Selecteer een pagina
goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Brandverzekering vergelijken in 2023!

verzekeraar

Opstalverzekering

Dekkend tegen schade aan woning bij brandschade

beste verzekeraar

Inboedelverzekering

Dekkend tegen schade aan inboedel bij brandschade

beste verzekeraars

Woonverzekering

Dekkend tegen schade aan inboedel + woning bij brandschade

Brandverzekering gids

Op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle brandverzekeringen met elkaar te vergelijken? Dan ben je aan het goede adres, we hebben namelijk een handige gids gemaakt over de verschillende soorten brandverzekeringen. In Nederland zijn er talloze polissen op de markt beschikbaar, het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. 

Omdat er tegenwoordig behoorlijk veel verzekeraars beschikbaar zijn kan het soms moeilijk worden om de juiste polis te vinden. Door het grote aantal brandverzekeringen wordt dit al snel onoverzichtelijk, alle verzekeraars hebben namelijk andere dekkingen, prijzen en service. Daarnaast heb je ook nog een verschil tussen de dekking bij de verschillende polissen, Daarnaast moet je goed opletten bij elke polis, soms kan het nodig zijn om een extra dekking of aanvullend pakket bij te verzekeren.

Nog steeds op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle brandverzekeringen met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle verschillende brandverzekeringen. Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over het begrip ‘brandverzekering.’? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Wat is een brandverzekering

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens brandverzekering vergelijken


 Kijk goed naar de voorwaarden en uitsluitingen

 Een brandverzekering is niet los verkrijgbaar

 Een woonverzekering afsluiten kan enorm voordelig zijn

 Vergelijk jaarlijks de premie en dekking van brandverzekering 

Een brandverzekering afsluiten is populair onder veel Nederlanders, gek is dat natuurlijk niet want het risico om al je bezittingen te verliezen door brand is ondragelijk. Dit omdat de schade van brand vaak onherstelbaar is, vooral het verliezen van bezittingen met emotionele schade is pijnlijk.

 • Uiteraard kan emotionele schade niet verzekerd worden, maar je kunt alle andere schade die door brand ontstaan wel vergoed krijgen door gebruik te maken van een brandverzekering. Maar hoe werkt dat precies en waar moet ik allemaal op letten als ik het risico op brand wil afdekken?

Waarom een brandverzekering afsluiten

Door een brandverzekering af te sluiten kun je een gedeeltelijke of volledige schadevergoeding ontvangen als je schade hebt opgelopen door een brand.Daar ben je maar wat blij mee als een brand je onverwachts overkomt, de kosten voor herstel en de verloren waarde van bezittingen kan enorm oplopen met brandschade.

 • Het afsluiten is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer, maar het is wel belangrijk om onderzoek te doen naar de dekking en voorwaarden die verzekeraars stellen.

Brandverzekering vergelijken

Een brandverzekering is in Nederland onderdeel van een inboedelverzekering, je kunt je dus alleen verzekeren met deze polis, een aparte polis voor alleen brandschade is niet beschikbaar. Gelukkig is de inboedelverzekering helemaal niet duur meer en zijn er talloze verschillende dekkingen beschikbaar.

Wil je direct meer weten? Begin dan met brandverzekering vergelijken & bekijk alle mogelijkheden en verschillende dekkingen. In 3 minuten weet je precies waar je aan toe bent en kun je het risico op brand afdekken.

Dekking van brandverzekeringen

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Standaard dekking d.m.v inboedelverzekering

 Volledige dekking d.m.v woonverzekering

 Aanvullende funderingsverzekering 

Een inboedelverzekering biedt standaard dekking tegen schade die door brand ontstaat. Het maakt daarbij ook niet uit of je een extra uitgebreide dekking of een allrisk-dekking hebt. De volgende soorten schade zijn door de standaard dekking afgedekt:

 • Brandschade
 • Blusschade
 • Rookschade
 • Roetschade
 • Smelt- en schroeischade
 • Schade door ontploffing
 • Blikseminslag
 • Doorbranden van apparatuur
 • Gevolgschade

Alle schade in je huis is dus afgedekt, maar met de opstalverzekering wordt er nog meer schade gedekt, zoals bijvoorbeeld een garage. Toch zijn er wel een aantal uitsluitingen of situaties waarin je een aanvullende dekking moet hebben.

Wat is niet afgedekt met een brandverzekering?

Het is wel belangrijk om goed te kijken naar zaken die niet afgedekt worden door de brandverzekering, het kan namelijk zijn dat er ook schade wordt veroorzaakt door bluswater. Uiteraard wordt de meeste schade vergoedt, maar de schade aan de inboedel door bluswater wordt bijvoorbeeld niet afgedekt.

 • Voor de inboedel moet je een aparte inboedel- of opstalverzekering worden afgesloten, het kan daarom verstandig zijn om een woonverzekering te gebruiken om alle schade af te dekken in- en aan je woning. Schade door illegale activiteiten zoals een hennepkwekerij wordt uiteraard ook niet afgedekt met een brandverzekering.
 • Het is ook belangrijk om te weten dat de fundering van een woning niet wordt verzekerd met een brandverzekering. Een heftige brand kan echter wel beschadiging veroorzaken aan de fundering, gelukkig kun je deze schade wel afdekken met een aanvullende funderingsverzekering.

Eisen verzekeraar & kosten brandverzekering

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


OHRA

 Unive

 HEMA

 FBTO

 InShared

 Nationale Nederlanden

Tegenwoordig is branddekking dus onderdeel van je inboedel- en opstalverzekering. Als je beide verzekeringen hebt afgesloten is je woning, en je inboedel verzekerd voor brandschade. Wil je de schade die ontstaan is als gevolg van brand ook afdekken? Dan kun je beter een complete woonverzekering afsluiten

Eisen bij het afsluiten van brandverzekering

Je moet er wel rekening mee houden dat de verzekeraar wel bepaalde eisen stelt na het afsluiten van een brandverzekering. Het is bijvoorbeeld verplicht om rookmelder te plaatsen, soms komt het voor dat er een extra veiligheidsinspectie wordt uitgevoerd in je woning.

 • Het is ook niet toegestaan om een grote opslag van extreem brandbare spullen in, of rondom je woning te hebben. De verzekeraar stelt deze eisen om het risico op brand te verminderen, en laten we eerlijk zijn het werkt ook in je eigen voordeel.

Wat kost een brandverzekering

De kosten van een brandverzekering kunnen redelijk verschillen, op dit moment zijn er namelijk tientallen verzekeraars actief op de markt. Toch beginnen de meeste brandverzekeringen al vanaf een paar euro per maand, om een goed beeld van de kosten te krijgen kun je beginnen met brandverzekering prijs vergelijken.

Vul je gegevens in, bekijk de verschillende dekkingen en kijk naar de premies van dit moment. Heb je de goedkope brandverzekering gevonden die bij je past? Super, je kunt hem daarna direct online afsluiten zonder gedoe.

Meest gestelde vragen over de brandverzekering

Wat is de dekkingswaarde precies?

Als je een brandverzekering afsluiten overweegt is het erg belangrijk om goed te kijken naar de dekkingswaarde. Dit is het totaalbedrag dat afgedekt wordt door de brandverzekering, doorgaans wordt er als uitgangspunt een taxatiewaarde gebruikt, je moet deze alleen wel jaarlijks bijstellen.

Dit omdat er waarschijnlijk meer bezittingen in de opstal zijn bijgekomen. Ook moet er jaarlijks gekeken worden naar de herbouwwaarde om er voor te zorgen dat je niet onder- of over verzekerd raakt.

Dekt de brandverzekering een rieten dak?

Er wordt ook regelmatig gevraagd of de brandverzekering rieten dak ook gedekt is. Meestal is dit wel het geval, maar er gelden wel uitsluitingen en bijzonderheden. Wil je meer weten over de brandverzekering rieten dak? Lees dan alles over het verzekeren van een rieten dak en welke rol de brandverzekering daar in speelt.

In welke termijnen kan je een premie betalen?

Je kunt de premie doorgaans per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Uiteraard krijg je korting als je de premie voor een jaar vooruit kunt betalen.

Is een brandverzekering verplicht in Nederland?

Nee, de brandverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch moeten hier wel wat kanttekeningen bij worden gezet. Als je bijvoorbeeld een huurhuis hebt, wordt je verplicht een verzekering tegen brand af te sluiten door de woningbouw.

Bij het kopen van een huis is dat precies hetzelfde, als je een hypotheek afsluit is het vaak verplicht om een opstal, inboedel of woonverzekering af te sluiten die er voor zorgt dat schade tegen brand is afgedekt.

Brandverzekering voor huurder & verhuurder

Veel mensen vragen of een brandverzekering huurhuis een slim idee is. Het komt regelmatig dat dit verplicht wordt door de verhuurder en dat is niet zonder reden. Door te kiezen voor een brandverzekering is de inboedel namelijk verzekerd tegen schade, alle bezittingen die niet in of aan de woning vast zitten zijn daardoor tegen brand verzekerd.

Een brandverzekering huurder is dus verstandig, je bent ten eerste zelf verzekerd tegen alle brandschade, maar ook de huurbaas kan met een gerust hart gaan slapen omdat alles in de woning afgedekt door de brandverzekering.

Als huurder kan het daarbij erg verstandig om met de verhuurder te overleggen over een eventuele glasverzekering. Als de verhuurder namelijk geen glasverzekering heeft, is dan is eventuele schade aan de ramen van de woning niet afgedekt.

Welke factoren bepalen de maandelijkse premie?

De uiteindelijke premie van een brandverzekering kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. De volgende factoren zijn over het algemeen leidend in het vaststellen van de maandelijkse kosten:

 • De gekozen dekking
 • Bouwjaar van woning
 • Adres van woning
 • Type en grootte woning
 • Soort dakbedekking

Het is dus lastig om een gemiddelde premie te noemen voor een brandverzekering omdat deze volledig afhankelijk is van je wensen en woonsituatie. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker kun je direct zien wat er mogelijk is en krijg je een goed beeld van de kosten voor een brandverzekering.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 11/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort