Selecteer een pagina

Macbook verzekeren

Op zoek naar de beste Macbook verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met Macbook verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle Macbook verzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Mackbook verzekering gids

Een Macbook verzekering afsluiten begint steeds populairder te worden in Nederland. Gek is dat niet, de aankoopprijs van je Macbook ligt namelijk hoog en een diefstal of beschadiging blijft vaak niet zonder financiële gevolgen.

Veel mensen willen dus zekerheid, door te kiezen voor een Macbook verzekering weet je in ieder geval zeker dat je schade door diefstal, verlies of beschadiging gedekt is.

Of het slim is om je Macbook te verzekeren hangt van een aantal zaken af zoals je financiële situatie en de leeftijd van je Macbook. Het is belangrijk om jezelf eerst wat vragen te stellen voordat je een Macbook verzekering gaat afsluiten. Denk bijvoorbeeld na over het gebruik van de Macbook.

Gebruik je hem vaak buitenshuis? Of alleen thuis op de bank. Daarna kun je kijken naar de omgevingen waarin je je Macbook gebruikt. Neem je hem mee op reis in de trein? En gebruik je hem in omgevingen waar schade makkelijk kan ontstaan?

Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk Macbook verzekeringen en vind de Macbook polis

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Macbook verzekeringen vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

★★★★: 8,7/10

Wat is de Macbook verzekering precies, en is het vinden van een Macbook verzekering moeilijk?

Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de bescherming van je Macbook. Heb je de beschikking over een beschermende hoes? Of gebruik je gewoon een rugzak voor je Macbook?. Het kan natuurlijk ook zijn dat je kinderen gebruik maken van de Macbook, de kans op schade is in dat soort gevallen groter.

MacBook verzekering CentraalBeheer

De Macbook verzekering van Centraal Beheer is behoorlijk populair in Nederland. Je kunt je Macbook hier met gemak verzekeren tegen alle veelvoorkomende gevaren die buitenhuis plaatsvinden.

Daarnaast is het heel gemakkelijk om deze verzekering Macbook online af te sluiten. Je kunt deze laptop verzekering naast je normale inboedelverzekering afsluiten, daardoor zijn ook andere zaken zoals sieraden, geld en andere waardevolle spullen buitenshuis verzekerd.

MacBook verzekering Smartphonepolis

Je kunt ook een Macbook verzekering afsluiten bij Smartphonepolis.nl, het is bij deze aanbieder mogelijk om tot een jaar na de aankoop van je Macbook een verzekering af te sluiten.

Je hebt de mogelijkheid om je eigen risico te kiezen en er is een mogelijkheid om een diefstaldekking toe te voegen. Het prettige van Smartphonepolis is dat je tegen zo goed als alle schadevormen bent verzekerd.

Heb je je Macbook minder dan 1 jaar? Dan kun je bij Smartphonepolis nog steeds je Macbook verzekeren.

Welke andere verzekeringen dekken de Macbook?

Het kan zijn dat je Macbook verzekerd is op de inboedelverzekering, het is daarom slim om even op de polisvoorwaarden van je verzekering te kijken. Zoek dan naar het kopje elektronica of computerapparatuur.

Het kan zijn dat je verzekeraar alleen maar dekking biedt als de schade binnenshuis ontstaat. Het komt regelmatig voor dat je Macbook niet verzekerd wordt tegen de nieuwwaarde als je deze via de inboedelverzekering hebt verzekerd.

Het is daarom soms slimmer om een Macbookverzekering af te sluiten zodat je ook voor schade die buitenshuis wordt opgelopen bent verzekerd. Als je je laptop veel meeneemt naar je werk of school kan er natuurlijk altijd iets gebeuren.

Kostbaarhedenverzekering

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kostbaarhedenverzekering, deze moet je apart afsluiten. Met deze verzekering is je Macbook gedekt, maar ook andere kostbaarheden zoals geld of juwelen.

Het is wel belangrijk dat je deze verzekeringen goed vergelijkt op de voorwaarden, de kosten en dekkingsvoorwaarden kunnen namelijk sterk verschillen per verzekeraar. Wil je bijvoorbeeld jouw Microsoft Surface verzekeren, let dan op de specifieke voorwaarden en hoogte van de vergoeding.

De reisverzekering

Als je op reis of vakantie bent en je je Macbook meeneemt kun je deze verzekeren met je reisverzekering. Vaak kun je daar een extra module zoals een laptop of tabletverzekering bij afsluiten, daardoor ben je ook gedekt voor schade in het buitenland. Hiermee kun je ook jouw studenten laptop verzekeren.

Denk bijvoorbeeld aan een diefstal of verlies op vakantie, je bent dan maar wat blij als je een Macbook verzekering hebt afgesloten. Let wel op de voorwaarden, het kan namelijk zijn dat er een maximale vergoeding van kracht is. Daardoor kan het zijn dat je niet de volledige nieuwwaarde krijgt verzekerd.

Door te kiezen voor een Macbook verzekering heb je hier minder last van omdat je een extra dekking voor schade in het buitenland kan gebruiken. Het prettige is dat je zelf kunt bepalen welke dekking je kiest, zo kun je ook volledige nieuwwaarde met schade in het buitenland verzekeren.

Macbook verzekering Simplesurance

Nog een grote aanbieder van verzekeringen voor de Macbook is Simplesurance. Bij deze verzekeraar kun je al een Macbook verzekering afsluiten voor 2,50 euro per maand. Een ongeluk met je Macbook zit natuurlijk in een klein hoekje.

Als je laptop van je schoot afvalt, of van de tafel valt kan de schade aanzienlijk zijn. De Simplesurance Macbook verzekering dekt al deze schade en vervangt het apparaat compleet.

Ook als je te maken krijgt met waterschade of andere vloeistofschade vergoed de Simplesurance Macbook verzekering zonder enig probleem.

Vervangende Macbook bij schade?

Het is bij sommige verzekeraars mogelijk om een vervangende laptop te verzekeren indien je Macbook gerepareerd moet worden. Het is dan slim om te kijken naar de polisvoorwaarden, is de vervangende laptop namelijk van dezelfde kwaliteit als je Macbook of krijg je een goedkoper model als vervanging?

Macbook verzekering vergelijken Als je nog niet weet of een Macbook verzekering echt nodig is kun je even nadenken over een aantal zaken. Hoe belangrijk is de Macbook voor je? En heb je een financiele buffer als je schade zelf moet vergoeden? Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat je geen vervangende computer hebt naast je Macbook.

Het kan in sommige situaties dus slim zijn om je Macbook te verzekeren, als je bijvoorbeeld geen financiele buffer hebt om een nieuwe Macbook aan te schaffen en deze kapot gaat zit je zonder laptop. Dat kan erg vervelend zijn als je werk afhankelijk is van de Macbook of als je werk voor school moet opleveren.

Als je een Macbook verzekering wil afsluiten is het slim om alle aanbieders goed te vergelijken. De polisvoorwaarden kunnen namelijk verschillen, gelukkig is de premie bij alle aanbieders behoorlijk laag. Je betaalt doorgaans tussen de 5 en 10 euro per maand. Wil jij graag kijken wat de beste Macbook verzekering voor jou situatie is? Begin dan direct met Macbook verzekering vergelijken om de beste polis te vinden.

Geert – Elektronica verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 21/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.