Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Orthodontie vanaf 18 jaar vergoeding

Misschien vraag je je af: bestaat er een zorgverzekering met orthodontie vanaf 18 jaar? Het antwoord is nee, er bestaat geen zorgverzekering met orthodontie vanaf 18 jaar. Vanuit de basisverzekering vindt er zelden een vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar plaats.

Alleen in het geval van een medische indicatie kan er een uitzondering worden gemaakt. Wel kun je vanuit je aanvullende verzekering in sommige gevallen een vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar krijgen. Hieronder een overzicht van de zorgverzekeraars en hun vergoedingen.

orthodontie vanaf 18 jaar

De kosten voor orthodontie vanaf 18 jaar

Kun je kosten voor orthodontie claimen op de basisverzekering? Het antwoord is nee. De vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar is zeer beperkt. Enkel bij zeer ernstige problematieken kun je een vergoeding vanuit de basisverzekering krijgen. Maar een vergoeding vindt zeer zelden plaats. Eigenlijk kunnen we stellen dat orthodontie vanaf 18 jaar enkel vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed. 

Afhankelijk van de kosten die je denkt te gaan maken is het al dan niet zinvol om hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Om je een idee te geven qua kosten, gemiddeld ben je zo tussen de €1500 en €3000 euro voor het gehele traject kwijt.

Meestal is dit traject over meerdere jaren heen verspreid. Het is daarom goed om bij je orthodontist een goede kostenindicatie op te vragen. Een second opinion is ook altijd raadzaam om uit te voeren. Direct kosten besparen? Zorg vergelijken heeft al velen mensen honderden euro’s bespaart!

Verschillende aanvullende verzekeringen.

De aanvullende verzekering komen in meerdere vormen. Je kunt ervoor kiezen om een volledige of gedeeltelijke vergoeding te ontvangen per jaar, hier zit uiteraard een maximale vergoeding aan. Je betaalt een hogere maandelijkse premie wanneer je kiest voor een volledige vergoeding.

In sommige gevallen kun je ook te maken krijgen met een wachttijd van één jaar voordat je een bepaalde aanvullende verzekering kunt afsluiten. Kijk ook of de desbetreffende partij is aangesloten met partijen van de beroepsvereniging NVvO. Dit biedt een grote mate van zekerheid.

Welke verzekering het beste bij jou past is afhankelijk van de gewenste dekking en de premie die de verzekeraar ervoor vraagt. Maak gebruik van onze vergelijker op deze pagina om de beste deal te vinden.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020