Selecteer een pagina

Motorverzekering vergelijken en beste premie vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk de beste motorverzekeringen in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.

Motorverzekering vergelijken in 2020!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm +motorkleding € 1.000,- vergoeding.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Motorverzekering gids

Heb je een nieuwe motor gekocht en ben je op zoek naar een motorverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres, je kunt bij ons namelijk heel makkelijk motorverzekering vergelijken. Dat kan je behoorlijk wat geld besparen want de premie van motorverzekeringen kan flink verschillen. Zorg er eerst voor dat je precies weet wat je nodig hebt en bedenk wat je maximaal aan premie wil betalen, daarna kun je naar alle verschillende aanbieders gaan kijken.

Tegenwoordig zijn er namelijk talloze aanbieders beschikbaar die motorverzekeringen aanbieden. Dat is aan de ene kant prettig, je hebt namelijk veel keuze uit dekkingen, premies en aanvullende verzekeringen. Aan de andere kant wordt het wel heel lastig om de beste aanbieder te vinden, daarbij is het moeilijk inschatten waar je de meest scherpe premie kunt vinden. 

De vergelijkingen die gemaakt worden zijn 100% onafhankelijk, we zijn op geen enkele vorm of manier verbonden met een grote verzekeraar. Zo weet je zeker dat je de beste, eerlijkste en bovenal goedkoopste motorverzekering kunt vinden. Wil je meer te weten komen over motorverzekeringen? Lees dan onze gids en zie alle meest gestelde vragen overzichtelijk bij elkaar, of klik op de groene button om direct te beginnen met motorverzekering vergelijken.

Wat is een motorverzekering?

Waar moet ik op letten bij motorverzekering


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

In Nederland is het verplicht om een motorverzekering af te sluiten voor bezitters van een motor. De verplichte motorverzekering dekt de schade door schuld die wordt toegedaan aan een derde bij het gebruik van de motor.

Het is ook mogelijk om een extra uitgebreide dekking voor je motorverzekering af te sluiten. Je bent dan ook gedekt voor aanrijdingen, val- en stootschade en diefstal.

Hoe wordt de premie van motorverzekering berekend?

De premie van je motorverzekering is afhankelijk van een aantal factoren die de hoogte van de premie bepalen.

Denk bijvoorbeeld aan de specificaties van je motor zoals het aantal cc, het gewicht en het type motor dat je wil verzekeren. Daarnaast spelen er nog een aantal factoren zoals woonplaats, leeftijd en het aantal schadevrije jaren mee

Overstappen van motorverzekering?

Heb je al een motorverzekering maar wil je deze opzeggen en een nieuwe afsluiten? Dat is vaak geen probleem, je kunt de oude motorverzekering gemakkelijk opzeggen als je de contracttermijn bij je huidige verzekeraar hebt doorlopen.

We raden je aan om je oude schoenen niet weg te gooien voordat je nieuwe hebt. Zorg er dus voor dat je eerst een nieuwe motorverzekering afsluit voordat je de oude polis opzegt.

Dekkingen motorverzekering

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + All Risk motorverzekering

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

De dekking van een motorverzekering kan dus behoorlijk verschillen. Je moet in ieder geval beschikken over de WA motorverzekering zodat je de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade die je veroorzaakt kunt dekken. Als er een schadeclaim wordt gedaan betaalt de verzekeraar alle kosten die daar bij komen kijken.

Materiële schade en letselschade

Je moet dan denken aan materiële schade zoals blikschade of kapotte spullen. Doorgaans is de afhandeling van materiële schade behoorlijk eenvoudig. Ook kan er sprake zijn van letselschade door het ongeluk, in deze situatie wordt de schade zorgvuldig afgehandeld door professionals.

De schade is doorgaans goed te beoordelen als het slachtoffer volledig is genezen. Daardoor kan de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Motor verzekeren kan ook aanvullend gedaan worden.

 • Denk aan een beperkt casco motorverzekering of een all-risk motorverzekering. Als je kiest voor de WA+beperkt casco optie ben je verzekerd tegen alle schade aan je eigen motor, denk bijvoorbeeld aan brand, storm of diefstal.

Voorwaarden diefstal bij motorverzekering

Als je motor gestolen wordt dan is de motor alleen verzekerd als je deze op slot hebt gezet met een standaard slot dat beschikt over een categorie 3 ART beoordeling.

Als dit niet het geval is kun je de motorverzekering niet aanspreken. Als je kiest voor de dekking WA+volledig casco ben je verzekerd tegen diefstal, brand en storm maar ook tegen schade door aanrijdingen of botsingen.

Dekking voor andere situaties

Doorgaans ben je ook gedekt als je motor omslaat, in de slip raakt of door bliksem wordt getroffen. Er is wel een uitsluiting, als je opzettelijk schade aan je motor veroorzaakt dan is het niet mogelijk om deze schade te verhalen op je motorverzekering. Doorgaans is het verstandig om een WA+volledig casco te overwegen als je een motor hebt die maximaal 4 jaar oud is.

Beginnen met motorverzekering vergelijken

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


FBTO

HEMA

Centraal Beheer

Unive

Inshared

Als het goed is weet je nu een stuk meer over de motorverzekering. Als je over wil gaan tot motor verzekeren kun je beginnen met de zoektocht naar een goede motorverzekering. Voor dat je begint met een motorverzekering afsluiten is het slim om deze tips nog even door te nemen.

Korting op motorverzekering premie

Het is namelijk mogelijk om korting te krijgen op de motorverzekering premie als je schadevrije jaren hebt opgebouwd. Als je een jaar geen schade hebt gereden met je motorverzekering krijg je een schadevrij jaar.

Deze schadevrije jaren zorgen er voor dat je een procentuele korting krijgt op de motorverzekering premie en dat kan behoorlijk snel oplopen. Als je begint met motorverzekering berekenen kun je direct aangeven hoe veel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Korting op premie bij speciale beveiliging

Daarnaast kun je ook korting krijgen op de motorverzekering premie als je de motor van een speciale beveiliging voorziet. Kijk goed of je motor een speciale beveiliging heeft, dat kan namelijk behoorlijk wat schelen op de maandelijkse premie.

Motorverzekering vergelijken zonder gedoe

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je kunt beginnen met onafhankelijk motorverzekeringen vergelijken.

Ben je op zoek naar een andere soort polis? Dat kan, we hebben namelijk nog talloze andere verzekeringen beschikbaar. Bekijk bijvoorbeeld de oldtimer motorverzekering, oldtimer brommerverzekering of quad verzekering.

   

  Meest gestelde vragen over de motorverzekering

  Kun je pechhulp voor je motor verzekeren?

  Het is mogelijk om een pechhulp dekking af te sluiten voor je motorverzekering. Deze aanvullende dekking zorgt er voor dat je bij pech met de motor geholpen wordt in Europa en Nederland. Ook kun je vervangend vervoer verzekeren zodat je nooit zonder motor zit. Deze polis kun je bij je motorverzekering afsluiten, maar het is ook mogelijk om een losse pechhulpverzekering af te sluiten.

  Kun je de motorverzekering stoppen in de winter?

   Ja, het is mogelijk om de motorverzekering winterstop dekking stop te zetten in de wintermaanden als je geen gebruik maakt van je motor. Je moet wel goed kijken bij welke verzekeraar je een motor verzekering wil afsluiten, niet alle aanbieders geven je namelijk de mogelijkheid om de dekking in de wintermaanden stop te zetten.

  Weet je van tevoren dat je in de maanden december t/m februari niet op je motor rijdt, dan kan het stopzetten van de dekking van je motorverzekering een mooie korting opleveren op de maandelijkse premie die je betaalt.

  Is een motorverzekering verplicht?

  Ja het is in Nederland verplicht om je motor te verzekeren. Je moet minimaal beschikken over een WA verzekering, daardoor ben je verzekerd tegen de schade die je bij andere voertuigen aanbrengt.

  Je kunt er overigens ook voor kiezen om je motor casco te verzekeren, als je deze polis kiest ben je wel verzekerd tegen schade aan je eigen voertuig.

  Is het dragen van motorkleding verplicht?

  Als je een motor bestuurt ben je natuurlijk een stuk kwetsbaarder dan een automobilist. Het is dus belangrijk om zo veilig mogelijk de weg op te gaan met je motor.

  Motorkleding is echter niet verplicht voor de Nederlandse wet, ook bij de motorverzekeraar gelden er geen regels. Het is alleen verplicht om je helm te dragen, dat is zo volgens de wet en ook bij de verzekeraars.

  Motorkleding is misschien niet verplicht, maar het is wel verstandig om speciale kleding aan te schaffen. Je ziet ook vaak dat het weer een invloed heeft, vooral als het warm weer is kan het verleidelijk zijn om zonder pak te rijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje op de motor en zonder beschermende kleding kan een ongeval veel gevaarlijker worden.

  Heb je een groene kaart bij een motorverzekering?

  Ja, ook bij de motorverzekering heb je de beschikking over een groene kaart. Als je je motor verzekerd krijg je een groene kaart met gegevens thuisgestuurd.

  Neem de groene kaart mee op reis

  Hier staan onder andere gegevens op van de verzekeringsmaatschappij, ga je bijvoorbeeld op reis? Dan is het aan te raden om de groene kaart mee te nemen.

  In het buitenland kunnen er namelijk controles worden uitgevoerd waarbij het verplicht is om de groene kaart van de motor te tonen. Het kan dan zijn dat je een boete krijgt voor het niet kunnen tonen van je groene kaart.

  Ongevallenverzekering voor motorverzekering?

  Het is mogelijk om jezelf te verzekeren met een aanvullende ongevallenverzekering. Als je als bestuurder van een motor betrokken raakt bij een ongeval, dan kan je aanspraak maken op de ongevallenverzekering opzittenden. Als je blijvend invalide raakt, of te overlijden komt wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd.

  Zijn motorkleding en accessoires meeverzekerd?

  Het kan natuurlijk zijn dat je een ongeluk hebt gehad en dat je motorkleding en accessoires zwaar beschadigd zijn geraakt.

  Bij de meeste motorverzekeringen zijn deze schadeposten niet meegerekend, om je motorkleding en accessoires mee te verzekeren kun je gebruik maken van de schadeverzekering opzittenden om deze schade vergoed te krijgen

  Welke beveiligingseisen bij motor verzekeren?

  Als je een motorverzekering afsluit willen de meeste verzekeraars dat je een goed slot op je motor hebt. Deze sloten worden doorgaans gekeurd met een ART keurmerk. Je hebt allerlei verschillende gradaties in dit keurmerk.

  ART4 slot bij motorverzekering

  Bij motor verzekeren moet je slot minimaal een ART 4 keurmerk. Soms is het zelfs nodig om een ART5 keurmerk te hebben, deze eis wordt door veel motorverzekeraars gemaakt bij het afsluiten van een motorverzekering.

  SCM beveiliging

  Bij nieuwere motoren wordt er soms ook een SCM beveiliging gevraagd. Toch komt dit bijna niet voor, als je dit beveiligingssysteem echter wel gebruikt kun je korting krijgen op de premie.

  Waar is de motor gestald?

  Het is voor sommige verzekeraars belangrijk om te weten waar je je motor stalt, in gebieden waar veel motors worden gestolen zijn er speciale regels omtrent het stallen van de motor. Dit moet vaak op een plek met beveiligingseisen.

  Wat moet je doen als je motor gestolen is?

  Als je motor gestolen is en je hem verzekerd hebt is het slim om direct aangifte te doen. Is je motor op vakantie gestolen? Doe dan ook meteen aangifte op je vakantieplaats. Na het doen van de aangifte krijg je namelijk schriftelijk bewijs in de vorm van een procesverbaal.

  Dat is belangrijk als je je motor verzekerd hebt voor diefstal, je moet bij het invullen van het schadeformulier namelijk een proces verbaal meesturen. Doorgaans moet dit binnen 2 weken geregeld worden.

  Motor wordt geregistreerd in vermiste register

  Als dit proces doorlopen is wordt de motor doorgegeven aan het vermiste auto register. Dat betekent dat de motor direct wordt opgenomen in de landelijke en Europese registers. Hij staat dus overal geregistreerd, als de motor wordt teruggevonden heb je hem dus zo terug.

  Wachttijd van 30 dagen na diefstal

  Er geldt vervolgens een officiële wachttijd van 30 dagen vanaf de dag dat de diefstal is gemeld bij de verzekeraar. Als de motor niet binnen 30 dagen wordt teruggevonden, dan krijg je het verzekerde bedrag in nieuw- of dagwaarde uitgekeerd. Op dat moment wordt de motorverzekering ook beëindigd.

  Wat is de dagwaarde van je motor?

  Je motor verzekeren is op zichzelf niet moeilijk, maar er worden wel wat dingen gevraagd zoals de dagwaarde. Ook als je schade aan je motor hebt wordt er naar de dagwaarde gevraagd. De dagwaarde van je motor is het bedrag dat je motor op dat moment waard is, deze waarde is niet gelijk aan het aankoopbedrag.

  • Met de dagwaarde kan je vaak een soortgelijke motor kopen in verhouding met je huidige motor.Bij motorverzekering vergelijken wordt er ook gevraagd naar de dagwaarde om de juiste premie uit te kunnen rekeningen.

  Ook gebruiken verzekeraars de dagwaarde om de hoogte van het bedrag te bepalen dat uitgekeerd wordt als je schade aan je motor hebt. Dat is vooral belangrijk als de motor gestolen is of als hij total loss is geraakt.

  Wat bepaalt de dagwaarde van de motor?

  De dagwaarde van je motor wordt bepaald door een aantal factoren. Door de tijd heen wordt je motor steeds minder waard. Een aantal bepalende factoren voor de dagwaarde zijn:

  ⦁ Leeftijd in jaren (motor)

  ⦁ Kilometerstand

  ⦁ Slijtage

  ⦁ Populariteit

  Dagwaarde van je motor berekenen

  De dagwaarde is dus afhankelijk van de bovenstaande factoren, om zelf een berekening te maken kun je gemakkelijk starten met motor verzekering vergelijken. Bekijk de aanbieders in de vergelijker en maak een berekening van de premie bij je gekozen verzekeraar.

  motor verzekering afsluiten
  motorverzekeringen vergelijken
  vergelijk motorverzekering
  motorverzekering vergelijker
  motor verzekeren
  Laatst geüpdatet op