Selecteer een pagina

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste kostbaarhedenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen.

Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met kostbaarheden verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle kostbaarheden verzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

De kostbaarhedenverzekering gids

Maak kennis met de kostbaarhedenverzekering welke in de volksmond ook nog wel eens de buitenshuisverzekering of kostbaarheden buitenshuisverzekering genoemd. Wil je meer weten? Lees dan de kostbaarhedenverzekering kennisgids door.

Het is een van de meest gekozen aanvullende dekking naast de populaire inboedelverzekering. Zoals je wellicht weet ben je met deze verzekering gedekt voor schade aan de inboedel.

Wanneer je het huis verlaat met een onroerend goed uit je inboedel is deze niet meer gedekt door de basisdekking van de inboedelverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 • Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 • Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 • Vergelijk kostbaarhedenverzekeringen en vind de beste kostbaarheden polis

Wat is een kostbaarhedenverzekering precies, en is het vinden van een kostbaarheden verzekering moeilijk?

Om deze reden is de kostbaarhedenverzekering in het leven geroepen. Wil je een buitenshuisverzekering afsluiten?

Dan zijn je kostbaarheden buiten het huis verzekerd tegen schade. Het wordt dan ook niet voor niets de kostbaarheden buitenshuisverzekering genoemd. Deze verzekering stijgt ieder jaar in populariteit.

Echter zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden voor het afsluiten. Lees hieronder de kostbaarheden verzekering gids van om achter alle ins- en outs te komen! Zo weet jij precies waar je aan toe bent kun je op een goede manier de kostbaarhedenverzekering vergelijken.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

★★★★: 8,7/10

Wat is een kostbaarhedenverzekering precies?

De kostbaarhedenverzekering heeft veel te maken met de inboedelverzekering. Deze verzekering biedt je namelijk een dekking voor schade, diefstal of verlies van de inboedel.

Echter moet de schade wel binnenshuis zijn ontstaan en is schade buitenshuis uitgesloten van de basisdekking. Daarnaast heb je te maken met maximale verzekerde bedragen voor verschillende inboedel categorieën.

Voorkom onderverzekering met de kostbaarhedenverzekering

Zo kan het zijn dat de maximale uitkering bij schade, verlies of diefstal niet toereikend is voor de gehele schade.

Je kunt jezelf wellicht voorstellen dat dure schilderijen, antiek, kunstobjecten, sieraden en horloges nooit in zijn totaliteit kunnen worden vergoed door de basisdekking. Gelukkig is de kostbaarhedenverzekering buitenshuis in het leven geroepen.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Gedekt voor schade, diefstal en verlies van je kostbaarheden

Deze objecten in je inboedel kun je het beste verzekeren met een kostbaarheden verzekering. Niet perse om het feit dat je buiten de deur bent verzekerd maar puur om het maximale verzekerde bedrag.

Met deze dekking ben je namelijk wel verzekerd van een toereikende uitkering bij diefstal, schade of verlies.

Let op: de kostbaarheden buitenshuisverzekering is vaak alleen af te sluiten wanneer je over een inboedelverzekering bij de betreffende verzekeraar beschikt.

Wat is precies het verschil tussen de inboedel- en kostbaarhedenverzekering?

Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid over de inboedel- en kostbaarheden verzekering. Zo halen veel mensen de dekkingen door elkaar. We zullen het voor je verduidelijken. De kostbaarheden verzekering sluit je speciaal af voor een waardevol object binnen je inboedel.

Dit specifieke object zal ook staan vermeld op je persoonlijke polisblad. Dit is dan ook het bewijs van verzekering. Schade, verlies en alle vormen van diefstal zijn afgedekt met deze aanvullende dekking bovenop de inboedelpolis.

Een ander kenmerk van de kostbaarhedenverzekering buitenshuis is dat je niet alleen binnenshuis bent verzekerd in tegenstelling tot de basisdekking van de inboedelverzekering.

Veel mensen maken om deze rede de keuze voor deze aanvullende dekking. Niet gek want tablets, camera’s en smartphones worden steeds belangrijker en kunnen eigenlijk niet meer gemist worden. We begeven ons ook steeds meer buiten het huis waardoor de standaard dekking niet volstaat.

Voor wie is de kostbaarheden buitenshuisverzekering / kostbaarhedenverzekering geschikt?

Een vraag die ons veel gesteld wordt is de vraag voor wie de buitenshuisverzekering nu echt geschikt is? Hier kunnen we je een beperkt antwoord op geven. In de eerste plaats ligt het namelijk aan je persoonlijke situatie.

Logischerwijs heeft iemand met een inboedelwaarde van € 400.000,- meer baat bij de kostbaarhedenverzekering dan iemand die over een inboedelwaarde van € 5.000,- beschikt.

Geert Willemsen – Electronica verzekering expert

De mensen die over een inboedel beschikken met objecten waar een maximaal verzekerd bedrag voor wordt gesteld kiezen vaker voor een kostbaarheden verzekering. Niet onlogisch natuurlijk, je verzekerd je immers om voor eventuele schade een vergoeding of reparatie te ontvangen.

Dekking voor buiten de deur

Daarnaast wordt er door veel mensen gekozen voor buitenshuisverzekering omdat ze willen beschikken over een dekking buiten de deur.

Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om schade aan je camera, tablet of mobiele telefoon wanneer je je buiten de deur begeeft.

Elektronische apparaten worden steeds duurder waardoor eventuele financiële schade ook toeneemt. Voor veel mensen is de kostbaarheden buitenshuisverzekering geen overbodige luxe.

Voordelen kostbaarheden buitenshuisverzekering

Aan de kostbaarheden buitenshuisverzekering zitten natuurlijk een aantal voordelen verbonden. Het is niet voor niets een steeds meer gekozen dekking onder de Nederlander.

Echter komt over verzekeren veel voor en is het niet altijd verstandig om zomaar elke dekking af te sluiten. Desalniettemin biedt de kostbaarhedenverzekering je een unieke dekking en kan het vaak goed van pas komen. Hieronder de grootste voordelen:

 • Je kostbare inboedel is zowel binnen als buitenshuis verzekerd tegen schade, diefstal of verlies
 • De meeste verzekeraars bieden een wereldwijde kostbaarheden buitenshuis dekking
 • Objecten met een zeer hoge waarde kunnen worden verzekerd
 • Aanvullende dekking voor de inboedelpolis

Kostbaarhedenverzekering particulieren VS zakelijk

Het is goed om te weten dat er een verschil zit in de kostbaarheden verzekering voor particulieren en de bedrijvigheid. Met de particuliere variant geniet je als het ware van een all risk inboedelpolis.

Echter geniet je van nog een aantal andere dekkingen waar veel mensen voor vallen. Verlies en diefstal buitenshuis is namelijk bij de meeste verzekeraars ook verzekerd.

Ben je een bijvoorbeeld een 24 karaats gouden oorbel kwijt geraakt tijdens het doen van de boodschappen in het centrum. Erg vervelend natuurlijk, niet alleen de emotionele waarde maar ook financiële schade is een flinke domper. Met de kostbaarhedenverzekering ben je gelukkig verzekerd tegen dit soort vervelende situaties.

Het is goed om te weten dat de particuliere kostbaarheden verzekering niet toereikend is voor zakelijke claims. Heb je object met een zakelijk doeleind gebruikt (en geld mee verdiend) dan wordt dit gezien als een zakelijke schadeclaim.

Wil je je kostbaarheden uit de onderneming verzekeren dan zul je op zoek moeten gaan naar een zakelijke kostbaarheden buitenshuisverzekering.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Welke situaties zijn uitgesloten voor dekking met de losse kostbaarhedenverzekering?

Net als bij iedere andere verzekering heb je te maken met situaties waarin dekking is uitgesloten. Een goed voorbeeld hiervan is het uitsluiten van dekking wanneer de schade niet is ontstaan door een onvoorziene omstandigheid.

Zo kent de kostbaarhedenverzekering buitenshuis ook een aantal situaties waarbij dit het geval is. Houd rekening met het feit dat hieronder benoemde uitgesloten situaties kunnen verschillen per verzekeraar:

 • Schade aan objecten door (natuurlijke slijtage)
 • Schade door gebrek aan onderhoud
 • Schade in de vorm van krassen, vlekken, deuken en barsten door normaal gebruik
 • Schade ontstaan uit een reparatie (ondeskundige reparatie)
 • Schade ontstaan door het reinigen van het object
 • Schade als gevolg van een conflictrisico (natuurgeweld en atoomkernreactie)

Wil je precies weten welke situaties zijn uitgesloten voor dekking? Dan raden we het je aan om de polisvoorwaarden te raadplegen. Een makkelijkere optie is de kostbaarhedenverzekering vergelijken. Hierbij wordt gekeken naar de belangrijkste aandachtspunten en kun je een weloverwogen keuze maken. Kostbaarhedenverzekering vergelijken loont altijd!

Dekking van de kostbaarheden buitenshuisverzekering

Bij de meeste verzekeraars genieten je met een kostbaarheden buitenshuisverzekering over een wereldwijde dekking. Het is goed om te weten welk soort objecten je kunt verzekeren met deze dekking. In principe kun je ieder waardevol object verzekeren. Hieronder hebben we een aantal voorwerpen welke vaak worden verzekerd met de kostbaarhedenverzekering voor je benoemd:

 • Dure en unieke kunststukken
 • Dure oorbellen met emotionele waarde
 • Antieke bijzettafel
 • Antiek en uniek servies
 • Verzamelingen
 • Collecties

Zoals je ziet zijn de hierboven genoemde objecten vaak van enorm hoge waarde. Echter zijn er ook andere voorwerpen welke je kunt verzekeren middels deze specifieke dekking. Zo komt het vaak voor dat sommige objecten binnen de inboedel met een maximaal verzekerd worden gedekt.

Echter kan het natuurlijk voorkomen dat je bijvoorbeeld over camera apparatuur beschikt ter waarde van € 15.000,-. Het maximale verzekerde bedrag is € 5.000,-. Dit houdt in dat de overige € 10.000,- voor eigen rekening is. Er zijn dan ook nog een aantal objecten die je uitstekend kunt verzekeren met de kostbaarhedenverzekering:

 • Foto- en filmapparatuur
 • Gehoorapparaten
 • Laptops
 • Tablets
 • Muziekinstrumenten

De verzekerde waarde van de kostbaarheden

Voordat je de buitenshuisverzekering wil gaan afsluiten is het eerst belangrijk om de waarde van je kostbaarheden in kaart te brengen. Het is een belangrijk onderdeel tijdens het afsluiten. Wanneer de taxatie niet goed verloopt of verkeerd wordt uitgevoerd kan de verzekeraar bij een schadeclaim niet of gedeeltelijk uitkeren.

De meeste mensen kiezen dan ook voor het inhuren van een erkend taxateur. Daarnaast zijn er ook een aantal verzekeraars die de waarde validatie het liefste zelf in de hand nemen. Niet gek want het kan om duizenden euro’s gaan bij schade. Ze doen dit vaak middels aankoopnota’s en verklaringen van juweliers. De verzekeraar zal haar eigen manier duidelijk naar je communiceren.

Afschrijving van de kostbaarhedenverzekering waarde

De waarde van de kostbaarheden welke is vastgesteld middels een taxatierapport of aankoop bon kan gedurende de looptijd veranderen. Om veel rompslomp te voorkomen wordt er voor de meeste kostbaarheden wordt een afschrijvingspercentage per jaar gehanteerd.

Het kan ook voorkomen dat de verzekeraar om een nieuw taxatierapport vraagt. Zo kan het ook voorkomen dat je voorwerp over een hoge waarde is gaan beschikken.

Samenloop verzekeringen en de kostbaarhedenverzekering

Wanneer je een kostbaarheden buitenshuisverzekering afsluit kun je te maken krijgen met de zogenaamde samenloop van verzekeringen. Omdat de kostbaarhedenverzekering een aanvullende dekking is bovenop de inboedelverzekering krijg je bij schade te maken met een dubbele dekking.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan brandschade. Dit wordt ook gedekt met de standaard dekking van de inboedelpolis.

In dit geval spreken we van een samenloop verzekeringen. Verzekeraars hebben met elkaar afgesproken dat de specifieke dekking boven de algemene dekking gaat. Wordt je gouden armband gestolen dan zul je een schadeclaim in moeten dienen bij de kostbaarhedenverzekering.

Dit zal verder geen gevolgen hebben voor de premie kostbaarhedenverzekering. Echter kan het wel nadelig uitvallen wanneer je hebt gekozen voor een hoog eigen risico. Dit bedrag zal je namelijk zelf moeten betalen bij een schadeclaim.

Veel gestelde vragen

Premie kostbaarhedenverzekering, hoe zit het?

De premie van de kostbaarhedenverzekering is met name afhankelijk van de waarde van het object(en) die je wil verzekeren. Houd daarnaast ook rekening met bijkomende kosten zoals de assurantiebelasting.

Tijdens de kostbaarhedenverzekering vergelijken zijn de premies inclusief de 21% assurantiebelasting weergeven.

Je persoonlijke situatie is leidend
Logischerwijs is de premie kostbaarhedenverzekering afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zo kun je meerdere objecten op dezelfde polis verzekeren.

Na het vergelijken en drukken op de button zul je worden doorgestuurd naar de persoonlijke premie van de betreffende verzekeraar. Probeer het eens uit!

Buitenshuisverzekering en de stellenclausule

Een factor waar je mee te maken krijgt bij het afsluiten van een buitenshuisverzekering is de zogenaamde stellenclausule. Deze clausule is van toepassing op lijfsieraden en antieke objecten. De meeste verzekerden ervaren deze clausule als een voordeel.

In het geval van schade wordt de waardevermindering van een object ook vergoed. Denk nog maar eens aan de gouden oorbel waarvan er eentje kwijt is.

Verzekerd voor waardedaling bij verlies
Doordat het object geen setje meer betreft heeft er een flinke waardedaling plaatsgevonden. De premie kostbaarhedenverzekering zal niet stijgen door deze clausule.

Houd rekening met het feit dat deze clausule enkel en alleen van kracht is op lijfsieraden en antieke objecten.

Geert – Verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 14/09/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.