Selecteer een pagina

Telefoon verzekering vergelijken

Wil jij graag je telefoon verzekeren en ben je op zoek naar de beste telefoonverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen.

Al genoeg onderzoek gedaan? Dan kun je direct beginnen met een telefoon verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer teveel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle telefoonverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Waarom een telefoonverzekering afsluiten?

Een telefoon verzekeren is tegenwoordig heel normaal geworden. Het komt dagelijks voor dat mensen hun smartphone laten vallen met een grote barst in het scherm als gevolg. Als de val ernstig was kan de gehele telefoon zelfs uit elkaar vallen.

Over het algemeen nemen mensen een aparte telefoonverzekering om de volgende redenen:

 • Tegen inbraak, schade, diefstal en verlies verzekerd.
 • Relatief lage premie voor hoog verzekerd bedrag.
 • Wereldwijde dekking, smartphone altijd verzekerd
 • Zeer ruime dekking, een vervangend toestel als er schade veroorzaakt is.

Een smartphone verzekering zorgt er voor dat alle schade aan je nieuwe smartphone gedekt wordt. Kijk naar alle mogelijkheden en zorg ervoor dat je schade afgedekt is of bekijk alle informatie in onze handige telefoon verzekering kennisbank uit 2023.

Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Bekijk welke dekking je nodig hebt, en kies een verzekerd bedrag
 2. Bekijk de premies van een aantal verzekeraars in de vergelijker
 3. Vergelijk telefoonverzekeringen en vindt de beste smartphonepolis

Direct het aanbod bekijken? Druk op de knop en start direct met vergelijken.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

★★★★: 8,7/10

Wat kost een verzekering voor je telefoon?

Doorgaans betaal je ongeveer tussen de € 6,- en € 10,- per maand voor een gemiddelde telefoonverzekering. Je kunt ook een extra buitenshuisdekking toevoegen aan je inboedelverzekering.

Op dit moment de volgende 3 aanbieders de meest populaire telefoonverzekeringen:

 1. Nowinsure
 2. SimpleSurance
 3. Smartphonepolis

Dekking telefoon verzekering

De dekking van een verzekering is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen. Alles wat in de polisvoorwaarden staat is leidend en je kunt alle regels, vergoedingen en dekkingen in het polisblad vinden.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Wat valt onder verzekering telefoon?

Als je de beste telefoonverzekering wil uitkiezen wil je natuurlijk wel weten of je mobiele telefoon verzekeren wel een goede optie is voor jouw behoeften.

Om je inzicht te geven in alle ins- en outs van een smartphoneverzekering hebben we de belangrijkste onderdelen op een rijtje gezet:

Valschade

Het kan natuurlijk zijn dat je je telefoon uit je handen laat vallen, de kans op schade aan je scherm en behuizing is dan vaak aanzienlijk. Gelukkig kun je bij de meeste aanbieders rekenen op een volledige vergoeding van de schade.

Het display kan vervangen worden door een reparateur. Vaak kun je bij een reparateur in de buurt terecht of bij een reparateur die door de verzekeraar voorgesteld wordt, lees de voorwaarden door want dit verschilt per verzekeraar.

Schermschade

Je scherm kan altijd een defect krijgen, zo kunnen er pixels niet goed meer werken en kunnen er barsten of krassen in je display komen. Als dat niet je eigen schuld is kun je het beste eerst naar de garantie kijken, daarna kun je de schade nog laten vergoeden door je smartphone verzekering.

De kosten van vervanging van het display en reparatie worden betaald door de verzekeraar als je telefoon verzekerd is voor dit type schade.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Het kan in sommige gevallen ook zo zijn dat de inboedelverzekering deze schade afdekt, bekijk dit altijd even voordat je een mobiele telefoon verzekerd met een speciale polis.

Waterschade

De meeste smartphones hebben tegenwoordig een hoge IP certificatie en hebben het idee dat geen enkele vorm van water schade kan toebrengen.

Toch is het nog steeds zo dat nieuwe smartphones waterschade kunnen oplopen.

Heb je een telefoon gekocht met een nog lagere IP rating zonder certificatie? Dan is het slim om je telefoon te verzekeren tegen waterschade, deze wordt namelijk niet vergoed vanuit de garantie.

Diefstal

Het kan natuurlijk voorkomen dat je telefoon gestolen wordt. Tegenwoordig betekent dat ellende want de kosten kunnen behoorlijk oplopen, je hebt geen garantie op diefstal en andere verzekeringen sluiten diefstaldekking uit in hun polis.

Als je inboedelverzekering geen diefstaldekking bevat is het aan te raden om te kiezen voor een telefoonverzekering omdat deze het verzekerde apparaat altijd afdekt met een wereldwijde dekking zodat je in zo goed als ieder geval een vergoeding krijgt als je het slachtoffer bent van schade of diefstal.

Andere dekkingen telefoon verzekeren

De belangrijkste schades worden dus gedekt met de bovenstaande modules, maar doorgaans is het mogelijk dat mobiele telefoons ook nog verzekerd zijn voor een scala aan andere vormen van schade.

De dekking kan echter verschillen per verzekeraar, de voorwaarden die elke polis heeft vertellen precies welke schades gedekt worden en welke niet.

Geert Willemsen – Verzekering expert

De beste telefoon verzekering zorgt er in ieder geval voor dat je toestel beschermt is voor de meest voorkomende vormen van schade maar het volgende lijstje is een goed uitgangspunt als je wil weten waar mobiele telefoons nog meer voor gedekt wordt:

 • Implosie en/of explosie
 • Brand- en/of bliksemschade
 • Vorstschade
 • Ondeskundig gebruik
 • Bedieningsfouten
 • Accu defecten
 • Elektronische schade
 • Technische defecten

Zoals je ziet hebben de meeste verzekeringen een vrij brede dekking zodat het verzekerde apparaat of toestel bij schade niet meteen leidt tot een hoge rekening voor de reparatie.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Wat is er allemaal uitgesloten van de dekking?

Het is belangrijk dat je voldoet aan alle voorwaarden die opgenomen zijn in de polisvoorwaarden van de telefoonverzekering.

Soms zijn er uitsluitingen in de voorwaarden opgenomen waardoor de verzekeraar niet uit hoeft te betalen bij een schadeclaim.

Voor veel consumenten lijkt dit vaak op een excuus om niet uit te betalen, maar verzekeraars nemen niet voor niets uitsluitingen op in de voorwaarden. De volgende vormen van schade zijn vaak niet of beperkt gedekt:

 • Opzet of grove schuld
 • Overmacht
 • Verloren of vermissing
 • Diefstal met grove nalatigheid
 • Slijtage is niet verzekerd
 • Schade door software of programmeerfouten
 • Diefstal uit een voertuig
 • Schade die geen invloed op functioneren heeft
 • Uitlenen aan derden

Eigen risico telefoon verzekering?

Het komt vaak voor dat consumenten verbaasd reageren als ze er achter komen dat er een eigen risico betaald moet worden als er een claim ingediend wordt. Bij sommige verzekeraars is het bedrag optioneel maar kan daarentegen ook worden verplicht gesteld.

Optionele eigen risico

Het merendeel van de telefoonverzekeringen beschikt over een verplicht eigen risico. Je kunt het dit bedrag bij veel aanbieders ook afkopen. Doe je dit niet dan dien je in het geval van schade je dan eerst een eigen bijdrage te leveren voordat je schade vergoed krijgt.

We raden je aan om alle aanbieders te vergelijken zodat je precies weet hoeveel eigen risico er gekoppeld is aan je telefoon verzekering.

Eigen risico telefoonverzekering afkopen

Het is ook mogelijk om een eigen risico af te kopen als je een telefoonverzekering hebt met een eigen risico. De verzekeraar biedt je bij de aanvraag een optie om geen eigen risico te nemen. Dat betekent wel dat je een hogere maandelijkse premie betaalt.

Er zijn veel mensen die het eigen risico als een struikelblok zien als ze hun toestel of nieuwe telefoon willen verzekeren.

Je betaalt al maandelijks een premie en als je schade hebt moet je alsnog zelf betalen. Veel mensen vinden dat niet prettig en kopen daarom het eigen risico af als dat mogelijk is.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn telefoon nog verzekeren?

Je kunt je telefoon nog verzekeren tot 12 maanden na aankoop, als je dit tijdig regelt ben je verzekerd tegen diefstal, brand, schade, inbraak, kortsluiting en hoef je geen reparatiekosten te betalen nadat je telefoon gemaakt is.

Is een aparte telefoonverzekering nodig?

Nee, het is niet altijd nodig om een aparte telefoonverzekering af te sluiten, als je bijvoorbeeld een uitgebreide inboedelverzekering hebt met extra dekking is de meeste schade verzekerd, ook als dit buitenshuis ontstaat.

Is je telefoon verzekerd door een inboedelverzekering?

Nee, dat is zeker niet altijd het geval, zo kan bijvoorbeeld je telefoon vallen, kun je het slachtoffer van diefstal worden, of krijgt je telefoon ineens kortsluiting en denk je dat een inboedelverzekering de schade automatisch dekt. Een nadeel is dat een inboedelverzekering niet standaard alle inboedel dekt en sommige schades aan je telefoon uitgesloten zijn.

Wat is de goedkoopste telefoonverzekering?

Je wil natuurlijk de goedkoopste telefoonverzekering uitkiezen, dat is gelukkig niet zo moeilijk meer door gebruik te maken van onze vergelijker. Een goedkope telefoonverzekering kiezen doe je namelijk niet zomaar omdat er meerdere factoren een rol spelen in de maandelijkse premie, zoals de waarde van je telefoon en de gewenste dekking.

Begin direct met de beste telefoonverzekering vergelijken met onze tool en verzeker je kostbaarheden zodat de schade ten alle tijde beperkt blijft.

Welke telefoonverzekering vergelijken?

Het kiezen van een telefoon verzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de smartphoneverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. Bij Verzekering-Winkel.com hebben we geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk telefoonverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Het kiezen van een telefoonverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij ervoor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Geert – Elektronica verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 10/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.