Selecteer een pagina

Caravanverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste caravanverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met caravan verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Caravanverzekering vergelijken in 2023

caravan verzekering

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Eigen Risico

 • € 25,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,88

✓ Op de camping, onderweg en in de stalling gedekt

Caravan en alle spullen in uw caravan verzekerd

✓ 3 jaar uw aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal

caravan verzekeren tegen dagwaarde

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

90,-

Alle soorten?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,05

Hagelschade standaard meeverzekerd
✓ Kosten voor vervangend kampeermiddel of noodreparatie

✓ Gratis vervoer van je caravan bij schade

caravan verzekeren kosten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 150,-
 • € 250,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,60

Bij pech maximaal 20 dagen overnachten
Nieuwe caravan is 5 jaar lang volledig verzekerd

✓ 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

wa verzekering caravan verplicht

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 4,45

Hele jaar verzekerd bij diefstal en schade

Vervangend vakantieverblijf

✓ Nieuwwaardegarantie

verzekering caravan prijs

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 125,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

Persoonsgebonden

Nieuwwaarde tot 5 jaar
Vervangend verblijf (max. € 125,- per dag)

Benelux en Europa dekking

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken: 
Locatie: Breda, 4818 ES Dak: hagelbestendig Slot: VbV/SCM-goedgekeurd disselslot, wielklem, of afgesloten stalling 
Overig: Geen verhuur, voortent en mover niet meeverzekerd 
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Caravanverzekering gids

Een caravan is voor veel mensen een flinke aankoop, het is dus belangrijk dat deze goed verzekerd wordt met een caravan verzekering. Daardoor is je caravan tegen schade en diefstal verzekerd.

Het kan namelijk zijn dat sommige schades niet onder de autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering vallen, daardoor kunnen de kosten bij herstel aan de caravan behoorlijk duur uitvallen. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk caravanverzekeringen en vind de beste caravan polis

Wat is een caravanverzekering precies, en is het vinden van een caravan verzekering moeilijk?

Een caravan verzekeren zorgt er voor dat je geen last hebt van deze problemen, doorgaans kun je bij verzekeraars een mogelijkheid vinden om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer. Als je dan gedoe hebt op vakantie kun je in ieder geval nog genieten zonder constant aan de caravan te denken.

We raden je wel aan om te beginnen met caravanverzekering vergelijken, daardoor kun je alle verzekeraars langs elkaar houden om de verschillende caravanverzekering premies te bekijken.

Daarnaast kun je in een oogopslag zien welke dekking het beste bij je past en heb je direct een onafhankelijk beeld van de markt. Dat is makkelijk, want je hebt binnen enkele minuten de beste caravanverzekering gevonden.

Wat kost een caravanverzekering?

caravan verzekeren of niet

Waar moet ik op letten bij de caravan verzekering?


Eigen risico bedrag

 Voorkom over verzekering met bestaande dekkingen

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je caravan verzekering premie is gestegen

Veel mensen vragen aan ons, wat kost een caravanverzekering? De kosten van een caravan verzekering zijn afhankelijk van de gekozen dekking. Doorgaans dekt de basisdekking een aantal zaken en kun je deze uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade, doorgaans betaal je voor deze dekking een bedrag van 5 tot 7 euro per maand.

Kosten stijgen bij aanvullende dekkingen

Wil je een aanvullende pakket? Dan lopen de kosten caravanverzekering enigszins op. Als je bijvoorbeeld naar de meest uitgebreide pakketten kijk zie je dat deze ongeveer 15 tot 20 euro per maand kosten.

Het ligt helemaal aan je persoonlijke voorkeuren, sommige mensen vinden het nodig om een caravan verzekeren zo volledig mogelijk te doen. Andere hebben genoeg aan het basispakket omdat ze diefstal gedekt willen hebben.

Wel of geen caravan verzekering

We krijgen nog regelmatig de vraag, moet je de caravan verzekeren of niet? De schade die je veroorzaakt met je caravan wordt doorgaans door een autoverzekering of AVP afgedekt.

Maar deze polissen vergoeden geen schade aan de caravan zelf. Het kan daarom een slim idee zijn om te kiezen voor een van de caravanverzekeringen, zeker als je een nieuwe hebt aangeschaft.

We raden je aan om te beginnen met onafhankelijk caravanverzekering vergelijken, daardoor krijg je een goed beeld van de markt en kun je alle premies goed langs elkaar houden om de scherpste premie voor je caravan verzekering te vinden.

De dekkingen van caravanverzekering

verzekering caravan vergelijken

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Je hebt een aantal verschillende dekkingen voor de caravan verzekeren. Zo kun je de standaard WA verzekering afsluiten. Met deze standaard caravanverzekering ben je gedekt voor de volgende zaken:

 • Schade die ontstaat door ontploffing, brand, zelfontbranding, diefstal en inbraak
 • De kosten voor hulpverlening boven de waarde van de caravan, denk daarbij aan het opruimen, bergen, bewaken en transporteren van de caravan
 • Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan
 • Een verblijf in het buitenland voor een aaneengesloten periode van maximaal 6 maanden valt ook nog onder de dekking van de meeste caravanverzekeringen.

Dekking voor storm, hagel, rechtsbijstand en schade

Daarnaast zijn er verschillende caravanverzekeraars beschikbaar die ook dekking bieden voor storm, hagel, rechtsbijstand en schade aan de inventaris. Doorgaans zie je echter dat deze dekkingen in een uitgebreidere versie van de caravan verzekering verwerkt zijn.

Naast de standaard dekking heb je ook nog mogelijkheden om een aanvullende caravanverzekering af te sluiten. Denk daarbij aan hagelschade, dat kan een hoop schade aanrichten aan je caravan.

Dek ook de inboedel van de caravan

Ook zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor een inboedeldekking bij de caravanverzekering. Het is natuurlijk vervelend als je terugkomt van een uitstapje om de caravan helemaal leeggeroofd terug te vinden.

Ook kun je zaken die aan de caravan vastzitten verzekeren. Denk daarbij aan een voortent, luifel, fietsenrek of een mover. Al deze zaken kunnen ook kapot gaan of gestolen worden, als je dit uit eigen zak moet betalen kunnen de kosten al snel oplopen.

Waar op letten bij caravanverzekering vergelijken?

caravan verzekeren ouder dan 20 jaar

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


FBTO caravanverzekering

Centraal Beheer caravanverzekering

 Unive caravanverzekering

Inshared caravanverzekering

ASR caravanverzekering

OHRA caravanverzekering

Als je gaat beginnen met caravan verzekeren moet je wel op een aantal zaken letten voordat je deze polis afsluit. De verzekering caravan vergelijken is sowieso een slim idee omdat het kan zijn dat je precies dezelfde dekkingen voordeliger kunt afsluiten bij de ene verzekeraar t.o.v. de andere. Ook zijn er een aantal regelingen waar je rekening mee moet houden als je wil beginnen met caravan verzekering vergelijken:

Zo raden we je aan om goed op de aanschafwaarderegelingen te letten, het is namelijk zo geregeld dat veel verzekeraars een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling hebben.

Doorgaans kan je dit in het geval van diefstal of total loss behoorlijk wat geld besparen. Let er goed op of dit standaard gedekt is of dat je een aanvullende polis moet afsluiten.

Let op met het verhuren van je caravan

Het komt tegenwoordig vaker voor dat mensen een caravan particulier verhuren om een deel van de vaste lasten terug te verdienen. Dit kan in sommige gevallen problemen opleveren met caravanverzekeraars, sommige polissen dekken namelijk geen verhuurde caravans.

Toeslag termijnbetaling

Het kan voorkomen dat je een toeslag termijnbetaling moet betalen voor de verzekeraar. In principe betaal je een vaste maandelijkse premie, maar veel verzekeraars rekenen in de caravanmarkt daar een toeslag over. De toeslag kan soms wel eens oplopen tot 6% extra premie per jaar voor je caravan verzekering.

Eigen risico van de caravanverzekering

Het kan ook zijn dat er een eigen risico geldt voor je caravanverzekeringen. De bedragen van dit eigen risico kan variëren tussen de € 0 en € 255 euro.

Doorgaans geldt bij hagelschade een eigen risico van 75 bovenop het standaard eigen risico. Ook bij de caravan verzekering is de regel van kracht, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie.

Meest gestelde vragen over de caravanverzekering

Waarom een caravanverzekering als ik een autoverzekering heb, geen dubbele dekking?

Als je caravan gekoppeld is aan je verzekerde auto ben je doorgaans gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Als dit niet het geval is kan de dekking via je aansprakelijkheidsverzekering lopen. Het vervelende is dat de schade aan je caravan zelf niet wordt meeverzekerd via deze verzekeringen.

Daardoor kan de schade behoorlijk oplopen, het is dus van groot belang wanneer schade aan je caravan is ontstaan en wie hier schuldig is.

Dat gedoe kun je voorkomen door gebruik te maken van een caravanverzekering, als je caravan dan total loss wordt verklaard ben je in iedere geval niets kwijt. Daarbij heb je ook zekerheid over de kosten van reparatie en hoef je niet bang te zijn voor diefstal.

Kun je een caravan verzekering aanpassen?

Doorgaans is het mogelijk om de meeste caravanverzekeringen op maat samen te stellen. Je hebt veel verschillende keuzes op het gebied van dekking en eigen risico. Omdat verzekeraars iedereen een goede dekking wil bieden voor elk budget zijn er verschillende pakketten aangemaakt.

Het is ook mogelijk om de caravan tussentijds aan te passen door extra dekkingen toe te voegen. Als je een module wil verwijderen van je caravanverzekering raden we je aan om eerst contact op te nemen met de verzekeraar, die kan je helpen om de perfecte dekking te vinden in het geval dat je een module wil verwijderen.

Kun je een tweedehands caravan verzekeren?

Het is bij veel caravanverzekeraars mogelijk om een tweedehands caravan te verzekeren. Het prettige is dat de premie niet meer over de nieuwwaarde wordt berekend, maar over de aankoopwaarde van je caravan. Daardoor betaal je een stuk minder premie en is het caravan verzekeren behoorlijk voordelig.

Hoe zit het met de nieuwwaarderegeling en total loss regeling bij een caravanverzekering?

De meeste caravanverzekeringen lijken behoorlijk op elkaar, toch moet je wel op een aantal dekkingen letten. Dat is zeker belangrijk als we het hebben over de nieuwwaarderegeling en de total-loss regeling.

De meeste caravanverzekeraars hebben een beperkte en uitgebreide all-riskverzekering. Denk aan een uitgebreide dekking voor schade zoals botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken.

De nieuwwaarde is ook een belangrijk aandachtspunt als je een dekking wil gaan kiezen. De nieuwwaarderegeling geeft aan wat voor bedrag je terugkrijgt voor je caravan in het geval van totaalverlies. Er is sprake van totaalverlies als de caravan niet meer te repareren is of in het geval van diefstal.

De periode waarin je de nieuwwaarde van de caravan terugkrijgt kan behoorlijk uiteenlopen. Als de nieuwwaardeperiode is afgelopen, dan ontvang je bij totaalverlies alleen nog maar de dagwaarde.

Dat kan er voor zorgen dat je een magere uitkering krijgt voor een totaalverlies, zorg er dus voor dat je goed naar de voorwaarden van je caravan verzekering kijkt.

Is een caravanverzekering verplicht?

Nee, een caravanverzekering is niet verplicht. Je sluit een caravan verzekering namelijk niet af voor schade aan anderen. Je sluit hem af voor schade aan je eigen caravan, of het slim is om een caravanverzekering af te sluiten hangt dus vooral van je huidige caravan af.

Als je bijvoorbeeld een tweedehands caravan op marktplaats koopt voor minder dan 1500 euro heeft het weinig nut om deze te verzekeren. Als je een nieuwe (dure) caravan hebt gekocht kan het erg verstandig zijn om te beginnen met caravan verzekeren.

caravan verzekering vergelijken
caravan verzekeren verplicht
caravan verzekeren
caravan verzekeren ouder dan 10 jaar
moet je een caravan verzekeren

Laatst geupdatet op 04/10/2023

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort