Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
just zorgverzekering

7,8

058 – 234 56 78

Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden

FBTO zorgverzekering

  • Vergoeding 75% 75%
  • Premie 75% 75%
  • Service 80% 80%
  • Zorgkeuze 80% 80%

Meer weten?

Meer te weten komen over de FBTO zorgverzekering? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

FBTO zorgverzekering review 2020

door | 9 okt, 2020 | 0 Reacties

De FBTO zorgverzekering is een zorgverzekering met modules. Klanten van de FBTO ziektekostenverzekering houden door het kiezen van modules grip op hun zorgkosten. Grip op hun zorgkosten houden ze ook door de mogelijkheid om een nota zorgkosten of een eigen risico van minimaal € 50 in termijnen te betalen. We vertellen je verder op deze pagina meer over de dekkingen en mogelijkheden van de FBTO zorgverzekering.

zorgverzekering fbto

Jij kiest de FBTO zorg die je nodig hebt

Je kunt bij de FBTO zorgverzekering de zorg kiezen die je nodig hebt. Kies je voor een naturapolis? Dan krijg je 100% vergoed als je kiest voor een door de zorgverzekering gecontracteerde zorgverlener.

Bezoek je een niet gecontracteerde zorgverlening, dan ontvang je voor de behandeling een vergoeding van 75%. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een restitutiepolis. Dan ontvang je voor een behandeling een vergoeding van 100% na het bezoeken van iedere zorgverlener.

De modules van FBTO

Zoals je waarschijnlijk wel weet vergoed de basisverzekering niet alles. Bij de FTBO zorgverzekering kun je bij het afsluiten van de zorgverzekering aanvullende modules aanzetten. Zo kun je bijvoorbeeld de modules spieren & gewrichten of alternatieve geneeswijzen aanzetten. Wie extra zorg tijdens het jaar nodig heeft kan enkele aanvullende modules aanzetten.

FBTO zorgverzekering declaratie

Je krijgt bij FBTO niet altijd een nota die je moet declareren. Waarom niet? Omdat zorgverleners waarmee FBTO zorgverzekering een contract heeft afgesloten hun nota’s rechtstreeks naar FBTO sturen. Krijg je zelf een nota? Dan kun je die heel eenvoudig zelf declareren. De nota kan op verschillende manieren naar FBTO zorgverzekering worden gestuurd:

  • Gebruik de zorgdeclaratie app op je tablet of smartphone.
  • Dien de declaratie online in via mijn FBTO.
  • Stuur de declaratie in met de post.
  • Declareren van je persoonsgebonden budget (PGB), in het buitenland gemaakte medische kosten en vervoerskosten doe je met een speciaal formulier. Dat formulier vind je op de website van FBTO.

FBTO zorgverzekering 2019 en FBTO zorgverzekering 2020: zorgpremie

Voor de basisverzekering betaal je maandelijks € 116,95. Dit is een naturapolis. Voor de restitutiepolis moet je maandelijks € 5,55 extra betalen.

In 2019 betaalde je voor de basisverzekering 109,50 per maand (naturapolis). Voor de restitutiepolis moest 117,50 worden betaald.

Positieve reviews

Wie meer wil weten over de ervaringen FBTO zorgverzekering kan op het internet zoeken naar positieve of negatieve review. Hier volgen eerst de reviews van tevreden klanten.

Een tevreden klant vindt het contact met FBTO zorgverzekering heel fijn. Hij is ook tevreden over zijn aanvullende verzekering Tand. Nooit gedoe en zijn tandarts declareert rechtstreeks bij FBTO.

Klanten zijn tevreden over de goede service, de ruime dekking en de acceptabele premie. Problemen worden altijd snel opgelost. Het eigen risico mag in gedeelten worden betaald. Bovendien word je goed geholpen met een kiezen van een geschikte plaats voor een behandeling.

Een klant van FTBO die al geruime tijd op de wachtlijst stond voor een operatie vroeg FBTO om bemiddeling. FBTO ging voortvarend te werk. ER werd direct contact opgenomen met een aantal ziekenhuizen in een straal van 50 kilometer rond zijn woonplaats. Hij werd dus snel geholpen.

Negatieve ervaringen

Een klant heeft slechte ervaringen met FBTO zorgverzekering door afgewezen declaraties. Zelfs een declaratie voor een bril met doktersverklaring werd afgewezen. De klantenservice stond hem onvriendelijk te woord. Hij stapt volgend jaar over naar een andere zorgverzekering.

Een klant is ontevreden over de vergoedingen. Volgens hem wordt er niets vergoed. Hij heeft een aanvullende tandartsverzekering tot € 200. De tandartsrekening is minder dan de helft. Toch wil FBTO niet het gehele bedrag vergoeden. Hij moet € 22 zelf betalen.

Er zijn klanten die klagen over de klantvriendelijkheid en de erg slechte informatievoorziening. Het probleem van een klant is ook na 3 maanden, 100 e-mails en urenlange telefoongesprekken nog niet opgelost.

Een klant is van mening dat FBTO hoge premies vraagt en dat hij toch veel zelf moet betalen. Zo moet hij zelf de mondhygiëniste betalen. De klant wilde zijn verzekering opzeggen en een verzekering regelen bij een andere zorgverzekeraar, maar dat werd tegengehouden door FBTO.

FBTO zorgverzekering contact

 Wil je contact opnemen met FBTO? Als je bijvoorbeeld vragen hebt over een zorgverzekering, je mogelijkheden bij deze verzekeraar of als je advies nodig hebt is het goed mogelijk om contact op te nemen. Dat kan op de volgende manieren:

  • Telefoon: 058 – 234 56 78
  • Whatsapp: 06 82 75 67 58

Je kunt ook via Facebook of Twitter een bericht sturen. Direct weten of FBTO de best passende zorgverzekeraar voor jouw zorgwensen is? Maak gebruik van de vergelijker en ontvang een totaaloverzicht van de markt voor het maken van de beste keuze.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 10/10/2020