Laptopverzekering vergelijken en beste premie vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk de beste laptop verzekering in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.

Laptop verzekering vergelijken in 2019!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Premiebetaling

Per maand

Maandelijkse premie

€ 5,49

✓ Verzekeren tot een jaar na aankoop

21% assurantiebelasting

✓ Snel online afsluiten zonder gedoe

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

100

Premiebetaling

Per maand

Maandelijkse premie

€ 5,58

Op elk moment afsluitbaar

21% assurantiebelasting

✓ Complete en uitgebreide dekking

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

30

Premiebetaling

Per jaar

Maandelijkse premie

€ 2,90

Tot 3 maanden na aankoop verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Wereldwijde dekking & online afsluiten

Laptop verzekering gids

Een ongelukje met je laptop of een vervelende diefstal van je laptop komen natuurlijk nooit goed uit. Tegenwoordig neem je de laptop overal mee naar toe, zo gebruik je hem thuis, in een cafe of op het kantoor. Schade kan dus overal ontstaan en het verwisselen van je display of het repareren van je moederbord kan behoorlijk duur zijn. Door gebruik te maken van de laptopverzekering kun je deze risico’s afdekken. De meest populaire verzekering van de afgelopen tijd is de Macbook verzekering, door de hoge kosten van deze laptop wordt gretig verzekerd in Nederland.

Het is natuurlijk ook wel een prettig idee als je risico’s zoals een gevallen laptop en water over de laptop met een handomdraai kunt afdekken. Door te kiezen voor een goede laptopverzekering kun je ook nog andere schades zoals vloeistofschade, gebroken schermen, bedieningsfouten, kortsluiting en overspanningschades afdekken.

Het kan tegenwoordig best wel lastig zijn om de goedkoopste laptopverzekering direct te vinden, er zijn behoorlijk wat aanbieders beschikbaar en deze hebben allerlei verschillende oplossingen voor de laptopverzekering. Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle opties samengebracht in een handig overzicht, zo kun je direct laptop verzekering vergelijken en kun je de goedkoopste laptop verzekering of de beste aanbieder direct zien.

Wat is een laptopverzekering

Waar moet ik op letten


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Als je in bezit bent van een of meerdere laptops kan het tegenwoordig handig zijn om te kiezen voor een laptopverzekering. Het kan natuurlijk zijn dat je een standaard inboedel verzekering hebt afgesloten, maar dat wil niet altijd zeggen dat je laptop volledig gedekt is.

  • Veel mensen willen de laptop verzekeren apart regelen omdat je dan altijd gedekt bent tegen alle schade die specifiek met je laptop te maken heeft.

Wereldwijde dekking tegen diefstal & verlies

Een van de grote voordelen van een laptop verzekeren is dat je wereldwijd gedekt bent tegen diefstal, verlies of beschadiging. Als je meerdere laptops hebt kun je deze gemakkelijk onderbrengen op een polis. Dat is fijn, want daardoor hoef je maar een laptop verzekering af te sluiten

Hoe werkt een laptopverzekering

Een laptopverzekering werkt heel eenvoudig. Als je laptop gestolen wordt ontvang je normaal gesproken de volledige aankoopprijs terug.

Alleen als de dagwaarde van je laptop minimaal 50% van de nieuwwaarde bedraagt krijg je te maken met een andere uitkering. Over het algemeen hebben de meeste laptopverzekeringen ook een eigen risico van 40 euro per schadeclaim.

  • Het is wel belangrijk om te noteren dat je laptopverzekering alleen dekking biedt aan de schade die buitenshuis opgelopen kan worden.
  • Als er schade ontstaat in je eigen woning wordt deze door de inboedelverzekering gedekt. De laptopverzekering is daarom een goede aanvulling op de inboedelverzekering die (misschien) al hebt.

 

De beste laptop verzekering vinden
 

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Om de beste laptop verzekering te vinden moet je eerst een aantal dingen uitzoeken. Zo is het belangrijk om te kijken naar de gewenste dekking en je maandelijkse budget.

Verschillende dekkingen beschikbaar

De meeste laptopverzekeringen hebben namelijk verschillende soorten dekking, zo kun je kiezen uit diefstaldekking, maar is het ook mogelijk om je eigen risico direct af te kopen. Deze en andere factoren hebben invloed op de totale premie die je gaat betalen.

Let goed op de stelregel bij verzekeringen

Ook bij de laptop verzekering is over het algemeen de volgende regel van kracht, hoe lager de maandelijkse premie, hoe minder de dekking is. Kijk dus goed waarom je de laptopverzekering precies nodig hebt. Maak op basis daarvan de keuze uit een goedkope laptopverzekering of een duurdere polis omdat je bijvoorbeeld 3 laptops hebt.

Kostbaarhedenverzekering en laptop verzekeren

Het komt ook regelmatig voor dat mensen gebruik maken van de kostbaarhedenverzekering, een laptop verzekeren via deze polis is namelijk ook mogelijk.

Door gebruik te maken van deze aanvullende verzekering kun je ook je laptop dekken, in feite dek je alle persoonlijke bezittingen in 1 centrale polis. Indien je daar meer over wil weten kun je op onze pagina kijken naar de kostbaarhedenverzekering.

Dekkingen van de laptopverzekering

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Het is je misschien al eens overkomen bij je oude laptop, je gooit zomaar een glas water over je laptop heen. Dat is een ramp want je water over je laptop zorgt er voro dat je niet meer kunt doorwerken, gelukkig kun je een waterschade laptopverzekering afsluiten om de schade af te dekken.

Door te kiezen voor een water over laptop verzekering wordt je laptop direct hersteld of krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd. Het is dan vaak mogelijk om je laptop op te sturen of langs te brengen bij een aangesloten reparateur.

Valschade wordt doorgaans gewoon gedekt

Laptop laten vallen? Bij sommige verzekeraars wordt deze schade gewoon gedekt, het blijft echter wel opletten. Sommige verzekeraars vergoeden schade aan de laptop niet als er sprake is van eigen schuld of roekeloos gedrag.

Garantie tegen onderverzekering

Het prettige van een laptopverzekering is dat je meestal een garantie tegen onderverzekering krijgt. Als de schade hoger blijkt dan de laptop waard is krijg je toch de volledige vergoeding waar je recht op hebt.

  • Daarnaast heb je meestal de beschikking over een wereldwijde dekking, het kan namelijk zijn dat je de laptop mee op reis neemt. In het buitenland ben je dus ook gedekt tegen schade aan je laptop.

 

Meest gestelde vragen over de laptopverzekering

Waarom een laptopverzekering afsluiten?

Als je veel gebruik maakt van je laptop en deze overal mee naartoe neemt kan het zijn dat je sneller schade oploopt. Ook kan je je laptop verliezen of kan deze gestolen worden. Door gebruik te maken van een laptop verzekering heb je de zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent.

Bij sommige laptopverzekeraars heb je ook de mogelijkheid om een vervangende laptop te ontvangen. Daarnaast kan er altijd een snelle reparatie uitgevoerd worden of ontvang je een vergoeding om je laptop te vervangen. Een laptop verzekeren doe je dus om gedekt te zijn tegen alle risico’s rondom je laptop.

Wat is de opzegtermijn van laptop verzekering?

Doorgaans ontvang je bij het afsluiten van je laptopverzekering een polisblad. Op dit polisblad staat de opzegtermijn vermeld, ook kun je de aflooptermijn vinden. Indien je deze gegevens niet meer kunt terugvinden is het mogelijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Het kan ook mogelijk zijn dat je in moet loggen op de website van je laptopverzekeraar, je kunt in dat portaal vaak makkelijk dit soort gegevens terugvinden.

Wat te doen als je laptop beschadiging oploopt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je laptop een beschadiging heeft opgelopen. De eerste stap die je dan moet nemen is simpel. Neem contact op met je verzekeraar, deze geven je meer informatie over de stappen die genomen moeten worden. Doorgaans kun je online een schadeformulier invullen, soms moet je foto’s sturen van je laptop en de oorzaak van de schade omschrijven.

Zodra de schade is ingediend gaat de verzekeraar aan de slag om je schadegeval zo snel mogelijk af te handelen. Doorgaans hoor je binnen 1 tot 2 weken van je verzekeraar wat de status van je schadeclaim is.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

De eerste stap die je moet zetten is aangifte doen bij de politie. Het is namelijk verplicht om je aangifteformulier op te sturen bij de schademelding. Het is natuurlijk ook wel logisch dat je een bewijs van diefstal nodig hebt om aanspraak te maken op de vergoeding van je laptopverzekeraar. Neem na het aangifte doen contact op met je laptopverzekeraar om de procedure te starten.

Welke soorten laptopverzekering kan ik afsluiten?

Als je een normale inboedelverzekering hebt wordt het verlies of de diefstal van een laptop vaak niet gedekt. Als je hier wel voor verzekerd wil zijn kun je kiezen voor een kostbaarhedenverzekering of laptopverzekering. Je hebt in beide gevallen een groot aanbod in dekking, vergoedingen en premie beschikbaar.

laptop verzekeren
verzekering voor laptop
laptop verzekeringen vergelijken
Laatst geüpdatet op