Selecteer een pagina

Dierenverzekering

Op zoek naar de beste dierenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met dierenverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

Hoogste uitkering van Nederland tot €6.000 & geen wachttijd, snel verzekerd

8,46

v.a. per maand

R

Alle dierenverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een huisdierenverzekering. Natuurlijk zeggen veel mensen dat hun huisdieren nooit ziek zijn, maar in de praktijk zie je dat al die dierenarts bezoekjes stiekem toch flink optellen.

Door te kiezen voor een huisdieren verzekering hoef je je geen zorgen meer te maken om hoge medische kosten voor je huisdieren. Dat is natuurlijk prettig voor jezelf, maar ook voor je huisdier.

Je kunt met een huisdierenverzekering gemakkelijk beschikken over de beste zorg voor je huisdieren. Voordat je begint is het wel handig om je even in te lezen in de voorwaarden en de verschillen in dekking tussen dierenverzekeringen.

Huisdierenverzekering vergelijken

De meest afgesloten dierenverzekeringen zijn natuurlijk de hondenverzekering en de kattenverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking of aanvullende dekkingen je wil afsluiten.
  2. Vergelijk de maandelijkse premie, vergoedingen en medische zorg.
  3. Besluit of een huisdierenverzekering verstandig is voor jouw hond of kat.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Dierenverzekeringen vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

★★★★: 8,9/10

Hoe werkt een dierenverzekering?

De meest voorkomende huisdieren in Nederland zijn honden en katten. Bijna alle dierenverzekeringen worden voor deze beesten afgesloten. Dat is ook enigszins logisch omdat de kosten voor de huisarts bij deze dieren behoorlijk hoog kunnen zijn.

Toch zijn er ook een aantal verzekeringsmaatschappijen beschikbaar die andere dieren zoals knaagdieren, paarden of vogels verzekeren.

Acceptatie

Een huisdierenverzekering afsluiten is niet moeilijk, maar het kan zijn dat een dierenverzekeraar je huisdier weigert. Dat komt vooral voor bij hele oude dieren of huisdieren die al een tijdje niet meer gezond zijn.

Ook komt het soms voor dat mensen valse informatie opgeven bij het aanvragen van een dierenverzekering, denk daarbij aan het opgeven van een verkeerde leeftijd van de hond of kat, of het verzwijgen dat een huisdier ziek was tijdens het afsluiten van de dierenverzekering.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Voorlopige dekking

De dierenverzekering gaat direct in na het afsluiten. Zodra je dus een huisdierenverzekering hebt afgesloten is je huisdier verzekerd.

In de eerste dagen maak je wel gebruik van de voorlopige dekking, dat komt door de beoordeling die nog gedaan moet worden door de verzekeringsmaatschappij.

Deze moet namelijk beoordelen of je huisdier al ziek is, de voorlopige dekking kan dus weer worden ingetrokken indien er problemen ontstaan met de acceptatie. Zodra je huisdier verzekerd is ontvang je een bevestiging en is je dier volledig verzekerd.

Het kan zijn dat je na de beoordeling nog een aanvullende dekking moet afsluiten, of dat je moet kiezen voor preventieve zorg omdat de verzekeraar de risico’s te hoog vindt.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Aanvullende dekking

In principe verschilt dat per verzekering. De meeste dekkingen van dierenverzekeringen zijn niet gelijk dus we raden je aan om de polisvoorwaarden altijd goed door te nemen zodat je weet hoe de dekking in elkaar zit.

Om je een goed idee te geven van de meeste dekkingen hebben we een opsomming gemaakt van de gemiddelde dekking van een huisdieren verzekering:

  • Implantaten en verbandmiddelen
  • Onderzoeken die uitgevoerd worden door huisarts
  • Dierengeneesmiddelen en medische behandelingen + opnamen
  • Operaties en narcose
annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Maximale vergoeding op jaarbasis

Doorgaans gelden er wel maximale vergoedingen per huisdier op jaarbasis. Daarnaast is er een eigen risico van kracht bij de meest dierenverzekeraars.

Het is ook mogelijk om je huisdier aanvullend te verzekeren.

Aanvullende dekkingen verzekeren niet alle medische kosten

Er zijn namelijk kosten die niet uit de standaardpolis worden vergoed. Voor deze kosten kun je een aanvullende dierenverzekering afsluiten.

Denk bijvoorbeeld aan kosten voor vaccinaties, tandheelkunde of de crematie van een huisdier.

Maandelijkse premie

De maandelijkse premie van een dierenverzekering kan behoorlijk verschillen, dit omdat de dekking per dier verschillend kan zijn, de medische kosten flink oplopen bij sommige rassen, er gekeken wordt naar bestaande aandoeningen en omdat iedere verzekeraar zijn eigen berekening maakt voor de premie van een dierenverzekering.

Lagere premie, lagere dekking

Verzekeraars die een dierenverzekering aanbieden houden in principe dezelfde regel aan als bij andere verzekeringen. Hoe lager de maandelijkse premie, hoe minder medische behandelingen er onder de dekking vallen.

Om als baasje volledig zeker te zijn over de dekking omtrent de zorg van je huisdier is het verstandig om een polis te kiezen die een goede dekking heeft.

Zeker als je een grote hond hebt kan dit veel gedoe voorkomen, operaties zijn namelijk behoorlijk duur en worden alleen door de duurste huisdierenverzekeringen gedekt.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Het is dan ook lang niet altijd verstandig om direct voor de goedkoopste dierenverzekering te kiezen, kijk bij een dierenverzekering altijd goed naar de medische kosten, medisch noodzakelijke zorg en de preventieve zorg die jouw hond of kat nodig heeft.

Wat kost een dierenverzekering?

We krijgen soms de vraag wat kost een dierenverzekering precies? Een dierenverzekering kost doorgaans tussen de 5 en 50 euro per maand.

De prijs die je voor een huisdierverzekering moet betalen hangt af van de verzekeraar, de hoeveelheid dekking en de eventueel afgesloten aanvullende dekkingen.

De meeste dierenverzekeringen dekken doorgaans tussen de 75% en 100% van de medische kosten.

Dierenverzekering vergelijken in 2023

We raden je daarom aan om altijd te beginnen met huisdierenverzekering vergelijken om te voorkomen dat je onnodig een hogere premie aan het betalen bent voor een aanvullende verzekering die je helemaal niet nodig hebt.

Daarnaast is het gewoon slim om verschillende verzekeraars te bekijken tijdens het dierenverzekering vergelijken omdat de goedkoopste dierenverzekeringen in veel gevallen te summier dekkend zijn voor het dekken van de kosten van de dierenarts, het verzekeren van een castratie of sterilisatie of ander medisch onderzoek.

Ja, ik wil de best passende dierenverzekering

Waar nog op letten voordat je een dierenverzekering afsluit?

Als je jouw hond of kat verzekeren goed wil regelen is het verstandig om nog even door te lezen, er zijn namelijk nog een aantal zaken die je moet doornemen om een goede dierenverzekering te kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan het laten chippen van je huisdier, meerdere huisdieren verzekeren, welke wachttermijn geldt, en het declareren van hoge dierenartskosten voor je verzekerde huisdier.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Om je goed te informeren hebben we al dit soort zaken hieronder onderzocht zodat je de beste huisdierenverzekering kunt uitkiezen.

Declareren bij dierenverzekering

In de meeste gevallen kun je niet direct declareren na het afsluiten van een huisdierenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen willen voorkomen dat je pas een polis afsluit als je hond of kat zorg nodig hebben, om die reden is er ook sprake van een wachttermijn.

Wachttermijn van 30 dagen

Doorgaans is er een wachttermijn van ongeveer 30 dagen, of een kalendermaand bij iedere dierenverzekering.

De kosten die in deze periode worden gemaakt kunnen niet worden gedeclareerd en het verzekerd bedrag voor jouw hond of kat is pas actief na deze termijn.

Huisdier laten chippen

Het is niet verplicht om je huisdier te chippen om een huisdierenverzekering af te sluiten. Maar het is altijd aan te raden om je huisdier te laten chippen, daardoor kan je hond of kat gemakkelijk worden teruggevonden bij vermissing.

Het chippen van je huisdier is ook fijn voor een dierenambulance als dit nodig is, daardoor kan het dier makkelijk geïdentificeerd worden. Het chippen van een huisdier wordt vaak vergoed door een huisdieren verzekering.

Meer dan 1 huisdier verzekeren

Het is niet mogelijk om meer dan 1 huisdier te verzekeren op 1 polis. Je moet de huisdieren apart verzekeren. Als je een dieren verzekering gaat afsluiten dien je de gegevens van het dier op te geven.

Het is dus niet mogelijk om je kater te laten behandelen op de dierenverzekering van je poes. Je moet voor de poes en de kater allebei een apart huisdierenverzekering afsluiten.

Er zit wel een voordeel aan deze regel, je kunt namelijk korting op je premie krijgen als je voor meerdere dieren tegelijk een polis afsluit.

Overlijden huisdier

Allereerst, gecondoleerd. Het verlies van een huisdier is altijd vervelend, je hebt bij het overlijden natuurlijk andere zorgen aan je hoofd. Dierenverzekeraars begrijpen dit en hebben het mogelijk gemaakt om je dierenverzekering op te zeggen met terugwerkende kracht in het geval van overlijden.

Het is wel belangrijk dat je hier bewijzen van aanlevert aan de verzekeringsmaatschappij. Doorgaans loopt je contract namelijk voor een jaar.

Sommige verzekeraars hebben ook de mogelijkheid om de huisdierverzekering voor 4 jaar af te sluiten, je krijgt dan meestal een lage premie, en het verzekerd bedrag staat voor langere tijd vast.

Overlijdensverklaring als je huisdier overlijdt

We raden je aan om enkele dagen na het overlijden van je huisdier een overlijdensverklaring van de dierenarts aan te vragen. Deze heb je namelijk nodig bij het opzeggen van de dierenverzekeringen.

Je ontvangt de te veel betaalde premie dan meestal na 6 weken terug van de verzekeringsmaatschappij.

Dierenverzekering opzeggen

Als je na deze periode geen gebruik meer wil maken van de huisdierenverzekering kun je deze in de meeste gevallen voor het aflopen van de periode schriftelijk opzeggen bij de verzekeraar.

Als je je huisdier verzekeren op deze manier wil regelen raden we je wel aan om te beginnen met een dierenverzekering vergelijken omdat de premie verschilt per verzekeraar.

Huisdierverzekering annuleren

In sommige gevallen is het mogelijk om de dierenverzekering stop te zetten tijdens de looptijd van een contract. Als je huisdier te overlijden komt kun je de huisdierenverzekering stopzetten.

Als je huisdier verhuist naar een andere eigenaar is het ook mogelijk om de dierenverzekering op te zeggen.

Veel gestelde vragen

Is een dierenverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een dierenverzekering af te sluiten. Wel is het belangrijk om goede zorg te dragen voor je huisdier(en). Sluit nu een dierenverzekering af en zorg ervoor dat je huisdier de best mogelijke zorg krijgt!

Kan je oude huisdieren nog verzekeren?

De maximale leeftijd waarop een dier nog verzekerd kan worden, verschilt per verzekeraar. Als je dier wat ouder is, doe je er goed aan eerst te controleren welke verzekeraar dit nog aanbiedt. Raadpleeg het overzicht om te zien welke verzekeraar de hoogste leeftijd accepteert.
Hema:            5 jaar
Inshared:       5 jaar
OHRA:            7 jaar
Petsecur:       7 jaar
Petplan:        Honden 8 jaar en katten 11 jaar
Aegon:           9 jaar

Kan ik een dier verzekeren als het ziek is of was?

In principe kan een huisdier dat ziek is of geweest is nog steeds verzekerd worden. De verzekeraar zal je voor het afsluiten vragen stellen over de ziektegeschiedenis van je huisdier. Behandelingen die al aanwezig waren voordat de verzekering werd afgesloten, vallen buiten de dekking.

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 10/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.