Selecteer een pagina

Woonbootverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste woonbootverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met woonboot verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Woonbootverzekering vergelijken in 2023!

Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.

Woonbootverzekering gids

Een woonbootverzekering, ze worden steeds vaker afgesloten omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om op het water te gaan wonen. Het geeft namelijk aan veel mensen een gevoel van rust en vrijheid om op het water te gaan wonen, maar dan moet natuurlijk de woonboot wel goed verzekerd zijn. Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan bij schade of lekkage aan je woning.

Wonen op het water brengt nou eenmaal wat meer risico’s met zich mee dan wonen op het land in een rijtjeshuis, alleen hierom al is het belangrijk dat je een goede woonbootverzekering afsluit met de juiste polisvoorwaarden voor de beste dekking. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een andere polis voor je boot. Bekijk dan de pagina’s voor de sloepverzekering of andere bootverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Vul de vergelijker in met de benodigde gegevens
 3. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 4. Vergelijk woonbootverzekeringen en vind de beste woonboot polis. 

Wat is een woonbootverzekering precies, en is het vinden van een woonboot verzekering moeilijk?

De vergelijkingen die gemaakt worden zijn 100% onafhankelijk, we zijn op geen enkele vorm of manier verbonden met een grote verzekeraar. Zo weet je zeker dat je de beste, eerlijkste en bovenal goedkoopste woonbootverzekering kunt vinden. Wil je meer te weten komen over woonbootverzekeringen? Lees dan onze gids en zie alle meest gestelde vragen overzichtelijk bij elkaar.

Wat is een woonbootverzekering?

Waar op letten bij woonbootverzekering kiezen?


Lees jezelf goed in met de gids 

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Er zijn verschillende varianten van woonboten beschikbaar. Je hebt natuurlijk de normale woonboot, de woonark, maar ook een watervilla. Al deze boten hebben natuurlijk overeenkomsten maar ook grote verschillen. Als je de beschikking hebt over een woonboot of woonschip kun je in principe varen.

Een woonboot heeft doorgaans een eigen aanlegplaats en heeft een constructie van een echte boot die kan varen. Een woonboot die niet over een vaste ligplaats kan beschikken heeft weinig waarde, in principe is het dan een boot zonder recht om die als woning te kunnen gebruiken.

Op het water wonen brengt risico’s met zich mee

Zoals net verteld brengt wonen op het water risico’s met zich mee en daarom is het slim om een woonbootverzekering af te sluiten. Je kunt vaak kiezen uit verschillende dekkingen. Hiermee ben je bij de meeste verzekeraars gedekt voor schade en lekkages.

 • Over het algemeen kun je bij iedere verzekeraar zelf bepalen welke dekking je precies wilt hebben, zo kun je er namelijk ook voor kiezen om de inboedel van de woonboot mee te verzekeren.
 • Daarnaast kun je met de woonbootverzekering andere zaken meeverzekeren zoals een steiger of drijvend terras. Lees jezelf goed in om te bepalen waarvoor het verstandig is om jezelf te verzekeren.

 

Een woonbootverzekering afsluiten

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + Casco Brand

 WA + Casco brand, diefstal

 Casco uitgebreid

Wanneer je net een nieuwe woonboot hebt aangeschaft is het belangrijk dat je gaat kijken naar de nodige verzekeringen, zo kom je er waarschijnlijk ook achter dat je een woonbootverzekering moet afsluiten. Je wilt natuurlijk wel dat je woonboot goed verzekerd is tegen schade of lekkages.

Dekking woonbootverzekering

De dekking van een woonbootverzekering wordt op basis van dagwaarde of herbouwwaarde vastgesteld. De herbouwwaarde vergoedt krijgen is alleen mogelijk als je goed onderhoud hebt gepleegd aan de woonboot.

 • De dekking van een woonbootverzekering wordt op basis van dagwaarde of herbouwwaarde vastgesteld. De herbouwwaarde vergoedt krijgen is alleen mogelijk als je goed onderhoud hebt gepleegd aan de woonboot. Doorgaans heb je de mogelijkheid uit de volgende dekkingen voor je woonbootverzekeringen:

Casco brand

Als je voor deze dekking kiest is je woonboot alleen verzekerd tegen brand, zelfontbranding, explosies en blikseminslag.

Casco brand, diefstal en WA

De woonboot is onder andere verzekerd tegen:

⦁ Brand, zelfontbranding, explosie en blikseminslag;

⦁ Diefstal

⦁ Wettelijke aansprakelijkheid

Casco Uitgebreid

De woonboot is onder andere verzekerd tegen:

⦁ Brand, zelfontbranding, explosie en blikseminslag

⦁ Storm

⦁ Wettelijke aansprakelijkheid

⦁ Diefstal

Als je gaat kijken naar de verschillende woonbootverzekeringen, dan zie je direct dat je kunt kiezen uit verschillende soorten dekkingen. Bij de meeste verzekeraars zit de wettelijke aansprakelijkheid standaard in de pakketten.

We raden aan om jezelf eerst in te lezen in de gids over de dekkingen voordat je een keus gaat maken, zo weet je precies of je goed verzekerd bent en niet voor verrassingen komt te staan bij onverwachte schade.

Woonbootverzekering vergelijken in 2023

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Als je aan het zoeken bent naar de juiste woonbootverzekering voor jouw situatie, dan zie je waarschijnlijk al dat je uit een hoop verschillende verzekeraars kunt kiezen.

Hierdoor kan het soms best lastig zijn om de juiste woonbootverzekering voor jouw situatie te vinden, maar dit gaat tegenwoordig een stuk gemakkelijker.

Je kunt namelijk gebruik maken van de handige onafhankelijke woonbootverzekering vergelijker. Hierdoor wordt het mogelijk om verzekeringen met elkaar te vergelijken om vervolgens degene te kiezen die het beste bij je wensen past

Onafhankelijk woonbootverzekeraar vinden

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk woonbootverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

 • Het kiezen van een woonbootverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Vul alle belangrijke gegevens in, maak gebruik van de handige filters om je voorkeuren te selecteren en selecteer een maximale dekking.

 

Meest gestelde vragen over de woonbootverzekering

Wanneer kan ik woonbootverzekering afsluiten?

Er moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan wil je een woonbootverzekering kunnen afsluiten bij de meeste verzekeraars.

Als woonboot een permanente (vakantie)woning is

Je kunt bij de meeste verzekeraars je woonboot verzekeren als deze gebruikt wordt als permanente woning of alleen als vakantiewoning. Ook als er een vaste ligplaats is in Nederland en de woonboot heeft een stalen of betonnen casco, dan kun je ook een woonbootverzekering hiervoor afsluiten.

 Andere voorwaarden bij oudere woonboten

Het kan ook zomaar zijn dat je een wat oudere woonboot hebt overgekocht van iemand, als deze een stalen romp heeft van meer dan 10 jaar oud, dan worden er vaak andere voorwaarden door verzekeraars gehanteerd. Dit omdat het risico hierdoor wordt verhoogd.

Hoe zit het met de dekking woonbootverzekering?

Je kunt bij de meeste verzekeraars je eigen woonboot dekking kiezen. Bij de meeste verzekeraars ben je standaard bij elke keus meeverzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee ben je gedekt voor schade die wordt toegebracht aan derden met de woonboot.

Echter geldt dit alleen voor de eigenaar van de woonboot, dit betekent dat verlies of schade van spullen van andere mensen niet gedekt is met deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Verschillende dekkingen

Bij de meeste verzekeraars heb je verschillende dekkingen die verschillende schade vergoeden. Om het duidelijker te maken hebben we hieronder een lijst van zaken die bij de meeste verzekeraars worden vergoed als je een woonbootverzekering gaat afsluiten:

 • Schade aan je woonboot die wordt veroorzaakt door het ontstaan van brand
 • Schade die is ontstaan door diefstal op de woonboot
 • Schade die is ontstaan door een aanvaring met een andere woonboot of ander vaartuig
 • Schade aan de woonboot door een lekkage

Als je precies wil weten per gebeurtenis wat er wel en niet gedekt wordt, dan raden we je aan om de polisvoorwaarden van de betreffende woonbootverzekering erbij te pakken. Hierin staat precies vermeld wat er vergoed wordt en wat het maximaal verzekerde bedrag is.

Woonboot verzekerd tegen dag- of nieuwwaarde?

Het is belangrijk om te kijken of je woonboot verzekerd is tegen de dag- of herbouwwaarde, veel mensen vragen ons of er aftrek is van de waarde van nieuw voor oud. Het kan voor komen dat de dagwaarde van je woonboot ver beneden de herbouwwaarde ligt. Op dat moment vergoeden verzekeraars over het algemeen geen herbouw.

Een vervangingswaardedekking

Sommige verzekeraars bieden een vervangingswaardedekking voor oude woonboten, het is dan mogelijk om je boot te vervangen voor een gelijkwaardige, tweedehandse woonboot.

Check altijd de polisvoorwaarden, soms staat er namelijk dat je voor herbouw bent verzekerd als de bestaande bak wordt opgebouwd. Doorgaans is dat echter niet meer mogelijk, daardoor krijg je bij schade de dagwaarde vergoed.

Lees de inhoud van je herbouwwaarde

Kijk daarom altijd goed naar de inhoud van je herbouwwaarde in de polisvoorwaarden. De bepaling aftrek nieuw voor oud betekent niks anders dan dat de verzekeraar een bedrag in mindering kan brengen als door de reparatievan schade de woonboot meer waard wordt.

Een voorbeeld, je hebt een woonboot en het dak ligt er al ruim 12 jaar op. Wellicht had je dit dak al een keer moeten vervangen. Als er dan aftrek nieuw voor oud wordt geactiveeerd vergoed de verzekeraar niet het hele dak.

Wat is een woonark of watervilla?

Als we het hebben over een woonark of watervilla dan zien we meer constructies die wat weghebben van een huis. Een woonark is doorgaans gemaakt van beton en steen, deze boten zijn ook niet ontwikkeld om mee te varen.

De woonark wordt gebouwd om op 1 vaste plaats te blijven. Als je een woonvilla koopt kies je voor een huis met een vaste verblijfplaats en de rechten om daar te wonen. Meer weten over de wetgeving rondom woonboten? Lees alles in dit informatieblad van de overheid.

Inboedel kan ook meeverzekerd worden

Het is daarnaast ook mogelijk om de inboedel van je woonboot mee te verzekeren. Wederom kun je in de polisvoorwaarden precies vinden wat er onder inboedel valt en wat de vergoedingen hiervan zijn bij schade. Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat de inboedel schade oploopt door bijvoorbeeld:

 • Schade door inbraak en diefstal
 • Schade aan de inboedel die is ontstaan door water
 • Afpersing en beroving van de inboedel
 • Schade door brand

Aanvullend inboedel verzekeren voor woonboot

Vaak worden er ook aanvullende inboedelverzekeringen aangeboden bij de woonbootverzekering, ook zijn er varianten waarmee je de inboedel buiten de woonboot kunt verzekeren.

Vaak wordt er namelijk gebruik gemaakt van andere bijgebouwen op het perceel en deze moeten natuurlijk ook goed verzekerd zijn. Lees de polisvoorwaarden om direct achter de dekking van de inboedel in een woonboot te vinden.

Eigen risico van woonbootverzekeringen

Ook wordt er vaak in grote steden een eigen risico gehanteerd als je inboedel wil verzekeren, dit wordt gedaan omdat het risico op inbraak en vandalisme hoger ligt. Om deze reden wordt er vaak een eigen risico gehanteerd van tussen de € 200 en € 400. Dit is per verzekeraar verschillend.

Wat kost een woonbootverzekering?

Het is fijn om te weten wat de uiteindelijke kosten zijn van een woonbootverzekering, dit is per woonboot en persoonlijke situatie verschillend. Vaak worden er een aantal factoren meegenomen om te berekenen wat de hoogte van de premie wordt. We hebben hieronder een rijtje met een aantal factoren die worden gebruikt bij het berekenen van de premie:

 • Het type woonboot die je graag wilt verzekeren
 • De totale waarde van de woonboot
 • De totale waarde van spullen in de woonboot (inboedel)

Heb je bijvoorbeeld een luxe woonboot met een hoge waarde en daarbij ook nog een flinke inboedel van waarde, dan zul je waarschijnlijk een hogere premie moeten betalen voor de woonbootverzekering.

Dit komt doordat de verzekeraar vaak ook een hoog bedrag moet uitkeren als er een claim gedaan wordt. Daartegenover betaal je vaak een wat lagere premie en dus minder kosten als je een minder luxe woonboot hebt.

Welke schade is meestal uitgesloten van dekking?

Niet alle schade aan je woonboot is gedekt, als er bijvoorbeeld schade ontstaat door oorlog, natuurrampen of terroristische aanslagen wordt er geen schade vergoedt.

Daarnaast zijn afmeervoorzieningen, schuurtjes, terassen en drijvende steigers zijn niet standaard meeverzekerd bij de woonboot. Als je deze zaken wil meeverzekeren moet je dit duidelijk aangeven bij je verzekeraar.

Schade door eigen gebrek

Het kan voorkomen dat sommige verzekeraars gevolgschade door eigen gebrek uitsluiten. Als je woonboot bijvoorbeeld mankementen heeft bij 10 jaar normaal gebruik, dan is er sprake van eigen gebrek. Doorgaans is een woonboot na 10 jaar nog prima in orde.

woon boot verzekeren
woonboot verzekeringen vergelijker
premie woon boot verzekering
kosten woonbootverzekering afsluiten
woonbootverzekeraars
woonark verzekeren

Laatst geupdatet op 09/03/2021

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort