Selecteer een pagina

Vrachtautoverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste vrachtautoverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met vrachtauto verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Vrachtautoverzekering vergelijken in 2023!

Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.

Vrachtauto verzekering gids

Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om te beginnen met een vrachtauto verzekeren? Geen zorgen, bij ons ben je aan het juiste adres want je kunt een volledig onafhankelijk vergelijking maken van alle vrachtautoverzekeringen. Toch is het wel belangrijk dat je een aantal zaken goed doorneemt, zo is het bijvoorbeeld een goed idee om te weten wat de voorwaarden en verschillende dekkingen zijn. Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om vrachtauto verzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je vrachtauto in de vergelijker
 4. Vergelijk vrachtwagenverzekeringen en vind de beste vrachtauto verzekering

Wat is de vrachtauto precies, en is het vinden van een vrachtwagen verzekering moeilijk?

Iedere verzekeraar heeft namelijk andere eisen, en de vrachtwagenverzekering kan dus behoorlijk verschillen per dekking, acceptatie en maandelijkse premie. In de meeste gevallen zijn vrachtwagens een van de meest kostbare bezittingen van een bedrijf of particulier. Het is daarom van groot belangrijk om een goede polis te kiezen, net als bij een autoverzekering is het ook bij een vrachtwagenverzekering verplicht deze minimaal te verzekeren tegen WA.

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope vrachtauto verzekering vergelijken

Op onze pagina kun je alle informatie vinden over vrachtwagenverzekeringen en is het mogelijk om alle goedkope vrachtauto verzekeringen vergelijken binnen 3 minuten te regelen. Vul je kenteken in, geef de aanvullende informatie op zoals het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en de postcode en je kunt direct beginnen met het vergelijken van alle vrachtauto verzekeringen. Zoek je iets anders? Bekijk dan de oldtimer brommer, oldtimer motor, bestelauto verzekering, oldtimer verzekering of oldtimer vrachtautoverzekeringen.

Waarom een vrachtautoverzekering?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens vrachtauto verzekeren?


 Let op de talloze verschillende dekkingen van verzekeraars

 Kijk goed naar de no-claim kortingen bij aanbieders

 Je kunt soms pakketkorting krijgen bij deze polis 

 Je kunt de polis makkelijk aanvullend verzekeren

Iedereen die een vrachtauto heeft weet natuurlijk dat deze verzekerd moet worden, als je betrokken raakt bij een verkeersongeluk kan een andere weggebruiker door uw toedoen gewond raken. Het is daarom voor iedere vrachtauto verplicht om ten minste een WA-vrachtautoverzekering af te sluiten.

Een vrachtautoverzekering vergelijken en afsluiten

Gelukkig is het regelen van zo’n polis helemaal niet moeilijk meer. Natuurlijk zijn de afgelopen jaren de aanbieders toegenomen waardoor het allemaal iets minder overzichtelijk is geworden, maar daar hebben wij gelukkig een goede oplossing voor.

 • Je kunt met onze handige vergelijker namelijk alle vrachtautoverzekeringen makkelijk langs elkaar leggen in een onafhankelijke berekening. Vul de benodigde gegevens zoals het kenteken in en bekijk alle aanbieders in een handomdraai.

Met de vrachtwagenverzekering ben je verzekerd in Nederland en een aantal andere landen, deze kun je gemakkelijk terugvinden op de groene kaart van je verzekeraar. De verplichte WA-dekking dekt materiële schade en letselschade die u met de vrachtauto aan anderen toebrengt

Aanvullend verzekeren mogelijk

Doorgaans is het ook mogelijk om de polis aanvullend te verzekeren, je moet dan bijvoorbeeld denken aan een rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen, deze vergoedt juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk.

 • Ook is het mogelijk om een SVI verzekering, of de schadeverzekering inzittenden toe te voegen, daarmee wordt de schade die eventuele inzittenden hebben vergoed, ongeacht wie schuldig is.

 

Dekking vrachtautoverzekeringen

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 WA Dekking

WA Beperkt Casco

 WA Volledig Casco

 Aanvullende dekkingen mogelijk

Je hebt natuurlijk verschillende soorten dekkingen beschikbaar, de vrachtwagenverzekering is geldig in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigverzekeringsbewijs (’groene kaart’) staan aangegeven en niet zijn doorgehaald. Je kunt daarnaast beschikken over de volgende dekkingen:

WA dekking

De standaarddekking die iedereen in Nederland moet afsluiten voor een vrachtauto is de WA-polis. Deze biedt dekking tegen de aansprakelijkheid van de bestuurder voor de zaak- of personenschade die aangebracht wordt aan anderen.

 • Ook de aansprakelijkheid ten opzichte van de passagiers valt daaronder. Doorgaans wordt door de verzekeraar gekeken naar het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Beperkt Casco

Als je gekozen hebt voor de beperkt casco, dan ben je gedekt door de financiële gevolgen van schade door onder andere hagel, natuurrampen, storm, brand en explosie, aanrijdingen met dieren,  diefstal en de ruitschade. Niet alle oorzaken zijn gedekt, maar het is een passende dekking als de vrachtauto al wat ouder is en de dagwaarde niet al te hoog is.

Volledig Casco

Als je kiest voor de volledig casco polis wordt je ook gedekt tegen de financiële gevolgen van schade door onder bijvoorbeeld botsingen, van de weg afraken, in het water raken en andere externe schadeoorzaken met de vrachtauto.

 • De schade die zelf veroorzaakt wordt aan de vrachtauto wordt ook door deze polis afgedekt. Deze polis is uitermate geschikt voor een nieuwe vrachtauto, of een model dat nog een hoge dagwaarde heeft.

 

Meest gestelde vragen over de vrachtautoverzekering

Is een vrachtautoverzekering verplicht?

Ja, in Nederland is het verplicht om een vrachtauto op je naam, of bedrijfsnaam te verzekeren. Je bent wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Uiteraard geldt deze verzekering voor alle eigenaren van motorvoertuigen.

Als je niet verzekerd de weg op gaat kun je enorm hoge boetes krijgen, en is het mogelijk dat je iemand schade toebrengt zonder aansprakelijkheidsverzekering. Dat kan leiden tot enorme risico’s en schadeposten. Doorgaans is het aan te raden om de vrachtautoverzekering een paar dagen voor de aankoop van de vrachtauto in orde te maken.

Kun je accessoires meeverzekeren met de polis?

Ja, doorgaans zijn de accessoires echter al deels meeverzekerd met de volledig cascodekking. Doorgaans kun je er vanuit gaan dat accessoires tot € 1.250,- gedekt zijn met dit soort polissen. Wil je echter een betere dekking?

Dan kan het nodig zijn om een accessoirespakket af te sluiten, dit soort pakketten worden meestal geleverd als er accessoires aanwezig zijn die later zijn aangebracht op de vrachtauto. Je kunt dan denken aan een beveiligingssysteem of velgen.

Hoe zit het met eigen risico?

Bij de meeste polissen geldt standaard een eigen risico van €250. Je kunt dit als eigenaar van een vrachtauto verhogen naar bijvoorbeeld €500, of €1000 euro waardoor je korting krijgt op de premie. In sommige gevallen geldt echter een afwijkend eigen risico, dit kun je meestal terugvinden in de voorwaarden van de verschillende vrachtautoverzekeringen.

Hoe snel kun je een vrachtauto verzekeren?

Het aanvragen van een vrachtautoverzekering kan doorgaans snel gebeuren. Je kunt online een simpele vergelijking maken en alle benodigde gegevens invullen om een polis af te sluiten.

Daarna ontvang je een e-mail van de verzekeraar om aan te geven dat je een voorlopige dekking hebt, of dat de vrachtauto direct volledig geaccepteerd wordt. Je kunt in ieder geval in beide gevallen gewoon de weg op.

Het kan echter zijn dat het niet mogelijk is om direct te verzekeren, dat kan komen door het schadeverleden, het verzekeringsverleden, of aan de specificaties van het voertuig. Als dat het geval is zal de verzekeraar snel contact opnemen om alle onduidelijkheden uit de weg te helpen.

Hoe zit het met de nieuwwaarderegeling?

Als de vrachtauto binnen 1 jaar na aanschaf total loss wordt verklaard is het bij veel verzekeraars mogelijk om de aanschafwaarde terug te krijgen. Ook in het geval van diefstal krijg je na 1 jaar de volledige aanschafwaarde terug.

Er zitten wel wat voorwaarden aan deze regelingen, je moet bijvoorbeeld het originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigen om aanspraak te maken op de regeling. Als de nieuwwaarde- of de aanschafwaarderegeling is vervallen wordt de dagwaarde van de vrachtauto vergoed.

Wat is de sistercar-clausule precies?

Als we spreken over een sistercar-clausule, dan spreken we over een regel die aangeeft dat de schade niet altijd gedekt wordt als twee voertuigen van dezelfde eigenaar met elkaar in botsing komen. Het kan dan zijn dat er een situatie ontstaat waarbij de verzekeraar niet betaalt als het ongeval op eigen terrein plaatsvindt.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 09/03/2021

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort