Selecteer een pagina

Waterschade verzekering vergelijken en goedkoopste premie vinden?

Op zoek naar de beste waterschade verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met een waterschadeverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Waterschade verzekering vergelijken in 2023

verzekeraars

Woonverzekering dekt waterschade

Dekt waterschade, blusschade  + dekking bij diefstal of inbraak voor inboedel en opstal

beste verzekeraar

Inboedelverzekering dekt waterschade

Alleen schade aan inboedel in je woning gedekt tegen waterschade

beste verzekeraar

Opstalverzekering dekt waterschade

Alleen schade aan opstal van woning gedekt tegen waterschade

Waterschade verzekering gids

Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om waterschade verzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een handige gids gemaakt met alle informatie over de verschillende waterschade verzekeringen. Op dit moment zijn er in Nederland ontzettend veel verschillende polissen op de markt beschikbaar waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dus erg belangrijk dat je precies weet waar je naar op zoek bent.

Het vinden van een waterschade verzekering kan behoorlijk lastig zijn

Naast al die polissen zijn er ook nog ontzettend veel verzekeraars, daardoor kan het nog moeilijker zijn om de juiste waterschadeverzekering te kiezen. Alles kan namelijk behoorlijk onoverzichtelijk zijn omdat verzekeraars andere premies, dekkingen en service bieden. Daarnaast kan er ook nog een flink verschil in dekking zijn en loop je soms het risico op onder- of oververzekering. Het kan zomaar zijn dat je nog een aanvullende polis moet afsluiten om andere risico’s af te dekken met relevante verzekeringen.

Gebruik onze oplossing en begin met waterschadeverzekering vergelijken

Gelukkig hebben we een handige oplossing voor je om alle waterschadeverzekeringen goed op een rijtje te zetten. Maak gebruik van onze vergelijkers om alle polissen, premies en dekkingen te bekijken. Vul je gegevens in, klik de dekkingen aan die je nodig hebt voor je bedrijf en sluit direct online af! Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over de verschillende waterschade verzekeringen? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Welke waterschadeverzekering kiezen?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten bij waterschade verzekering?


 Let goed op de dekking, wat en hoe wil je jezelf verzekeren

 Schade die ontstaan is door eigen toedoen is niet gedekt

 Lekkage’s door achterstallig onderhoud zijn niet gedekt

 Woonverzekering dekt bijna alle waterschade 

Er zijn in Nederland verschillende soorten waterschade verzekeringen beschikbaar, al deze polissen dekken verschillende eigendommen af voor schade die ontstaat door water. Uiteraard kun je ook een pakket afsluiten, daardoor ben je tegen bijna alle vormen van waterschade verzekerd.

 • Doorgaans wordt waterschade wel onder een aantal voorwaarden gedekt, deze spelen een grote rol bij het claimen van schade bij de verzekeraar.
 • Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van alle dekkingen, de risico’s die je wil afdekken, en vergelijk ieder jaar de premie van je huidige waterschadeverzekering.

De volgende verzekeringen dekken waterschade

De meest gebruikte combinatie om waterschade af te dekken is de woonverzekering, dat is eigenlijk een opstal- en inboedelverzekering in een polis. Gek is dat niet want globaal gezien dekken opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen 3 soorten waterschade. In de volgende gevallen ben je gedekt:

 • Schade die ontstaan is door neerslag
 • Schade die ontstaan is door indirecte neerslag
 • Schade die veroorzaakt is door leidingwater

Kun je nog aanvullend verzekeren?

Er zijn nog een aantal aanvullende of uitgebreidere waterschadeverzekeringen beschikbaar die ook schade dekken als er water  via de begane grond is binnengestroomd. Je moet dan denken aan kosten voor het vinden van leidingsbreuken, of kosten voor het herstellen van de leidingen bij eventuele vorstschade.

Uiteraard moet de schade wel onverwachts komen, als de schade tot stand komt door achterstallig onderhoud, of omdat je een raam hebt open laten staan bij een stortbui wordt de schade niet vergoed.

Wat dekt de waterschade verzekering?

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?

 
 Waterschade door neerslag

 Waterschade door indirecte neerslag

 Waterschade door leidingwater

 Extra uitgebreid

 All Risk

De dekking van je waterschadeverzekering is een belangrijk onderwerp, zo moet je soms een telefoon, tablet of mac book verzekeren met een aparte polis voor waterschade. Maar hoe zit het met de dekking voor een lekkage? En welke waterschade is gedekt in mijn woning met een opstal, inboedel of woonverzekering?

Waterschade door neerslag

Waterschade door neerslag is gedekt door de verzekeraar. Met neerslag wordt in ieder geval bedoeld: hagel, sneeuw, smeltwater of regen. Als deze neerslag je woning is binnengedrongen zonder dat je dit kon voorkomen wordt je gedekt door de waterschadeverzekering.

 • Wederom, als je de schade zelf kon voorkomen wordt de schade niet vergoed door de verzekeraar. Het kan zijn dat verzekeraars eisen stellen en dat de neerslag alleen de woning binnengekomen mag zijn door het overlopen of lekkage van dakgoten, daken of bovengrondse afvoerpijpen.

Indirecte neerslag

Het kan natuurlijk zo zijn dat je indirecte schade lijdt door neerslag. Denk daarbij aan het overlopen van grachten, sloten of kades als het gevolg van hevige neerslag. Als je kiest voor een waterschadeverzekering met extra uitgebreide dekking, of een allrisk verzekering is schade door indirecte neerslag altijd gedekt.

 • Het is wel belangrijk om te noteren dat schades als gevolg van overstroming van rivieren, of een overstroming vanuit de zee uitgesloten zijn van dekking bij een normale opstal- en inboedelverzekering. Ook schades die ontstaan door een dijkdoorbraak worden niet gedekt door een waterschadeverzekering.

Leidingwater en waterschade

Het kan natuurlijk ook zijn dat er waterschade ontstaan is door leidingwater. Doorgaans zijn dit soort schades gedekt door de inboedel- en opstalpolis. Maar wat valt onder schade door leidingwater bij verzekeraars?

 • Het kapotvriezen van CV- of waterleidingbuizen is gedekt
 • Schade door water uit de waterleiding, CV of aangesloten installaties

Bij dit soort schades is het ook belangrijk dat de schade onvoorzien is. Je hebt dus geen kans gehad om deze te voorkomen. Als je de waterleiding vergeet af te tappen in de winter, en deze is bevroren? Dan wordt de schade niet vergoed, want je had kunnen weten dat deze schade ontstaat zonder aftappen.

Waterschade claimen bij verzekering

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?

Als je last hebt van waterschade en je wil een claim indienen bij een verzekeraar is het belangrijk dat je eerst een aantal maatregelen neemt. De eerste stap die je moet zetten is het beperken van verdere schade indien dat mogelijk is.

 • Neem daarna direct contact op met je verzekeraar, deze kunnen je snel verder op weg helpen met de claimafhandeling. Zodra je de schade hebt gemeld, kun je deze claimen door een schadeformulier inboedel, of schadeformulier voor je woning in te vullen.

Waterschade claimen met formulier

Dit schadeformulier moet goed ingevuld worden om het proces van waterschade claimen goed te laten verlopen. Op dit formulier vul je wat gegevens in over de schade, en geef je de omstandigheden aan waaronder die waterschade is ontstaan.

 • Soms is het nodig om wat foto’s bij te voegen. Daardoor is het voor de waterschade verzekeraar makkelijker om de schade te beoordelen, en om te kijken of je recht hebt op een vergoeding.

Voorkomen van waterschade

Het voorkomen van waterschade is natuurlijk veruit de beste optie, herstellen kost vaak veel geld en levert een hoop gedoe op. Lekkende waterleidingen in je woning kunnen op termijn ook enorm veel schade toebrengen aan je woning.

 • Zorg er daarom voor dat de waterleidingen door een expert worden aangelegd, onderhouden en gecontroleerd. Neem een aantal van dit soort simpele maatregelen en maak het jezelf gemakkelijk.

 

Meest gestelde vragen waterschade verzekering

Is waterschade verzekering verplicht in Nederland?

Nee, een waterschade verzekering is niet verplicht in Nederland. Toch kan het wel voorkomen dat een bank (bij een hypotheekaanvraag) je verplicht om je te verzekeren tegen dit soort risico’s. Er zijn gelukkig talloze schadeverzekeringen beschikbaar die je dekken tegen waterschade of brand.

Wat zijn de salvagekosten?

Heb je te maken met een enorme waterschade in je woning? Dan is de kans groot dat je de term salvagekosten gaat horen. De salvagekosten zijn namelijk kosten die door de stichting Salvage worden gemaakt. Dat gebeurt meestal tijdens, of direct na grote waterschade of brand.

De stichting Salvage stuur namelijk een expert die persoonlijke hulp biedt in deze moeilijke situatie. Zo komt deze expert kijken hoe de schade beperkt kan worden. Daarnaast treed de expert op namens de gezamenlijke verzekeraars. De kosten van deze werkzaamheden gaan gepaard met de zogenoemde salvage kosten.

Als slachtoffer van stevige waterschade heb je niet zelf het recht om Salvage in te schakelen. Dit moet geregeld worden door de bevelvoerder van de brandweer.

Als deze inderdaad vindt dat je recht hebt op een expert wordt er een melding gemaakt. Het kan zo zijn dat de stichting salvage wordt ingeschakeld bij:

 • Als je door brand of waterschade dakloos bent geworden
 • Als je door brand of waterschade geen kleding meer hebt
 • Als je door brand of waterschade in paniek verkeert
 • Als je woning moet worden gedicht of bewaakt

Hoe kan ik waterschade makkelijk voorkomen?

Zorg er voor dat je een verstopte dakgoot voorkomt. Controleer op zijn minst 1 keer per jaar de dakgoot en maak deze vrij van vuil en bladeren. Als je last hebt van een lekkende kraan is het aan te raden om deze meteen te vervangen. Daardoor kan er geen vocht in de muur of vloer terecht komen.

Daarnaast kun je ook regelmatig kitranden van het aanrecht, bad of de douche vervangen en controleren of deze los zitten. Nog een handige tips is het nakijken van de afvoerslang van de vaatwasser en wasmachine. Een lekbak is zelfs nog beter.

Als je houten kozijnen hebt is het slim om regelmatig te kijken of de rubberen randen van de ramen niet vervangen moeten worden. Controleer 1 keer per jaar of de leidingen in de kelder of kruipruimte nog goed vastzitten.

Hoe kun je de premie betalen?

Je kunt de premie doorgaans per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Uiteraard krijg je korting als je de premie voor een jaar vooruit kunt betalen.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 27/03/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort