Selecteer een pagina

Vouwwagen verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste vouwwagen verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met vouwwagenverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Vouwwagen verzekering vergelijken in 2023!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150

Inboedel verzekerd?

Ja, tot tot €1500,-

Maandelijkse premie

€ 6,81

✓ Geen basisdekking ongeluk & vandalisme

21% assurantiebelasting

✓ Verzekerd voor diefstal, brand, storm

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

0

Inboedel verzekerd?

Nee, alleen aanvullend

Maandelijkse premie

€ 4,28

✓ Basisdekking ongeluk & vandalisme

21% assurantiebelasting

✓ Verzekerd voor diefstal, brand, storm

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100

Inboedel verzekerd?

Nee, alleen aanvullend

Maandelijkse premie

€ 2,95

✓ Basisdekking ongelukken

21% assurantiebelasting

✓ Verzekerd voor diefstal, brand, storm

Vouwwagen verzekering gids

Veel mensen in Nederland hebben nog steeds een vouwwagen, dat is ook niet zo gek want je hebt altijd een 2e huis op wielen bij. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je net een nieuw vouwwagen hebt gekocht, maar hoe zit het precies met de verzekeringen voor deze aankoop? Het is in Nederland in ieder geval niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor je vouwwagen.

Als er schade ontstaat door je vouwwagen terwijl deze gekoppeld is aan je autoverzekering wordt deze gedekt door de WA autoverzekering. Het gaat dan wel om schade die je anderen toebrengt. Als de vouwwagen losgekoppeld is en deze veilig buiten het verkeer staat en er toch schade ontstaat wordt deze gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk vouwwagen verzekeringen en vind de beste vouwwagen polis

Wat is een vouwwagen verzekering precies, en is het vinden van een vouwwagenverzekering moeilijk?

Toch kiezen veel eigenaars van een vouwwagen er voor om schade apart te verzekeren. Een vouwwagen verzekering heeft namelijk veel voordelen. Zo ben je verzekerd voor schade aan je vouwwagen in het geval van brand, schade door een storm of zelfs diefstal van je vouwwagen. Tegenwoordig kun je een caravan verzekeren, stacaravans verzekeren of de vouwwagen verzekeren.

Er zijn er tegenwoordig dan ook behoorlijk wat aanbieders beschikbaar gekomen voor een vouwwagen verzekering, daardoor wordt het soms lastig om de beste aanbieder te vinden. Begin daarom met vouwwagen verzekering vergelijken om direct alle aanbieders op een rijtje te hebben, daardoor wordt het een makkie om de beste premie en voorwaarden te vinden.

Wat kost een vouwwagenverzekering?

Waar moet ik op letten bij


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Als we het hebben over een vouwwagen dan praten we op een variant tussen 3 verschillende kampeermiddelen. De vouwwagen is een mix van een tent, caravan en kampeerauto in een. Je hebt de beschikking over een opgevouwen tent, die in ingeklapte vorm vervoerd kan worden met een aanhanger achter je auto.

Een vouwwagen kan behoorlijk luxe zijn

Een vouwwagen wordt veel gebruik omdat deze behoorlijk wat luxe kan leveren. Doorgaans zijn de meeste vouwwagens voorzien van een slaapgedeelte en een aparte keukenruimte.

Het is een prima oplossing voor mensen die een camper of caravan te duur vinden, daarnaast kan een vouwwagen makkelijk vervoerd worden en voegt het een extra dimensie toe aan het kampeergevoel.

Voordelen van een vouwwagen

De voordelen van een vouwwagen zijn legio, zo is de aanschafprijs vaak goed te doen, nog een voordeel ten opzichte van een tent is dat je niet op de grond slaapt.

Een vouwwagen biedt je daarnaast ook wat meer luxe dan een tent, je hebt namelijk een ruimte om te eten en slapen. In vergelijking met een caravan of camper heb je geen douche of toiletruimte in je vouwwagen.

Wat kost een vouwwagenverzekering?

De kosten voor een vouwwagenverzekering zijn behoorlijk variabel. Dat komt omdat er een aantal factoren meespelen bij het bepalen van de premie. Vooral de dekking die je kiest bij een vouwwagenverzekering bepaalt voor een groot deel de maandelijkse premie.

Het is tegenwoordig al mogelijk om een basisverzekering af te sluiten voor 4 tot 5 euro per maand, je bent dan verzekerd met een basisdekking. Dat betekent dat schade door diefstal, brand, inbraak of stormschade verzekerd is.

 • De kosten voor een vouwwagenverzekering gaan omhoog als je een aanvullende dekking afsluit voor andere zaken. Denk daarbij aan een dekking tegen hagelschade, inboedel en accessoires.
 • Maak het jezelf gemakkelijk en begin met vouwwagenverzekering vergelijken om alle aanbieders direct te bekijken, je krijgt een overzicht van de kosten en je kunt direct de beste aanbieder uitkiezen.

 

Hoe werkt de vouwwagen verzekering?

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

De dekking van de vouwwagen verzekering is natuurlijk een belangrijk onderwerp. Je bent standaard verzekerd voor schade die ontstaat door brand, diefstal en storm. Ook is je vouwwagen verzekerd voor schade die toegebracht wordt aan derden.

 • Het is dan wel belangrijk om te noteren dat je een verplichte WA autoverzekering moet hebben om deze schade vergoed te krijgen. Een vouwwagen verzekeren is op verschillende manieren mogelijk.

Casco verzekering voor de vouwwagen

Doorgaans kun je kiezen voor een casco verzekering. Je hebt je vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde op dat moment, als je vouwwagen dus total loss wordt verklaard ontvang je de geschatte waarde op het moment van het onstaan van de schade.

Het is belangrijk om te noteren dat de dagwaarde bijna altijd lager is als de nieuwwaarde van je vouwwagen.

All risk verzekeringen voor vouwwagens

Heb je dus een nieuwe vouwwagen aangeschaft? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren. Op zo’n moment kan het slim zijn om een allrisk vouwwagen verzekering te kiezen. Deze dekt namelijk tegen de nieuwwaarde van je vouwwagen en het is mogelijk om deze nog aan te vullen met dekking voor accessoires.

Dekking van vouwwagen verzekeringen

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 FBTO

 Unive

 Centraal Beheer

Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van dekking hebben we een opsomming gemaakt van zaken die worden vergoedt door de verzekeraar: Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van dekking hebben we een opsomming gemaakt van zaken die worden vergoedt door de verzekeraar:

⦁ Schade door inbraak, ontploffing, storm en brand

⦁ Je krijgt de eerste 3 jaar bij diefstal en total loss je aankoopbedrag terug

Allrisk pakket

Je hebt ook de mogelijkheid om je vouwwagen verzekeren te regelen met een allrisk pakket. Dit pakket verzekerd eigenlijk alle overige schade die kan ontstaan aan je vouwwagen, denk bijvoorbeeld aan de volgende schadeposten:

⦁ Verzekerd tegen schade door verborgen gebreken

⦁ De inventaris van je vouwwagen is verzekerd, denk aan de TV, stoelen of keukenspullen

⦁ Alle accessoires van de vouwwagen zijn meeverzekerd, denk aan zonnepanelen

⦁ De aanbouw van je vouwwagen is verzekerd, denk aan een schutting, schuur of schotel

⦁ De voortent en de luiffel van je vouwwagen zijn verzekerd

Aanvullende dekkingen vouwwagen

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om je te verzekeren met allerlei aanvullende dekkingen voor je vouwwagenverzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de volgende zaken ook mee te verzekeren in de vouwwagen verzekering:

⦁ Hagelschade

⦁ Aanschafwaarderegelingen

⦁ Terugbreng service

Begin direct met vouwwagen verzekering vergelijken

Het is dus heel makkelijk om zekerheid in te bouwen met een vouwwagen verzekering, doorgaans hebben de meeste verzekeraars een speciale dekking ingebouwd in hun caravanverzekeringen die speciaal is toegespitst op de vouwwagen.

 • Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle aanbieders van vouwwagenverzekeringen in een overzicht samengebracht. Begin direct met vouwwagen verzekering vergelijken om de beste premie en aanbieder te vinden.

 

Meest gestelde vragen over de vouwwagen verzekering

Kun je de vouwwagen koppelen aan autoverzekering?

Ja, je kunt er voor kiezen om je vouwwagen te koppelen aan je auto. Indien je dat doet is de vouwwagen standaard meeverzekerd met de WA autoverzekering. Schade aan derden is op dat moment gedekt, je bent alleen niet verzekerd voor eigen schade. Daarom kiezen veel mensen er voor om een speciale vouwwagen verzekering af te sluiten.

Heb je de groene kaart nodig voor je vouwwagen?

Het kan zijn dat de groene kaart voor je vouwwagen verplicht is. Zeker als je op vakantie gaat naar landen zoals Spanje, Duitsland, Portugal, Polen of Kroatie is het belangrijk dat je de groene kaart meeneemt. Je krijgt deze geleverd zodra je een verzekering hebt afgesloten of je kunt er een aanvragen bij je huidige verzekeraar.

Kun je de vouwwagen verzekeren in het buitenland?

Ja, het is mogelijk om je vouwwagen te verzekeren in Duitsland en de Benelux. Je bent in andere groene kaart landen maximaal 6 maanden verzekerd zijn voor schade.

Als je langer met de vouwwagen in het buitenland wil verblijven raden we aan om contact op te nemen met de verzekeraar.

Vergoeding aankoopwaarde vouwwagen

Het is belangrijk om goed te kijken naar de vergoedingen van de vouwwagenverzekering. Je kunt namelijk vaak kiezen hoe lang de volledige aankoopwaarde vergoedt moet worden bij een total loss. Doorgaans wordt er na een bepaalde periode een afschrijving gemaakt op de waarde van je vouwwagen.

Na het eerste jaar zal de uitkering dus iets lager zijn in vergelijking met de oorspronkelijke aankoopwaarde. Als het nodig is kun je er voor kiezen om de afschrijving later in te laten gaan na 3 of 5 jaar. Je ontvangt dan de volledige aanschafwaarde terug.

vouw wagen verzekeren

Laatst geupdatet op 08/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort