Selecteer een pagina

Laptopverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste laptopverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen.

Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met laptop verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle laptopverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Wat is een laptopverzekering?

Als je in bezit bent van een of meerdere laptops kan het tegenwoordig handig zijn om te kiezen voor een laptopverzekering. Het kan natuurlijk zijn dat je een standaard inboedel verzekering hebt afgesloten, maar dat wil niet altijd zeggen dat je laptop volledig gedekt is.

Kijk naar alle mogelijkheden en zorg ervoor dat je schade afgedekt is of bekijk alle informatie in onze handige laptop verzekering kennisbank. Veel mensen willen de laptop verzekeren apart regelen omdat je dan altijd gedekt bent tegen alle schade die specifiek met je laptop te maken heeft.

Waarom een laptopverzekering afsluiten?

Als je veel gebruik maakt van je laptop en deze overal mee naartoe neemt kan het zijn dat je sneller schade oploopt. Ook kan je je laptop verliezen of kan deze gestolen worden. Door gebruik te maken van een laptop verzekering heb je de zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent.

Bij sommige laptopverzekeraars heb je ook de mogelijkheid om een vervangende laptop te ontvangen als je veelvuldig gebruik maakt van jouw laptop.

Daarnaast kan er altijd een snelle reparatie uitgevoerd worden of ontvang je een vergoeding om je laptop te vervangen. Een laptop verzekeren doe je dus om gedekt te zijn tegen alle risico’s rondom jouw laptop.

Een ongelukje met je laptop of een vervelende diefstal van je laptop komen natuurlijk nooit goed uit. Tegenwoordig neem je jouw nieuwe laptop overal mee naar toe, zo gebruik je hem thuis, in een café of op het kantoor.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Laptop verzekeringen vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

★★★★: 8,7/10

Hoe kan ik het beste mijn laptop verzekeren?

Schade kan dus overal ontstaan en het verwisselen van je display of het repareren van je moederbord kan behoorlijk duur zijn. Door gebruik te maken van de laptopverzekering kun je deze risico’s afdekken.

De meest populaire verzekering van de afgelopen tijd is de Macbook verzekering, door de hoge kosten van deze laptop wordt gretig verzekerd in Nederland.

Het is natuurlijk ook wel een prettig idee als je risico’s zoals een gevallen laptop en water over de laptop met een handomdraai kunt afdekken.

Geert Willemsen – Electronica verzekering expert

Door te kiezen voor een goede laptop verzekering kun je ook nog andere schades zoals vloeistofschade, gebroken schermen, bedieningsfouten, kortsluiting en overspanningsschades afdekken.

Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk nieuwe laptop verzekeringen en vind de beste laptop polis.

Dekkingen laptop verzekering

Het is je misschien al eens overkomen bij je oude laptop, je gooit zomaar een glas water over je laptop heen.

Dat is een ramp want je water over je laptop zorgt er voor dat je niet meer kunt doorwerken, gelukkig kun je een waterschade laptopverzekering afsluiten om de schade af te dekken.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Val schade

Laptop laten vallen? Bij sommige verzekeraars wordt deze schade gewoon gedekt, het blijft echter wel opletten. Sommige verzekeraars vergoeden schade aan de laptop niet als er sprake is van eigen schuld of roekeloos gedrag.

Doorgaans worden de meeste schades wel gedekt als je laptop beschadigd is, je sluit natuurlijk niet voor niets een verzekering af voor je kostbare spullen.

Garantie tegen onderverzekering

Het prettige van een laptopverzekering is dat je meestal een garantie tegen onderverzekering krijgt. Als de schade hoger blijkt dan de laptop waard is krijg je toch de volledige vergoeding waar je recht op hebt omdat je verzekerd bent.

Daarnaast heb je meestal de beschikking over een wereldwijde dekking, en ben je ook verzekerd tegen schade aan je laptops in het buitenland. Ook als je laptop gestolen wordt in een ander land is jouw laptop gedekt tegen diefstal.

Schade aan de display

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je waardevolle toestel laat vallen en schade ondervindt aan de belangrijke display. Ook technische defecten komen nog regelmatig voor. Erg vervelend bij een dure laptop.

Gelukkig is de laptop verzekerd tegen displayschade in de meeste gevallen gedekt voor schade aan de display.

Waterschade

Naast brand is water de grootste vijand van jouw laptop. De apparaten worden steeds beter maar zijn nog steeds gevoelig voor water. Het is iedereen wel eens overkomen, je pakt een glas water, gaat weer achter je laptop zitten en ineens valt de beker water over je toetsenbord heen.

Wel zo verstandig om je te verzekeren voor waterschade. Andere verzekeringen dekken waterschade aan de laptop vaak niet. Een goede verzekering voor je laptop is dan ook uitermate geschikt voor een laptopeigenaar.

Diefstal of inbraak

Je hebt tijdens het afsluiten van de laptop verzekering vaak de mogelijkheid om voor een aanvullende diefstaldekking te beschikken.

Logischerwijs zal dit de dekking doen gaan stijgen. Je bent verzekerd tegen schade die wordt veroorzaakt door inbraak, plunderingen en berovingen.

Ja, ik wil de best passende laptopverzekering

Schade veroorzaakt door derden

Je ontvangt vaak een volledige nieuwwaarde wanneer je laptop is beschadigd door sabotage of vandalisme door derden.

Vaak kun je ook aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Hierdoor hoef jij zelf geen eigen risico te betalen.

Opzegtermijn laptop verzekeren

Doorgaans ontvang je bij het afsluiten van je laptopverzekering een polisblad. Op dit polisblad staat de opzegtermijn vermeld, ook kun je de aflooptermijn vinden.

Indien je deze gegevens niet meer kunt terugvinden is het mogelijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Veel gestelde vragen

Wat te doen als je laptop beschadiging oploopt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je laptop een beschadiging heeft opgelopen. De eerste stap die je dan moet nemen is simpel. Neem contact op met je verzekeraar, deze geven je meer informatie over de stappen die genomen moeten worden.

Doorgaans kun je online een schadeformulier invullen, soms moet je foto’s sturen van je laptop en de oorzaak van de schade omschrijven.

Zodra de schade is ingediend gaat de verzekeraar aan de slag om je schadegeval zo snel mogelijk af te handelen. Doorgaans hoor je binnen 1 tot 2 weken van je verzekeraar wat de status van je schadeclaim is en of je een reparatie moet uit laten voeren of dat je een nieuwe laptop kan uitkiezen.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

De eerste stap die je moet zetten is aangifte doen bij de politie. Het is namelijk verplicht om je aangifteformulier op te sturen bij de schademelding. Het is natuurlijk ook wel logisch dat je een bewijs van diefstal nodig hebt om aanspraak te maken op de vergoeding van je laptopverzekeraar.

Neem na het aangifte doen contact op met je laptopverzekeraar om de procedure te starten.

Welke soorten laptopverzekering kan ik afsluiten?

Als je een normale inboedelverzekering hebt wordt het verlies of de diefstal van een laptop vaak niet gedekt. Als je hier wel voor laat verzekeren wil zijn kun je kiezen voor een kostbaarheden buitenshuisverzekering of laptopverzekering.

Je hebt in beide gevallen een groot aanbod in dekking, vergoedingen en premie beschikbaar.

Geert – Verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 21/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende laptopverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.