Fietsverzekering vergelijken en de beste premie van 2019 vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk de beste fietsverzekeringen in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.

Fietsverzekering vergelijken in 2019!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Fietsverzekering gids

Een Nederland is natuurlijk het enige echte fietsland van deze wereld. Toch heeft dat ook nadelen want er worden jaarlijks enorm veel fietsen gestolen. Dat is natuurlijk vervelend als je dagelijks gebruikt maakt van je fiets. Tegenwoordig kun je gelukkig je fiets verzekeren met een passende fietsverzekering. Je kunt daarbij ook schade en accessoires verzekeren tegen diefstal. Onder accessoires vallen onderdelen zoals een fietstas, fietsmand en kinderzitje.

Je hebt de keuze uit een normale dekking of een aanvullende verzekering. Begin snel met vergelijken om de goedkoopste fietsverzekering te vinden. Wil je eerst onderzoek en meer te weten komen over de verschillende fietsverzekeringen? Lees dan onze gids om alles te weten te komen.

Wat is een fietsverzekering

Waarom een fietsverzekering?


Vergoeding bij schade of diefstal

 Kosten zijn laag en de dekking is goed in orde

Verschillende dekkingen mogelijk

Alle soorten fietsen zijn te verzekeren met speciale dekking

Een fietsverzekering is niet verplicht in Nederland. Zoals eerder besproken is het handig om je fiets te verzekeren tegen schade en diefstal. Als je in een drukke stad als Amsterdam woont zul je het al meegemaakt hebben, je fiets gestolen of beschadigd. Gelukkig zijn de premies van alle fietsverzekeringen tegenwoordig behoorlijk laag geworden.

De kosten van het plakken van een band, het terug buigen van een wiel of het aanschaffen van een hele nieuwe fiets wegen vaak niet op tegen de kosten van een goede fietsverzekering.
Maak een keuze tussen de normale dekking of de aanvullende dekking.

Je kunt bijvoorbeeld pechhulp bijverzekeren. Het komt wel voor dat sommige verzekeraars dit in de basisdekking aanbieden. Als je behoorlijk wat geld uit hebt gegeven aan een dure fiets wil je jezelf natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Er zijn speciale verzekeringen voor de volgende fietsmodellen:

  • Bakfietsverzekering
  • E-bike verzekering
  • Elektrische fietsverzekering
  • Mountainbikeverzekering
  • Racefietsverzekering

 

Verschillende soorten fietsverzekeringen

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Tegenwoordig gebruiken veel gezinnen en kinderdagverblijven de bakfietsverzekering. De afgelopen jaren zijn de bakfietsen enorm populair geworden, het onderhoud van deze fietsen is vaak al redelijk prijzig en schade bij een aanrijding of zelfs diefstal zorgt vaak voor hoge kosten. Het is daarom slim om jezelf te verzekeren als je een bakfiets bezit, de kosten voor een bakfietsverzekering zijn over het algemeen behoorlijk laag.

Racefietsverzekering

Racefietsen zijn in Nederland nog altijd erg populair, de design worden steeds moderner, dunner en lichter en ze zien er natuurlijk steeds mooier uit. Dit betekent natuurlijk ook dat de prijs steeds hoger wordt, racefietsen zijn daarom bij uitstek een prooi voor fietsendieven die ze op de zwarte markt doorverkopen.

Het is in ieder geval een goed idee om de racefiets vast te leggen, wil je nog meer zekerheid? Begin dan met de fietsverzekering vergelijken om de beste polis te vinden voor de laagste prijs.

E-bikeverzekering/Elektrische fietsverzekering

De E-bike en de elektrische fiets worden nog steeds door elkaar gehaald. De E-bike is een fiets die op stroom werkt en waarbij de bestuurder niet meer hoeft te trappen om snelheid te maken.

De elektrische fiets is een fiets met een hulpmotor die het trappen makkelijker maakt, maar niet helemaal overbodig maakt. Verzekeraars maken het makkelijk, deze zien e-bikes en elektrische fietsen als hetzelfde waardoor je gemakkelijk een e-bike verzekering kunt afsluiten.

Mountainbikeverzekering

Je kunt ook nog een mountainbikeverzekering afsluiten. Als je vaak gebruikt maakt van een mountainbike kun je er vanuit gaan dat er soms iets beschadigd aan de fiets. Ook wordt deze vaak meegenomen op vakantie. Gelukkig kun je nu schade aan je mountainbike in Nederland en het buitenland direct verzekeren met een goede mountainbikeverzekering.

Welke fietsverzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Het kiezen van een fietsverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de fietsverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk fietsverzekeringen met elkaar vergelijkt. 

Aan de linkerkant van deze pagina kun je gemakkelijk alle aanbieders die in onze vergelijker zijn opgenomen met elkaar vergelijken. 

Het kiezen van een fietsverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij er voor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Meest gestelde vragen over de fietsverzekering

Eigen risico en fietsverzekeringen

Bij de meeste fietsverzekeringen heb je geen eigen risico of een klein eigen risico van bijvoorbeeld 25 euro. Voor mountainbikes en racefietsen is het zo dat er vaak een eigen risico van 10% wordt gevraagd.

Als je beschadiging hebt aan je fiets betaal je dan bijvoorbeeld 50 euro eigen risico. Het kan zijn dat je eigen risico betaalt bij diefstal of totaal verlies van mountainbikes of andere soorten fietsen. Voor standaard fietsen is dit meestal niet het geval.

Is de accu van de E-bike ook verzekerd?

Bij de meeste fietsverzekeringen worden accu’s van e-bikes meegenomen in de verzekerde onderdelen. Er moet dus wel premie betaald zijn voordat je accu wordt vergoed. Het is altijd slim om de polisvoorwaarden goed te bekijken als je gebruik maakt van een e-bike.

Kun je een speed pedelec fiets ook verzekeren?

Tegenwoordig worden high speed e-bikes ook wel speed pedelecs genoemd. Ook dit soort fietsen kun je gewoon verzekeren bij diverse verzekeraars. Wel is het belangrijk om te weten dat dit soort fietsen onder de categorie bromfietsen vallen.

Hoe wordt de premie van een fietsverzekering berekend?

De premie van een fietsverzekering wordt door een aantal kenmerken bepaald. De kenmerken die de premie van een fietsverzekering bepalen zijn vrij simpel en als volgt:

⦁ de regio waar je woont en je fiets verblijft

⦁ de waarde van de fiets

⦁ het soort fiets dat je wil verzekeren

Hoe zit het met de vergoeding van schade?

De vergoeding voor diefstal, totaal verlies of schade is bij de meeste verzekeraars simpel gergeld. Als je een verzekering afsluit krijg je over het algemeen de volgende voorwaarden.

Let op, deze voorwaarden zijn slechts een indicatie, het kan per verzekeraar verschillen wat je precies vergoed krijgt.De vergoeding voor diefstal, totaal verlies of schade is bij de meeste verzekeraars simpel gergeld. Als je een verzekering afsluit krijg je over het algemeen de volgende voorwaarden.

Let op, deze voorwaarden zijn slechts een indicatie, het kan per verzekeraar verschillen wat je precies vergoed krijgt.

Looptijd : 1 jaar – 100%

Looptijd : 2 jaar – 100%

Looptijd : 3 jaar – 100%

Looptijd : 4 jaar – 75%

Looptijd : 5 jaar – 60%

Vanaf het 5de jaar 50%

Waar in de wereld ben je allemaal verzekerd?

Je bent bij bijna alle fietsverzekeraars over de gehel wereld verzekerd. We raden je wel altijd aan om even te kijken in de voorwaarden zo dat je helemaal zeker weet dat je gedekt bent. Het kan natuurlijk zijn dat je je fiets meeneemt naar het buitenland, je wil dan wel zeker zijn dat je fiets ook daar gedekt is voor schade en diefstal.

Wat moet je doen als je fiets gestolen is?

Als je fiets gestolen is moet je direct in actie komen als je graag gebruik wil maken van je fietsverzekering. Het is zaak dat je de schade zo snel mogelijk meld aan je verzekeraar.

Daarna is het slim om alle benodigde informatie bij elkaar te verzekeren, denk aan aankoopbonnen, foto’s, getuigenverklaringen en andere documenten die de verzekeraar helpen om de afhandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Daarna is het slim om aangifte te doen bij de politie als je fiets gestolen is, daardoor heb je weer een extra bewijsstuk om je zaak te versterken. We raden je aan om schade ook te melden als je denkt dat deze door een andere verzekering is gedekt, zoals bijvoorbeeld je inboedelverzekering

Hoe snel wordt de schade uitgekeerd?

De schade aan fietsen wordt over het algemeen snel afgehandeld. Ook is het mogelijk om gemakkelijk een reparatie in de buurt te laten doen als dit nodig is. Over het algemeen ontvangen veel verzekerden binnen 5 dagen het geld op de rekening.

Kun je een tweedehands fiets verzekeren?

Tegenwoordig is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren. Het is wel belangrijk dat je de waarde en waarde van eventuele accessoires goed kunt inschatten. Je moet de tweedehands fiets taxeren of je moet een aankoopnota kunnen overhandigen bij schade. Op basis van deze gegevens wordt de premie van je fietsverzekering uitgerekend.

Laatst geüpdatet op