Selecteer een pagina

Laptopverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste laptopverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met laptop verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Laptop verzekering vergelijken in 2022!

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

✓ Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop

✓ Maandelijks opzegbaar

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

100

Premiebetaling

Per maand

Maandelijkse premie

€ 5,58

Op elk moment afsluitbaar

21% assurantiebelasting

✓ Complete en uitgebreide dekking

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

30

Premiebetaling

Per jaar

Maandelijkse premie

€ 2,90

Tot 3 maanden na aankoop verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Wereldwijde dekking & online afsluiten

Laptop verzekering gids

Een ongelukje met je laptop of een vervelende diefstal van je laptop komen natuurlijk nooit goed uit. Tegenwoordig neem je de laptop overal mee naar toe, zo gebruik je hem thuis, in een café of op het kantoor.

Schade kan dus overal ontstaan en het verwisselen van je display of het repareren van je moederbord kan behoorlijk duur zijn. Door gebruik te maken van de laptopverzekering kun je deze risico’s afdekken. De meest populaire verzekering van de afgelopen tijd is de Macbook verzekering, door de hoge kosten van deze laptop wordt gretig verzekerd in Nederland.

Het is natuurlijk ook wel een prettig idee als je risico’s zoals een gevallen laptop en water over de laptop met een handomdraai kunt afdekken. Door te kiezen voor een goede laptopverzekering kun je ook nog andere schades zoals vloeistofschade, gebroken schermen, bedieningsfouten, kortsluiting en overspanningsschades afdekken. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk laptop verzekeringen en vind de beste laptop polis.

Wat is een laptopverzekering precies, en is het vinden van een goede laptopverzekering moeilijk?

Het kan tegenwoordig best wel lastig zijn om de goedkoopste laptopverzekering direct te vinden, er zijn behoorlijk wat aanbieders beschikbaar en deze hebben allerlei verschillende oplossingen voor de laptopverzekering.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle opties samengebracht in een handig overzicht, zo kun je direct laptop verzekering vergelijken en kun je de goedkoopste laptop verzekering of de beste aanbieder direct zien.

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope laptopverzekering vergelijken

Je laptop kan natuurlijk schade oplopen tijdens gebruik. Wil je jezelf hiertegen beschermen? Begin dan direct met vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker.

Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de laptopverzekering. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie!

Wat is een laptopverzekering

Waar moet ik op letten


 Onderzoek goed welke dekking je wilt

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Als je in bezit bent van een of meerdere laptops kan het tegenwoordig handig zijn om te kiezen voor een laptopverzekering. Het kan natuurlijk zijn dat je een standaard inboedel verzekering hebt afgesloten, maar dat wil niet altijd zeggen dat je laptop volledig gedekt is.

  • Veel mensen willen de laptop verzekeren apart regelen omdat je dan altijd gedekt bent tegen alle schade die specifiek met je laptop te maken heeft.

Wereldwijde dekking tegen diefstal & verlies

Een van de grote voordelen van een laptop verzekeren is dat je wereldwijd gedekt bent tegen diefstal, verlies of beschadiging.

Als je meerdere laptops hebt kun je deze gemakkelijk onderbrengen op een polis. Dat is fijn, want daardoor hoef je maar een laptop verzekering af te sluiten

Hoe werkt een laptopverzekering

Een laptopverzekering werkt heel eenvoudig. Als je laptop gestolen wordt ontvang je normaal gesproken de volledige aankoopprijs terug.

Alleen als de dagwaarde van je laptop minimaal 50% van de nieuwwaarde bedraagt krijg je te maken met een andere uitkering. Over het algemeen hebben de meeste laptopverzekeringen ook een eigen risico van 40 euro per schadeclaim.

  • Het is wel belangrijk om te noteren dat je laptopverzekering alleen dekking biedt aan de schade die buitenshuis opgelopen kan worden.
  • Als er schade ontstaat in je eigen woning wordt deze door de inboedelverzekering gedekt. De laptopverzekering is daarom een goede aanvulling op de inboedelverzekering die (misschien) al hebt.

 

De beste laptop verzekering vinden
 

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Waterschade

 Brandschade

 Technische defecten

 Wereldwijde dekkingen

Om de beste laptop verzekering te vinden moet je eerst een aantal dingen uitzoeken. Zo is het belangrijk om te kijken naar de gewenste dekking en je maandelijkse budget.

Verschillende dekkingen beschikbaar

De meeste laptopverzekeringen hebben namelijk verschillende soorten dekking, zo kun je kiezen uit diefstaldekking, maar is het ook mogelijk om je eigen risico direct af te kopen. Deze en andere factoren hebben invloed op de totale premie die je gaat betalen.

Let goed op de stelregel bij verzekeringen

Ook bij de laptop verzekering is over het algemeen de volgende regel van kracht, hoe lager de maandelijkse premie, hoe minder de dekking is.

Kijk dus goed waarom je de laptopverzekering precies nodig hebt. Maak op basis daarvan de keuze uit een goedkope laptopverzekering of een duurdere polis omdat je bijvoorbeeld 3 laptops hebt.

Kostbaarhedenverzekering en laptop verzekeren

Het komt ook regelmatig voor dat mensen gebruik maken van de kostbaarhedenverzekering, een laptop verzekeren via deze polis is namelijk ook mogelijk.

Door gebruik te maken van deze aanvullende verzekering kun je ook je laptop dekken, in feite dek je alle persoonlijke bezittingen in 1 centrale polis. Indien je daar meer over wil weten kun je op onze pagina kijken naar de kostbaarhedenverzekering.

Dekkingen van de laptopverzekering

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Smartphonepolis

Centraal Beheer

 Simplesurance

Het is je misschien al eens overkomen bij je oude laptop, je gooit zomaar een glas water over je laptop heen. Dat is een ramp want je water over je laptop zorgt er voor dat je niet meer kunt doorwerken, gelukkig kun je een waterschade laptopverzekering afsluiten om de schade af te dekken.

Door te kiezen voor een water over laptop verzekering wordt je laptop direct hersteld of krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd. Het is dan vaak mogelijk om je laptop op te sturen of langs te brengen bij een aangesloten reparateur.

Val schade wordt doorgaans gewoon gedekt

Laptop laten vallen? Bij sommige verzekeraars wordt deze schade gewoon gedekt, het blijft echter wel opletten. Sommige verzekeraars vergoeden schade aan de laptop niet als er sprake is van eigen schuld of roekeloos gedrag.

Garantie tegen onderverzekering

Het prettige van een laptopverzekering is dat je meestal een garantie tegen onderverzekering krijgt. Als de schade hoger blijkt dan de laptop waard is krijg je toch de volledige vergoeding waar je recht op hebt.

  • Daarnaast heb je meestal de beschikking over een wereldwijde dekking, het kan namelijk zijn dat je de laptop mee op reis neemt. In het buitenland ben je dus ook gedekt tegen schade aan je laptop.

 

Meest gestelde vragen over de laptopverzekering

Waarom een laptopverzekering afsluiten?

Als je veel gebruik maakt van je laptop en deze overal mee naartoe neemt kan het zijn dat je sneller schade oploopt. Ook kan je je laptop verliezen of kan deze gestolen worden. Door gebruik te maken van een laptop verzekering heb je de zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent.

Bij sommige laptopverzekeraars heb je ook de mogelijkheid om een vervangende laptop te ontvangen. Daarnaast kan er altijd een snelle reparatie uitgevoerd worden of ontvang je een vergoeding om je laptop te vervangen. Een laptop verzekeren doe je dus om gedekt te zijn tegen alle risico’s rondom je laptop.

Wat is de opzegtermijn van laptop verzekering?

Doorgaans ontvang je bij het afsluiten van je laptopverzekering een polisblad. Op dit polisblad staat de opzegtermijn vermeld, ook kun je de aflooptermijn vinden. Indien je deze gegevens niet meer kunt terugvinden is het mogelijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Het kan ook mogelijk zijn dat je in moet loggen op de website van je laptopverzekeraar, je kunt in dat portaal vaak makkelijk dit soort gegevens terugvinden.

Wat te doen als je laptop beschadiging oploopt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je laptop een beschadiging heeft opgelopen. De eerste stap die je dan moet nemen is simpel. Neem contact op met je verzekeraar, deze geven je meer informatie over de stappen die genomen moeten worden. Doorgaans kun je online een schadeformulier invullen, soms moet je foto’s sturen van je laptop en de oorzaak van de schade omschrijven.

Zodra de schade is ingediend gaat de verzekeraar aan de slag om je schadegeval zo snel mogelijk af te handelen. Doorgaans hoor je binnen 1 tot 2 weken van je verzekeraar wat de status van je schadeclaim is.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

De eerste stap die je moet zetten is aangifte doen bij de politie. Het is namelijk verplicht om je aangifteformulier op te sturen bij de schademelding. Het is natuurlijk ook wel logisch dat je een bewijs van diefstal nodig hebt om aanspraak te maken op de vergoeding van je laptopverzekeraar. Neem na het aangifte doen contact op met je laptopverzekeraar om de procedure te starten.

Welke soorten laptopverzekering kan ik afsluiten?

Als je een normale inboedelverzekering hebt wordt het verlies of de diefstal van een laptop vaak niet gedekt. Als je hier wel voor verzekerd wil zijn kun je kiezen voor een kostbaarhedenverzekering of laptopverzekering. Je hebt in beide gevallen een groot aanbod in dekking, vergoedingen en premie beschikbaar.

laptop verzekeren
verzekering voor laptop
laptop verzekeringen vergelijken

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Helga