Selecteer een pagina

Een konijnenverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 19, 2019 | 0 Reacties

Een konijnenverzekering, de naam zegt het eigenlijk al, is een verzekering voor je geliefde konijn. Lief, pluizig maar ook heel vatbaar voor griepjes en dergelijke. Bij konijnen is het zelfs zo erg dat gezondheidsproblemen levensbedreigend kunnen zijn. Je wilt op dat moment je huisdier de beste zorg kunnen geven.

Mocht het achteraf meevallen dan zal de rekening ook wel niet hoog zijn. Maar blijkt het te zijn dat je konijn langdurig medicatie nodig heeft of een operatie moet ondergaan, dan kunnen de kosten van de dierenarts flink oplopen. Je konijn laten verzekeren zal hoge onverwachte ziektekosten voorkomen en tegelijkertijd ben je verzekerd van goede zorg voor je konijn.

Kosten voor verzekering konijn

We krijgen zo nu en dan de vraag wat de kosten voor een konijn verzekering zijn? Dit is net als bij de meeste verzekeringen verschillende per konijn. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de leeftijd, gewicht, ras en nog een aantal andere kenmerken. Je konijn verzekeren als deze nog jong is kan dan een slim idee zijn.

Aan de hand van de gegevens van het konijn bepaalt de verzekeraar het risico dat hij of zij loopt. Hier wordt de premie mee vastgesteld die je maandelijks betaald voor de konijnenverzekering.

Verder kunnen de kosten ook verschillen per pakket dat je kiest. Zo heb je bij de meeste verzekeraars de keuze uit een standaard dekking en een uitgebreidere dekking. Ook zijn er vaak aanvullende dekkingen waarmee je de basisverzekering uitbreid. Het is dan ook logisch dat je voor een aanvullende dekking extra betaald, want hoe breder de dekking hoe hoger de premie.

Verzekeren konijn, let altijd op het eigen risico

Waar je ook op moet letten tijdens het vergelijken van de konijnenverzekeringen is het eigen risico. Het kan namelijk zijn dat je bij de ene verzekeraar een eigen risico van €250,- betaalt terwijl je bij een ander maar €100,- betaalt. En dat voor maar één of twee euro extra, vergelijk daarom altijd goed.

Let ook op dat er verzekeraars zijn die bovenop het eigen risico een eigen bijdrage vragen per declaratie. Dit is dan een bedrag dat je per schadeclaim betaalt, zie het als administratiekosten.

Dekkingsgraad en kleine lettertjes

Ga er in elk geval van uit dat er maar een percentage van de kosten wordt vergoed. Dit noemen we de dekkingsgraad en deze zal bij de meeste verzekeraars geen 100% zijn. Ook kan het per behandeling verschillen wat er wordt gedekt, zo krijg je bij een operatie een vergoeding van 80% waarvan je de andere 20% zelf moet betalen. 

Verder is het ook slim om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hier staat alles van A tot Z in uitgelegd met de kleine letters erbij. Zo kan je jezelf beter indekken en weet je precies waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Ben je wel verzekerd in het buitenland of wat is de vergoeding bij het maken van röntgenfoto’s? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt als je de polisvoorwaarden doorneemt.

De goedkoopste konijnenverzekering

Op dit moment is er in Nederland maar één aanbieder van de konijnenverzekering, namelijk Petplan. Doordat zij de enige zijn die deze verzekering verkopen zijn ze ook gelijk de goedkoopste konijnenverzekering. Je pluizige konijn verzeker je al vanaf €8,92 per maand, zo kom je nooit voor vervelende verassingen te staan.

Bovendien krijgt je konijn altijd de beste hulp die hij of zij nodig heeft wanneer dit nodig is. Let er wel op dat er verschillende pakketten zijn die verschillen in prijs en dekking. Ga van tevoren altijd na waarvoor je verzekerd wilt zijn en kies vervolgens het pakket dat het beste bij je persoonlijke situatie past.

Konijnenverzekering vergelijken

Om de goedkoopste konijnenverzekering te vinden raden we je aan om verschillende verzekeraars te vergelijken. Ga als eerst op zoek naar eventuele aanbieders van een konijn verzekering en ga vervolgens de prijzen, dekkingen en voordelen vergelijken. Dit is uiteindelijk de beste manier om verzekeringen te vergelijken.

Let op dat de goedkoopste konijnenverzekering niet altijd de beste is. Zo kan het namelijk zijn dat je weinig premie betaalt maar dat er iets belangrijks niet in de dekking valt waardoor je alsnog onverwachts een hoge rekening ontvangt. Hierdoor is goedkoop, duurkoop geworden.

Direct weten of een konijnen verzekering iets voor u is?

Heeft u zichzelf ingelezen over de konijnenverzekering, maar wilt u direct weten waar u aan toe bent? Het is bij ons mogelijk om gemakkelijk kosten te besparen op uw konijnen verzekering! Bekijk nu Petplan, de enige aanbieder op het moment van een konijnenverzekering.

Konijnenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle konijnen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Laatst geupdatet op 04/06/2020