Selecteer een pagina

Tandartsverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste tandartsverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met tandarts verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Tandarts verzekering vergelijken in 2023!

Tandartsverzekering gids

Tegenwoordig sluiten steeds meer mensen een aanvullende tandartsverzekering af naast de zorgverzekering. Daardoor zijn kosten van de tandarts volledig of gedeeltelijk afgedekt, dat is prettig als je regelmatig kosten hebt bij de tandarts. De kosten voor tandzorg zijn de afgelopen jaren flink gestegen en het wordt daarom steeds interessanter om te kiezen voor een tandarts verzekering. Direct alle kosten inzichtelijk maken van je zorgpakket voor 2020? Begin dan met zorgverzekering vergelijken. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je auto in de vergelijker
 4. Vergelijk tandartsverzekeringen en vind de beste zorgpolis

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope tandartsverzekering vergelijken

Daarnaast valt er maar een deel van de tandartskosten in de basisverzekering. Daardoor kan het zijn dat je extra moet bijbetalen voor behandelingen, daarnaast zijn er een aantal behandelingen waar je voorafgaand schriftelijke toestemming voor nodig hebt van je verzekeraar. Ook kan het zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor tandheelkundige of orthodontische zorg. 

Tegenwoordig kun je gelukkig kiezen uit een groot aantal tandartsverzekeringen, daardoor heb je een ruime keuze uit verschillende dekkingen en premies voor elk budget. Toch wordt het daardoor soms moeilijk om de juiste tandartsverzekering uit te kiezen. Maak het jezelf gemakkelijk en begin met tandartsverzekering vergelijken om de beste dekking en premie te vinden.

Waarom de tandartsverzekering afsluiten?

Waar moet ik op letten bij


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Over het algemeen bezoeken de meeste Nederlanders een aantal keer per jaar de tandarts. Doorgaans gebeurt dat voor een controle of een bezoekje aan de mondhygiënist. Toch kan het zijn dat je een wat ingewikkeldere ingreep nodig hebt, maar gelukkig kun je je daar goed voor verzekeren.

Een tandarts verzekering kan veel geld schelen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een tandartsverzekering als luxe, over het algemeen hebben de meeste Nederlanders echter een gezond gebit.

Daardoor is het niet altijd nodig om een tandarts verzekering af te sluiten. Als je deze aanvullende module aanzet betaal je over het algemeen meer premie, kijk dus altijd goed of je een tandartsverzekering nodig hebt.

Tandartsverzekering voor volwassenen

Het kan natuurlijk zijn dat je een goede tandartsverzekering zoekt, voor volwassenen valt de tandartszorg namelijk buiten het basispakket.

Dat betekent dat je de kosten voor de tandarts zelf moet betalen. Een tandarts verzekering is dus een aanvullende verzekering die je een vergoeding biedt voor alle tandartskosten.

Sommige kosten worden door basisverzekering gedekt

Tandartskosten worden wel vergoed vanuit de basisverzekering in een aantal uitzonderingen. Volwassenen zijn bij de volgende situaties wel gedekt door de tandarts basisverzekering:

 • Volwassenen met ernstige problemen aan kaken of tanden waar bijzondere tandheelkundige zorg voor nodig is
 • Voor tandheelkundige zorg die nodig is om te zorgen dat je gebit niet sneller achteruitgaat
 • Als er sprake is van een ernstige groeistoornis, ontwikkelingsstoornis of afwijking van de mond of het gebit. Bijvoorbeeld bij een tand-kaak-mondstelsel.
 • Als volwassenen een uitneembaar kunstgebit nodig hebben voor de onder- of bovenkaak. Daar betaal je overigens wel vaak een eigen bijdrage voor.

Zoals je ziet worden er flink wat kosten vergoed uit de basisverzekering

De kosten van een tandartsverzekering

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Dekking voor orthodontie

 Dekking voor wortelkanaal behandelingen 

 Dekking algemene behandelingen

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Dat ligt aan de dekking die je kiest. Het is daarom altijd een goed plan om vooraf aan de tandarts te vragen welke behandelingen er het komende jaar aan zitten te komen. Om echt goed inzicht te krijgen kun je de tandarts vragen om een offerte te maken met de behandelingen die er aan gaan komen.

Zodra je inzicht hebt in de verwachtte kosten kun je gaan kijken naar een geschikte tandartsverzekeraar. Het is wel slim om altijd te kijken naar de acceptatievoorwaarden, zeker als je hoge kosten verwacht.

De duurdere verzekeringen hebben namelijk wel een aantal voorwaarden voor acceptatie van nieuwe verzekerden. Stuur de offerte die je hebt laten opmaken door de tandarts op naar de verzekeraar en vraag welke vergoedingen er worden gedaan.

Bereken wat de verzekering tandarts kost

Als je de keuze wil maken om een aanvullende verzekering tandarts af te sluiten kun je gaan kijken welke verzekeringen aan je wensen kunnen voldoen.

De goedkoopste tandartsverzekering betekent overigens niet dat je de beste dekking te pakken hebt. Kijk daarom niet alleen naar de prijs van je tandartsverzekering en bekijk de voorwaarden en dekking van je polis.

Gedeeltelijke vergoeding

Het kan namelijk zijn dat een zorgverzekeraar bepaalde vergoedingen maar voor een deel vergoed, daarnaast kunnen de percentages en maximumbedragen van de uitkering behoorlijk verschillen.

Om een goed beeld te krijgen van deze kosten kun je de premiekosten en de kosten die je niet vergoed krijgt bij elkaar optellen om een goed beeld te krijgen van de dekking.

 • Wil je gemakkelijk zien welke aanbieder het beste bij je past? Begin dan direct met tandartsverzekering vergelijken. Daardoor krijg je een beeld van alle aanbieders en weet je direct welke premie en dekking het beste bij je situatie past.

 

Acceptatie voor aanvullende tandartsverzekering
 

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 FBTO

 United Consumers

 Nationale Nederlanden

 ONVZ

OHRA

Als je op zoek bent naar een aanvullende tandartsverzekering kun je te maken krijgen met een acceptatiebeleid. Alle tandartsverzekeraars mogelijk namelijk zelf de voorwaarden bepalen waarop je toegelaten wordt, het kan dus zomaar zijn dat je geweigerd wordt. Om je een idee te geven van alle acceptatievoorwaarden hebben we een opsomming gemaakt:

Vragenlijst:

Het kan zijn dat je een vragenlijst moet invullen over de huidige stand van zaken van je gebit. Deze vragenlijsten worden daarna door adviseurs beoordeeld, deze geven de verzekeraar onafhankelijk advies over het accepteren van een nieuwe klant.

Als je bent afgewezen dien je dat officieel verplicht te melden bij een andere verzekeringsmaatschappij. Let hier dus goed op, want een andere verzekeraar kan daardoor vragen gaan stellen.

Wachttijd:

Een andere optie die je tegen kan komen is de wachttijd. Als een verzekeraar gebruik maakt van een wachttijd moet je eerst een jaar verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding van tandarts of orthodontie kosten. Het kan dus even duren voordat je aanspraak kunt maken op vergoedingen voor een beugel, brug of kroon.

Tandartsverklaring

Het kan zijn dat de verzekeraar een verklaring van de tandarts wil ontvangen. De tandarts moet dan aangeven hoe de staat van het gebit is en of er binnen 1 tot 2 jaar dure behandelingen gedaan moeten worden.

Als je begint met het afsluiten van een tandartsverzekering kan het even duren voordat je door de acceptatiefase heen komt. Zorg er daarom voor dat je je lopende verzekering niet opzegt zonder dat je 100% zeker weet dat je geaccepteerd bent. Er is namelijk geen wettelijke termijn waarin verzekeraars je verplicht uitsluitsel moeten geven.

Meest gestelde vragen over de tandartsverzekering

Hoe zit het met de vergoeding van volledige prothese?

De vergoeding voor een volledige prothese is niet 100%. Er geldt namelijk altijd een eigen bijdrage van 25%. Daardoor kun je nooit meer dan 75% van de kosten vergoed krijgen uit de basisverzekering.

Het is wel mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, deze verzekerd de kosten van je eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor een implantaatgedragen gebitsprothese voor de bovenkaak bedraagt 8% en voor de onderkaak 10%

Direct geaccepteerd voor tandarts verzekering?

Als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit met hoge dekking wordt je niet altijd direct geaccepteerd. Als je kiest voor een tandartsverzekering met een lage dekking kun je deze meestal wel direct afsluiten.

Hoe duur is een tandarts verzekering?

De vraag, hoe duur is een tandartsverzekering is lastig eenduidig te beantwoorden. Dat komt door de specifieke factoren die meespelen in de kosten voor een tandartsverzekering.

De goedkoopste tandartsverzekering is minder dan 10 euro per maand terwijl de duurste variant al snel 50 euro kost.

De duurdere tandartsverzekering vergoedt natuurlijk meer dan de goedkopere, het is dus slim om je niet alleen blind te staren op de premie, maar ook goed te kijken naar de dekking die geboden wordt.

Hoe kan ik tandartskosten declareren?

De declaratie wordt meestal gedaan door de tandarts zelf, ook kan het zijn dat je een factuur ontvangt van je tandarts. Doorgaans wordt er echter eerst een factuur vanuit de tandartspraktijk naar de verzekeraar gestuurd waardoor je zelf geen declaratie hoeft te doen. Als je echter wel zelf moet declareren kun je dat meestal per post, online of via een app van een zorgverzekeraar regelen.

Hoe werkt een tandartsverzekering?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen niet precies weten wat een tandartsverzekering is en hoe deze werkt. Doorgaans sluit je tandartsverzekeringen aanvullend af naast de zorgverzekering. Doorgaans is een aanvullende verzekering speciaal ingericht voor tandartszorg.

Een tandartsverzekering werkt als volgt, je betaalt een maandelijks bedrag aan premie en voor deze bijdrage worden de tandartskosten volledig of gedeeltelijk door de verzekeraar gedekt.

Doorgaans wordt de tandartsverzekering bij dezelfde partij afgesloten als waar je de zorgverzekering hebt afgesloten maar het is ook mogelijk om er een los af te sluiten.

Heb je een tandartsverzekering nodig?

Veel mensen vragen aan ons of een tandartsverzekering perse nodig is. Toch is deze vraag niet altijd makkelijk te beantwoorden, de meeste tandartszorg wordt namelijk niet gedekt doro de basisverzekering.

Als je jonger dan 18 jaar bent vallen de tandartskosten vaak mee. Ook als je volwassen bent en nog een gezond gebit hebt kun je nog het risico nemen om geen speciale tandartsverzekering te gebruiken. Het is wel slim om je bewust te zijn van alle kosten want tandzorg kan behoorlijk snel duur worden.

Geldt er een eigen risico voor tandartsverzekeringen?

Dat ligt er aan, het eigen risico geldt vooral voor specifieke tandheelkundige behandelingen die niet onder de vergoeding van het basispakket vallen. Denk dan aan speciale chirurgische tandheelkunde voor kunstgebitten en specifieke zorg. Kijk op de site van de Rijksoverheid om te kijken of er iets veranderd dit jaar.

In 2018 was het eigen risico 385 euro, dit bedrag wordt voor alle zorg eenmalig voor eigen rekening genomen. Daarna wordt de zorg volledig voor je vergoed. Als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit is er geen eigen risico, echter moet je wel rekening houden met de vergoedingspercentages.

tandarts verzekering vergelijkers
tand arts verzekering vergelijk
welke tandartsverzekering
tandartsverzekeraar

Laatst geupdatet op 17/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort