Rechtsbijstandverzekering vergelijken en de beste premie van 2019 vinden?

Betaal nooit teveel en vergelijk de beste rechtsbijstandverzekering in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2019

Rechtsbijstandverzekeringen gids

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je als particulier of bedrijf verwikkeld raakt in een juridisch conflict. Het komt maar wat vaak voor dat mensen totaal geen ervaring hebben met juridische processen en professionele hulp is daarbij vaak gewenst. Je kunt je daarom gemakkelijk verzekeren met een rechtsbijstandsverzekering, deze verzekering biedt namelijk een vergoeding voor de onkosten van juridische processen.

Je krijgt juristen en advocaten toegewezen die je helpen bij je conflict en de kosten van het juridische proces worden vergoed door de rechtsbijstandverzekering. Gerechtelijke hulp kan erg duur uitvallen, het is daarom vaak voordeliger om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de rechtsbijstandverzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen.

Wat is een rechtsbijstandverzekering

Waarom een rechtsbijstandverzekering?


Vergoeding bij geval zinloos geweld

Schade kinderen, huisdier, loge’s gedekt

Uitwonende kinderen gedekt (ook bij tijdens studie)

Alle schade aan anderen direct vergoed

Als je een rechtsbijstandsverzekering wil afsluiten is het slim om vooraf even alle aanbieders te vergelijken zodat je een goed beeld hebt van de markt. Denk daarbij goed na over je persoonlijke wensen, er zijn namelijk diverse rechtsbijstandsverzekeringen beschikbaar.

Zo kun je een verzekering afsluiten voor woonproblemen, werk- en vermogensconflicten, verkeersaansprakelijkheid of consumentengeschillen. Door de vergelijker te gebruiken kun je eenvoudig aangeven welk pakket er verzekerd moet worden. Je hebt in een handomdraai de beste aanbieders gevonden zodat je de goedkoopste rechtsbijstandverzekering kunt vinden.

Afsluiten van de rechtsbijstandverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Maar wat valt er nu allemaal precies onder de rechtsbijstandverzekering? Nou dat is gelukkig best simpel. Je kunt alle juridische hulp verzekeren, zo kun je advies inwinnen als er nog geen conflict is en je wordt geholpen door juristen die in dienst zijn van de rechtsbijstandverzekeraar.

Als er een rechter bij betrokken of is er specialistische kennis nodig is dan wordt de zaak vaak uitbesteed aan een derde partij.

Vervolgens krijg je vaak 2 opties. Zo kun je zelf een advocaat kiezen of een advocaat regelen via de verzekeraar zelf. Als je voor de advocaat kiest worden de kosten volledig vergoed.

Deze kosten vallen namelijk onder de externe kosten, we raden je wel altijd aan om de polisvoorwaarden te bekijken om te vinden tot welk bedrag kosten bij je rechtsbijstandverzekeraar worden gedekt

Welke rechtsbijstandverzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Het kiezen van een rechtsbijstandverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de rechtsbijstandverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijkt. 

Aan de linkerkant van deze pagina kun je gemakkelijk alle aanbieders die in onze vergelijker zijn opgenomen met elkaar vergelijken. 

Het kiezen van een rechtsbijstandverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij er voor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Meest gestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit word je geholpen met juridische conflicten door juristen en advocaten die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Wij begrijpen als de beste en vind het niet gek dat je pas denkt aan het afsluiten van rechtsbijstandverzekering als het daadwerkelijk zover is dat je actie moet ondernemen. 

Het zou kunnen dat je een specifieke zaak hebt waar specifieke advocaten voor nodig zijn, wellicht is deze niet in dienst bij je rechtsbijstandverzekeraar. Je zult dan zelf een advocaat of specialist kiezen en voor deze kosten ben je natuurlijk gedekt.

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit kan je kiezen tussen verschillende dekkingen zoals consumenten, inkomen, wonen en verkeer. 

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Het is altijd handig om een rechtbijstandverzekering te hebben in geval van onvoorziene kosten met betrekking tot een juridisch proces. De rechtbijstandverzekering biedt u een maximale vergoeding voor onkosten van  juridische processen. Dit kan over verschillende processen gaan zoals inkomen, werk, verkeer, woonsituatie, beleggen, vermogen. Tevens zijn er ook specifieke rechtbijstandsverzekeringen voor ondernemers en studenten. 

In feite wat een rechtbijstandsverzekeraar doet is de kosten dekken als er een juridisch proces ontstaat. De verzekeraar doet dit wel tot het maimale bedrag wat gedekt wordt. De verzekeraar biedt en vergoed juristen en advocaten aan om u te helpen bij het juridische proces.

Gerechtelijke hulp kan erg duur zijn en/of worden in het proces. Daarom is het heel verstandig om een bijstandsverzekering af te sluiten omdat dit veel voordeliger is. 

Dekkingen rechtsbijstandverzekering

Je hebt verschillende dekkingen bij een rechtsbijstandverzekering. Je kan kiezen welke dekkingen je wilt en daarop word een verzekering berekend. 

Met de consumentenzaken bij je verzekerd van rechtshulp bij conflicten die je als consument kunt krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn met een bestelling op het internet, de aankoop van meubels, een motorrijtuig of wellicht met je internetprovider.

Bij inkomensconflicten ben je verzekerd van rechtshulp bij conflicten omtrent werk en inkomen. Bijvoorbeeld rondom je arbeidsovereenkomst, ontslag, uitkering of pensioen. 

Woonconflicten is voor de meeste het belangrijkst samen met consumentenzaken. Met woonconflicten ben je verzekerd van rechtshulp bij conflicten over de verkoop, aankoop of verbouwing van je woning. Bijvoorbeeld rondom de oplevering van je woning, gemeentevergunningen of onenigheid met je aannemer.

Tot slot heb je nog de dekking verkeersconflicten. Hiermee ben je verzekerd van rechtshulp bij concflicten die ontstaan als gevolg van je verkeersdeelname. Het maakt hierbij niet uit of je bestuurder bent van een auto of motor, op de fiets zit of voetganger bent.

Kan je voor ieder geschil zomaar een rechtszaak starten?

Dat zou fijn zijn alleen is dat hiet het geval. Je kan niet voor iedere onenigheid naar de rechtbank gaan en ervan uitgaan dat dat vergoed wordt.

Als je naar de rechtbank wilt gaan word dit bepaald door de verzekeraar aan de hand van het aangeleverde bewijs. Als je in de schuldvraag volledig in je recht staat, zal het geen probleem zijn om een rechtzaak te beginnen die vergoed wordt. Heeft u toch gedeeltelijk schuld zal het er vanaf hangen hoe erg dat uw schuld is.

De verzekeraar kijkt altijd ook naar de kans op winst en het eventuele financiële belang in de zaak te laten wegen bij de beslissing om te procederen ja of te nee.

Besluit de rechtsbijstandverzekeraar om uiteindelijk de zaak wel aanhangig te maken, heb je meestal de vrijheid zelf je juridisch adviseur en/of advocaat te kiezen.

Worden alle meldingen door de verzekeraar in behandeling genomen?

Nee dat is zeker niet het geval. De rechtsbijstandsverzekeraar zal kosten niet dekken als je het van te voren al wist dat je een conflict ging krijgen. Dit noemen ze in de verzekeringswereld ‘brandend huis verzekeren’. Dit wil de verzekeraar natuurlijk ten alle tijden ontkomen. 

Je kan wel gewoon een rechtsbijstand verzekeren afsluiten, echter zal het lopende conflict dan niet meegenomen worden in de dekking.

Het is niet handig om het lopende conflict te verzwijgen tegen je rechtsbijstandverzekeraar. In de meest gevallen komt dit toch uit. Bijvoorbeeld: Je hebt een rechtsbijstandverzekering afgesloten en je hebt een conflict, levert bewijsmateriaal aan uit die tijd vóór de rechtsbijstandverzekering. Dit zal de verzekeraar zien en zal dan beslissen of hij de zaak afwijst of niet. 

Wat is niet gedekt bij een rechtsbijstandverzekering?

Bijna alle verzekeraars dekken niet als er conflicten zijn met belastingen, vermogensbeheer en exploitatie van onroerend goed uit. Echter kan je je soms wel bijverzekeren voor deze zaken.

Zaken zoals faillissement, problemen met de overheid over algemeen geldende regels en wetten en ontruimingskwesties vallen ook vaak buiten de dekking.

Tevens geldt dit vaak ook voor echtscheiding en daaruit voortvloeiende problemen. Verder kent elk gedekt rechtsgebied zijn eigen uitsluitingen.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van de dekking die je kiest. Dit kan dus variëren in prijs. Wanneer je veel wil verzekeren betaal je meer dan wanneer je weinig wilt verzekeren.

Daarnaast word er ook rekening gehouden met je gezinssamenstelling. Wanneer je alleen bent betaal je minder premie dan wanneer je een partner hebt en inwonende kinderen.

Sommige rechtsbijstandverzekeraars hanteren een eigen risico. In feite betaal je minder premie maar tegelijkertijd krijg je ook een lager bedrag vergoed omdat het eigen risico er eerst vanaf wordt berekend.

Wat betekent de term franchise bij rechtsbijstandverzekering?

De term franchise betekent drempelbedrag. Dit houdt in dat je rechtsbijstandverzekeraar helpt je vanaf een bepaald bedrag. Wanneer de berokkende schade onder dat bedrag ligt, kun je geen beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. 

Wanneer het om een klein conflict met een klein bedrag gaat, zijn meestal de kosten om het conflict op te lossen hoger dan het initiële bedrag waar het conflict om gaat. De rechtbijstandverzekeringen met een franchise variëren tussen 100 en 275 euro.

Wat zijn de voordelen van een rechtsbijstandverzekering?

Je kan veel voordelen behalen met een rechtsbijstandverzekering. Wanneer je in conflict komt met juridische processen waarbij advocaten en juristen betrokken zijn, heb je de kosten er snel uit wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten.

De dekking kan voor al je gezinsleden gelden, niet alleen jezelf en daarmee heb je zekerheid voor heel je gezin.

Door modules te kiezen kan je jouw verzekering op maat maken en daarmee past het perfect bij je huidige situatie.

Laatst geüpdatet op