Inboedelverzekering vergelijken & de beste premie van 2019 vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk & bespaar de beste inboedelverzekering in 3 minuten.
Inboedelverzekering vergelijkenMeer informatie

Inboedelverzekering vergelijken in 2019

Dit vinden andere gebruikers van onze verzekeringswinkel

“Een inboedelverzekering vinden was een makkie, binnen 5 minuutjes was ik verzekerd.”

Peter

“Een inboedelverzekering vinden was erg gemakkelijk door de vergelijker op jullie site, bedankt!”

Freek

“Alle informatie op jullie site heeft me geholpen bij het kiezen van perfecte inboedelverzekering”

Joze

 Inboedelverzekering gids

Door gebruik te maken van een inboedel verzekering zorg je er voor dat je persoonlijke eigendommen verzekerd zijn tegen allerlei vormen van schade. Denk bijvoorbeeld aan brand, storm of diefstal. Je kunt heel gemakkelijk de beste verzekering vinden via de handige vergelijker voor inboedelverzekeringen. Let er wel op dat er met de term ‘inboedel’ wordt bedoeld. Dat betekent dat de inboedelverzekering alles wat verhuisbaar is en dus niet nagelvast aan uw woning zit vergoed bij schade. Als je wel voorwerpen hebt die nagelvast aan de woning zitten kun je het beste een opstalverzekering afsluiten. Begin direct met het vergelijken van de verschillende inboedelverzekeringen en sluit de best passende verzekering makkelijk & snel online af. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de inboedel verzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen.

Wat is een inboedelverzekering

Waarom een inboedelverzekering?


Verzeker verplaatsbare spullen in huis voor schade & onkosten.

 Verschillende soorten dekkingen mogelijk

 Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht

 Vergelijk en pak de goedkoopste inboedelverzekering

Je hebt tegenwoordig verschillende soorten inboedelverzekeringen. Je hebt de basisdekking die schade zoals blimseminslag, waterschade en brand dekt maar er zijn ook nog andere uitgebreide inboedelverzekeringen. Zo kun je schroei-en smeltschade of de schade aan de inhoud van koelkast of vriezer dekken.

Ook kun je nog kiezen voor de meest uitgebreide dekking, de allrisk inboedelverzekering. Dit type verzekering dekt ook onverwachtte schade van buitenkomend onheil. Het is slim om alle verzekeraars te vergelijken op de dekking, zo weet je precies welke gevallen er allemaal verzekerd worden met een allrisk dekking.

Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te regelen, je verzamelt door de jaren heen al snel een grote inboedel en de totale waarde is hoogstwaarschijnlijk hoger dan je denkt.

Afsluiten van de inboedelverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Hoogte premie hangt af van postcode, waarde en dekking

 Afsluiten is in 3 minuten geregeld

 Eigen risico zelf te bepalen

 Begin met vergelijken en bespaar op je maandelijkse premie

We hopen het natuurlijk niet, maar als je huis afbrand is het wel fijn dat je weer nieuwe meubels kunt kopen met het geld dat je uitgekeerd krijgt door de inboedelverzekeraar. Het kan ook zijn dat er ingebroken wordt, ook dan biedt de inboedelverzekering een goede oplossing om schade te dekken.

De hoogte van de premie wordt berekend volgens een aantal factoren. Er wordt gekeken naar de postcode, het type woning en de totale inboedelwaarde. De premies van inboedelverzekeringen kunnen ook variëren als er sprake is van een uitgebreide dekking zoals een all risk inboedelverzekering.

De waarde heeft ook grote invloed op de maandelijkse premie, hoe hoger de waarde, hoe hoger de maandelijkse premie. Als je wil weten hoeveel je kunt besparen op de premie voor de inboedelverzekering, raden we je aan om snel en eenvoudig de inboedelverzekering vergelijker te gebruiken.

Welke inboedelverzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


Allianz Nederland

ASR Verzekeringen

Avéro Achmea

Delta Lloyd

Het kiezen van een inboedelverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de inboedelverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijkt. 

Aan de linkerkant van deze pagina kun je gemakkelijk alle aanbieders die in onze vergelijker zijn opgenomen met elkaar vergelijken. 

Het kiezen van een inboedel verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij er voor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel.

Meest gestelde vragen

Moet ik mij aan het opzegtermijn van een inboedelverzekering houden?

Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten is het normaal gesproken zo dat je je altijd aan de opzegtermijn houdt. Na ieder jaar heb je weer de mogelijkheid om een andere inboedelverzekering af te sluiten of om deze op te zeggen zonder opzegtermijn.

Als je de inboedelverzekering tussentijds wil opzeggen kun je er vanuit gaan dat er een opzegtermijn van 1 maand geldt.

Toch is er wel een uitzondering. Als een verzekeraar tijdens een geldig contract wijzigingen aanbrengt in de premie of in de polisvoorwaarden heb je het recht om de inboedelverzekering te beëindigen zonder opzegtermijn.

Verschil tussen een inboedelverzekering en woonhuisverzekering?

Deze verzekeringen zijn over het algemeen hetzelfde. Toch zijn de voorwaarden vaak anders. Normaal gesproken heb je twee belangrijke verzekeringen om een woning mee te verzekeren. Denk hierbij aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

De term woonhuisverzekering wordt steeds vaker genoemd om de opstal aan te duiden.
Er zijn ook verzekeraars die de inboedelverzekering en opstalverzekeringen in een pakket als een geheel aanbieden.

Dit noemen ze dan vaak een woonverzekering. Als je nadenkt over het afsluiten van een woonverzekering is het slim om goed op de voorwaarden te letten zodat je woning of inboedel niet dubbel of onderverzekerd is.

Emotionele waarde verzekeren met inboedelverzekering?

Veel mensen vragen zich af of je de emotionele waarde van eigendommen kunt verzekeren.

Dat is helaas niet mogelijk, verzekeringsmaatschappijen gaan uitsluitend ui van de nieuwwaarde om een goede berekening van de premie te maken. Op deze manier weet je direct welk bedrag je uitgekeerd krijgt in geval van schade.

Schade aan inboedel door eigen schuld vergoed?

Het kan natuurlijk zijn dat je door eigen toedoen schade toebrengt aan je inboedel. Dat kan perongeluk zijn, maar nu komt de vraag. Is deze schade gedekt door de inboedel verzekering?

Dat hangt af van de dekking die je gekozen hebt. Als je de keuze hebt gemaakt voor een all-risk inboedelverzekering is schade door eigen toedoen meestal standaard meeverzekerd.

Als er schade is ontstaan door huisdieren wordt deze meestal niet vergoed. Overigens is het zo dat schade die opzettelijk is aangericht door roekeloosheid of achterstallig onderhoud wordt nooit vergoed door de inboedelverzekering.

Wanneer ben ik onderverzekerd met de inboedelverzekering?

Als het bedrag dat je verzekerd hebt met je inboedelverzekering te laag is ben je onderverzekerd. Als de inboedelwaarde die je hebt opgegeven bij je verzekeraar lager is dan de werkelijke waarde onstaat dit al snel. Als er schade onstaat wordt dan niet alles volledig vergoed. Je ziet het al, je kunt vrij gemakkelijk onderverzekerd raken.

Daarbij komen er ook nog elk jaar spullen bj waardoor de waarde van de inboedel veranderd. Als je je verzekerde bedrag bij de inboedelverzekeraar niet veranderd raak je vanzelf onderverzekerd. Maar niet getreurd, met een kleine moeite raak je nooit onderverzekerd.

Als je een keer per jaar de waarde van je inboedel opnieuw laat bepalen kun je onderverzekering voorkomen. Dit kun je gemakkelijk doen met de inboedelwaardemeter.

Een gemakkelijk hulpmiddel wat je helpt om op een objectieve manier de inboedelwaarde vast te stellen. Daarnaast kun je elk jaar bij deze meting overstappen naar een andere inboedelverzekeraar waardoor je ook nog eens kosten bespaart op je maandelijkse premie.

Veranderingen in inboedel doorgeven?

We raden je altijd aan om relevante wijzigingen zoals grote aankopen door te geven aan de inboedelverzekeraar. Daardoor zorg je er voor dat er geen onderverzekering ontstaat. Je kunt jaarlijks de waarde van je inboedel opnieuw laten vaststellen.

Is een inboedelverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Gelukkig bepaal je in ons mooie land helemaal zelf of je jouw spullen wil verzekeren. Toch kan het voorkomen dat je bij de aankoop of huur van een huis verplicht een inboedelverzekering moet afsluiten.

Toch raden we je aan om een goede inboedelverzekering af te sluiten, het is niet duur en je bouwt door de jaren heen een behoorlijke waarde op over je inboedel. De financiële kunnen behoorlijk groot zijn als er iets ergs gebeurd met je inboedel.

Hoe wordt de premie inboedelverzekering bepaald?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Op welke waarde worden verzekerde spullen vergoed?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.