Selecteer een pagina

Ongevallenverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste ongevallenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met ongevallen verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen ongevallenverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Gedekt voor veel ongevallen
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Ongevallenverzekering vergelijken in 2023

ongeval verzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

verzekering voor ongevallen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,90

Premielooptijd van 20 jaar

€ 99,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

ongeval verzekeren

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 1,75

Uitkering blijvende invaliditeit & overlijden

Wereldwijd verzekerd

✓ Kies zelf verzekerd bedrag, 3 opties

Ongevallenverzekeringen gids

Je kunt een ongevallenverzekering afsluiten om kosten te dekken voor (noodlottige) ongevallen. Als iemand in het gezin blijvend letsel of overlijdt door een ongeluk wordt de schade automatisch gedekt met een ongevallenverzekering. De dekking van een dergelijke verzekering is over het algemeen vrij simpel.

Het gaat om uitkeerbare vaste bedragen, niet om de daadwerkelijke kosten. Als je bijvoorbeeld blijvend letsel oploopt voor €50.000 is een deel daarvan verzekerd. Bij overlijden keren veel verzekeraars €10.000 uit per overledene. Bekijk alle afzonderlijke polisvoorwaarden om te kijken welk deel gedekt wordt door de ongevallenverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk ongevallenverzekeringen en vind de beste ongevallenverzekering

Wat is een ongevallenverzekering precies, en is het vinden van een ongevallen verzekering moeilijk?

Doorgaans sluiten veel mensen een ongevallenverzekering bij een motorverzekering, autoverzekering of fietsverzekering. Zo ben je altijd gedekt voor een vast bedrag als je bij een noodlottig of ernstig ongeluk betrokken bent. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de ongevallen verzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen of lees onze mega gids door op de blauwe button te klikken.

Wat is een ongevallenverzekering?

Waarom een ongevallenverzekering?


Vergoeding bij geval zinloos geweld

Schade kinderen, huisdier, loge’s gedekt

Uitwonende kinderen gedekt (ook bij tijdens studie)

Alle schade aan anderen direct vergoed

Een ongevallenverzekering is geschikt voor mensen die een risicovol beroep hebben, vaak sporten of motorrijden. Je hebt dan vaker kans op een ongeval en een verzekering kan dan een prima uitkomst zijn.

Hoe werkt de ongevallenverzekering precies?

Als je een ongevallenverzekering afsluit moet een verzekeraar jouw als verzekerde wel (zonder premietoeslag) accepteren. Risicovolle sporten worden vaak uitgesloten en een verzekeraar kan een maximale leeftijd hanteren bij de acceptatie.

De dekking van een ongevallenverzekering bestaat meestal uit 4 rubrieken:

 • Rubriek A: overlijden
 • Rubriek B: blijvende invaliditeit
 • Rubriek C: tijdelijke arbeidsongeschiktheid
 • Rubriek D: kosten van een geneeskundige behandeling.

Ook kun je tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren. Als je naar de rubrieken kijkt zijn A & B voornamelijk belangrijke onderdelen van een ongevallenverzekering. Als er sprake is van een overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Gliedertaxe bij invaliditeit

Als er sprake is van blijvende invaliditeit stelt de verzekeraar de mate daarvan vast met de zogenoemde Gliedertaxe. Als je bijvoorbeeld een vinger verliest, is de uitkering 10% van het totale verzekerde bedrag. In de voorwaarden van een ongevallenverzekering kun je alle vergoedingen van verzekeraars vinden.

Kosten en premie ongevallenverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Een ongevallenverzekering vergelijken is handig om te kijken of je niet teveel betaald voor een verzekering. Daarbij kun je kijken of de dekking in orde is, als je partner bijvoorbeeld blijvend invalide raakt is het belangrijk om te weten hoe de dekking geregeld is. De gevolgen in het leven zullen groot zijn na zo’n incident.

Kosten ongevallenverzekering

De kosten van een persoonlijke ongevallenverzekering hangen van een aantal zaken af. Je hebt namelijk zelf de controle over de modules die je wil verzekeren. Per module kies je een verzekerd bedrag, dit bepaalt voor een groot deel de ongevallenverzekering kosten.

Premie ongevallenverzekering berekenen

Daarnaast wordt er ook gekeken naar je beroep en of je meer risico loopt door bijvoorbeeld veel op een motor te rijden. Het is ook mogelijk om je partner mee te verzekeren op een ongevallenverzekering, als je voor meer dan 3 personen een ongevallenverzekering afsluit verzeker je het hele gezin.

 • Ook indien het kind bij je ex-partner woont en wellicht regelmatig bij je is. Kinderen zijn ook automatisch verzekerd als deze uitwonend zijn voor hun studie. Met een ongevallen verzekering vergelijken zorg je er voor dat je jezelf op een voordelige wijze kunt verzekeren tegen de mogelijke schade die hierdoor op kan treden.

Bijna altijd wereldwijde dekking

Bekijk alle verzekeringen op basis van dekking zoals deze bij de verzekeraar wordt aangeboden. Meestal is deze wereldwijd geldig, het is een slim idee om dit ook te controleren bij alle verschillende verzekeraars. Bekijk ook het maximale bedrag dat verzekerd wordt.

Ongevallenverzekering koppelen aan andere verzekeringen

Je kunt ook nog een vergelijking maken om een aantal extra’s te verzilveren. zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ongevallen verzekeringen die geen toeslag rekenen als je de bestuurder bent van een motor. Ook kun je kinderen meeverzekeren. Bekijk alle aanbieders om de beste ongevallenverzekering te vinden.

Welke ongevallenverzekeringen vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Inshared

NowGo

Aegon

Het is in Nederland niet verplicht om een ongevallenverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te regelen, zeker als je veel in het verkeer deelneemt, aan gevaarlijke sporten doet of een voertuig zoals een motor bestuurt. Daardoor ben je altijd gedekt voor een vast bedrag als je betrokken raakt bij een ongeval.

Waar op letten bij afsluiten ongevallenverzekering

Het kiezen van een ongevallenverzekering kan best lastig zijn. Het aanbod is behoorlijk groot geworden en de premie en dekkingen kunnen uiteenlopen.Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die jij belangrijk vindt.

 • We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de ongevallenverzekering omdat we alle bekende verzekeraars vergelijken, let goed op de polisvoorwaarden, gekozen dekking en bereken je premie op basis van jou voorkeuren

Ongevallenverzekering vergelijken zonder gedoe

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk ongevallenverzekeringen vergelijken.

Het kiezen van een ongevallenverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Bekijk de meest gekozen verzekeraars, vergelijk alle voorwaarden, premies en dekkingen en maak een berekening bij een ongevallenverzekeraar.

 • Binnen 3 minuten ben je klaar met ongevallenverzekering vergelijken, daarna kun je in enkele minuten de polis afsluiten bij een verzekeraar.

 

Meest gestelde vragen over de ongevallenverzekering

Wie krijgt het bedrag uitgekeerd na een overlijden?

We hopen het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je door een ongeval komt te overlijden. Maar hoe zit het dan precies met het uitkeren en aan wie wordt het bedrag uitgekeerd na een overlijden?

Vaak is er een vast bedrag afgesproken met de verzekeraar, daarbij wordt dan ook vastgelegd aan wie de uitkering precies wordt gedaan.

Zijn uitwonende kinderen nog steeds meeverzekerd?

Het komt vaak voor dat verzekeraars een gezinsongevallenverzekering leveren. Daarbij is het vaak zo geregeld dat je meeverzekerd bent met je ouders. Maar hoe zit het nu als je uit huis gaat, ben je dan nog steeds verzekerd?

Vaak is het zo geregeld dat je als uitwonend kind nog steeds meeverzekerd bent op de polis van de ouders tot je 27e levensjaar. Ook is het zo dat een gezinsongevallenverzekering een stuk goedkoper is als een individuele ongevallenverzekering

Op vakantie verzekerd met ongevallenverzekering?

Dat ligt er aan, het is bij veel polissen zo geregeld dat je wereldwijd gedekt bent. Dat betekent dus dat je ook op je vakantieadres bent verzekerd.

Toch raden we je aan om goed naar de polisvoorwaarden te kijken, veel verzekeraars dekken schade bijvoorbeeld niet als je invalide raakt tijdens het beoefenen van gevaarlijkse sporten zoals snowboarden of skiën.

Heeft de ongevallenverzekering extra uitkeringen?

Ja, het is mogelijk om een extra uitkering te krijgen boven op het verzekerde bedrag. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat er een extra uitkering van maximaal € 5.000,- per gebeurtenis voor kosten die gemaakt zijn voor plastische chirurgie of bij blijvende invaliditeit.

We raden je aan om alle voorwaarden van verzekeraars goed na te lezen, in de polisvoorwaarden staan de regels vermeld die voor extra uitkeringen bij ongevallenverzekeringen gelden.

Kun je korting op de premie krijgen als student?

Het kan natuurlijk zijn dat je ouders een gezinsongevallenverzekering hebben afgesloten waardoor je als student meeverzekerd bent op de polis van je ouders. Vaak is dit goedkoper als het aanschaffen van een individuele ongevallenverzekering.

Maar is het mogelijk om korting te krijgen op je ongevallenverzekering als student? Het antwoord is ja, het is mogelijk om korting te krijgen door je ongevallenverzekering onderdeel te worden van een pakket van verzekeringen bij dezelfde verzekeraar.

Het komt regelmatig voor dat studentenverenigingen of universiteiten een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor leden of studenten. Wellicht is het mogelijk om daar kosten mee te besparen, je kunt dit navragen bij het bestuur van je studie of studentenvereniging.

Belasting over uitkering ongevalverzekering betalen?

Het is mogelijk om een particuliere ongevallenverzekering af te sluiten, deze geeft recht op een uitkering in geld. Over deze uitkering hoef je meestal geen inkomstenbelasting te betalen als de verzekering geen verband heeft met een dienstbetrekking of onderneming.

Bij ondernemers en een ongevallenverzekering is de werking vaak niet veel anders in vergelijking met particulieren. Je moet wel nagaan of er sprake is van winst uit de onderneming. Er moet worden vastgesteld of de premie van de verzekering een aftrekbare bedirjfslast is of niet.

Hoeveel wordt er uitgekeerd bij blijvende invaliditeit?

Bij een ongevallenverzekering is het vaak zo geregeld dat je een vast bedrag kunt kiezen dat wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit. Je kunt dan vaak kiezen uit 3 verschillende soorten bedragen. De hoogte van deze bedragen heeft invloed op de premie die betaalt moet worden.

De hoogte van het bedrag wordt berekend met de zogenoemde gliedertax. In deze regel staat welk percentage van het verzekerde bedrag er wordt uitgekeerd in het geval van blijvende invaliditeit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je blind wordt, meestal wordt het volledige bedrag dan uitgekeerd.

Maar in een andere situatie, waar je bijvoorbeeld je teen verliest wordt 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Het gemiddelde bedrag dat in Nederland wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit is ongeveer 35.000 euro.

Kun je meerdere ongevallenverzekering af te sluiten?

Ja, een groot deel van de verzekeraars keren in het geval van overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval uit. Dat gebeurt ook als je een ongevallenverzekering hebt afgesloten bij een andere verzekeraar.

We raden je altijd aan om de algemene voorwaarden van een verzekeraar na te kijken om zeker te weten dat het uitgekeerde bedrag niet lager is dan de werkelijke waarde. Om deze reden sluiten veel mensen bij verschillende verzekeraars een ongevallenverzekering af.

Wie zijn er verzekerd door de ongevallen verzekering?

Dit is afhankelijk van de keuze die je gemaakt hebt bij het afsluiten van de ongevallenverzekering. Wij onderscheiden namelijk:

 • De verzekeringnemer
 • Je partner
 • De kind(eren)

Als we het hebben over een partner bedoelen wij de echtgenoot, echtgenote, geregistreerd partner of degene met wie u duurzaam samenwoont.

Tandartskosten gedekt door ongevallenverzekering?

Nee. Tandartskosten na een ongeval zijn niet verzekerd met de Ongevallenverzekering. Over het algemeen is het zo geregeld da tandartskosten verzekerd worden door de zorgverzekering.

Ben je dubbel verzekerd met ongevallenverzekering?

Nee, als je iets overkomt bij een ernstig ongeluk krijg je een vast bedrag uitgekeerd, een schadeverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten voor medische zorg. Je verzekert je voor zwaar letsel of overlijden, er wordt een uitkering in geld gedaan onafhankelijk van de kosten die bij het ongeluk komen kijken.

ongevallen verzekering vergelijker
verzekering ongevallen
ongevallenverzekering afsluiten
afsluiten van ongevallenverzekeringen
ongevallenverzekeraar
ongevalverzekering

Laatst geupdatet op 06/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort