Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

7,9

+31 (0)26 400 40 40
Rijksweg-West 2,
6842 BD Arnhem
 • Claim afhandelingen 80% 80%
 • Prijs/kwaliteit verhouding 60% 60%
 • Aanbod 80% 80%
 • Dekkingen 90% 90%

Meer weten?

Meer te weten komen over deze verzekeraar? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Alles wat je moet weten over de OHRA verzekeringen op één centrale plek!

OHRA verzekeringen review | De beste verzekeraar voor u?

door | mrt 30, 2018

OHRA verzekeringen

Wie kent de verzekeraar OHRA in Nederland nou niet? Het is namelijk een verzekeraar die al 90 jaar meedoet op de Nederlandse verzekeringsmarkt. OHRA is begonnen met het verlenen van verzekeringen sinds 1925, we kunnen dus wel spreken over een verzekeraar die weet waar die mee bezig is!

De verzekeraar heeft ongeveer 300 werknemers in dienst die zorgen voor de verzekeringen van 800.000 verschillende mensen. Het is een verzekeraar die staat voor een snelle afhandeling, maar wel eentje met kwaliteit.

Dit laten ze blijken door de vele verschillende functies zoals snelle service omtrent bankzaken en de gratis apps. Daarnaast kunt u altijd hulp verwachten door de vakbekwame klantenservice van OHRA. Lees snel deze OHRA review verder om erachter te komen of dit een geschikte verzekeraar voor u is!

ohra verzekeringen

6 meest gekozen OHRA verzekeringen

Om het duidelijk te maken voor u hebben we hieronder de 6 meest gekozen verzekeringen van OHRA op een rijtje, als u op de link drukt dan krijgt u meer informatie over de desbetreffende verzekering bij OHRA.

Het kan zomaar zijn dat u erachter komt dat deze verzekeraar het best geschikt is voor u persoonlijke situatie, vergelijk alle verzekering aanbieders en ga voor de beste deal!

Aansprakelijkheidsverzekering van OHRA

Een ongelukje zit in een klein hoekje zeggen we altijd maar, dan is het natuurlijk wel handig als u beschikt over een aansprakelijkheidsverzekering. Verzekeraar OHRA weet dit ook en biedt daarom een aansprakelijkheidsverzekering aan om de vervelende kosten van ongelukjes te dekken. U heeft natuurlijk geen zin om uw spaargeld te besteden aan bijvoorbeeld de beschadigde bank door toedoen van een wilde hond.

Is er schade? Dan kunt u deze snel claimen bij OHRA en wordt de schadeafhandeling direct geregeld. Daarnaast hoeft u geen eigen risico te betalen als OHRA de schade betaalt. Al met al een geschikte aansprakelijkheidsverzekering die al 3 jaar op rij benoemd is tot een geschikte verzekering door MoneyView, maar liefst met 5 sterren!

Pas uw aansprakelijkheidsverzekering elk moment aan

OHRA is een verzekeraar die er dus om bekend staat om alles vlot en makkelijk gedaan te krijgen. Zo kunt u dus ook op elk moment uw aansprakelijkheidsverzekering aanpassen via de handige app of via Mijn OHRA op de website van de verzekeraar.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw dekking te willen aanpassen of u moet bepaalde gegevens veranderen, dan kan dat dus direct zelf geregeld worden. Nooit meer last van tijd verspillen door uren aan de telefoon te hangen! 

Autoverzekering van OHRA

Een auto is vaak een waardevol bezit en veel mensen willen deze dan dus ook goed verzekerd hebben. Het is dan natuurlijk fijn als dit zonder teveel poespas gebeurt kan zijn. Als u kiest voor een autoverzekering van verzekeraar OHRA, dan krijgt u de mogelijkheid om uw eigen autoverzekering samen te stellen.

Bent u een grote autoliefhebber en wilt u een tweede auto verzekeren, dan kunt u ook bij de tweede auto gebruik maken van dezelfde hoge no-claim korting van uw eerste verzekerde auto.

Daarnaast is het melden van schade bij OHRA erg makkelijk door de OHRA app. U krijgt direct toegang tot al uw gegevens en u kunt op elk moment schade claimen. Ook fijn is de mogelijkheid om direct te zien waar de dichtstbijzijnde garage te vinden is als u schade of problemen heeft met uw auto. 

3 verschillende autoverzekeringen bij OHRA

Net zoals bij veel andere verzekeraars kunt u ook bij OHRA kiezen uit drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA+ of Allrisk verzekerd. Het is in Nederland verplicht om minimaal te beschikken over een WA-dekking om schade aan andere gedekt te hebben.

Daarnaast kunt u naast deze 3 autoverzekeringen ook nog kiezen voor 5 extra dekkingen, zo bent u altijd optimaal verzekerd naar uw wensen. Hieronder hebben we rijtjes met elk de voordelen van desbetreffende autoverzekering:

WA-dekking

Bij een WA-dekking van OHRA wordt schade gedekt die u aan andere toebrengt met uw voertuig. Deze soort dekking is in Nederland minimaal verplicht om af te sluiten.

Gaat u onverzekerd rondrijden en veroorzaakt u een ongeluk of wordt u aangehouden? Dan bent u niet verzekerd voor schade en kunt u een fikse boete verwachten. 

WA-plus dekking

Veel mensen met een relatief nieuwe tweedehands auto kiezen vaak voor een WA-plus dekking, ofwel beperkt casco verzekering. U bent met deze dekking voor een stuk meer gebeurtenissen gedekt bij schade.

Zo bent u net als bij een WA-verzekering gedekt voor schade die u toebrengt aan anderen met uw voertuig, maar ook bent u verzekerd voor brand, storm, natuurschade, inbraak, diefstal, ruitschade of joyriding. Loopt u risico op een van deze gebeurtenissen, dan raden we zeker aan om te kiezen voor een WA-plus dekking.

Allrisk dekking

Een autoverzekering die veel wordt gekozen door mensen met een gloednieuwe auto. Net zoals bij de twee voorafgaande verzekeringen bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen met uw voertuig. Daarnaast bent u ook verzekerd voor natuurschade, brandschade, stormschade, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade.

Het grote voordeel van een Allrisk autoverzekering is dat schade van een aanrijding wordt gedekt, ook van uw eigen voertuig. Een vervelende rekening na een ongeluk kunt u dus voorkomen met een Allrisk verzekering van OHRA. 

Aanvullende autoverzekering bij OHRA

Als u heeft gekozen voor een WA-plus dekking of All Risk dekking, dan krijgt u ook de mogelijkheid om te kiezen voor extra aanvullende dekkingen ofwel het aanvullend pakket van OHRA. Het aanvullende pakket bestaat uit verschillende onderdelen:

Heeft u een auto die bij aankoop jonger was dan 1 jaar en komt diefstal of een total loss verklaring voor en is uw auto jonger als drie jaar, dan maakt u gebruik van de zogenoemde ‘nieuwwaarderegeling’. Vanuit daar wordt bepaalt welke kosten er gedekt worden.

Komt het voor dat uw auto bij aankoop een leeftijd heeft van 1 jaar tot 5 jaar? Dan heeft u vanaf het moment van aankoop recht op de aanschafwaarderegeling als diefstal of een total loss verklaring zich voordoet. Deze aanschafwaarderegeling geldt vanaf aankoop 3 jaar lang.

Schade die moet worden gerepareerd bij een garage wordt vergoedt, echter betaalt u hier wel eigen risico voor. Ook kunt u zelf kiezen waar u uw auto gerepareerd wilt hebben.

Bij diefstal van accessoires van het voertuig wordt maximaal € 3.500,- vergoedt. Onder vergoeding vallen accessoires die na fabricage van het voertuig zijn toegevoegd aan het voertuig. Wordt er audio of telecommunicatieapparatuur gestolen, dan bent u hiervoor tot maximaal €1.500,- verzekerd. 

Niet verzekerd met een autoverzekering van OHRA

U krijgt dus de mogelijkheid om uw eigen autoverzekering samen te stellen via OHRA. Echter zijn er een aantal situaties en gebeurtenissen waarin de autoverzekering niet alle schade vergoed. Om het duidelijk te maken hebben we wederom de gebeurtenissen op een rijtje gezet waarvoor u niet verzekerd bent:

Als de bestuurder van het voertuig niet beschikt over een geldig Nederlands rijbewijs in Nederland, dan wordt schade aan het voertuig niet vergoed vanuit de autoverzekering.

Komt het voor dat uw auto is gestolen en zaten de autosleutels nog in de auto? Dan wordt er helaas geen schadevergoeding uitgekeerd door uw eigen toedoen.

U kunt gebruik maken van de Rechtsbijstand motorrijtuigen verzekering, maar deze is niet geldig wanneer u uw auto niet heeft aangeschaft bij een merkdealer, FOCWA of BOVAG bedrijf. Alleen als dit het geval is krijgt u hulp bij een conflict. 

Opstalverzekering van OHRA

Het kan zomaar voorkomen dat uw huis beschadigd raakt door bijvoorbeeld brand of een heftige storm. Een boom op uw huis kan er zelfs voor zorgen dat uw gehele huis verwoest is.

Bij schade komen helaas ook kosten kijken en u wilt natuurlijk wel deze schade kunnen bekostigen, dan is een OHRA opstal verzekering een oplossing voor u. Bij schade wordt uw huis snel gerepareerd en hoeft u zich niet druk te maken over de financiële kant. 

Verschillende soorten opstalverzekeringen

U kunt bij OHRA kiezen uit 2 verschillende soorten opstalverzekeringen, zo kunt u kiezen voor een basisdekking of toch liever voor een all risk dekking. Naast deze twee mogelijkheden kunt u er ook voor kiezen om deze uit te breiden met extra dekkingen.

Basis dekking

Veel voorkomende schade in uw woning wordt verzekerd vanuit de basisverzekering bij OHRA. Hierbij kunt u denken aan schade die ontstaat bij het vallen van een boom op uw huis of een kortsluiting brandje in de keuken. Daarnaast wordt er dekking gegeven voor de volgende gevallen: tuin, inbraak, water en zonnepanelen.

Ook kunt u kiezen voor een extra dekking bij glasschade. Ongelukjes worden helaas niet vergoedt vanuit de basis dekking van OHRA, we raden aan om hiervoor te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering.

All Risk dekking van OHRA

Met een All Risk verzekering bent u voor hetzelfde verzekerd als met een basisverzekering, maar ook voor schade die u toe heeft gebracht aan uw eigen huis, dit moet echter wel per ongeluk zijn gebeurd en niet met opzet. Ook dit is van sprake als een van uw kinderen schade veroorzaakt, wel zo handig.

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan mooie portretten gemaakt door uw kinderen, alleen helaas zitten ze wel op de muren… Met de All Risk dekking hoeft u zich over de schadekosten niet zorgen te maken!

Daarnaast wordt er schade aan ruiten ook vergoed met een All Risk dekking van OHRA. Vergelijk beide dekkingen met de vergelijker en ga voor de geschikte opstalverzekering. 

Extra kosten die gedekt worden bij een opstalverzekering van OHRA

Er zijn een aantal extra kosten die ook vaak vergoed worden door verzekeraar OHRA. We hebben ze hieronder voor u neergezet:

 • Kosten die komen kijken bij het voorkomen of beperken van schade
 • Alle kosten die komen kijken bij het opruimen van gemaakte schaden, denk bijvoorbeeld aan een gevallen boom op uw woning en de berging hiervan.
 • Bij verwoesting van uw woning kostenvergoeding voor overnachtingen in bijvoorbeeld een hotel.
 • Kosten die moeten worden gemaakt bij het vervangen van sloten.
 • Kosten die worden gemaakt bij het vervangen of herstellen van tuin bij schade.
Wat wordt er dan niet vergoedt met een opstalverzekering?

Zoals u heeft kunnen lezen worden er veel kosten vergoed vanuit een opstalverzekering van OHRA, echter zijn er een aantal zaken en gebeurtenissen die in geen enkel geval vergoed worden door de verzekeraar. Ook hiervan hebben een rijtje gemaakt om het voor u duidelijk te maken:

 • Schade aan uw woning wordt niet vergoedt door de verzekeraar, als deze is ontstaan is door een bouw- of constructiefout. (schade door een brand of explosie die is ontstaan door bouw- of constructiefout wordt wel vergoedt vanuit de opstalverzekering)
 • Schade die is ontstaan door het laten toestaan van onvoldoende onderhoud aan uw woning.
 • Schade die ontstaat door neerslag in uw woning, die is binnengekomen door openstaande deuren of ramen.
 • Schade die aan uw woning wordt toegebracht door natuurgeweld wordt niet vergoedt met een opstalverzekering. Denk hierbij aan een aardbeving of overstromingen.

Wilt u tot in de puntjes weten wat wel en niet wordt vergoed? Dan raden we aan om eens een kijkje te nemen in de polisvoorwaarden van een OHRA opstalverzekering. 

Korting op uw opstalverzekering

 Met een opstalverzekering van OHRA moet u zelf eigen risico betalen bij schade die u claimt. Gelukkig kunt u bij deze verzekeraar zelf kiezen hoe hoog het eigen risico is van uw polis. Zo kunt u kiezen uit een eigen risico van 0 euro, 250 euro of 500 euro. Hoe hoger uw eigen risico is, hoe lager de maandpremie.

Echter betaalt u bij stormschade altijd minstens 225 euro per voorgekomen schade. Houd hier dus rekening mee en houd wat achter de hand raden we aan. Verwacht u dus weinig schade, dan kunt u kiezen voor een hoger eigen risico om korting te krijgen op uw maandelijkse premie. 

Onderverzekerd kennen ze niet bij OHRA

Onderverzekerd zijn is natuurlijk nooit goed. Met een opstalverzekering van OHRA kan dit niet voorkomen, omdat de opstalverzekering een waardegarantie biedt. In een notendop betekent dit dat verzekeraar OHRA alle schade betaalt, zo krijgt u uw woning in zijn geheel terug na het schadeherstel.

Snel schadeherstel

 Het kan dus helaas nog wel is voorkomen dat er schade aan uw woning voorkomt. Het is dan natuurlijk van groot belang om deze schade zo snel mogelijk te herstellen om andere schade te voorkomen.

Bij OHRA wordt dit direct geregeld met de Direct Schade Herstel service. OHRA werkt namelijk samen met professionele schadeherstellers waardoor schade snel en kwalitatief herstelt wordt. 

Rechtsbijstandverzekering van OHRA

Helaas komt het nog wel eens voor dat mensen met elkaar in conflict of verwikkeling raken. Het kan dan zelfs zo ver uitlopen tot het punt dat u er zelf alleen of samen niet meer uitkomt. Gelukkig hoeft dit ook niet meer door de komst van rechtsbijstandverzekering. OHRA biedt een rechtsbijstandverzekering aan zodat u er niet alleen voor staat tijdens een groot conflict.

Voordelen rechtsbijstandverzekering OHRA

Om maar goed te beginnen hebben we de voordelen van een rechtsbijstandverzekering op een rijtje gezet:

 • OHRA heeft de beschikking over 400 verschillende juridische specialisten die u en uw gezin graag willen helpen bij een conflict.
 • U krijgt de mogelijkheid om te kiezen uit 4 verschillende soorten dekkingen bij OHRA, zo is er altijd wel een keus voor u op maat.
 • Komt het voor dat er een advocaat bij moet komen kijken, dan mag u deze zelf uitkiezen.
 • Telefonisch advies over een conflict is in elk geval gratis.

Wat wordt er niet verzekerd door OHRA?

In sommige situaties of gebeurtenissen wordt er geen hulp verleent door de verzekeraar. Hieronder hebben we wederom deze situaties onder elkaar gezet:

 • U krijgt geen hulp voor conflicten die zijn ontstaan voordat u de rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten.
 • U krijgt ook geen hulp wanneer het gaat over een zakelijk conflict.
 • U krijgt geen juridische hulp meer, wanneer u niet meer woonachtig bent in Nederland.
 • U krijgt ook geen hulp meer wanneer uw kind een conflict heeft die niet meer thuis woont en geen opleiding meer volgt.

4 verschillende soorten dekkingen

Een conflict is nooit leuk en kan soms helaas niet samen opgelost worden. Het is dan mogelijk om te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, zo staat u er niet alleen voor in een conflict en krijgt u professionele juridische hulp.

Om perfect op de wensen van klanten aan te passen heeft OHRA 4 verschillende dekkingen om te kiezen, we hebben ze hieronder voor u uiteengezet.

Dekking consument en wonen

Als u kiest voor de dekking consument en wonen bent u voor een aantal conflicten gedekt. Dit zijn conflicten over goederen en diensten, woning, onderwijs of overheid. Met goederen & diensten en onderwijs bent u naast in de Benelux verzekerd te zijn ook in Duitsland verzekerd.

Met conflicten omtrent woning en overheid bent u alleen verzekerd voor conflicten die zich afspelen in Nederland. Wilt u exact weten wat er vergoed wordt met een rechtsbijstandverzekering consument en wonen van OHRA, dan raden we aan om goed de polisvoorwaarden door te lezen. 

Dekking inkomen

Met een dekking inkomen bent u gedekt voor ook weer een aantal conflicten. Zoals conflicten over Loondienst & Ambtenaar, Uitkeringen of over tuchtzaken op uw werk. U bent voor al deze conflicten verzekerd in de Benelux en Duitsland.

Dekking belasting & vermogen

Met de dekking belasting & vermogen bent u gedekt voor conflicten omtrent vermogensbeheer, vakantiewoning of tweede woning in het buitenland, scheidingsmediation of belastingen.

Alleen voor vakantiewoning of tweede woning in het buitenland bent u gedekt in de gehele Europese Unie, echter voor de andere conflicten bent u alleen verzekerd in Nederland.

Dekking verkeer

Conflicten omtrent contracten over reparatie of slepen van een motorrijtuig, u bent hiervoor gedekt in Europa. Voor alle andere conflicten omtrent contracten over motorrijtuigen bent u alleen gedekt in de Benelux en Duitsland. Daarnaast bent u voor conflicten over schade en letsel in het verkeer of strafzaken in het verkeer verzekerd in Europa. 

Reisverzekering OHRA

Het kan natuurlijk altijd wel eens gebeuren dat een ongeluk zich voordoet op vakantie, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zo kan het voorkomen dat u bagage wordt gestolen of u breekt uw been op vakantie. Dan wilt u natuurlijk wel geholpen worden, dit kan met de reisverzekering van OHRA. Ook handig is de mogelijkheid om uw eigen reisverzekering samen te stellen.

3 verschillende reisverzekering dekkingen

U krijgt de mogelijkheid om uw eigen reisverzekering samen te stellen. Zo kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten reisverzekering dekkingen. Ga bijvoorbeeld voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering, ook kunt u kiezen voor een annuleringsverzekering. 

Doorlopende reisverzekering van OHRA

Met een doorlopende reisverzekering van OHRA bent u zoals de naam het al zegt het gehele jaar verzekerd wanneer u op reis gaat.

Vaak bent u al voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering als u vaker dan 28 dagen op vakantie gaat. Daarnaast betaalt u alleen voor opties die u nodig heeft en kinderen zijn tot 5 jaar gratis meeverzekerd.

Kortlopende reisverzekering

Naast een doorlopende reisverzekering kunt u ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering van OHRA. Het is voordelig om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering als u minder dan 28 dagen op vakantie gaat per jaar. U kunt deze kortlopende reisverzekering last minute afsluiten net voor uw geboekte vakantie. Ook krijgt u de mogelijkheid tot de OHRA hulpdienst die altijd beschikbaar is en daarbovenop kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.

Annuleringsverzekering van OHRA

Het kan wel eens voorkomen dat u uw geboekte vakantie plotseling moet afzeggen. Hier komen helaas vaak ook kosten bij kijken en u heeft na een plotselinge afzegging geen zin om ook nog eens torenhoge kosten te betalen.

Vaak worden met een annuleringsverzekering bij annulering de gehele kosten van de reis vergoed. U kunt ervoor kiezen om een annuleringsverzekering doorlopend of kortlopend af te sluiten, als u deze niet wilt koppelen kunt u deze ook eenmalig afsluiten bij OHRA. 

Zorgverzekering van OHRA

Er zijn in Nederland erg veel verschillende soorten zorgverzekeraars. Zo zijn er dus ook de zorgverzekeringen van OHRA. U wordt voorzien van vrije zorgkeuze, dit betekent dat u zelf kunt kiezen waar u zorg wilt ontvangen.

Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Zoals OHRA altijd zegt: verzekeren zonder paarse krokodillen. En dit is zeker het geval bij de OHRA zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

U moet in Nederland minimaal beschikken over een basiszorgverzekering, maar u kunt naast een basisverzekering ook kiezen voor aanvullende zorgverzekeringen. Verwacht u bijvoorbeeld zorgkosten voor uw tanden, dan kunt u kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Met deze aanvullende verzekering van OHRA bent u extra goed verzekerd voor tandartskosten. 

Vergoedingen basisverzekering in 2023

In Nederland is het dus verplicht om te beschikken over een basis zorgverzekering. Zorgkosten die vaak voorkomen in Nederland worden vanuit de basisverzekering vergoed.

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ziekenhuisbezoek of huisartsenbezoek. Ook medicijnen worden vergoed. OHRA kan niet bepalen wat er vergoedt wordt vanuit de basisverzekering, dit doet namelijk ieder jaar de overheid. 

Premie van een zorgverzekering van OHRA

Veel mensen vragen zich af wat de premie is van een zorgverzekering van OHRA, maar dit is nou niet zo simpel voor iedereen vast te stellen. Zo heeft namelijk iedereen een verschillende zorgpremie, alleen de basisverzekeringen premies liggen vast en zijn voor iedereen hetzelfde.

Kiest u bijvoorbeeld voor aanvullende verzekeringen of een hoger eigen risico, dan kan de premie nogal eens verschillen. Dus al met al staat een premie niet vast en is dit afhankelijk van uw persoonlijke wensen en eisen.

Direct kosten besparen?

Op een aantal verzekeraars na zullen ook in 2021 de premies voor de schadeverzekeringen stijgen. Gelukkig neemt het aantal vergelijkingen ieder jaar toe en zijn er steeds meer huishoudens die honderden euro’s besparen. Betalen voor een overbodige dekking, of nog erger, een niet passende dekking is natuurlijk niet wenselijk. Bekijk snel of jij ook kunt besparen!

Jeroen – Alles weter op het gebied van verzekeringen

Alternatieve verzekeraars reviews

CZ

ASR

Univé

Interpolis

Aevitae

AON

De Goudse

KNMV

VVAA

Ditzo

OHRA

FBTO

ANWB

Allianz

Centraal Beheer

DSW

PMA

ZEKUR

Avéro Achmea

Nationale Nederlanden

AEGON

Klaverblad

Allsecur

De Europeesche

Generali

Promovendum

Zilveren Kruis

VGZ

Verzekeruzelf

HEMA

Reaal

Amersfoortse

De Friesland

Inshared

Unigarant

Laatst geupdatet op 11/11/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort