Selecteer een pagina

Centraal Beheer fietsverzekering review + vergelijken in 2023 | Actuele informatiegids!

aug 24, 2019 | 0 Reacties

Een Centraal Beheer fietsverzekering nodig? Dat kunnen we ons voorstellen, je kent het merk Centraal Beheer waarschijnlijk al een tijdje. De verzekeringsmaatschappij staat bekend om zijn brede aanbod, goede service en kwalitatief goede dekkingen. Het doel van de verzekeringsmaatschappij is dan ook om mensen te helpen met dekkingen voor iedere situatie.

Op dit moment is de Centraal Beheer fietsverzekering ook behoorlijk in trek, daardoor kun je rustig gebruik maken van je fiets in elke situatie. Het prettige is dat je kunt kiezen uit 1 standaardpakket met diverse dekkingen. Daarnaast is het ook mogelijk om je fietsaccessoires en schade af te dekken.

Voordelen van de Centraal Beheer fietsverzekering

 • Uitgebreide dekking voor diefstal en schade
 • Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug
 • De accu van uw e-bike is standaard meeverzekerd
 • Vast eigen risico van 25 euro, aanpasbaar naar 300 euro
 • 24 uur per dag beschikbare klantenservice

Lees ook: welke verzekeringen heb ik nodig?

Basispakket Centraal Beheer fietsverzekering

Als je kiest voor de basis Centraal Beheer fietsverzekering is je fiets standaard verzekerd tegen diefstal. De eerste 3 jaar krijg je de volledige aanschafwaarde terug bij diefstal. Ook de accu van je elektrische fiets is gedekt door de Centraal Beheer fietsverzekering. Nog een prettig voordeel is het feit dat je wereldwijd gedekt bent, daardoor kun je je fiets overal mee naartoe nemen op reis.

Eigen risico

Het eigen risico van de Centraal Beheer fietsverzekering bedraagt € 25. Je kan ervoor kiezen om een eigen risico van € 150,- of € 300 te betalen, de maandelijkse premie gaat dan omlaag.

Geen andere pakketten

In tegenstelling tot andere fietsverzekeraars heb je een basispakket bij Centraal Beheer, je ziet bij veel andere aanbieders dat er 2 of 3 pakketten beschikbaar zijn. Dat betekent dat je Centraal Beheer fiets verzekering geen leenfiets vergoedt, geen pechhulp verleent en er geen juridische hulp aangeboden wordt. Ook ongevallen zijn niet gedekt met deze polis. Wel kun je vaak gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Hoe zit het met schade bij een Centraal Beheer fietsverzekering?

De Centraal Beheer fietsverzekering biedt een schadevergoeding als je fiets schade oploopt tussen het 1e en 3e jaar na aanschaf van de fietsverzekering. Je krijgt de aanschafwaarde terug als je fiets wordt gestolen. Alle schade en total loss zijn ook gedekt. De meeste reparatiekosten worden vergoedt, en je kunt zelf kiezen wie de schade repareert.

Welke fietsen kun je verzekeren met de Centraal Beheer fietsverzekering?

Je kunt bij de Centraal Beheer fietsverzekering veel verschillende soorten fietsen verzekeren. Het is mogelijk om de volgende soorten fietsen te verzekeren:

 • Stadsfietsen
 • Mountainbikes (atb’s)
 • Racefietsen
 • Ligfietsen
 • Tandems
 • Kinderfietsen
 • E-bikes of elektrische fietsen
 • Bakfietsen

Dekking fietsaccessoires

Als je een Centraal Beheer fietsverzekering afsluit zijn je fietsaccessoires standaard meeverzekerd, alle onderdelen die op de fiets gemonteerd zijn worden ook verzekerd. Als je over een elektrische fiets beschikt kun je deze ook meeverzekeren.

ART slot en diefstal bij de Centraal Beheer fietsverzekeringen

Het is wel belangrijk om je aan de voorwaarden van de polis te houden. Je moet je bij diefstal aan de volgende voorwaarde houden. Een e-bike of fiets moet op slot worden gezet met een ART goedgekeurd slot.

Het type slot kan variëren per fiets, doorgaans geldt voor alle Centraal Beheer fietsverzekeringen dezelfde ART regeling

Een extra zekerheidje naast de Centraal Beheer fietsverzekering

Zoals we net besproken hebben is een fiets relatief duur, daardoor kan het ook verstandig zijn om een polis te kiezen tegen val- en stootschade. Als je valt met je elektrische fiets kan dit namelijk resulteren in een dure rekening.

Met een ebike kun je ook meer schade veroorzaken in vergelijking met een normale fiets. Sommige mensen kiezen er dan voor om een ongevallenverzekering naast de Centraal Beheer fietsverzekeringen af te sluiten.

Deze verzekering zorgt er voor dat je de hoge kosten na een ernstig ongeluk kunt dekken. Indien je blijvend invalide raakt wordt er bij de meeste aanbieders € 5.000 uitgekeerd. In een ernstiger geval, zoals overlijden wordt er door de meeste verzekeraars € 10.000 uitgekeerd.

Centraal Beheer fietsverzekering vergelijken in 2023!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Laatst geupdatet op 05/06/2020