Selecteer een pagina

Telefoonverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste telefoonverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met telefoon verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen telefoonpolis

 Gegarandeerd een lage premie!
Telefoon goed verzekerd
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Telefoonverzekering vergelijken in 2022

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

✓ Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop

✓ Maandelijks opzegbaar

smartphoneverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓ Tegen schade, verlies of diefstal

Verzeker direct heel je inboedel

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Smartphoneverzekering gids

Een telefoon verzekeren is tegenwoordig heel normaal geworden. Het komt dagelijks voor dat mensen hun smartphone laten vallen met een grote barst in het scherm als gevolg. Als de val ernstig was kan de gehele telefoon zelfs uit elkaar vallen. Een smartphone verzekering zorgt er voor dat alle schade aan je nieuwe smartphone gedekt wordt. Kijk naar alle mogelijkheden en zorg er voor dat je schade afgedekt is.

Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om opstalverzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk telefoonverzekeringen en vind de beste smartphonepolis

Wat is een telefoonverzekering precies, en is het vinden van een telefoon verzekering moeilijk?

Tegenwoordig is het helemaal niet moeilijk meer om een goedkope telefoonverzekering te vinden. Je kunt in onze vergelijker direct kijken bij welke partij je de beste smartphonepolis kunt vinden. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle aanbieders direct te bekijken.

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope telefoonverzekering vergelijken

Je telefoon kan natuurlijk schade oplopen tijdens gebruik. Wil je jezelf hiertegen beschermen? Begin dan direct met smartphonepolis vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker. Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de telefoonverzekering. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie!

Wat is een telefoonverzekering?

telefoon verzekeren

Waarom een telefoonverzekering?


 Schade, diefstal en verlies verzekerd

 Relatief lage premie

 Optioneel eigen risico bedrag

 Zeer ruime dekkingen i.v.m. andere polissen

Tegenwoordig heeft 1 op de 3 Nederlanders een telefoonverzekering. Een bekend kenmerk hiervan is dat de verzekeraar je voor een bedrag verzekert tegen schade, diefstal of waterschade.

De premie die je betaalt is een vergoeding voor het risico dat de verzekeraar voor je dekt. Hoe groter dit risico is, hoe hoger je maandelijkse premie zal zijn.

Een telefoon verzekeren kan ook handig zijn als je een dagje uit doet en je telefoon gestolen wordt. Als je een telefoon verzekering afsluit voorkom je gedoe en wordt je smartphone gewoon vergoed. Ook kun je een smartphone verzekering afsluiten om reparaties bij defecten te vergoeden.

Razendsnelle reparatie of vervanging

Gaat er iets mis met de smartphone, dan regelt de verzekeraar dat er een razendsnelle reparatie op touw wordt gezet. Let er wel op dat er voorwaarden gelden voor vergoedingen.

Nieuw- en dagwaarde van het toestel

Als je telefoon jonger is dan 1 jaar als hij gestolen wordt krijg je een bedrag om een nieuwe telefoon te kopen. Als de telefoon ouder is dan 1 jaar wordt het bedrag uitbetaald wat de telefoon waard was vlak voordat deze gestolen werd. Dit wordt ook wel de dagwaarde genoemd.

Afsluiten van de smartphoneverzekering

eigen risico telefoonverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Het eigen risico bedrag

 Hoge reparatiekosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen van verzekeraar is mogelijk

De premies van telefoonverzekeringen zijn tegenwoordig vrij hoog als je naar de waarde kijkt van een telefoon. Als je een smartphone van € 500 in bezit heb betaal je ongeveer een bedrag van € 96 per jaar.

Een smartphone is natuurlijk kostbaar en kwetsbaar, nog een groot voordeel is dat je de telefoonverzekering kunt opzeggen maandelijks kunt opzeggen na het verlopen van een 1-jarige contractduur.

Bijkomende afsluitkosten van de smartphone verzekering

Maar hoe zit het met andere kosten en zijn er nog andere verzekeringen beschikbaar voor mijn smartphone? Er zijn dus verzekeringen maandelijks opzegbaar zijn, je betaalt dan elke maand gemiddeld vier euro extra. Ook moet je rekening houden met het eigen risico.

 • Dit bedraagt bijna altijd 50 euro en je kunt deze afkopen door 2 euro per maand bij te betalen. Veel mensen vragen zich af of je een smartphone verzekering nodig hebt. Het is dan slim om een inschatting te maken van de kans dat je toestel wordt gestolen of kapot gaat buiten jouw schuld om.
Maak een afweging

Dit kun je daarna afwegen tegen de premie die je maandelijks moet betalen. Als je telefoon is gevallen en het scherm is stuk betaal je tegenwoordig als snel €300 vanwege de geavanceerde techniek achter de displays van nieuwe smartphones. Een telefoonverzekering loont dan al snel.

Welke telefoon verzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten in de vergelijker?

 1. Smartphonepolis.nl
 2. Simplesurance
 3. Centraal Beheer

 

Het kiezen van een telefoon verzekering kan best lastig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld specifiek kiezen voor de speciale iPhone verzekering.

Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de smartphoneverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Ruime dekkingen tegen eerlijke prijzen

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk telefoonverzekeringen met elkaar vergelijkt. 

 • Aan de linkerkant van deze pagina kun je gemakkelijk alle aanbieders die in onze vergelijker zijn opgenomen zien en vervolgens vergelijken.  
Telefoon verzekering vergelijken is erg makkelijk

Het kiezen van een telefoonverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij er voor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Meest gestelde vragen over de telefoonverzekering

Hoe zit het met de hoogtes van telefoonverzekering premies?

De hoogte van de maandelijkse premie hangt voor een groot deel af van het type telefoon dat je aangeschaft hebt. Als je een nieuwe smartphone wil verzekeren is de waarde van het toestel nog een stuk hoger.

Daardoor is een high-end smartphone met een hoge aankoopprijs vaak duurder in verzekering dan goedkopere toestellen.

Gek is dat natuurlijk niet, de kosten voor een reparatie van dure smartphones liggen een stuk hoger dan bij een goedkopere variant. Ook voor verzekeringen is dit verschil aanzienlijk, zo kan het verschil in maandelijkse premie oplopen tot ruim 10 euro per maand.

We raden je dus aan om alle verschillende smartphone verzekeringen langs elkaar te leggen zodat je zeker weet dat je niet te veel premie betaalt.

Is de leeftijd van je mobiele telefoon belangrijk?

Niet alle nieuwe telefoons kunnen verzekerd worden. Alleen nieuwe smartphones kunnen volgens de voorwaarden gedekt worden door je verzekeraar. In de voorwaarden van veel verzekeringen kun je vinden dat de dekking binnen 6 tot 12 maanden na aankoop van de nieuwe telefoon moet worden afgesloten.

Smartphone verzekering naderhand afsluiten

Voorheen was het zeer lastig om de mobiele telefoon ver na de aankoop nog te verzekeren. Tijdens de aanschaf van je nieuwe toestel heb je hoogstwaarschijnlijk een aanbod van een telefoonverzekering gekregen. Wij hopen dat je hier niet voor hebt gekozen.

Zij willen namelijk dat je deze direct afsluit anders vervalt het aanbod. In sommige gevallen kun je dit tot 1 maand na aankoop regelen. Echter is het vaak niet raadzaam om een verzekering direct na aankoop bij de provider af te sluiten. Het zijn relatief dure verzekeringen terwijl je het beste voor een speciale telefoonverzekering kunt kiezen.

Afsluittermijn

Zoals we zeiden was de tussentijd van aankoop tot verzekeren een belangrijk termijn. Voorheen eiste vrijwel iedere verzekeraar dat je direct na aankoop van je toestel een polis afsloot. Gelukkig zijn telefoon verzekeraars vandaag de dag flink wat flexibeler geworden omtrent de afsluittermijn.

We hebben verzekeraars in de vergelijker welke het toestaan om het toestel tot drie maanden na aankoop nog te verzekeren. Bij Smartphonepolis.nl kun je zelfs tot een jaar na aankoop je toestel verzekeren. Voortaan hoef je je dus niet meer te haasten. Laat je ook niet in de val lokken door je mobiele provider met haar eigen (dure) verzekeringen.

Hoe zit het met eigen risico en de telefoon verzekering?

Het komt vaak voor dat consumenten verbaasd reageren als ze er achter komen dat er een eigen risico betaald moet worden als er een claim ingediend wordt. Bij sommige verzekeraars is het eigen risico bedrag optioneel maar kan daarentegen ook worden verplicht gesteld.

Verplichte of optionele eigen risico 

Het merendeel van de telefoonverzekeringen beschikt over een verplichte eigen risico. Je kunt het eigen risico bij veel verzekeraars ook afkopen. Doe je dit niet dan dien je in het geval van schade je dan eerst een eigen bijdrage te leveren voordat je schade vergoed krijgt.

We raden je aan om alle aanbieders te vergelijken zodat je precies weet hoeveel eigen risico er gekoppeld is aan je telefoon verzekering.

Eigen risico telefoonverzekering afkopen

Het is ook mogelijk om een eigen risico af te kopen als je een telefoonverzekering hebt met een eigen risico. De verzekeraar biedt je bij de aanvraag een optie om geen eigen risico te nemen.

Dat betekent wel dat je een hogere maandelijkse premie betaalt. In principe koop je het eigen risico af door maandelijks meer te betalen.

Er zijn veel mensen die het eigen risico als een struikelblok zien. Je betaalt al maandelijks een premie en als je schade hebt moet je alsnog zelf betalen. Veel mensen vinden dat niet prettig en kopen daarom het eigen risico af als dat mogelijk is.

Hoe kun je een claim indienen bij de telefoonverzekering?

Het indienen van een claim bij schade aan je telefoon is heel gemakkelijk. Je kunt er voor kiezen om online een schadeformulier in te vullen zodat je snel klaar bent.

Daarbij kun je ook nog telefonisch contact opnemen om de schade te claimen of om het een en ander af te handelen. De meeste telefoonverzekeraars zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week online of telefonisch bereikbaar voor afhandeling van claims.

Wat heb je nodig voor het afsluiten van telefoonverzekering?

Als je een telefoonverzekering wil afsluiten heb je een aantal gegevens nodig. De verzekeraar gaat je vragen om de standaard persoons- en bankgegevens. Om een goede berekening te maken van de maandelijkse premie wordt er ook gevraagd om het merk en type toestel door te geven. 

Als je een telefoonverzekering wil afsluiten heb je een aantal gegevens nodig. De verzekeraar gaat je vragen om de standaard persoons- en bankgegevens. Om een goede berekening te maken van de maandelijkse premie wordt er ook gevraagd om het merk en type toestel door te geven. 

Dat doe je door het unieke IMEI-nummer, dit 15 cijferige nummer laat zien dat de smartphone uniek is. Daarbij wordt het nummer gebruikt om een mobiele telefoon te identificeren.

Je kunt het IMEI nummer gemakkelijk vinden door een van de volgende manieren:

 • Door op je telefoon *#06# in te typen
 • Op de doos van de telefoon, vermeld op een sticker met een barcode
 • Onder de accu op een sticker, gecombineerd met een barcode

Het opzoeken met de telefoon is doorgaans het snelste.

Wat valt er onder de dekking van een telefoonverzekering?

De dekking van een verzekering is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen. Alles wat in de polisvoorwaarden staat is leidend en je kunt alle regels, vergoedingen en dekkingen bekijken. Bij een telefoonverzekering is dit niet anders.

De volgende onderdelen maken vrijwel altijd onderdeel uit van een smartphoneverzekering.De dekking van een verzekering is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen.

Alles wat in de polisvoorwaarden staat is leidend en je kunt alle regels, vergoedingen en dekkingen bekijken. Bij een telefoonverzekering is dit niet anders. De volgende onderdelen maken vrijwel altijd onderdeel uit van een smartphoneverzekering.

Valschade en dekking

Het kan natuurlijk zijn dat je je telefoon uit je handen laat vallen, de kans op schade aan je scherm en behuizing is dan vaak aanzienlijk. Gelukkig kun je bij de meest verzekeraars rekenen op een volledige vergoeding van de schade.

Het display kan vervangen worden door een reparateur. Vaak kun je bij een reparateur in de buurt terecht of bij een reparateur die door de verzekeraar voorgesteld wordt, lees de voorwaarden door want dit verschilt per verzekeraar.

Schermschade en dekking

Je scherm kan altijd een defect krijgen, zo kunnen er pixels niet goed meer werken en kunnen er barsten of krassen in je display komen. Als dat niet je eigen schuld is kun je het beste eerst naar de garantie kijken, daarna kun je de schade nog laten vergoeden door je smartphoneverzekering.

De kosten van vervanging van het display en reparatie worden betaald door de verzekeraar.

Lees ook: hoe werkt de reparatie met de telefoonverzekering?

Waterschade en dekking

De meeste smartphones hebben tegenwoordig een hoge IP certificatie en hebben het idee dat geen enkele vorm van water schade kan toebrengen. Toch is het nog steeds zo dat nieuwe smartphones waterschade kunnen oplopen.

Heb je een telefoon gekocht met een nog lagere IP rating zonder certificatie? Dan is het slim om je telefoon te verzekeren tegen waterschade, deze wordt namelijk niet vergoed vanuit de garantie.

Diefstal en dekking

Het kan natuurlijk voorkomen dat je smartphone gestolen wordt. Tegenwoordig betekent dat ellende want de kosten kunnen behoorlijk oplopen, je hebt geen garantie op diefstal en andere verzekeringen sluiten schade van smartphones direct uit.

Een smartphone verzekering kan dan uitkomst bieden, een diefstalverzekering is vaak een optionele keus waardoor je zelf kiest of je het wil opnemen in de dekking. Als je smartphone uit je jas op het werk wordt gestolen kun je bij de smartphoneverzekeraar aankloppen voor een oplossing.

Over het algemeen worden problemen dan snel opgelost zodat je snel weer een telefoon hebt.

Andere dekkingen bij een smartphonepolis

Hieronder staan de meest bekende dekkingen, let op, de dekking kan verschillen per verzekeraar. De voorwaarden die elke polis heeft vertellen precies welke schades gedekt worden en welke niet.

Doorgaans wordt er nog meer vergoed door de smartphone verzekering maar het volgende lijstje is een goed uitgangspunt als je wil weten wat er allemaal gedekt wordt:

 • Implosie en/of explosie
 • Brand- en/of bliksemschade
 • Vorstschade
 • Ondeskundig gebruik
 • Bedieningsfouten
 • Accudefecten
 • Elektronische schade
 • Technische defecten

Zoals je ziet heeft deze verzekeringen een brede dekking. Houd wel rekening met het feit dat deze dekking onder de verzekeraars kan verschillen.

Garantie mobiele telefoon en verzekeren

Het ligt er natuurlijk maar net aan, maar over het algemeen heb je de beschikking over 2 jaar garantie als je een nieuw toestel hebt aangeschaft. De meeste fabrikanten bieden je 2 jaar aan maar het kan ook 2 jaar zijn, volgens de Nederlandse wet heb je recht op een deugdelijk product dat minimaal 2 jaar meegaat.

Het ligt er natuurlijk maar net aan, maar over het algemeen heb je de beschikking over 2 jaar garantie als je een nieuw toestel hebt aangeschaft. De meeste fabrikanten bieden je 2 jaar aan maar het kan ook 2 jaar zijn, volgens de Nederlandse wet heb je recht op een deugdelijk product dat minimaal 2 jaar meegaat.

Ook een smartphone hoort hier bij, je hoort deze met normaal gebruik dus zeker 2 jaar te kunnen gebruiken. Als er in deze periode iets gebeurt met de smartphone waar je niets aan kunt doen, dan kun je aanspraak maken op de fabrieksgarantie.

Wanneer kan ik aanspraak maken op de garantie van mijn telefoon?

De fabrikant is dan verplicht om een gratis reparatie aan te bieden als het gaat om een fabricagefout. Een aantal voorbeelden die door de garantie vergoed worden zijn als volgt:

 • De software van fabrikant zorgt voor vastlopers
 • De koptelefoon ingang is na een maand normaal gebruik al defect
 • Het scherm toont plotseling een streep over de gehele lengte

Over het algemeen kun je pas aanspraak maken op de garantie als je smartphone kapot gaat en dit onder de verantwoordelijkheid valt van de fabrikant. We spreken dan ook over fabricage fouten en hardware defecten. In de meeste andere gevallen wordt schade niet door de garantie gedekt, denk dan aan verlies, schade door eigen toedoen en diefstal.

Wat is er allemaal uitgesloten van de dekking?

Het is belangrijk dat je alle voorwaarden naleeft als je gebruik wil maken van de dekking. Soms zijn er uitsluitingen in de voorwaarden opgenomen waardoor de verzekeraar niet uit hoeft te betalen voor de claim.

Voor veel consumenten lijkt dit vaak op een excuus om niet uit te betalen, maar verzekeraars nemen niet voor niets uitsluitingen op in de voorwaarden. We raden je dus altijd aan om de voorwaarden goed door te nemen voordat je een smartphone verzekering gaat afsluiten.

Uitsluiting van dekking in de voorwaarden

De onderstaande lijst is een goede uitgangspositie als je wil weten wat er niet onder de dekking valt. Het is belangrijk dat je alle voorwaarden naleeft als je gebruik wil maken van de dekking. Soms zijn er uitsluitingen in de voorwaarden opgenomen waardoor de verzekeraar niet uit hoeft te betalen voor de claim.

Voor veel consumenten lijkt dit vaak op een excuus om niet uit te betalen, maar verzekeraars nemen niet voor niets uitsluitingen op in de voorwaarden. We raden je dus altijd aan om de voorwaarden goed door te nemen voordat je een smartphone verzekering gaat afsluiten.

 • Opzet of grove schuld
 • Overmacht
 • Verloren of vermissing
 • Slijtage
 • Schade door software of programmeerfouten
 • Diefstal uit een voertuig
 • Schade die geen invloed op functioneren heeft
 • Uitlenen aan derden

Per verzekeraar kunnen de uitsluitingen verschillen maar doorgaans ontvang je voor bovenstaande situaties geen dekking met de smartphoneverzekering.  

telefoon verzekering
smartphoneverzekering
goedkoopste telefoonverzekering

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Miriam