Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Waterschade telefoonverzekering

door | 13 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

waterschade telefoon verzekeren

Als je waterschade aan je telefoon hebt wil je dit natuurlijk direct laten oplossen, door te kiezen voor een telefoonverzekering ben je gelukkig gedekt tegen dit soort schade en hoef je geen dure reparatiekosten te betalen.

Wat te doen bij waterschade?

Als je telefoon nat is geworden raden we je aan om het toestel zo snel mogelijk uit te schakelen, zoals je wellicht al weet gaan elektriciteit en water niet echt samen omdat er kortsluiting kan onstaan.

Als je de mobiele telefoon direct uitschakelt kan schade voorkomen of verminderd worden, zorg er daarna voor dat je de batterij verwijderd indien dit mogelijk is en laat de telefoon vervolgens drogen.

Leg je telefoon daarna in een bak rijst zodat het vocht opgenomen wordt en ze de telefoon pas weer aan zodra deze helemaal droog is. Daarna kun je kijken of alles het nog doet, en vervolgens kun je de schade zo snel mogelijk doorgeven aan de verzekeraar.

Dekking waterschade en telefoonverzekering

De telefoonverzekering dekt weliswaar veel soorten schade aan je telefoon, maar het is lang niet altijd zo dat schade door water standaard is afgedekt. Je kunt namelijk behoorlijk veel verschillende dekkingen kiezen bij telefoonverzekeringen en waterschade is in sommige gevallen een aanvullende module. Als de waterschade module verzekerd is dan worden schades zoals je telefoon in de WC laten vallen, of in het zwembad springen met je telefoon in de zak gewoon verzekerd.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Waterschade aan telefoon en inboedelverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om telefoonschade te dekken met een inboedelverzekering, als je telefoon bijvoorbeeld in de WC valt of je scherm breekt omdat je je smartphone laat vallen, en je hebt een all-risk inboedelverzekering, dan wordt deze schade gewoon gedekt, ook als er sprake is van schuld door eigen toedoen. Heb je een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking of extra uitgebreide dekking? Dan krijg je alleen schade vergoed die je die niet zelf hebt veroorzaakt.

Telefoon waterschade buitenshuis

Als de schade aan je telefoon buiten je eigen woning plaats vindt is deze niet gedekt door de inboedelverzekering, je kunt hier wel voor kiezen maar dan is het nodig om een buitenshuisverzekering af te sluiten waardoor deze wereldwijd verzekerd voor schade en diefstal. Met een aparte telefoonverzekering hoeft dit natuurlijk niet gedaan te worden.

Let op de voorwaarden inboedelverzekering

De afgelopen jaren hebben verzekeraars er steeds meer voor gekozen om schades aan mobiele telefoons uit de dekking te krijgen van inboedelverzekeringen. Het is daarom verstandig om een aparte telefoonverzekering af te sluiten zodat alle vormen van schade aan je mobiele telefoon netjes gedekt zijn.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste telefoon verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.