Selecteer een pagina
goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Inzittendenverzekering vergelijken in 2023!

Inzittendenverzekering gids

Op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle inzittendenverzekeringen met elkaar te vergelijken? Dan ben je aan het goede adres, we hebben namelijk een handige gids gemaakt over de verschillende soorten inzittenden verzekeringen. In Nederland zijn er talloze polissen op de markt beschikbaar, het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Let er wel op dat je op een aantal zaken gaat letten als je start met de inzittendenverzekeringen vergelijken. We leggen het je hieronder uit!

Omdat er tegenwoordig behoorlijk veel verzekeraars beschikbaar zijn kan het soms moeilijk worden om de juiste polis te vinden. Door het grote aantal inzittendenverzekeringen wordt dit al snel onoverzichtelijk, alle verzekeraars hebben namelijk andere dekkingen, prijzen en service.

Daarnaast heb je ook nog een verschil tussen de schade- of ongevallen inzittendenverzekeringen. Daarnaast moet je goed opletten bij elke inzittenden polis, soms kan het nodig zijn om een extra dekking of aanvullend pakket bij te verzekeren. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je auto in de vergelijker
 4. Vergelijk inzittendenverzekering en vind de beste inzittenden polis

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope inzittendenverzekering vergelijken

Nog steeds op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle inzittendenverzekering met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle schadeverzekeringen. Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over het begrip ‘inzittendenverzekering.’? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

De schadeverzekering inzittenden

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten bij deze polis?


 Kijk goed naar de dekking die je nodig hebt

 Zoek uit of je niet dubbel verzekerd bent met deze polis

 Neem de voorwaarden goed door, polisverschil kan groot zijn

Een schadeverzekering inzittenden is een dekking die er voor zorgt dat jij, en je passagiers voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk verzekerd zijn.

Als er bijvoorbeeld sprake is van letselschade, of invaliditeit wordt dit vergoed door de verzekeraar. Een inzittendenverzekering afsluiten kan dus een goed idee zijn, zeker in combinatie met een autoverzekering.

Voordelen van een schadeverzekering inzittenden

Het grote voordeel van een inzittendenverzekering is namelijk dat passagiers en bestuurders een snellere schadeafhandeling kunnen verwachten. Daarnaast is de uitkering van schade ook snel geregeld, er hoeft namelijk niet gekeken te worden naar wie de schuldige is.

 • In een overeenkomst is namelijk vastgelegd diegene die een inzittendenverzekering heeft afgesloten als eerste behandeld wordt op schade. Het contact met de autoverzekeraar van de tegenpartij volgt pas na het afwikkelen van alle zaken rondom de schadeverzekering voor inzittenden

Dekking schadeverzekering inzittenden

Het is wel belangrijk om het volgende mee te nemen, je hebt namelijk twee verschillende soorten dekkingen. Zo is er de schadeverzekering inzittenden, deze dekking keert de werkelijk geleden schade uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

De andere dekking, die goedkoper is noemen we de ongevallen inzittendenverzekering. Deze dekking keert een maximum bedrag uit bij eventuele schade. De volgende zaken kunnen worden afgedekt met een inzittende verzekering:

 • Schade door letsel
 • Schade aan spullen in de auto
 • Smartengeld
 • Medische kosten
 • Uitvaartkosten
 • Misgelopen inkomsten
 • Verlies inkomen voor levensonderhoud
 • Woningaanpassingen bij invaliditeit

Zoals je ziet zijn er flink wat dekkingen beschikbaar

De ongevallen inzittendenverzekering

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten bij deze polis?


 Kijk goed naar de dekking die je nodig hebt

 Zoek uit of je niet dubbel verzekerd bent met deze polis

 Neem de voorwaarden goed door, polisverschil kan groot zijn

Ok, we hebben de schade inzittendenverzekering besproken, maar hoe zit het dan met die andere dekking? Je hebt namelijk ook nog de ongevallen inzittendenverzekering, deze polis keert een vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit.

Ook bij deze polis zijn de inzittenden van een auto verzekerd bij schade door een verkeersongeval. Het verschil zit hem in de uitkering, bij een ongevallen inzittendenverzekering staat deze namelijk los van de werkelijk geleden schade.

Goedkoopste inzittendenverzekering

Dat zie je ook meteen terug in de premie, de ongevallen inzittendenverzekering is namelijk goedkoper, toch komt deze polis qua dekking niet in de buurt van de schade inzittendenverzekering. De volgende zaken zijn bijvoorbeeld niet meeverzekerd:

 • Immateriële schade wordt niet vergoed
 • Vervoerde spullen worden niet vergoed
 • Er zit een maximumvergoeding gekoppeld aan zitplaatsen auto

Lees ook altijd de polisvoorwaarden goed door om erachter te komen wat er precies wel en niet wordt gedekt

Wel of geen inzittendenverzekering afsluiten

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


OHRA

 Centraal Beheer

 Unive

Veel mensen vragen nog steeds aan ons, is een inzittendenverzekering nodig of niet? Op dit moment is deze verzekering niet verplicht, maar we raden aan om toch een schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Daardoor weet je zeker dat passagiers en jijzelf nooit met lege handen achterblijven na een ongeval.

Voordelen van de inzittendenverzekering afsluiten

Daarnaast is het prettig dat het bij een inzittendenverzekering niet uitmaakt wie het ongeval heeft veroorzaakt. Of het nu jouw schuld is, of iemand anders: je kunt altijd aanspraak maken op je verzekering en dat geeft een zeker gevoel.

 • Toch raden we je wel aan om nog wat meer onderzoek te doen, sommige schade wordt namelijk al vanuit de zorgverzekering gedekt en je kunt daardoor dubbel verzekerd zijn.

Inzittendenverzekering nodig of niet?

Dus, wat is nu het antwoord? Wel of geen inzittendenverzekering? Die keuze is natuurlijk persoonlijk, als je het belangrijk acht dat er een vergoeding van schade is na een ongeval en je weinig zin hebt in een hoop gedoe met aansprakelijkheid?

Dan is het een prima en betaalbare oplossing. Kortom? Lees de dekkingen van je zorgverzekering of aansprakelijkheidsverzekering goed door, en kijk dan of een inzittendenverzekering nodig is.

Meest gestelde vragen over de inzittendenverzekering

Welke varianten schadeverzekering inzittenden?

De schadeverzekering inzittenden is af te sluiten in een aantal varianten. Zoals je gewend bent bij andere verzekeringen kun je beschikken over een basis of uitgebreide dekking.

 • De basis schadeverzekering inzittenden dekt ongevallen in en om de auto, dus ook bij het in- en uitstappen, tanken of bij het uitvoeren van een noodreparatie.
 • De uitgebreide schadeverzekering inzittenden geeft je ook dekking als je als voetganger, fietser of reiziger met het openbaar vervoer gewond raakt in het verkeer, over het algemeen hebben bijna alle verzekeraars dit soort dekkingen.

Hoe zit het met de maximum vergoeding?

Er zit ook een maximumvergoeding op de ongevallen inzittendenverzekering, dit bedrag ligt doorgaans tussen de €20.000 en €50.000 per inzittende bij blijvende invaliditeit en een bedrag van €10.000 of €15.000 per inzittende bij overlijden

 • Op het eerste oog lijkt dat een behoorlijk hoog bedrag, en dat is het natuurlijk ook. Als je wat verder kijkt en nadenkt over blijvend inkomensverlies na een ongeval dan wordt het al snel mager.
 • Daarnaast gelden er voor de ongevallen inzittendenverzekering nog wat voorwaarden, zo wordt er op basis van de leeftijd van de verzekerde gekeken naar eventuele beperkingen. Een aantal verzekeraars keren bijvoorbeeld minder uit bij het overlijden van een minderjarige, of oudere inzittende.
bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 18/04/2020