Selecteer een pagina

Oldtimerverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste oldtimerverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met oldtimer verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Oldtimerverzekering vergelijken in 2023!

Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.

Oldtimer verzekering gids

Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om te beginnen met een oldtimer verzekeren? Geen zorgen, bij ons ben je aan het juiste adres want je kunt een volledig onafhankelijk vergelijking maken van alle oldtimerverzekeringen. Toch is het wel belangrijk dat je een aantal zaken goed doorneemt, zo is het bijvoorbeeld een goed idee om te weten wanneer een verzekeraar een oude auto als oldtimer ziet. Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om oldtimerverzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je oldtimer in de vergelijker
 4. Vergelijk oldtimerverzekeringen en vind de beste oldtimerverzekering

Wat is de oldtimer precies, en is het vinden van een oldtimer verzekering moeilijk?

Iedere verzekeraar heeft namelijk andere eisen, en de oldtimerverzekering kan dus behoorlijk verschillen per dekking, acceptatie en maandelijkse premie. Over het algemeen kan een kleine groep automobilisten een oldtimer verzekering afsluiten. Vaak zijn er wel een aantal voorwaarden, denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een tweede auto alleen hobbymatig mag gebruiken, en dat de oldtimer begrensd is in het aantal jaarlijkse kilometers. Doorgaans stellen veel verzekeraars een plafond van 5000 tot 7500 kilometers in.

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope oldtimerverzekering vergelijken

Op onze pagina kun je alle informatie vinden over oldtimerverzekeringen en is het mogelijk om alle goedkope oldtimerverzekeringen vergelijken binnen 3 minuten te regelen. Vul je kenteken in, geef de aanvullende informatie op zoals het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en de postcode en je kunt direct beginnen met het vergelijken van alle oldtimer verzekeringen. Zoek je iets anders? Bekijk dan de oldtimer brommer, oldtimer motor of oldtimer vrachtautoverzekeringen.

Wat is een oldtimer?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens oldtimer verzekeren?


 Let op de talloze verschillende dekkingen van verzekeraars

 Schadevrije jaren, postcode en aantal kilometers belangrijk

 Je kunt een tweede auto alleen hobbymatig gebruiken

 Alle verzekeraars hebben unieke voorwaarden voor polis

Regelingen voor vervangend vervoer

Iedereen heeft een eigen beeld bij het woord oldtimer, een prachtige klassieke auto, een kevertje, of een speciale oude sportauto. Maar wat is wettelijk, en volgens verzekeraars een oldtimer?

 • Een best lastige vraag, om je te helpen laten we je zien wat de definitie van een oldtimer is voor verzekeringsmaatschappijen.
 • Doorgaans krijgen de meeste auto’s namelijk de term oldtimer als ze 25 jaar of ouder zijn, het voordeel van een oldtimer verzekeren is dat je een behoorlijk voordelige polis kunt afsluiten.

Waarom is de definitie van oldtimer belangrijk?

Hier zit ook meteen de kern van het verhaal rondom de definitie. De premie die je voor een oldtimer moet betalen ligt veel lager dan een gewone autoverzekering.

Verzekeraars laten je daarom niet zomaar een oldtimerverzekering afsluiten, per verzekeraar zijn de voorwaarden vaak verschillend. De volgende punten worden over het algemeen bekeken:

 • De oldtimer heeft een minimale taxatiewaarde
 • De oldtimer moet aan goede beveiligingseisen voldoen
 • Er mag een bepaald aantal kilometers worden gereden
 • Je moet een andere auto in bezit hebben voor dagelijks gebruik
 • De auto voor dagelijks gebruik moet bij eenzelfde verzekeraar worden afgesloten
 • Er mag een maximaal aantal kilometers per jaar worden gereden met de oldtimer

Oldtimerverzekering vergelijken

Als je een oldtimer verzekering afsluiten aan het overwegen bent is het slim om de specifieke eisen van elke verzekeraar op te vragen, daardoor kun je goed zien welke polis het beste bij je persoonlijke situatie past. Zoekt je een goedkope oldtimerverzekering? Onze vergelijker toont je, in minder dan 5 minuten, een aantal polissen die naadloos aansluiten op je wensen.

Oldtimerverzekering dekking

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

Wettelijke aansprakelijkheidBeperkt CascoAll Risk dekking
Vergoedt schade die u aan anderen toebrengt.
Ook sommige schade aan uw eigen oldtimer (bv. diefstal en brand).
Vergoedt vrijwel alle schade aan uw eigen oldtimer

Omdat bijna elke verzekeraar andere eisen stelt om een oldtimer te verzekeren is het belangrijk om naar alle soorten dekkingen te kijken. Gelukkig ben je bij ons aan het juiste adres, we hebben namelijk alle dekkingen even op een rijtje gezet.

2 verschillende basisdekkingen oldtimer verzekering

Doorgaans heb je bij de oldtimerverzekering de keuze uit twee verschillende basisdekkingen. Je kunt namelijk kiezen voor de WA, of wettelijke aansprakelijkheid waarbij je alleen gedekt bent voor schade aan anderen.

 • Maar je kunt uiteraard ook kiezen uit de WA+Volledig Casco(wettelijke aansprakelijkheid, waarbij ook schade aan je eigen voortuig wordt vergoed door de oldtimerverzekering.

Aanvullend verzekeren oldtimerverzekering

Veel verzekeraars bieden je daarnaast de mogelijkheid om de basisdekking aan te vullen met verschillende modules.

 • Je moet dan bijvoorbeeld denken aan een schadeverzekering voor op-/inzittenden of een verhaalrechtsbijstandverzekering. Toch zitten er vaak ook een aantal voorwaarden aan deze dekkingen, om je daar wat meer inzicht over te geven:

Voorwaarden basisdekking oldtimer verzekeren

De eerste voorwaarde voor een basisdekking is simpel, je moet natuurlijk een oldtimer in bezit hebben. Daarnaast speelt het gebruik van de oldtimer ook een grote rol, wil je deze hobbymatig gebruiken? Of wil je een hele lage premie?

 • Dan mag je de tweede auto  vaak alleen hobbymatig gebruiken. Een oldtimerverzekering kan daarnaast ook begrensd worden op een aantal kilometers per jaar.
 • Bij de meeste dekkingen moet je denken dat het maximum op ongeveer 5000 tot 7500 kilometer staat.

 

Wat kost een oldtimerverzekering premie?

Veel mensen vragen, wat is de beste oldtimerverzekering in 2023? Dat kan per persoon verschillen, de een zoekt de goedkoopste premie, terwijl een ander liever een complete dekking heeft.

Top 5 beste oldtimerverzekering

Omdat er geen eenduidig antwoord op deze vraag is hebben we een lijst van beste oldtimerverzekeringen opgesteld op basis van prijs, dekking en ervaringen van anderen.

 1. Unigarant oldtimerpolis
 2. De Europeesche oldtimerpolis
 3. Unive oldtimerpolis
 4. Nationale Nederlanden oldtimerpolis
 5. Interpolis oldtimerpolis

 

Een goede vraag is natuurlijk, wat kost een oldtimerverzekering? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven omdat er verschillende kenmerken meespelen in de kosten van een oldtimer verzekering. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd, of de taxatiewaarde van een oldtimer.

 • Doorgaans is het zo dat de premie toeneemt bij een hogere waarde of een hogere autoleeftijd.
 • Wil je meer weten over de kosten oldtimerverzekering? Dan raden we je aan om gebruik te maken van onze vergelijker, daar kun je al je gegevens invoeren en de oldtimerverzekering berekenen.

Speciale regeling voor oldtimer

Maar dat is niet het enige, soms kun je met de oldtimer in aanmerking komen voor een speciale regeling. Als je aanspraak kunt maken op de overgangsregeling hoef je geen wegenbelasting te betalen, je kunt aanspraak maken op deze regeling als de oldtimer op 1 januari 1975, of later, maar voor 1 januari 1988, in gebruik is genomen.

Regels voor regeling oldtimers

Door deze regeling betaal je een kwart van de normale motorrijtuigenbelasting, je moet er wel rekening mee houden dat er een maximum van €121 per jaar geldt. Als je gebruik maakt van de overgangsregeling, dan mag je in december, januari en februari niet met je oldtimer op de openbare weg rijden en parkeren.

Alle oldtimer verzekeraars vergelijken zonder gedoe

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk oldtimerverzekeringen met elkaar vergelijkt.

 • Het kiezen van een oldtimer verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Vul alle belangrijke gegevens in, maak gebruik van de handige filters om je voorkeuren te selecteren en selecteer een maximale dekking.

 

Meest gestelde vragen over de oldtimer verzekering

Taxatiewaarde bij schade aan je oldtimer

Als je schade hebt aan je oldtimer, maar je wel een oldtimerverzekering hebt afgesloten, dan wordt de schade vergoed op basis van de taxatiewaarde van je auto. Deze taxatiewaarde moet iedere 3 jaar door een taxateur worden uitgevoerd. Met deze polis bouw je overigens geen schadevrije jaren op, je hebt dus geen recht op een no-claimkorting.

Ook als je schade hebt geclaimd verandert er vaak niets aan de hoogte van de maandelijkse premie, het kan echter wel zo zijn dat je eigen risico moet betalen. Je moet dan denken aan bedragen die kunnen variëren van 0 tot 150 euro.

Nachtclausule of stallingsclausule van oldtimer

Het kan zijn dat je een oldtimerverzekering met een zogenoemde stallingsclausule afgesloten hebt. Het is dan de bedoeling dat je oldtimer tussen zonsondergang en zonsopkomst in een afgesloten ruimte gestald moet worden. Het is dus niet voldoende als de oldtimer geparkeerd is in een parkeergarage voor meerdere personen, of een carport met hek ervoor.

Ook deze voorwaarden zijn verschillend per verzekeraar, het verschilt per waarde, type of product. Het is dus belangrijk om deze goed na te kijken, of om deze met elkaar te vergelijken zodat je een goed beeld hebt van de stallingseisen.

Wat zijn de APK regels bij een oldtimer?

Het is belangrijk om te weten dat een APK keuring voor een oldtimer ieder 2 jaar uitgevoerd moet worden. Doorgaans kun je in de maanden december, januari en februari niet op de openbare weg rijden, je kunt wellicht dan een keuring laten doen. Voor een APK laten doen geldt er wel een uitzondering, je mag je oldtimer naar het desbetreffende APK bedrijf rijden.

Heb je een oldtimer of youngtimer?

Veel mensen vragen of het mogelijk is om een oldtimerverzekering 20 jaar auto te realiseren is. Dat ligt aan de specifieke verzekeraar. Als je auto nog niet de classificering voor oldtimer heeft, en dat wel bijna het geval is kun je wellicht beter kiezen voor een youngtimerverzekering. Deze polis heeft een wat hogere premie in vergelijking met een oldtimerverzekering, maar een lagere premie dan een gewone autoverzekering.

Wat is de beste oldtimerverzekering?

De beste oldtimer verzekering hangt af van je persoonlijke situatie. Wat voor type oldtimer heb je? Wat voor waarde heeft je oldtimer?

De verzekeringspremies voor oldtimers verschillen enorm en de beste oldtimerverzekering is dus een persoonlijke kwestie, voor veel mensen zijn zaken zoals dekking, eigen risico en het behouden van de oldtimer bij total-loss belangrijk, terwijl een ander alleen maar op zoek is naar de goedkoopste oldtimerverzekering.

Wil je er achter komen wat de beste oldtimer verzekering is? Maak dan gebruik van onze handige vergelijker en kijk welke polis het beste bij je past.

Een goedkope oldtimerverzekering vinden?

Met onze handige vergelijker kunt je de goedkope oldtimerverzekering vergelijken, maar ook meteen afsluiten zonder allerlei gedoe. Je vult eerst het kenteken in, daarna vraagt de vergelijker enkele aanvullende gegevens, denk daarbij het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en de postcode. Kies vervolgens de dekking en de vergelijker toont direct de top 5 van goedkoopste oldtimerverzekeringen.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 09/03/2021

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort