Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
Defensie Zorgverzekering

In Nederland is iedereen verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Zo sluit een reguliere zorgverzekering af via een zorgverzekeraar naar keuze. Ook militairen zijn verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten.

Het enige verschil dat militairen in actieve dienst verplicht zijn om een hun zorgverzekering af te sluiten via Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht (SZVK). De uitvoerder van de zorgverzekeringen voor Defensie is Univé.

Nadat je in dienst bent getreden wordt je dan ook direct aangemeld bij Univé. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de inhoud, premie en aandachtspunten van de Defensie zorgverzekering.

Zorgverzekering Defensie, wat is het verschil met een reguliere zorgverzekering?

Er is een klein verschil tussen de zorgverzekering voor Defensie en de reguliere ziektekostenverzekering. Zo bestaat de zorgverzekering voor militairen uit het basispakket en een uitgebreid basispakket. Dat wil zeggen dat een zorgverzekering van een militair meestal iets uitgebreider is dan de regulier basisverzekering.

Denk hierbij aan extra vergoedingen voor contactlenzen, steunzolen en verpleegkundige zorg. Ben je op zoek naar een uitgebreid overzicht van alle vergoedingen? Neem dan een kijkje op de site van Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht (SZVK)

Zorgverzekering Defensie, hoe hoog is de premie voor militairen?

De premie van de Defensie zorgverzekering wordt iedere maan standaard ingehouden op het loon. Hierdoor heb je als militair geen omkijken naar deze kostenpost en weet je zeker dat je altijd bent verzekerd voor medische kosten.

Daarnaast is de hoogte van de premie wel anders dan bij een regulier zorgverzekering. Dit komt omdat de premie wordt bepaald aan de hand van een percentage van het brutoloon (inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld).

Wat moet je regelen als je in dienst gaat?

Als je in dienst gaat wordt je automatisch aangemeld voor de Defensie zorgverzekering. Je hebt daarom geen omkijken naar het inschrijven bij de nieuwe zorgverzekeraar voor militairen. Hierbij is het alleen wel van belang dat je de huidige zorgverzekeraar opzegt.

In dit geval kun je dat alleen schriftelijk doen. Je dient namelijk een kopie van de aanstellingsbrief van het Ministerie van Defensie mee te sturen. Daarnaast is het ook mogelijk om een kopie van je bewijs van inschrijving bij de SZVK op te sturen.

Hierdoor weet jouw huidige zorgverzekeraar dat zij de reguliere zorgverzekering moeten stopzetten. Verder hoef je hier zelf niets meer voor te doen.

Wat moet je regelen als je uit dienst treedt?

Wanneer je uit dienst treedt als militair wordt de Defensie zorgverzekering automatisch stopgezet. Je dient dan uiterlijk binnen 4 maanden een regulier zorgverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar naar keuze.

Ben jij nou toevallig uit dienst getreden bij Defensie en nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina. Hier vindt je namelijk binnen de kortste keren een passende zorgverzekering.

Het totale aanbod vergelijken

Ben je pas geleden uit dienst gegaan bij Defensie? Dan ben je waarschijnlijk nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Op deze pagina kun je verschillende zorgverzekering met elkaar vergelijken op prijs, zorgkeuze en prijs/kwaliteit verhouding.

Daarnaast kun je al jouw zorgwensen invullen, zodat je direct weet welke verzekering bij jou past en welke het goedkoopste is. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook een hoop tijd. Deze tijd kun je dan weer besteden aan zaken die echt belangrijk zijn.

widget

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?