Selecteer een pagina

De telefoonverzekering opzeggen kan gevolgen hebben! Lees hier de actuele informatiegids.

aug 21, 2019 | 0 Reacties

Hoe zit het met de opzegtermijn van een telefoonverzekering? Het kan natuurlijk zijn dat je van je te (dure) telefoonverzekering, of het is je opgevallen dat je ergens anders een goedkopere polis kan krijgen. Het kan ook zijn dat je smartphone verzekering gewoon niet meer loont omdat je toestel te oud is geworden.

Ook kan het zijn dat je een nieuw toestel hebt gekocht en dus ook een nieuwe verzekering wil afsluiten. Kortom, er zijn genoeg redenen om je telefoonverzekering op te zeggen. Lees in dit artikel alles over de opzegtermijn van telefoonverzekeringen.

Telefoonverzekering opzeggen: opzegtermijn staat in de voorwaarden

De opzegtermijn kun je gemakkelijk terugvinden in de voorwaarden van een telefoonverzekering. Als je de voorwaarden niet meer kunt terugvinden kun je contact opnemen met de verzekeraar. Doorgaans hebben zij nog een kopie liggen van het polisblad dat je destijds getekend hebt. Vergelijk verzekeringen met elkaar om direct te zien welke opzegtermijn het gunstigst is voor jou situatie. 

Dagelijks opzegbaar

De nieuwste telefoonverzekering zijn doorgaans dagelijks opzegbaar. Toch komt het nog wel voor dat sommige verzekeraars een opzegtermijn van een jaar hanteren. Ook is het mogelijk dat je een maandelijks opzegbare polis kiest. De nieuwe verzekering die een opzegtermijn hebben zijn na 1 jaar maandelijks opzegbaar.

14 dagen bedenktijd met de telefoonverzekering

Daarnaast is het goed om te weten dat iedere consument in Nederland over een aantal rechten beschikt na een aankoop. Zo beschik je ook bij het afsluiten van de telefoonverzekering over 14 dagen bedenktijd. Hiermee kan de aankoop binnen 14 dagen kosteloos worden teruggedraaid. Iedere verzekeraar moet aan deze rechten voor de consument voldoen. Echter spreken we in dit geval niet over de telefoonverzekering opzeggen.

Hoe kun je je telefoonverzekering opzeggen?

Het is tegenwoordig mogelijk om je telefoonverzekering op verschillende manieren op te zeggen. Je kunt gebruik maken van post, e-mail of telefonisch opzeggen. Het vervelende van telefonisch opzeggen is dat je geen schriftelijk bewijs hebt. Dat kan een nadeel zijn, vraag daarom altijd om een bevestiging van de verzekeraar.

Zorg er voor dat je bij het telefoonverzekering opzeggen altijd alle gegevens vermeld via de e-mail of post. Schrijf dus niet alleen je nummer en je persoonlijke gegevens op, maar ook de ingangsdatum is belangrijk om te vermelden. Schrijf ook dat je graag een reactie terug wil ontvangen, daardoor weet je zeker dat alles goed afgehandeld is.

Aanbieders vergelijken in 2022!

opzegtermijn telefoonverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,49

✓ Premie betaling per maand

Afsluittermijn: 1 jaar na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

smartphoneverzekering opzeggen

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

30

Wereldwijde dekking?

Ja

Jaarlijkse premie

€ 34,95

✓ Premie betaling per jaar

Afsluittermijn: 3 mnd na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

 Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
 Maandelijks opzegbaar
opzeggen telefoonverzekering

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓ Tegen schade, verlies of diefstal

Verzeker heel je inboedel direct

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Miriam