Borstprothese vergoeding (2021)
Steeds meer vrouwen in Nederland overleven borstkanker en daarom neemt het aantal borstprotheses bij vrouwen toe. Deze protheses zorgen niet alleen voor het vergroten van de borsten, maar ook voor het corrigeren van de borst. Dit kan fijn zijn wanneer de borstklieren niet of niet volledig zijn ontwikkeld bij vrouwen.
De borstprothese kosten kunnen al gauw oplopen tot €100,- en daarom zou het fijn zijn als je hier een vergoeding voor ontvangt. Om deze reden gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over een eventuele borstprothese vergoeding vanuit de zorgverzekering.
Borstprothese vergoeding vanuit de basisverzekering
Omdat steeds meer vrouwen borstkanker overleven neemt het aantal borstprotheses toe. Een gevolg van borstkanker kan namelijk zijn dat één of beide borsten geamputeerd moeten worden. In dat geval kan een borstprothese oplossing bieden voor veel vrouwen.
Vanuit de basisverzekering ontvang je een vergoeding voor een borstprothese wanneer er sprake is van medische noodzaak. Ook wanneer de borst(en) zijn geamputeerd met betrekking tot een medische noodzaak wordt de borstprothese vergoed vanuit de basisverzekering.
Daarnaast worden ook de kosten voor het vervangen van een borstprothese (2 jaar of ouder) vergoed. Hierbij dien je wel rekening te houden met het verplichte zorgverzekering eigen risico van €385,-.
Dit is namelijk het deel dat je eerst zelf moet betalen voor de zorg vanuit de basisverzekering. Het kan daarom in sommige gevallen verstandiger zijn om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.
Borstprothese vergoeding vanuit een aanvullende verzekering
Er zijn verschillende zorgverzekeraars in Nederland waar je een aanvullende verzekering met een borstprothese vergoeding kunt afsluiten. Vanuit deze aanvullende verzekeringen worden de kosten voor een zwemprothese, borstprothese BH en plak strips voor het bevestigen van de prothese vergoed.
- Daarnaast zijn er sommige verzekeraars die ook de kosten voor het vervangen van een borstprothese vergoeden. Zelfs wanneer het gaat om een vervangende borstprothese als onderdeel van een borstvergroting of borstcorrectie.
Het is verstandig om bij de aanvullende verzekering de kosten en de vergoedingen af te wegen. Betaal je namelijk meer premie in een jaar dan dat je aan vergoedingen krijgt? Dan is het voordeliger om de premie zelf te sparen, zodat jezelf een borstprothese kunt kopen.
Mocht het in jou geval voordeliger zijn om een aanvullende dekking af te sluiten? Dan hoef je geen eigen risico te betalen voor de borstprothese. Voor zorg vanuit een aanvullende verzekering hoef je namelijk nooit een eigen risico te betalen en in dit geval ook geen eigen bijdrage.
Wanneer heb ik geen recht op een vergoeding?
Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je geen recht hebt op een borstprothese vergoeding vanuit de zorgverzekering. Zo kom je niet in aanmerking voor een vergoeding wanneer de borstprothese nodig is in het kader van transseksualiteit.
Daarnaast krijg je ook geen vergoeding wanneer er geen sprake is van een medische noodzaak voor de borstprothese.
Vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken
Denk jij het komende jaar een borstprothese nodig te hebben of wil jij jezelf hiervoor alvast laten verzekeren? Neem dan een kijkje in het overzicht hieronder.
Wij hebben hier namelijk alle aanvullende verzekeringen van verschillende zorgverzekeraars op een rijtje gezet. Zo zie jij direct wat de kosten en vergoedingen zijn per verzekeraar, waardoor jij een weloverwogen keuze kunt maken.
Daarnaast kun je meteen de kosten en vergoedingen op elkaar afwegen, zodat jij zeker weet dat je nooit teveel premie betaald.
Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.
Inhoudsopgave
Direct besparen op je zorgverzekering?
Alternatieve vergoedingen
Wie zijn wij?
Navigatie
Volg ons
Laatst geupdatet op 26/11/2020