Selecteer een pagina

Dierenverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste dierenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met dieren verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen dierenverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Dekking op maat
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Dierenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Dierenverzekering gids

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een huisdierenverzekering. Natuurlijk zeggen veel mensen dat hun huisdieren nooit ziek zijn, maar in de praktijk zie je dat al die dierenarts bezoekjes stiekem toch flink optellen. Door te kiezen voor een huisdieren verzekering hoef je je geen zorgen meer te maken om hoge medische kosten voor je huisdieren.

Dat is natuurlijk prettig voor jezelf, maar ook voor je huisdier. Je kunt met een huisdierenverzekering gemakkelijk beschikken over de beste zorg voor je huisdieren. Voordat je begint is het wel handig om je even in te lezen in de voorwaarden en de verschillen in dekking tussen dierenverzekeringen.

De meest afgesloten dierenverzekeringen zijn natuurlijk de hondenverzekering en de kattenverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk dierenverzekeringen en vind de beste dieren polis.

Wat is een dierenverzekering precies, en is het vinden van een dieren verzekering moeilijk?

Tegenwoordig is er een flink aanbod aan verschillende huisdierenverzekeringen, het kan daarom soms lastig worden om de juiste aanbieder te kiezen. Gelukkig hebben we daar een handige oplossing voor gevonden, begin met dierenverzekering vergelijken om de aanbieders langs elkaar te houden. Door te beginnen met huisdierenverzekering vergelijken kun je kijken welke aanbieder de beste premie en dekking heeft voor je huisdier, begin direct en je weet binnen 5 minuten waar je terecht kunt.

Wat kost een dierenverzekering?

Waar moet ik op letten?


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

We krijgen soms de vraag wat is een dierenverzekering precies? Nou, gelukkig zegt de naam al een hoop. Een dierenzekering is eigenlijk een soort zorgverzekering voor dieren. Het kan namelijk zijn dat je hond of kat een gezondheidsbehandeling moet ondergaan bij de dierenarts.

De kosten voor deze behandelingen kunnen behoorlijk oplopen, door gebruik te maken van een huisdierenverzekering kun je alle kosten van de dierenarts vergoed krijgen.

Een zorgverzekering voor dieren

De zorgverzekering voor dieren werkt in principe op dezelfde manier als bij een zorgverzekering voor mensen. Je betaalt een vast bedrag aan premie per maand en de medische kosten worden voor een deel of volledig gedekt door de verzekeraar.

 • De afgelopen jaren is de huisdierenverzekering steeds populairder geworden, dat komt omdat de dierenverzekering premie hard omlaag is gegaan. Vaak kun je al voor een bedrag tussen de 4 en 50 euro per maand je huisdier verzekeren.

Dierenverzekeringen dekken 75% tot 100% kosten

Je kunt bij de meeste dierenverzekeringen beschikken over dekkingen die 75% tot 100% van de medische kosten afdekken. Doorgaans ligt het aan de dekking die je gekozen hebt.

 • Een basispakket omvat meestal de standaardkosten zoals vaccinaties, ontvlooien, sterilisatie en ontwormen. Sommige dierenverzekeringen vergoeden ook kosten voor operaties en medicijnen.

 

Hoe werkt de huisdierenverzekering?

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Basisdekkingen

Aanvullende dekkingen

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

De meest voorkomende huisdieren in Nederland zijn honden en katten. Bijna alle dierenverzekeringen worden voor deze beesten afgesloten. Dat is ook enigszins logisch omdat de kosten voor de huisarts bij deze dieren behoorlijk hoog kunnen zijn.

 • De meest bekende huisdierenverzekeringen zijn geschikt voor honden en katten. Toch zijn er wel verzekeringsmaatschappijen beschikbaar die andere dieren zoals knaagdieren of vogels verzekeren.

Een huisdier kan geweigerd worden

Een huisdierenverzekering afsluiten is niet moeilijk, maar het kan zijn dat een dierenverzekeraar je huisdier weigert. Dat komt vooral voor bij hele oude dieren of huisdieren die al een tijdje niet meer gezond zijn.

Ook komt het soms voor dat mensen valse informatie opgeven bij het aanvragen van een dierenverzekering, dan wordt een dier ook geweigerd tot de polis.

Voorlopige dekking bij een dieren verzekering

De dierenverzekering gaat direct in na het afsluiten. Zodra je dus een huisdierenverzekering hebt afgesloten is je huisdier verzekerd. In de eerste dagen maak je wel gebruik van de voorlopige dekking, dat komt door de beoordeling die nog gedaan moet worden door de verzekeringsmaatschappij.

 • Deze moet namelijk beoordelen of je huisdier al ziek is, de voorlopige dekking kan dus weer worden ingetrokken indien er problemen ontstaan met de acceptatie. Zodra je huisdier verzekerd is ontvang je een bevestiging en is je dier volledig verzekerd.

 

Wat kost een dierenverzekering precies?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


InShared dierenverzekering

Petplan dierenverzekering

Reaal dierenverzekering

Aegon dierenverzekering

OHRA dierenverzekering

HEMA dierenverzekering

We krijgen vaak de vraag, wat kost een huisdierenverzekering en is het een dure verzekering? Dat is natuurlijk ook logisch, je wil afwegen of de dekking in verhouding staat met het risico op kosten voor je huisdier.

Premie dierenverzekeringen berekenen

Het is tegenwoordig mogelijk om een huisdieren verzekering voor enkele euro’s per maand af te sluiten. De dierenverzekering voor honden en katten is verschillend, zo wordt de premie bij een kat uitsluitend op basis van leeftijd berekend.

Bij honden werkt het anders, daar wordt de premie op basis van leeftijd, het type ras en volgroeide gewicht berekend. Doorgaans is de contractperiode van je huisdierenverzekering 1 jaar. Na dit jaar wordt de premie weer bijgesteld en opnieuw berekend door de huisdierenverzekeraar.

Eigen risico, vrije keuze bij dierenverzekeraars

Als je kiest voor een dierenverzekering geldt er ook een eigen risico, je hebt daar wel een vrije keuze in. Je kunt er voor kiezen om het eigen risico te laten berekenen door een percentage van de nota te nemen, of je kunt een vast bedrag per nota afstaan.

Doorgaans is het bij kleine bedragen gunstiger om een percentage van de nota te laten betalen. Als je grotere operaties moet laten uitvoeren bij je huisdier is het verstandig om een vast bedrag te kiezen. Ga daarom altijd na welke vorm het beste uitkomt.

Hoe lager de premie, hoe lager de dekking

Bij de dierenverzekeringen is dezelfde regel van kracht als op andere verzekeringen. Hoe lager de maandelijkse premie, hoe minder de dekking zal zijn. Om als baasje volledig zeker te zijn over de dekking omtrent de zorg van je huisdier is het verstandig om een polis te kiezen die een goede dekking heeft.

 • Zeker als je een grote hond hebt kan dit veel gedoe voorkomen, operaties zijn namelijk behoorlijk duur en worden alleen door de duurste verzekeringen vergoed.

 

Meest gestelde vragen over de dierenverzekering

Meer over dekking van verzekering huisdieren?

In principe verschilt dat per verzekering. De meeste dekkingen van dierenverzekeringen zijn niet gelijk dus we raden je aan om de polisvoorwaarden altijd goed door te nemen zodat je weet hoe de dekking in elkaar zit.

Om je een goed idee te geven van de meeste dekkingen hebben we een opsomming gemaakt van de gemiddelde dekking van een huisdieren verzekering:

 • Implantaten en verbandmiddelen
 • Onderzoeken die uitgevoerd worden door huisarts
 • Dierengeneesmiddelen en medische behandelingen + opnamen
 • Operaties en narcose

Maximale vergoeding op jaarbasis

Doorgaans gelden er wel maximale vergoedingen per huisdier op jaarbasis. Daarnaast is er een eigen risico van kracht bij de meest dierenverzekeraars. Het is ook mogelijk om je huisdier aanvullend te verzekeren.

Niet alle kosten zijn standaard gedekt

Er zijn namelijk kosten die niet uit de standaardpolis worden vergoed. Voor deze kosten kun je een aanvullende dierenverzekering afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor vaccinaties, tandheelkunde of de crematie van een huisdier.

Aangeboren aandoening & erfelijke ziekte gedekt?

Als je huisdier gezond was op het moment van het aanvragen en ingaan van de huisdierenverzekering worden de kosten die voortkomen uit een erfelijke ziekte of aangeboren aandoening vergoed door de polis. Indien deze ziekte of aandoening al bekend waren bij de dierenverzekeraar kan het zijn dat deze kosten niet gedekt worden.

Kun je een polis afsluiten voor meerdere dieren

Het is niet mogelijk om meer dan 1 huisdier te verzekeren op 1 polis. Je moet de huisdieren apart verzekeren. Als je een dieren verzekering gaat afsluiten dien je de gegevens van het dier op te geven.

Dieren apart verzekeren is een must

Het is dus niet mogelijk om je kater te laten behandelen op de dierenverzekering van je poes. Je moet voor de poes en de kater allebei een apart huisdierenverzekering afsluiten. Er zit wel een voordeel aan deze regel, je kunt namelijk korting op je premie krijgen als je voor meerdere dieren tegelijk een polis afsluit.

Kun je meteen kosten declareren na het afsluiten van een huisdieren verzekering?

Nee, in de meeste gevallen kun je niet direct declareren na het afsluiten van een dierenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen willen voorkomen dat je pas een polis afsluit als je dier zorg nodig heeft.

Wachttermijn van 30 dagen

Doorgaans is er een wachttermijn van ongeveer 30 dagen, of een kalendermaand. De kosten die in deze periode worden gemaakt kunnen niet worden gedeclareerd.

Kun je de dierenverzekering makkelijk annuleren?

In sommige gevallen is het mogelijk om de dierenverzekering stop te zetten tijdens de looptijd van een contract. Als je huisdier te overlijden komt kun je de huisdierenverzekering stopzetten. Als je huisdier verhuist naar een andere eigenaar is het ook mogelijk om de dierenverzekering op te zeggen.

In het geval van overlijden huisdier

Het is wel belangrijk dat je hier bewijzen van aanlevert aan de verzekeringsmaatschappij. Doorgaans loopt je contract namelijk voor een jaar. Sommige verzekeraars hebben ook de mogelijkheid om de dierenverzekering voor 4 jaar af te sluiten.

Als je na deze periode geen gebruik meer wil maken van de dierenverzekering kun je deze in de meeste gevallen voor het aflopen van de periode schriftelijk opzeggen bij de verzekeraar.

Is je huisdier ook in het buitenland verzekerd?

De meeste huisdierenverzekeringen dekken alleen kosten die in Nederland worden gemaakt. Als je in het buitenland een dierenarts moet bezoeken dien je deze kosten volledig zelf te betalen.

Is je huisdier chippen verplicht bij dierenverzekering?

Nee, het is niet verplicht om je huisdier te chippen om een huisdierenverzekering af te sluiten. Het is altijd aan te raden om je huisdier te laten chippen, daardoor kan deze gemakkelijk worden teruggevonden bij vermissing.

Waarom huisdier chippen?

Het chippen van je huisdier is ook fijn voor een dierenambulance als dit nodig is, daardoor kan het dier makkelijk geïdentificeerd worden. Het chippen van een huisdier wordt vaak vergoed door een huisdieren verzekering.

Wat moet je doen als je huisdier is overleden?

Allereerst, gecondoleerd. Het verlies van een huisdier is altijd vervelend, je hebt bij het overlijden natuurlijk andere zorgen aan je hoofd. Dierenverzekeraars begrijpen dit en hebben het mogelijk gemaakt om je dierenverzekering op te zeggen met terugwerkende kracht in het geval van overlijden.

Overlijdensverklaring van huisdier

We raden je aan om enkele dagen na het overlijden van je huisdier een overlijdensverklaring van de dierenarts aan te vragen. Deze heb je namelijk nodig bij het opzeggen van de dierenverzekeringen. Je ontvangt de te veel betaalde premie dan meestal na 6 weken terug van de verzekeringsmaatschappij.

dieren verzekering vergelijker
vergelijk dierenverzekering
hoe kun je dierenverzekering afsluiten
welke dierenverzekeringen kiezen
waar dieren verzekering afsluiten

Laatst geupdatet op 07/07/2021 door Helga