Ongevallenverzekering vergelijken & de beste premie van 2019 vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk & bespaar de beste ongevallenverzekering in 3 minuten.
Ongevallenverzekering vergelijkenMeer informatie

Ongevallenverzekering vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,90

Premielooptijd van 20 jaar

€ 99,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Nee

Maandelijkse premie

€ 4,99

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Nee

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (35 jaar), niet-roker.

Dit vinden andere gebruikers van onze verzekeringswinkel

“Een verzekering vinden was een makkie, binnen 5 minuutjes was ik verzekerd.”

Peter

“Een ongevallenverzekering vinden was erg gemakkelijk door de vergelijker op jullie site, bedankt!”

Freek

“Alle informatie op jullie site heeft me geholpen bij het kiezen van de perfecte verzekering”

Joze

 Ongevallenverzekering gids

Je kunt een ongevallenverzekering afsluiten om kosten te dekken voor (noodlottige) ongevallen. Als iemand in het gezin blijvend letsel of overlijdt door een ongeluk wordt de schade automatisch gedekt met een ongevallenverzekering. De dekking van een dergelijke verzekering is over het algemeen vrij simpel. Het gaat om uitkeerbare vaste bedragen, niet om de daadwerkelijke kosten. Als je bijvoorbeeld blijvend letsel oploopt voor €50.000 is een deel daarvan verzekerd. Bij overlijden keren veel verzekeraars €10.000 uit per overledene. Bekijk alle afzonderlijke polisvoorwaarden om te kijken welk deel gedekt wordt door de ongevallenverzekering. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de ongevallen verzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen.

Wat is een ongevallenverzekering

Waarom een ongevallenverzekering?


Vergoeding bij geval zinloos geweld

Schade kinderen, huisdier, loge’s gedekt

Uitwonende kinderen gedekt (ook bij tijdens studie)

Alle schade aan anderen direct vergoed

Een ongevallenverzekering is geschikt voor mensen die een risicovol beroep hebben, vaak sporten of motorrijden. Je hebt dan vaker kans op een ongeval en een verzekering kan dan een prima uitkomst zijn. Als je een ongevallenverzekering afsluit moet een verzekeraar jouw als verzekerde wel (zonder premietoeslag) accepteren. Risicovolle sporten worden vaak uitgesloten en een verzekeraar kan een maximale leeftijd hanteren bij de acceptatie.

De dekking van een ongevallenverzekering bestaat meestal uit 4 rubrieken:

  • Rubriek A: overlijden
  • Rubriek B: blijvende invaliditeit
  • Rubriek C: tijdelijke arbeidsongeschiktheid
  • Rubriek D: kosten van een geneeskundige behandeling.

Ook kun je tandartskosten als gevolg van een ongeval meeverzekeren. Als je naar de rubrieken kijkt zijn A & B voornamelijk belangrijke onderdelen van een ongevallenverzekering. Als er sprake is van een overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Gliedertaxe bij invaliditeit

Als er sprake is van blijvende invaliditeit stelt de verzekeraar de mate daarvan vast met de zogenoemde Gliedertaxe. Als je bijvoorbeeld een vinger verliest, is de uitkering 10% van het totale verzekerde bedrag. In de voorwaarden van een ongevallenverzekering kun je alle vergoedingen van verzekeraars vinden.

Afsluiten van de ongevallenverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Een ongevallenverzekering vergelijken is handig om te kijken of je niet teveel betaald voor een verzekering. Daarbij kun je kijken of de dekking in orde is, als je partner bijvoorbeeld blijvend invalide raakt is het belangrijk om te weten hoe de dekking geregeld is. De gevolgen in het leven zullen groot zijn na zo’n incident.

Met een ongevallen verzekering vergelijken zorg je er voor dat je jezelf op een voordelige wijze kunt verzekeren tegen de mogelijke schade die hierdoor op kan treden.
Bekijk alle verzekeringen op basis van dekking zoals deze bij de verzekeraar wordt aangeboden. Meestal is deze wereldwijd geldig, het is een slim idee om dit ook te ocntroleren bij alle verschillende verzekeraars. Bekijk ook het maximale bedrag dat verzekerd wordt.

Je kunt ook nog een vergelijking maken om een aantal extra’s te verzilveren. zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ongevallenverzekeringen die geen toeslag rekenen als je de bestuuder bent van een motor. Ook kun je kinderen meeverzekeren. Bekijk alle aanbieders om de beste ongevallenverzekering te vinden.

Welke ongevallenverzekeringen vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Het kiezen van een ongevallenverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de ongevallenverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk ongevallenverzekeringen met elkaar vergelijkt. 

Aan de linkerkant van deze pagina kun je gemakkelijk alle aanbieders die in onze vergelijker zijn opgenomen met elkaar vergelijken. 

Het kiezen van een ongevallenverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij er voor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Meest gestelde vragen

Wie krijgt het bedrag uitgekeerd na een overlijden?

We hopen het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je door een ongeval komt te overlijden. Maar hoe zit het dan precies met het uitkeren en aan wie wordt het bedrag uitgekeerd na een overlijden?

Vaak is er een vast bedrag afgesproken met de verzekeraar, daarbij wordt dan ook vastgelegd aan wie de uitkering precies wordt gedaan.

Zijn uitwonende kinderen nog steeds meeverzekerd?

Het komt vaak voor dat verzekeraars een gezinsongevallenverzekering leveren. Daarbij is het vaak zo geregeld dat je meeverzekerd bent met je ouders. Maar hoe zit het nu als je uit huis gaat, ben je dan nog steeds verzekerd?

Vaak is het zo geregeld dat je als uitwonend kind nog steeds meeverzekerd bent op de polis van de ouders tot je 27e levensjaar. Ook is het zo dat een gezinsongevallenverzekering een stuk goedkoper is als een individuele ongevallenverzekering

Ben je op vakantie verzekerd met de ongevallenverzekering?

Dat ligt er aan, het is bij veel polissen zo geregeld dat je wereldwijd gedekt bent. Dat betekent dus dat je ook op je vakantieadres bent verzekerd.

Toch raden we je aan om goed naar de polisvoorwaarden te kijken, veel verzekeraars dekken schade bijvoorbeeld niet als je invalide raakt tijdens het beoefenen van gevaarlijkse sporten zoals snowboarden of skiën.

Hoeveel wordt er uitgekeerd bij blijvende invaliditeit?

Bij een ongevallenverzekering is het vaak zo geregeld dat je een vast bedrag kunt kiezen dat wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit. Je kunt dan vaak kiezen uit 3 verschillende soorten bedragen. De hoogte van deze bedragen heeft invloed op de premie die betaalt moet worden.

De hoogte van het bedrag wordt berekend met de zogenoemde gliedertax. In deze regel staat welk percentage van het verzekerde bedrag er wordt uitgekeerd in het geval van blijvende invaliditeit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je blind wordt, meestal wordt het volledige bedrag dan uitgekeerd.

Maar in een andere situatie, waar je bijvoorbeeld je teen verliest wordt 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Het gemiddelde bedrag dat in Nederland wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit is ongeveer 35.000 euro.

Is het mogelijk om meerdere ongevallenverzekering af te sluiten?

Ja, een groot deel van de verzekeraars keren in het geval van overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval uit. Dat gebeurt ook als je een ongevallenverzekering hebt afgesloten bij een andere verzekeraar.

We raden je altijd aan om de algemene voorwaarden van een verzekeraar na te kijken om zeker te weten dat het uitgekeerde bedrag niet lager is dan de werkelijke waarde. Om deze reden sluiten veel mensen bij verschillende verzekeraars een ongevallenverzekering af.

Wie zijn er verzekerd door de ongevallen verzekering?

Dit is afhankelijk van de keuze die je gemaakt hebt bij het afsluiten van de ongevallenverzekering. Wij onderscheiden namelijk:

  • De verzekeringnemer
  • Je partner
  • De kind(eren)

Als we het hebben over een partner bedoelen wij de echtgenoot, echtgenote, geregistreerd partner of degene met wie u duurzaam samenwoont.

Heeft de ongevallenverzekering extra uitkeringen?

Ja, het is mogelijk om een extra uitkering te krijgen boven op het verzekerde bedrag. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat er een extra uitkering van maximaal € 5.000,- per gebeurtenis voor kosten die gemaakt zijn voor plastische chirurgie of bij blijvende invaliditeit.

We raden je aan om alle voorwaarden van verzekeraars goed na te lezen, in de polisvoorwaarden staan de regels vermeld die voor extra uitkeringen bij ongevallenverzekeringen gelden.

Is het mogelijk om korting te krijgen als je student bent?

Het kan natuurlijk zijn dat je ouders een gezinsongevallenverzekering hebben afgesloten waardoor je als student meeverzekerd bent op de polis van je ouders. Vaak is dit goedkoper als het aanschaffen van een individuele ongevallenverzekering.

Maar is het mogelijk om korting te krijgen op je ongevallenverzekering als student? Het antwoord is ja, het is mogelijk om korting te krijgen door je ongevallenverzekering onderdeel te worden van een pakket van verzekeringen bij dezelfde verzekeraar.

Het komt regelmatig voor dat studentenverenigingen of universiteiten een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor leden of studenten. Wellicht is het mogelijk om daar kosten mee te besparen, je kunt dit navragen bij het bestuur van je studie of studentenvereniging.

Zijn tandartskosten verzekerd met de ongevallenverzekering?

Nee. Tandartskosten na een ongeval zijn niet verzekerd met de Ongevallenverzekering. Over het algemeen is het zo geregeld da tandartskosten verzekerd worden door de zorgverzekering.