij vorig jaar een onderzoek naar de klanttevredenheid. Klanten gaven OHRA gemiddeld een 8,2, wat zeer hoog is. Dit komt mede doordat de meeste zaken snel en eenvoudig worden geregeld.

De OHRA zorgverzekering ervaringen zijn dus heel positief wanneer je gaat kijken naar de reviews van bestaande klanten.

Een van de OHRA zorgverzekering reviews luidt: “Ik ben zeer tevreden over Ohra, de declaraties worden snel uitbetaald en er wordt veel vergoed ook natuurlijke geneeswijzen, dat was heel belangrijk voor mij want dat doen andere verzekeraars weer niet.” Aldus een willekeurige klant van OHRA.

OHRA zorgverzekering korting, hoe krijg je deze?

De zorgverzekering OHRA heeft met verschillende organisaties en werkgevers afspraken gemaakt voor collectiviteitskortingen. Dit wil zeggen dat een werkgever zijn personeel laat verzekeren bij OHRA, waardoor zij allen een korting verkrijgen op de premie.

Meer lezen: kom alles te weten over de goedkoopste zorgverzekering 2020

OHRA is er dan namelijk van verzekerd dat er meerder mensen een zorgverzekering afsluit bij hen. Hierdoor kunnen zij dus een korting geven op de premie, vandaar dus ook de naam ‘collectiviteitskorting’.

Direct besparen en gaan voor de beste dekking?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op je zorgverzekering? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk vergelijken van alle verzekeringen aanbieders. 

Wil je eerst nog meer lezen over de aangeboden zorgverzekeringen en mogelijkheden? Bekijk dan eens de artikelen hieronder:

Ga naar hieronder om direct de OHRA zorgverzekering te vergelijken.

 

OHRA zorgverzekering vergelijken in 2020!

Laatst geüpdatet op