Selecteer een pagina

Brommerverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste brommerverzekering ? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met  aansprakelijkheidsverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Brommerverzekering vergelijken in 2023

Premies berekend met de volgende waarden: Piaggo Fly 4T, 13-09-1980, WA-dekking, 0 schadevrije jaren

verzekering voor brommer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-
€ 150,-
€ 300,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 11,06

✓ Hulp bij schade door een ongeluk 

✓ Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)

Helm en accessoires zijn standaard meeverzekerd

bromfietsverzekeringen afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

WA dekking: € 0,-
All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 14,96

Vervangend vervoer bij kapotte brommer

21% assurantiebelasting

✓ Dagelijks opzeggen van contract

bromfietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 13,41

✓ Premie van HEMA is relatief laag

Premievoordeel door keuze eigen risico

✓ Makkelijke overstapservice gebruiken

bromfiets verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 15,08

Meteen 50% no-claim korting

21% assurantiebelasting

✓ Aantrekkelijke premie voor 20+

Premies berekend met de volgende waarden: Piaggo Fly 4T, 13-09-1980, WA-dekking, 0 schadevrije jaren

Brommerverzekering gids

Brommerverzekering nodig omdat je net een nieuwe brommer, bromfiets of brommobiel hebt aangeschaft? Dan ben je hier bij verzekeringwinkel op het goede adres. In Nederland is een bromfiets verzekering verplicht, zo moet je namelijk verplicht minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) afsluiten om legaal op de openbare weg te rijden. Op zoek naar een andere polis? Kijk dan eens bij de scooterverzekeringenDoorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies de dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je woning in de vergelijker
 4. Vergelijk brommerverzekeringen en vind de beste brommerpolis

Wat is een brommerverzekering nou eigenlijk precies en is deze moeilijk te vinden?

Wel is het handig om te weten waar je naar moet kijken als je aan het zoeken bent naar de juiste brommerverzekering. Zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en wat handig is om te weten.

Om deze reden hebben we voor jou een handige brommerverzekering gids opgesteld met alle informatie die je moet weten voordat je een brommerverzekering gaat afsluiten. Ook kun je vervolgens verzekeraars vergelijken om direct tot het beste aanbod voor jouw situatie te komen.

Wat is een brommerverzekering?

Waar moet ik op letten bij een brommerverzekering?


 Kijk naar de dagwaarde van je brommer

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Het is de bedoeling dat je op enkele zaken let als je een bromfiets verzekering gaat afsluiten. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen en wel goed gedekt zijn voor eventuele schade.

Het is dan ook mogelijk om op deze pagina alle informatie te vinden over bromfietsverzekeringen in de handige gids. Daarnaast is een brommerverzekering vergelijken ook mogelijk, hierdoor ben je verzekerd van een polis die perfect past bij jouw persoonlijke situatie.

Verschillende soorten dekkingen

Ga je een brommerverzekering afsluiten dan kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. Allereerst heb je de minimale verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan derden met jouw brommer.

WA + beperkt casco

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een bredere dekking met een WA + beperkt casco brommerverzekering, hiermee ben je gedekt voor schade door diefstal, vandalisme en brand.

All-Risk

Verder kun je nog kiezen voor een bredere dekking met een all risk brommerverzekering, hiermee ben je naast de bovengenoemde zaken hierboven ook gedekt voor schade die ontstaat bij ongelukken of ongevallen door eigen schuld.

Wat kost een brommerverzekering?

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

De brommerverzekering kosten, ofwel de premie die je moet betalen voor de brommerverzekering. De hoogte van de premie wordt voornamelijk bepaald door de soort dekking die je kiest en andere factoren.

Ga je bijvoorbeeld voor een minimaal verplichte WA brommerverzekering of toch voor een bredere dekking met een all risk brommerverzekering?

 • Ook wordt er gekeken naar welk soort brommer je wilt verzekeren, waar je woont, bouwjaar van de brommer, leeftijd en schadevrije jaren die je over de jaren heen hebt opgebouwd. Al deze factoren hebben invloed op de kosten brommerverzekering.

Kosten brommerverzekering

Hierboven hebben we je al kort verteld naar welke factoren er wordt gekeken om de premie te bepalen. Hierdoor kunnen we dus ook niet zomaar een eenduidig antwoord geven op de vraag wat de brommerverzekering kosten zijn.

 • Om het je wat duidelijker te maken hebben we hieronder de verschillende factoren uiteengezet die worden gebruikt om de brommerverzekering kosten vast te stellen.

Ook wordt de brommerverzekering afsluiten een stuk gemakkelijker, zo hoef je namelijk niet het internet afstruinen op zoek naar de beste deal. Na het afsluiten ontvang je een bevestigingsmail met daarin de voorlopige dekking, vervolgens heb je nog 14 dagen bedenktijd waarin je altijd nog kunt annuleren.

Hoe brommerverzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Centraal Beheer

HEMA

Inshared

Unive

Voordat je een brommerverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je een brommerverzekering vergelijken overweegt. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende aanbieders met elk hun eigen brommerverzekeringen en voorwaarden.

Online brommer verzekeren 

Een brommerverzekering met een beperkte dekking klinkt misschien interessant maar over het algemeen levert dit bij schade uiteindelijk alsnog hoge kosten op terwijl de iets duurdere dekking dit voorkomen had.

De makkelijkste manier om kosten te besparen is door bromfietsverzekeringen vergelijken, je kunt alle aanbieders direct zien en vergelijken op kwaliteit, premie en voorwaarden.

Onafhankelijk brommer verzekeringen vergelijken

Een brommerverzekering vergelijken is bij Verzekering Winkel altijd 100% gratis en onafhankelijk, dit betekent dat we geen prijsafspraken hebben met verzekeraars.

Dit zorgt ervoor dat ze een hogere plek in de vergelijker krijgen wanneer ze voordelige premies aanbieden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd profiteert van de beste optie. Vergelijk brommerverzekering dan ook altijd om niet bedrogen uit te komen na het afsluiten.

Meest gestelde vragen over de brommerverzekering

Hoe wordt brommerverzekering premie berekend?

Als we kijken naar de brommer verzekering premie dan kunnen we zien dat deze afhankelijk is van een aantal factoren. Om het je makkelijk te maken hebben we alle zaken op een rijtje gezet:

Type en merk van de brommer die je wil verzekeren

Voor de verzekeraar is het erg belangrijk om te weten welk merk en type brommer je graag verzekerd wilt hebben. Het is nou eenmaal zo dat er sommige brommers zijn die erg geliefd zijn bij dieven, hierbij moet je denken aan de luxere brommers zoals een Vespa met flink wat accessoires erop.

 • Wil je dus jouw bromfiets verzekeren en is dit een luxer model? Dan betaal je vaak een hogere premie voor jouw bromfiets verzekering.

Welke soort brommerverzekering dekking je wilt

Het is vaak mogelijk om bij de verschillende verzekeraars te kiezen uit drie verschillende soorten dekkingen. Zo biedt iedere aanbieder altijd de minimale verplichte WA-verzekering aan, maar ook kun je kiezen voor een WA + beperkt casco of een all risk brommerverzekering.

Het grote verschil zit hem in de dekking, zo ben je met een WA-verzekering alleen gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen en met een all risk verzekering wordt de schade, diefstal of vandalisme aan jouw eigen brommer ook vergoed.

 • Tegelijkertijd betaal je ook een stuk meer voor een all risk polis, waardoor de brommerverzekering kosten vaak hoger uitkomen.

De plek waar je woont

De verzekeraar baseert de hoogte van de premie en dus de kosten ook op basis van de plek waar je woont. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad met veel verkeer, dan zorgt dit er automatisch voor dat het risico op schade of een ongeluk toeneemt. Ook komt diefstal en vandalisme een stuk vaker voor in grote steden.

 • Zoals gezegd verhoogd dit het risico en dit wordt ingecalculeerd door de verzekeraar wat zorgt voor een hogere premie. Er zitten grote verschillen tussen premies in grote steden en rustigere gebieden.

Het bouwjaar van de brommer

In welk jaar jouw brommer is gebouwd is van groot belang voor de kosten van de bromfiets verzekering. Zo komt er vaak schade kijken bij een ongeluk en deze moet vergoed worden. Als je in dat geval een nieuwe brommer hebt en de schade wil herstellen dan kost dit vaak een stuk meer geld dan dat zou zijn bij een oudere bromfiets.

 • Onderdelen en kappen worden tegenwoordig steeds duurder in vergelijking met die van oudere brommers. Daarom is het zo dat je over het algemeen hogere kosten hebt als je in het bezit bent van een nog relatief nieuwe brommer.

De leeftijd van de hoofdbestuurder

Een factor die erg meeweegt tijdens het bepalen van de premie is de leeftijd van de hoofdbestuurder. Het is namelijk over het algemeen altijd zo dat jongere bestuurders vaker betrokken zijn bij een ongeluk in vergelijking met oudere bestuurders met ervaring. Om deze reden is het vaak zo dat jongere bestuurders meer kosten hebben als ze hun bromfiets verzekeren.

Het aantal schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je kunt ontvangen op de premie. Dit zorgt uiteindelijk vanzelfsprekend voor een kostendaling. Ieder jaar dat je geen schade rijdt of geen claim doet krijg je 1 schadevrij jaar erbij, dit betekent dat je het komende jaar minder premie gaat betalen.

Schadevrije jaren zijn voor verzekeraars een signaal dat je een laag risico vormt en hiervoor wordt je beloond met een korting.

Goedkope brommerverzekering, hoe vind ik die?

Het is vanzelfsprekend dat je graag wilt profiteren van een goedkope brommerverzekering, zo kun je namelijk gemakkelijk jaarlijks een paar tientjes besparen. Het is dan tegenwoordig ook niet meer heel moeilijk om een goedkope brommerverzekering voor jouw situatie te vinden.

Je kunt namelijk tegenwoordig ook de goedkoopste brommerverzekering vergelijken met andere bromfiets verzekeringen om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk ook echt de brommerverzekering goedkoop afsluit.

Kijk niet alleen naar de premie

Ga je kijken voor de goedkoopste brommerverzekering, dan is het belangrijk dat je niet alleen let op de premie. Ook de polisvoorwaarden zijn van belang, je wilt namelijk niet onderverzekerd zijn en voor verassingen komen te staan bij een ongeluk met veel schade of zelfs letselschade.

Lees daarom ook altijd goed de voorwaarden door als je voor de goedkoopste brommerverzekering aan het kijken bent om zo goed mogelijk gedekt te zijn.

Verschillende dekkingen brommerverzekering

Je hebt het misschien al gelezen, maar je hebt net zoals bij een auto de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende soorten dekkingen. Ook is het net zoals bij de auto dat je minimaal een verplichte WA-verzekering afsluit wil je op de openbare weg gaan rondrijden.

Daarnaast kun je kiezen voor andere dekkingen zoals WA + beperkt casco en een all risk brommerverzekering. Om het wat duidelijker te maken hebben we hieronder een uitleg over de dekkingen uiteengezet.

Minimaal verplichte WA-verzekering

Ga je voor een WA-verzekering dan ben je alleen gedekt voor schade die je toebrengt aan derden met jouw brommer. Hierbij moet je denken aan schade bij een ongeluk. Dit betekent tegelijkertijd dat je niet gedekt bent voor schade aan je eigen bromfiets.

Alleen een WA-verzekering afsluiten hangt af van de dagwaarde van je brommer, in sommige gevallen is het namelijk niet lucratief om met een lage dagwaarde een bredere dekking te kiezen. Vaak betaal je voor een bredere dekking meer premie die uiteindelijk hoger is dan de vergoeding die je krijgt bij schade omdat de dagwaarde lager is geworden.

WA + beperkt casco dekking

Met een WA + beperkt casco dekking ben je niet alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen, maar ook voor schade die ontstaat door diefstal, brand en storm. Over het algemeen is het verstandig om te kiezen voor deze dekking als je een bromfiets in het bezit hebt van redelijke waarde.

Kijk wederom naar de dagwaarde om te controleren of het een verstandige keus is. Vaak betaal je voor deze dekking ook wat meer premie, je bent immers voor meer zaken verzekerd.

All risk brommerverzekering dekking

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor een all risk dekking. Je bent hierbij even goed gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen, maar ook voor schade die is ontstaan aan je eigen bromfiets. We hebben een aantal zaken opgesomd die worden gedekt met een all risk verzekering om het overzichtelijker te maken:

 • Schade aan derden
 • Schade van eigen brommer
 • Schade door storm, ook bij omwaaien
 • Schade door kortsluiting
 • Schade door hagel
 • Schade door aanrijding met een dier
 • Diefstal van de brommer

Kijk altijd goed of het een verstandige keus is om een all risk dekking te kiezen, vaak betaal je hier veel premie voor en is het alleen slim als je in het bezit bent van een brommer met een hoge dagwaarde.

Hoe werkt een bromfietsverzekering schorsen?

Soms komt het voor dat mensen een brommer aanschaffen waar bijvoorbeeld nog aan geklust moet worden, dit betekent dat er nog niet mee gereden gaat worden. Dan heb je dus geen brommerverzekering nodig.

Echter heb je wel verzekeringsplicht, maar wil je niet betalen terwijl je toch niet rijd. Je kunt er dan voor kiezen om het kenteken voor een tijdje te laten schorsen bij het RDW. Ook wordt tegelijkertijd de brommerverzekering stopgezet en hoef je dus geen premie meer te betalen.

Ben er van bewust dat je met een schorsing niet op de openbare weg mag rijden, ook ben je dan niet verzekerd en loop je het risico op hoge boetes voor onverzekerd rondrijden.

Schorsen bij het RDW is vaak binnen enkele minuten gebeurd en kost voor een periode van één jaar €11. Als de schorsingsperiode voorbij is of je zegt de schorsing eerder op, dan wordt de verzekering vanzelf weer actief en ga je weer maandelijks premie betalen. Vervolgens mag je ook weer op de openbare weg rijden.

Beste brommerverzekering, hoe vind ik die?

Het is vanzelfsprekend dat je jouw brommer goed wilt verzekeren. Maar welke brommerverzekering is nou daadwerkelijk de beste voor jouw situatie?

De beste brommerverzekering voor jou hangt af van een aantal factoren, heb je bijvoorbeeld net een nieuwe brommer gekocht of maak je gebruik van een wat ouder model? Hieronder bespreken we in het kort waar je op moet letten om de beste brommerverzekering te vinden:

 • De dekking die je gaat kiezen.
 • De premie die je moet betalen
 • Het eigen risico dat wordt gehanteerd
 • Schadeafhandeling, ofwel de service
 • De dagwaarde van de scooter
 • Het risico dat je vormt voor de verzekeraar
 • Ervaringen met de brommerverzekering die je wilt gaan afsluiten

Om het je gemakkelijker te maken hebben we een aparte pagina gemaakt met daarin alle informatie over de beste brommerverzekering.

We raden je dan ook aan om deze pagina te gaan lezen, zo ben je er namelijk van verzekerd dat je ook echt de beste optie kiest en weet je precies hoe je de beste bromfiets verzekering kunt vinden.

Brommerverzekering opzeggen, hoe werkt het?

Bij de meeste verzekeraars kun je er elk moment voor kiezen om de brommerverzekering op te zeggen. In de meeste gevallen kan dit online geregeld worden of door contact op te nemen met de klantenservice.

Is dit het geval dan geef je aan wanneer je de verzekering wilt opzeggen, check wel altijd goed voor polisvoorwaarden om niet voor verrassingen te staan als je gaat opzeggen. Zo kan er in de polisvoorwaarden zijn opgenomen dat er een vergoeding gevraagd mag worden als er voor een bepaalde datum wordt opgezegd.

Ben er wel van bewust dat je brommer per se verzekerd moet zijn als deze op jouw naam staat. Wil je geen verzekering meer? Dan kun je er ook voor kiezen om de brommer te schorsen, vervolgens mag je niet meer de openbare weg op met de brommer, maar heb je geen verzekeringsplicht meer.

Welke bromfietsverzekering kiezen?

Veel mensen vragen zich altijd af welke bromfietsverzekering ze moeten kiezen, dit hangt af van een paar factoren. Zo heb je de leeftijd van de hoofdbestuurder, het type brommer, de dagwaarde en jouw financiële situatie waarmee je de verzekering kunt bekostigen.

We raden allereerst aan om te kijken naar de dagwaarde van de bromfiets die je wilt verzekeren. Over het algemeen is het namelijk een verstandige keus om te kiezen voor een WA-verzekering als de brommer ouder is dan 4 jaar, vaak is dan de dagwaarde zo laag dat alleen een WA-verzekering slim is om te kiezen.

Ook je financiële situatie is belangrijk om mee te nemen als je aan het kiezen bent, want hoe breed heb je het en hoe belangrijk is de bromfiets voor jou? Heb je de brommer echt nodig dan is het verstandig om te kijken naar een bredere dekking, zo ben je ervan verzekerd dat schade vergoed wordt en dat je niet zonder brommer komt te zitten.

Kan je zelf de kosten van diefstal of schade vergoeden? Dan is het vaak niet nodig om een bredere dekking te kiezen. Om deze reden is brommerverzekering vergelijken verstandig, vaak zit er namelijk maar een klein verschil in premie tussen de WA-verzekering en WA + beperkt casco verzekering.

brom fiets verzekering
bromfiets verzekeringen
bromfiets verzekeren
bromfietsverzekeraars

Laatst geupdatet op 30/09/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort