Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken & beste premie vinden
Betaal nooit meer teveel en vergelijk de AOV verzekering in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.
AOV vergelijken in 2023!
Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.
AOV verzekering gids
Op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle AOV verzekeringen. Let er wel op dat je op een aantal zaken gaat letten als je start met de AOV vergelijken. We leggen het je hieronder uit!
Op onze pagina kun je alle informatie vinden over arbeidsongeschiktheidsverzekering en is het mogelijk om alle goedkope aov verzekeringen vergelijken binnen 3 minuten te regelen. Vul je kenteken in, geef de aanvullende informatie op zoals het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en de postcode en je kunt direct beginnen met het vergelijken van alle AOV verzekeringen.
Inhoudsopgave
Wat is een AOV verzekering?
Waar moet ik op letten tijdens AOV vergelijken?
✓ Veel verschillende soorten dekkingen en premieverschillen
✓ De premie van de AOV is aftrekbaar
✓ Korting in eerste jaren vaak mogelijk
✓ Oversluiten en aanpassen AOV is mogelijk
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt er voor dat je in het geval van arbeidsongeschiktheid een uitkering blijft ontvangen. Je krijgt als zelfstandig ondernemer meestal geen uitkering van de overheid, daardoor ben je zelf verantwoordelijk voor het financieel vangnet.
Een AOV is daarom een belangrijke verzekering voor zelfstandig ondernemers, als je ziek wordt of een ongeval krijgt ontvang je via de AOV een maandelijkse uitkering. Daardoor kom je als ondernemer nooit zonder een inkomen te zitten.
Je wordt als arbeidsongeschikt gezien als je niet goed kunt werken. Dat kan komen door een ziekte, maar ook door een ongeval. Een zwangerschap kan je ook tijdelijk arbeidsongeschikt maken, of een ongeval dat met het werk te maken heeft.
Het risico is voor veel ondernemers daarom relatief groot indien ze zonder inkomen zitten. Met een AOV verzekering kun je dit risico dus voor korte of langere tijd afdekken en is arbeidsongeschiktheid op verschillende manieren verzekeren.
Hoe werkt de AOV verzekering
Veel gebruikte voorwaarden
✓ Tussen de 18 en 45 jaar oud
✓ Minstens één jaar zelfstandig ondernemer
✓ Uitkering bij meer dan 45% arbeidsongeschiktheid
✓ Duur van maximaal twee jaar
Het kan natuurlijk zijn dat je ziek bent geworden, of dat je een ongeval hebt gehad. We hopen het uiteraard niet, maar een AOV neem je juist om deze risico’s af te dekken. Het werk kan hierdoor niet, of slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd, maar hoe werkt dat als je een polis hebt?
De eerste stap je moet zetten is het daadwerkelijk ziekmelden bij de verzekeraar. In samenspraak bekijk je in welke mate arbeidsongeschiktheid een rol gaat spelen, dit kan gedaan worden met onafhankelijke externe medische experts.
Nadat er vastgesteld is wat de hoogte van de uitkering gaat worden, dit gaat op basis van het vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid worden er afspraken gemaakt over de duur van de uitkering en met moment waarop een ziektepercentage opnieuw besproken gaat worden. Zodra al deze zaken geregeld zijn gaat de verzekeraar over tot het betalen van de uitkering.
Meest gestelde vragen over de AOV verzekering
Arbeidsongeschiktheidsverzekering wel of niet?
Wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, een vraag die veel gesteld wordt. Bijna alle ondernemers komen vroeg of laat voor dit belangrijke vraagstuk te staan. Een goedkope AOV vinden is lastig en de arbeidsongeschiktheidsverzekering premie kan behoorlijk verschillen.
Toch is het wel erg verstandig om een AOV af te sluiten, je bent als ondernemer namelijk zelf verantwoordelijk voor het financiële vangnet.
Veel ondernemers kiezen er voor om deze risico’s af te dekken met een AOV verzekering. Toch vinden veel ondernemers de arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten te hoog en sparen ze liever zelf om een financieel vangnet te creëren. Wil je meer weten? Lees dan het artikel over dit belangrijke onderwerp.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?
We krijgen nog regelmatig de vraag is een arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?
Op dit moment is de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht voor zelfstandigen, er is in het nieuwe principeakkoord pensioenstelsel ZZP wel wat afgesproken. Zelfstandigen worden namelijk wettelijk verplicht om zicht te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.
Of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten verplicht wordt is overigens nog niet duidelijk, inhoudelijk is er namelijk nog niks uitgewerkt. De sociale partners en ZZP organisaties gaan hier in 2023 mee aan de slag. Het kan dus nog wel even duren voordat duidelijk wordt wat het pensioenakkoord AOV precies voor ZZPérs betekent.
Wat is een normale premie AOV?
Doorgaans liggen de kosten van een gemiddelde AOV premie op ongeveer 1,56 euro bruto per uur dat gewerkt wordt. Daardoor heb je als ondernemer extra veel zekerheid en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele arbeidsongeschiktheid.
Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Met onze online tool kunt u goedkope AOV vergelijken, maar ook meteen afsluiten. Vul eerst uw standaardgegevens in. Daarna vraagt de AOV vergelijker, zoals het aantal werkzaamheden, uw leeftijd, en enkele aanvullende gegevens in. Selecteer vervolgens de gewenste dekking en de tool toont direct de top 5 van goedkoopste AOV aanbieders.
Hoe zit het met zwangerschap en een AOV?
Doorgaans betalen de meeste AOV verzekeraars 16 weken uit bij een zwangerschap, je moet er dan wel rekening mee houden dat het overeengekomen eigen risico wordt afgetrokken. De zwangerschap is meestal pas 52 weken na ingangsdatum van de arbeidsongeschiktheidsverzekering gedekt door de verzekeraar.
Beste arbeidsongeschiktheidsverzekering vinden
Met onze handige vergelijker kunt je de beste AOV vergelijken, maar ook meteen afsluiten zonder allerlei gedoe. Je vult eerst het kenteken in, daarna vraagt de vergelijker enkele aanvullende gegevens, denk daarbij het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en de postcode. Kies vervolgens de dekking en de vergelijker toont direct de top 5 van beste AOV verzekeringen.
Navigatie
Op onze website kun je volledig veilig gebruik maken van alle functionaliteit. We slaan geen data op en je gegevens worden versleuteld verzonden door gebruik te maken van SSL beveiliging. Wij geven geen persoonlijk advies en proberen te allen tijde accurate informatie te verstrekken. Neem contact met ons op voor suggesties of opmerkingen.
Woonverzekeringen
Zorg en overlijden
Overige verzekeringen
Verkeer & vervoer
Elektronica verzekeringen
Fietsverzekeringen
Laatst geupdatet op 09/03/2021