Selecteer een pagina

Chalet/recreatiewoning verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste chalet/recreatiewoning verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Chalet/recreatiewoning verzekering vergelijken in 2022!

verzekeraars

Woonverzekeringen

Schade binnen of buiten aan de chalet/recreatiewoning wordt gedekt

verzekeringspolis

Opstalverzekeringen

Schade aan de buitenkant van de chalet/recreatiewoning wordt gedekt

beste verzekeraar

Inboedelverzekeringen

Schade aan inboedel in de chalet/recreatiewoning wordt gedekt

Chalet/recreatiewoning verzekering gids

Met een recreatiewoning verzekering zorg je ervoor dat je vakantiewoning verzekerd is tegen schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en extreme weersomstandigheden. Een vakantiehuis of een recreatiewoning is een woning, die je huurt of koopt om je vakantie in door te brengen.

Een type vakantiewoning is de chalet, een van oorsprong van zwaar hout gemaakt vakantiehuisje. Vakantiehuizen kun je aanschaffen in eigen land of in het buitenland, zoals Frankrijk of Zwitserland. Net zoals bij je normale inboedel is het verstandig om een verzekering voor je recreatiewoning af te sluiten.

Ben je nu nog steeds op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle chalet- en recreatiewoning verzekering met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle beschikbare verzekeringen. Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over het begrip ‘chalet/recreatiewoning verzekering.’? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Het verschil tussen een verzekering voor je recreatiewoning en een stacaravan/chaletverzekering?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens het afsluiten?


 Kijk naar de polisvoorwaarden om alle dekkingen te zien

 Check altijd voor uitsluitingen, deze komen nog wel eens voor

 Let altijd op dat je niet dubbel verzekerd bent

 Vergelijk alle aanbieders voor de best passende polis

Een verzekeraar gaat bij het begrip recreatiewoning meestal uit van een stenen gebouw vaak in een vakantiepark bij elkaar gebouwd. Voorbeelden van vakantiewoningen zijn: bungalows, villa’s en chalets.

Een recreatiewoningverzekering kun je dus afsluiten voor meerdere soorten vakantiewoningen. Een chalet verzekering richt zicht specifiek op een soort recreatiewoning: de chalet, die veelal is gemaakt van hout, damwand of staal, PVC of combinaties van deze materialen.

Een chalet is gebouwd op een stalen frame. Dit frame is vaker voorzien van wielen, waardoor een chalet ook verplaatst kan worden, net als bij een stacaravan. Het is echter niet de bedoeling dat dit jaarlijks gebeurt.

Chalet verzekeringen

Ook voor een chalet verzekering zijn er twee soorten dekkingen: basis en alle gevaren dekking. Deze dekkingen kun je ook nog uitbreiden door verzekeringen voor de inboedel, aanbouw en bijgebouwen en zwembaden.

Daarnaast kun je eventueel verhuur van je chalet meeverzekeren en een verhuurdersaansprakelijkheid opstellen. Ook de verhuur van andere types recreatiewoningen kun je in je verzekering mee laten verzekeren.

Wonen in het buitenland met een vakantiewoning in Nederland

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke mogelijkheden zijn er beschikbaar?

Heb je een vakantiewoning in Nederland, maar woon je in het buitenland, dan kun je gewoon in Nederland een recreatiewoning verzekering afsluiten.

Heb je een chalet in het buitenland staan, kun je die alleen in Nederland verzekeren wanneer deze staat in Nederland, Duitsland of België. Een recreatiewoning in het buitenland is geen probleem.

Recreatiewoningverzekering en chaletverzekering vergelijken

Er zijn een aantal verzekeraars in Nederland, die recreatiewoningen- chaletverzekeringen aanbieden.

 • Het loont zich om deze verzekeraars te vergelijken, aangezien er nogal wat verschillen zitten tussen de verschillende pakketten en voorwaarden die aangeboden worden.

Op deze pagina kun je snel en gemakkelijk verzekeraars vergelijken en direct de verzekering die het beste bij jouw situatie past afsluiten. Hieronder volgt een helder overzicht van de meest bekende verzekeraars en hun pakketten.

Meest gestelde vragen over de chalet- en recreatiewoning verzekering

Centraal Beheer recreatiewoning- of chaletverzekering?

In Nederland kun je kiezen voor een van de woonverzekeringen van Centraal Beheer. Binnen deze woonverzekering kun je kiezen voor een inboedelverzekering, waarbij al je spullen in en buiten huis zijn verzekerd.

Deze verzekering geldt ook, wanneer je je recreatiewoning verhuurt aan anderen. Schade aan je tweede woning kun je dekken door een opstalverzekering af te sluiten. Schade door storm, bliksem, brand en diefstal zijn met een opstalverzekering gedekt.

Schade door eigen schuld, zoals nalatigheid, wordt in een basisverzekering niet gedekt. Woon je in de wintermaanden niet in je tweede woning, dan zijn zaken als schade door vorst en schade door diefstal in deze maanden niet verzekerd.

Zakelijk of particulier

Bij Centraal Beheer kun je ervoor kiezen om een zakelijke of particulier verzekering af te sluiten.

Bij een zakelijke verzekering moet je je vakantiehuis meer dan driehonderd dagen per jaar verhuren en moet je recreatiewoning aangekocht zijn binnen een BV. Bij vragen kunnen de vastgoedspecialisten van Centraal Beheer je verder helpen.

Allrisk dekking is mogelijk

Bij een allriskverzekering van Centraal Beheer ben je tegen alle vormen van schade verzekerd, ook als je de schade zelf aanbrengt. De allrisk kun je aanbrengen op de inboedel- en opstalverzekering, zodat je woning en spullen verzekerd zijn.

Kostbaarheden buitenhuisverzekering

De buitenhuisverzekering kun je samen met je inboedelverzekering afsluiten en zorgt ervoor, wanneer je je dure tablet, telefoon of andere kostbaarheden meeneemt naar je vakantiehuis, dat je deze spullen eveneens verzekerd tegen schade, verlies of diefstal.

Kun je terecht bij Eerdmans verzekeringen?

Eerdmans biedt een allriskverzekering voor je vakantiehuis of chalet aan, zodat je verzekerd bent van alle schade van buitenaf.

De premie is gunstig, waarbij je eigen risico toch ook laag blijft. Daarnaast krijg je een aansprakelijkheidsdekking ter waarde van vijfhonderd euro gratis bij Eerdmans, wanneer je een chalet of stacaravan hebt.

Bij overige recreatiewoningen kun je de aansprakelijkheid erbij afsluiten. Ook de inboedel kan extra bijverzekerd worden. Bij een recreatiehuis wordt de herbouwwaarde verzekerd, maar bij de chalet de aankoopwaarde.

Dit houdt in dat de kosten bij recreatiewoningen €100 eigen risico bedragen per gebeurtenis en bij een chaletverzekering zijn de kosten €75.00 eigen risico.

Wanneer een ASR recreatiewoning- of chaletverzekering?

ASR biedt recreatiewoningverzekeringen aan voor mensen, die een vakantiehuis, stacaravan, strandhuis of tuinhuis hebben op een vast standplek in Nederland.

Hierbij moet je deze woning zelf recreatief gebruiken of verhuren aan anderen, maar niet langer dan zeventien weken per jaar.

De recreatiewoningverzekering sluit je af bij een onafhankelijke adviseur, die je persoonlijk advies geeft. Administratieve zaken worden je bij ASR uit handen genomen.

Basisdekking bij ASR

Bij een basisdekking bij ASR zijn een aantal zaken verzekerd:

 • Schade aan anderen en hun spullen door je vakantiehuis
 • Schade aan je vakantiehuis, niet door eigen schuld, maar door bijvoorbeeld omvallende bomen, neerslag, lekkages en diefstal
 • Vergoeding op basis van aankoopwaarde
 • Vergoeding van inboedel eerste jaar op nieuwwaarde (aanschafwaardegarantie)
 • Kosten aan noodvoorzieningen, opruimingskosten, her-aansluitingskosten en reddingskosten

Naast een basisdekking kun je ook ervoor kiezen om je Allrisk te laten verzekeren.

Allriskverzekering bij ASR

Alle zaken van de basisdekking zijn ook van toepassing bij een allriskverzekering bij ASR. Daarnaast krijg je nog een paar zaken extra vergoed, zoals schade door vallen en stoten van andere voorwerpen en schade door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen.

Kosten ASR recreatiewoningverzekering

Op de website van ASR kun je door het invullen van een paar persoonlijke gegevens samen met een adviseur jouw premie uitrekenen.

Deze premie kun je maandelijks, per kwartaal of halfjaar, of jaarlijks betalen. De premie is gebaseerd op de waarde van je recreatiewoning, waarbij gekeken wordt naar cijfers uit het CBS. Ook wordt er gekeken naar:

 • Plaats waar je recreatiewoning staat
 • Type woning
 • De dakbedekking
 • De herbouwwaarde of aankoopwaarde
 • De door jou gekozen keuzedekkingen en eigen risico (kan variëren van nul tot vijfhonderd euro). Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie is.
 • Heb je naast een recreatiewoningverzekering ook nog andere verzekeringen bij ASR, dan krijg je ook nog eens tot tien procent korting op je totaalpremie.

Zoals je ziet wordt er naar flink wat zaken gekeken om de uiteindelijke kosten te bepalen.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 15/07/2020