Selecteer een pagina

Inboedelverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste inboedelverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met inboedel verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen inboedelpolis

 Gegarandeerd een lage premie!
Alle inboedel direct afgedekt
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Inboedelverzekering vergelijken in 2023

Inboedel verzekeringen gids

Door gebruik te maken van een inboedel verzekering zorg je er voor dat je persoonlijke eigendommen verzekerd zijn tegen allerlei vormen van schade. Denk bijvoorbeeld aan brand, storm of diefstal. Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om inboedelverzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres.

Wij hebben namelijk een handige gids gemaakt met alle informatie over de verschillende inboedel verzekeringen. Op dit moment zijn er in Nederland ontzettend veel verschillende polissen op de markt beschikbaar waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dus erg belangrijk dat je precies weet waar je naar op zoek bent. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies de dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je woning in de vergelijker
 4. Vergelijk inboedelverzekeringen en vind de beste inboedelverzekering

Het vinden van een inboedel verzekering kan behoorlijk lastig zijn

Let er wel op dat er met de term ‘inboedel’ wordt bedoeld. Dat betekent dat de inboedelverzekering alles wat verhuisbaar is en dus niet nagelvast aan uw woning zit vergoed bij schade. Als je wel voorwerpen hebt die nagelvast aan de woning zitten kun je het beste een opstalverzekering afsluiten. Ben je in een nieuwe woning ingetrokken en wil je je direct verzekeren tegen alle risico’s rondom je woning? Dan kan het voordelig zijn om te kijken naar de beste woonverzekering, deze dekt je in 1 overzichtelijke polis tegen alle schade binnen- en buitenshuis.

Gebruik onze oplossing en begin met goedkope inboedelverzekering vergelijken

Begin direct met het vergelijken van de verschillende inboedelverzekeringen en sluit de best passende verzekering makkelijk & snel online af. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de inboedel verzekering. Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over de verschillende mogelijkheden en dekkingen? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Wat is een inboedelverzekering?

Wat moet je weten over de inboedelpolis?


Verzeker verplaatsbare spullen in huis voor schade & onkosten.

 Jaarlijks vergelijken en overstappen bespaart je geld!

 Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht

 Verschillende soorten dekkingen mogelijk

Je hebt tegenwoordig diverse soorten inboedelverzekeringen dekkingen beschikbaar, er is voor iedereen een passende polis te vinden. Je hebt de basisdekking die schade zoals blikseminslag, waterschade en brand dekt maar er zijn ook nog andere uitgebreide inboedelverzekeringen. Zo kun je schroei-en smeltschade of de schade aan de inhoud van koelkast of vriezer dekken.

Aanvullende dekkingen inboedel verzekering

Ook kun je nog kiezen voor de meest uitgebreide dekking, de allrisk inboedelverzekering. Dit type verzekering dekt ook onverwachtse schade van buitenkomend onheil.

 • Het is slim om alle verzekeraars te vergelijken op de dekking, zo weet je precies welke gevallen er allemaal verzekerd worden met een allrisk dekking.
 • Wil je sieraden of andere waardevolle spullen zoals schilderijen goed verzekeren? Dan kun je beter aanvullend verzekeren met een zogenoemde kostbaarhedenverzekering.

Inboedel verzekeren niet verplicht in Nederland

Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te regelen, je verzamelt door de jaren heen al snel een grote inboedel en de totale waarde is hoogstwaarschijnlijk hoger dan je denkt.

 • Het kan ook zijn dat je in een huurhuis gaat wonen, de huisbaas kan dan een verplichting stellen voor een inboedelverzekering. Als er dan grote schade ontstaat lopen jullie beiden minder risico. Het komt ook soms voor dat banken een inboedelverzekering eisen bij het afsluiten van een hypotheek.

 

Afsluiten van de inboedelverzekering

Zaken die je nog even moet onthouden


 Hoogte premie hangt af van postcode, waarde en dekking

 Afsluiten is in 3 minuten geregeld, volledig online

 Eigen risico meestal zelf te bepalen

 Aanvullende dekking mogelijk

Extra Uitgebreid All Risk
Brand & ontploffingen
Waterschade
Stormschade
Inbraak, diefstal en vandalisme
Onvoorziene gebeurtenissen, je laptop valt van de tafel af

We hopen het natuurlijk niet, maar als je huis afbrand is het wel fijn dat je weer nieuwe meubels kunt kopen met het geld dat je uitgekeerd krijgt door de inboedelverzekeraar. Het kan ook zijn dat er ingebroken wordt, ook dan biedt de inboedelverzekering een goede oplossing om schade te dekken.

Eigen risico bepalen

Zoals je gewend bent van alle andere verzekeringen heb je bij de inboedelverzekering ook de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen risico.

 • Doorgaans kun je kiezen uit een aantal bedragen die varieren van 250 tot 500 euro per schadegebeurtenis. Er zijn inboedel-verzekeraars die een inboedelverzekering zonder eigen risico aanbieden, maar de meeste aanbieders verplichten je om een eigen risico te nemen om te voorkomen dat iedere kleine schade wordt opgevoerd.

Premie inboedelverzekering berekenen

De hoogte van de premie wordt berekend volgens een aantal factoren. Er wordt gekeken naar de postcode, het type woning en de totale inboedelwaarde. De premies van inboedelverzekeringen kunnen ook variëren als er sprake is van een uitgebreide dekking zoals een all risk inboedelverzekering.

Kijk goed naar de waarde van je inboedel

De waarde heeft ook grote invloed op de maandelijkse premie, hoe hoger de waarde, hoe hoger de maandelijkse premie. Je kunt met behulp van een inboedelwaardemeter eenvoudig schatten welke waarde je moet verzekeren.

Wil je nog meer korting? Kijk dan naar de mogelijkheden om een BORG-certificaat te behalen. Als je wil weten hoeveel je kunt besparen op de premie, raden we je aan om snel en eenvoudig de inboedelverzekering vergelijker te gebruiken.

Welke inboedelverzekering vergelijken?

Veel mensen vragen, wat is de beste inboedelverzekering in 2023? Dat kan per persoon verschillen, de een zoekt de goedkoopste premie, terwijl een ander liever een complete dekking heeft.

Top 5 beste inboedelverzekering

Omdat er geen eenduidig antwoord op deze vraag is hebben we een lijst van beste inboedelverzekeringen opgesteld op basis van prijs, dekking en ervaringen van anderen.

 1. Centraal Beheer (EUG)
 2. Nationale Nederlanden (EUG)
 3. Aegon (All-Risk)
 4. HEMA (All-Risk)
 5. Inshared (EUG)

 

Het kiezen van een inboedelverzekering kan best lastig zijn. We zorgen er in ieder geval voor dat jij de meest gunstige premie direct bovenaan te zien krijgt, vervolgens kun je alle aanscherpen door de filters aan de zijkant te gebruiken. De tool zorgt er voor dat je automatisch de meest voordelige prijs bovenaan ziet staan.

Alle inboedelverzekeraars vergelijken zonder gedoe

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar. Daardoor weet je zeker het inboedelverzekering vergelijken onafhankelijk gebeurd.

 • Het kiezen van een inboedel verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Vul alle belangrijke gegevens in, maak gebruik van de handige filters om je voorkeuren te selecteren en selecteer een maximale dekking.

Volledig gepersonaliseerde vergelijking in 3 minuten

Je krijgt daarna een overzicht van alle inboedelverzekeraars in Nederland te zien, de resultaten zijn volledig gepersonaliseerd op je eigen voorkeuren en situatie. De vergelijker sorteert de resultaten automatisch op prijs, daardoor zie je de goedkoopste aanbieder direct bovenaan.

 • We raden je aan om jaarlijks te kijken naar een nieuwe inboedelverzekering, als je elk jaar overstapt is de kans namelijk groot dat je flink wat kunt besparen.
 • Onze inboedel verzekering vergelijker wordt 24 uur, 7 dagen per week bijgewerkt met de meest scherpe premies en eventuele aanbiedingen of cadeau’s.

 

Meest gestelde vragen over de inboedelverzekering

Is een inboedelverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Gelukkig bepaal je in ons mooie land helemaal zelf of je jouw spullen wil verzekeren. Toch kan het voorkomen dat je bij de aankoop of huur van een huis verplicht een inboedelverzekering moet afsluiten.

 • Toch raden we je aan om een goede inboedelverzekering af te sluiten, het is niet duur en je bouwt door de jaren heen een behoorlijke waarde op over je inboedel. De financiële gevolgen kunnen behoorlijk groot zijn als er iets ergs gebeurd met je inboedel.

 

Wat is de opzegtermijn van inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten is het normaal gesproken zo dat je je altijd aan de opzegtermijn houdt. Na ieder jaar heb je weer de mogelijkheid om een andere inboedelverzekering af te sluiten of om deze op te zeggen zonder opzegtermijn.

 • Als je de inboedelverzekering tussentijds wil opzeggen kun je er vanuit gaan dat er een opzegtermijn van 1 maand geldt.

Toch is er wel een uitzondering. Als een verzekeraar tijdens een geldig contract wijzigingen aanbrengt in de premie of in de polisvoorwaarden heb je het recht om de inboedelverzekering te beëindigen zonder opzegtermijn.

Verschil inboedelverzekering & woonverzekering?

Deze verzekeringen zijn over het algemeen hetzelfde. Toch zijn de voorwaarden vaak anders. Normaal gesproken heb je twee belangrijke verzekeringen om een woning mee te verzekeren. Denk hierbij aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

 • De term woonhuisverzekering wordt steeds vaker genoemd om de opstal aan te duiden. Er zijn ook verzekeraars die de inboedelverzekering en opstalverzekeringen in een pakket als een geheel aanbieden.

Dit noemen ze dan vaak een woonverzekering. Als je nadenkt over het afsluiten van een woonverzekering is het slim om goed op de voorwaarden te letten zodat je woning of inboedel niet dubbel of onderverzekerd is.

Kun je emotionele waarde inboedel verzekeren?

Veel mensen vragen zich af of je de emotionele waarde van eigendommen kunt verzekeren.

Dat is helaas niet mogelijk, verzekeringsmaatschappijen gaan uitsluitend uit van de nieuwwaarde om een goede berekening van de premie te maken. Op deze manier weet je direct welk bedrag je uitgekeerd krijgt in geval van schade.

Welke waarde vergoed de inboedelverzekering?

Als we kijken naar de waarde die een inboedelverzekering vergoedt is het belangrijk om eerst naar het begrip de inboedelwaarde te kijken.

 • Tijdens een inboedelverzekering afsluiten bepaal je namelijk de maandelijkse premie die je gaat betalen, de inboedelwaarde is een grote factor in deze berekening. De inboedelwaarde bepaalt daarnaast ook hoeveel je maximaal uitgekeerd krijgt in het geval van schade.

Waarde inboedel berekenen

De waarde van de inboedel berekenen is dus een belangrijke zaak, als je een verkeerde waarde opgeeft is de kans aanwezig dat er bij schade te weinig geld beschikbaar is om alles te herstellen of vervangen. Een te hoog bedrag opgeven is overigens ook niet handig, hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger de premie.

Indexclausule en inboedelwaardemeter

Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van een inboedelwaardemeter. Deze meter kan de waarde van je inboedel bepalen, daardoor geven veel verzekeraars tegenwoordig een garantie tegen onderverzekering.

 • Je moet er dan wel voor zorgen dat er een indexclausule is opgenomen. Elk jaar moet de verzekerde waarde van de inboedel namelijk verhoogd worden met een bepaald percentage.
 • Het kan zijn dat een inboedelverzekeraar verplichtingen heeft om voor de garantie tegen onderverzekering in aanmerking te komen. Denk bijvoorbeeld aan een voorwaarde als om de 5 jaar een nieuwe inboedelwaardemeter laten invullen.

Schade aan inboedel door eigen schuld vergoed?

Het kan natuurlijk zijn dat je door eigen toedoen schade toebrengt aan je inboedel. Dat kan per ongeluk zijn, maar nu komt de vraag. Is deze schade gedekt door de inboedel verzekering?

Dat hangt af van de dekking die je gekozen hebt. Als je de keuze hebt gemaakt voor een all-risk inboedelverzekering is schade door eigen toedoen meestal standaard meeverzekerd. 

Als er schade is ontstaan door huisdieren wordt deze meestal niet vergoed. Overigens is het zo dat schade die opzettelijk is aangericht door roekeloosheid of achterstallig onderhoud wordt nooit vergoed door de inboedelverzekering.

Onderverzekering bij de inboedelverzekering?

Als het bedrag dat je verzekerd hebt met je inboedelverzekering te laag is ben je onderverzekerd. Als de inboedelwaarde die je hebt opgegeven bij je verzekeraar lager is dan de werkelijke waarde ontstaat dit al snel. Als er schade ontstaat wordt dan niet alles volledig vergoed. Je ziet het al, je kunt vrij gemakkelijk onderverzekerd raken.

Let elk jaar opnieuw op onderverzekering

Daarbij komen er ook nog elk jaar spullen bij waardoor de waarde van de inboedel veranderd. Als je je verzekerde bedrag bij de inboedelverzekeraar niet veranderd raak je vanzelf onderverzekerd. Maar niet getreurd, met een kleine moeite raak je nooit onderverzekerd.

Elk jaar de inboedel opnieuw bepalen

Als je een keer per jaar de waarde van je inboedel opnieuw laat bepalen kun je onderverzekering voorkomen. Dit kun je gemakkelijk doen met de inboedelwaardemeter.

 • Een gemakkelijk hulpmiddel wat je helpt om op een objectieve manier de inboedelwaarde vast te stellen. Daarnaast kun je elk jaar bij deze meting overstappen naar een andere inboedelverzekeraar waardoor je ook nog eens kosten bespaart op je maandelijkse premie.

 

Veranderingen in inboedel doorgeven?

We raden je altijd aan om relevante wijzigingen zoals grote aankopen door te geven aan de inboedelverzekeraar. Daardoor zorg je er voor dat er geen onderverzekering ontstaat. Je kunt jaarlijks de waarde van je inboedel opnieuw laten vaststellen zodat de schadeverzekering alles goed blijft dekken.

Hoe premie inboedelverzekering berekenen?

De premie van je inboedelverzekering berekenen is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, je kunt via ons inboedelverzekeringen vergelijken en de beste aanbieder direct vinden. Maar hoe komt die premie precies tot stand en waar moet ik rekening mee houden bij de premie inboedelverzekering berekenen?

Aantal factoren bepalen premie inboedelverzekering

De kosten voor je premie inboedelverzekering worden berekend op basis van een aantal factoren zoals je gezinssituatie, de oppervlakte van je huis, je salaris en je leeftijd.

 • Al deze factoren hebben een belangrijke rol in het tot stand komen van je maandelijkse kosten inboedelverzekering. Als je gebruik maakt van onze vergelijker dan kun je de inboedelwaardemeter gebruiken.

Inboedelwaarde & inboedelverzekering vergelijken

Het is ook mogelijk om een inboedelwaardemeter te gebruiken, dat is een vragenlijst waarin er een aantal dingen worden gevraagd over de factoren die te maken hebben met je gezinssituatie, de oppervlakte van je huis, je salaris en je leeftijd.

Aan de hand van al deze antwoorden wordt er een onafhankelijke vergelijking gemaakt, alle polissen die naar voren komen zijn aangepast aan de antwoorden die je gegeven hebt op de inboedelwaarde meter.

 • De dekking heeft de grootste invloed op je maandelijkse premie. Kies je bijvoorbeeld dekking voor schade die je zelf veroorzaakt? Of wil je ook buitenshuis verzekeren? Al deze keuzes hebben invloed op premie inboedelverzekering.Begin direct met kosten inboedelverzekering vergelijken en kies de beste polis uit in 3 minuten.

Direct en snel inboedelverzekering vergelijken

Wil jij graag inboedelverzekering vergelijken? Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze inboedelverzekering vergelijker om de beste aanbieders direct te vinden.

 • Vul je gegevens in en personaliseer je vergelijking om de beste aanbiedingen te vinden. Daarna kun je inboedelverzekering berekenen bij een van de gekozen aanbieders.
 • Inboedel verzekering vergelijken kan je jaarlijks behoorlijk wat kosten besparen, zeker als je diverse verzekeringen hebt afgesloten is het altijd aan te raden om een goede vergelijk inboedelverzekering te maken.

Als je elk jaar overstapt kun je gebruik maken van aantrekkelijke scherpe premies of aanbiedingen die je tegenkomt bij het inboedelverzekering vergelijken. Wellicht kun je er na één jaar voor kiezen om een inboedelverzekering zonder eigen risico af te sluiten.

Hoe kun je een inboedelverzekering opzeggen?

Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten en deze wil opzeggen, dan dien je contact op te nemen met de inboedelverzekeraar. Je moet er wel rekening mee houden dat de meeste verzekeraars een looptijd van minimaal een jaar hanteren.

Dat betekent dat je pas na een jaar een opzegging in gang kan zetten. Na het eerste jaar ben je volledig vrij om over te stappen of om op te zeggen wanneer je dat wil. Doorgaans wordt er wel een opzegtermijn van 1 maand gehanteerd. Druk op de link voor meer informatie over de inboedelverzekering opzeggen.

inboedel verzekering dekking
overstappen inboedelverzekering
wat valt er onder inboedelverzekering
goedkoop inboedel verzekeren
 wat kost een inboedelverzekering per maand
hoe werkt een inboedelverzekering

Laatst geupdatet op 27/02/2023

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort