Selecteer een pagina

Reisverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste reisverzekeringen? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met reisverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen reisverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Goed gedekt op reis
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Reisverzekering vergelijken in 2023

Reisverzekeringen gids

Steeds meer mensen maken gebruik van een reisverzekering, tegenwoordig zijn er veel aanbieders waardoor het slim is om te vergelijken. Alle verzekeraars hebben namelijk andere voorwaarden en voordelen. Iedereen is anders en de ideale reisverzekering is voor iedereen anders. De beste reisverzekering dekking hangt dus af van je persoonlijke wensen, de een is erg actief bezig op wintersport en de ander zit liever heel de dag lekker in de zon op het strand. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je woning in de vergelijker
 4. Vergelijk reisverzekeringen en vind de beste reis polis

Wat is de reisverzekering precies, en is het vinden van een reis verzekering moeilijk?

Ook heb je verschillende soorten dekkingen beschikbaar voor de reisverzekering. Je kunt namelijk beschikken over een kortlopende of doorlopende polis. Een kortlopende sluit je doorgaans af voor een aparte reis, en met een doorlopende ben je continu verzekerd. Doorgaans geldt de volgende regel, als je langer dan 3 weken op vakantie gaat kun je beter een doorlopende reisverzekering kiezen.

Zoals je wel zult begrijpen is de dekking van de reisverzekering voor een sporter dus anders als voor een rustige kampeerder, daarnaast moet je kijken hoe vaak je op reis bent en of het slim is om je doorlopend te verzekeren. We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de reisverzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen, of druk op meest gestelde vragen om onze handige mega gids te lezen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Waarom een reisverzekering?


Vergoeding bij geval zinloos geweld

Schade kinderen, huisdier, loge’s gedekt

Uitwonende kinderen gedekt (ook bij tijdens studie)

Alle schade aan anderen direct vergoed

Voor een korte reis kun je gemakkelijk een voordelige kortlopende reisverzekering afsluiten. Als je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten, dat is dan al snel goedkoper. Ook hoef je jezelf dan geen zorgen te maken als je een weekendje weg gaat.

Doorlopend of kortlopend?

De doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of vaker in het jaar op vakantie gaat. Het is dan een stuk goedkoper om een doorlopende verzekering te hebben. Je hoeft dan geen losse reisverzekering af te sluiten voor iedere reis.

 • Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende. Als je met een heel gezin op reis gaat ligt het omslagpunt ongeveer op 2 weken. Als je dus langer als 15 dagen gaat is de doorlopende reisverzekering de beste keuze.

Reis verzekeren niet verplicht in Nederland

Het is in Nederland niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te regelen, zeker als je regelmatig op reis gaat. Het is dan wel zo prettig dat je gedekt bent tegen schade door diefstal en andere zaken.’

Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest geschikte verzekering hebt gevonden, kun je direct jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan gemakkelijk en snel online en je ziet direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Afsluiten van de reisverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Gezin, vrienden of familie meeverzekeren mogelijk

 Verzeker jezelf voor 60, 180 of 365 dagen

 Direct verzekerd na premiebetaling

Overstappen is heel eenvoudig

Als je op zoek bent naar de goedkoopste reisverzekering kun je het beste een goede vergelijking maken tussen alle aanbieders. Je kunt dan een goede afweging maken over de zaken die je wel en niet wil verzekeren met je reisverzekering. Het zou zonde zijn als je teveel betaald voor dekking die je toch niet nodig hebt.

Kijk welke reisverzekeringen de beste oplossing zijn

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Als je namelijk voor elke vakantie of elk klein reisje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je elke keer de poliskosten. De keuze voor een doorlopende reisverzekering is dan vaak een stuk goedkoper.

Kijk goed naar de standaard dekkingen

Kijk goed naar de dekkingen die standaard zijn inbegrepen bij de reisverzekeringen. Er bestaan namelijk ook verzekeringen die watersport of wintersport dekken.

 • Deze verzekeringen vaak duurder zijn dan verzekeringen die deze dekkingen niet standaard meeverzekeren, als je dus niet op wintersport of aan watersport doet kun je beter een goedkopere reisverzekering kiezen die deze sporten niet dekken.

 

Welke reisverzekering vergelijken?

Welke aanbieders zitten er o.a. in de vergelijker?


 Inshared

 OHRA

 Centraal Beheer

 HEMA

Het kiezen van een reisverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de reisverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Alle reisverzekeraars vergelijken zonder gedoe

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk reisverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Het kiezen van een reis verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Vul alle belangrijke gegevens in, maak gebruik van de handige filters om je voorkeuren te selecteren en selecteer een maximale dekking.

Volledig gepersonaliseerde vergelijking in 3 minuten

Je krijgt daarna een overzicht van alle reisverzekeraars in Nederland te zien, de resultaten zijn volledig gepersonaliseerd op je eigen voorkeuren en situatie. De vergelijker sorteert de resultaten automatisch op prijs, daardoor zie je de goedkoopste aanbieder direct bovenaan.

Binnen 3 minuten ben je klaar met reisverzekering vergelijken, daarna kun je in enkele minuten de polis afsluiten bij een verzekeraar.

 • We raden je aan om jaarlijks te kijken naar een nieuwe reisverzekering, als je elk jaar overstapt is de kans namelijk groot dat je flink wat kunt besparen.
 • Onze reis verzekering vergelijker wordt 24 uur, 7 dagen per week bijgewerkt met de meest scherpe premies en eventuele aanbiedingen.

 

Meest gestelde vragen over de reisverzekering

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Je kunt kiezen uit verschillende soorten reisverzekeringen, zo dus ook voor een kortlopende reisverzekering. Vaak sluit je een kortlopende reisverzekering af voor 1 reis. Als je op vakantie gaat ben je vanaf vertrek tot terugkomst verzekerd.

Ga je vaak en lang op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering niet altijd de beste keuze. Je kunt namelijk ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering, dit hangt van een aantal factoren af.

Wat heb je aan een kortlopende reisverzekering?

Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor een aantal situaties. Het komt wel eens voor dat je last hebt van diefstal of een naar ongeval. Je bent met een kortlopende reisverzekering tegen deze situaties verzekerd.

Je sluit deze soort verzekering af voor 1 vakantie en je bent verzekerd vanaf vertrek tot aan terugkomst. Ga je vaker of erg lang op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering een betere keuze.

Welke soort reisverzekering is het goedkoopst?

Veel mensen die reizen hebben de vraag welke soort reisverzekering het voordeligst is. Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering goedkoper als een kortlopende reisverzekering.

 • Echter hangt dit af van een paar factoren. Ben je alleenstaand of heb je een partner en ga je langer dan drie weken per jaar op vakantie, dan is een doorlopende verzekering de betere keuze voor jou.

Ga je bijvoorbeeld in totaal 5 weken op vakantie, maar zijn deze verdeeld over het jaar, dan is een doorlopende verzekering vaak de goedkoopste keuze.

Qua premie ben je voor een kortlopende reisverzekering per vakantie ongeveer een paar tientjes kwijt.

 • Voor een doorlopende reisverzekering betaal je maandelijks een stuk minder, maar een paar euro. Echter loopt een doorlopende reisverzekering ook door wanneer je niet op vakantie of op reis bent.

Daarnaast wordt er door verzekeraars gebruik gemaakt van poliskosten. Die hoef je bij een doorlopende reisverzekering maar 1 keer te betalen, bij een kortlopende reisverzekering betaal je elke keer poliskosten.

Dekking van een kortlopende reisverzekering

Je kunt kiezen uit verschillende situaties die je wilt verzekeren met een kortlopende reisverzekering. Er zijn een aantal situaties die standaard verzekerd worden en dat is diefstal, schade of vermissing van bagage. Verder kun je dus nog kiezen voor extra aanvullende dekkingen.

Hieronder beschrijven we de soorten aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen, dit verschilt namelijk per soort vakantie.

 • Kosten die ontstaan bij een reddingsactie of zoekactie.
 • Kosten die ontstaan als er ziekte optreed tijdens de vakantie.
 • Kosten die ontstaan bij hulp van een alarmcentrale.
 • Kosten die ontstaan bij het direct terugkeren door ziekte of ongeval naar thuisland. (repatriëring)
 • Gevaarlijke sporten met hoge risico’s.(wintersport of bergbeklimmen)
 • Hulp bij schade aan auto op vakantie.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Als je heel het jaar reist of op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering de beste keus voor jou. Zo ben je het gehele jaar verzekerd op elke vakantie of reis.

Zoals de naam reisverzekering al zegt is deze verzekering alleen actief wanneer je dan ook echt op vakantie bent. In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering, lees er hier snel meer over.

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Veel mensen vragen zich af welke soort reisverzekering ze moeten kiezen. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en betaal je maandelijks een kleine premie.

Ga je veel op vakantie, dan hoef je niet voor elke aparte vakantie een verzekering af te sluiten met daarbij komend dure poliskosten. Je bent voor elke vakantie standaard verzekerd en hoeft hier niks voor te regelen.

 • Ga je langer dan 4 of 5 weken op vakantie? Let dan op, sommige verzekeraars hanteren een maximumduur van de vakantietijd. Na die periode ben je niet meer verzekerd, let hier op en lees de polisvoorwaarden.

Ga je voor een lange periode naar het buitenland voor stage of werk, dan kun je hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten. In veel gevallen is bij een lange periode een doorlopende reisverzekering niet de beste keuze.

Kiezen voor een doorlopende reisverzekering of toch een kortlopende reisverzekering?

Je hebt het net al misschien voorbij zien komen, kortlopende reisverzekeringen. Je sluit deze soort reisverzekering af voor 1 specifieke vakantie of reis.

Veel mensen sluiten deze verzekering af als ze eenmaal per jaar op vakantie gaat, je bent dan verzekerd van de vertrekdag tot terugkomst in thuisland. Ben je iemand die in totaal meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat, dan raden we aan om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Dekking van een doorlopende reisverzekering

Als je gaat voor een doorlopende reisverzekering, dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten dekkingen. Vakanties verschillen namelijk van elkaar en in het ene land loop je meer risico dan in het andere.

 • Wel ben je standaard verzekerd voor een aantal zaken en dat zijn diefstal, schade of vermissing van bagage, vergoeding bij ongevallen of geneeskundige situaties. Daarnaast krijg je ook buitengewone kosten en hulpverlening vergoedt.

Wil je geneeskundige kosten vergoed krijgen, dan moet je in het bezit zijn van een zorgverzekering in Nederland. Daarnaast kun je voor vakanties met een groot risico ook kiezen voor extra aanvullende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan wintersport of bergbeklimmen.

Schade bij de reisverzekering claimen?

Het kan natuurlijk zijn dat je schade oploopt aan je bagage terwijl je op reis bent. Maar hoe werkt het claimen van deze schade? En is er een verschil in de kort- of doorlopende reisverzekering?

Neem contact op met de verzekeraar

De eerste stap die je moet zetten is het melden van schade aan de reisverzekeraar. Probeerdit zo snel mogelijk te doen door telefonisch contact op te nemen met je reisverzekeraar. Je kunt een schadeclaim indienen door een schadeformulier in te vullen. Daarbij kun je eventuele kopieën van aankoopbewijzen mee sturen.

 • Bij de meeste verzekeraars kun je een formulier downloaden op de website, ook kun je vooraf een formulier meenemen op vakantie zodat je ter plekke het formulier kunt invullen. Heb je dit niet gedaan? Dan raden we je aan om in ieder geval telefonisch schade te melden.

Andere schades claimen bij reisverzekering

Het kan ook zijn dat je andere schade oploopt, zo kan het zijn dat je langer moet blijven op vakantie. Deze schade kun je doorgaans declareren aan je reisverzekering. Ook kan het zijn dat je medische kosten moet maken of dat je betrokken bent bij een ongeval.

 • Het is dan slim om direct contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekering. Er kan dan direct een hulpverleningstraject op worden gezet en je krijgt duidelijkheid over de kosten die je kunt claimen.

 

Kinderen meeverzekerd met reisverzekering?

Over het algemeen zijn kinderen niet zomaar meeverzekerd op de reisverzekering. Als je graag kinderen wil bijschrijven op de polis is het handig om dit te melden aan de verzekeraar. Ook kun je bij het afsluiten direct alle data van kinderen opgeven zodat ze direct worden meeverzekerd

Doorlopende reisverzekering kind

Er zijn diverse reisverzekeringen beschikbaar waar inwonende kinderen wel automatisch worden meeverzekerd. Dit is zeker niet altijd het geval, dus controleer altijd de voorwaarden van je reisverzekering voordat je deze afsluit.

Kosten reisverzekering kinderen

Kinderen tot 5 jaar zijn meestal gratis meeverzekerd. Als de kinderen ouder worden moet er bij een kortlopende reisverzekering een extra bedrag betaalt worden om kinderen mee te verzekeren.

Als je een doorlopende reisverzekering hebt gekozen mag je soms oudere kinderen gratis meeverzekeren als deze bij je inwonen. Ook is het slim om de voorwaarden van elke aanbieder te vergelijken omdat de polissen behoorlijk verschillen. Let bijvoorbeeld goed op of uitwonende kinderen ook verzekerd zijn.

Bagage verzekerd met de reisverzekering?

Als je een reis verzekering hebt afgesloten heb je verschillende soorten dekkingen voor je bagage. zo kun je gekozen hebben voor de standaard dekking. Je bent dan gedekt voor diefstal, verlies, vermissing of beschadiging.

Ook documenten zoals je paspoort en spullen die op reis aangeschaft zijn worden meeverzekerd. De standaardekking heeft geen dekking voor contant geld en cheques.

Eigen risico bij schade aan bagage

Kijk ook goed naar het eigen risico, het kan namelijk zijn dat verzekeraars uitgaan van een bepaald eigen risico bij schade aan bagage. Een eigen risico betekent dat je het eerste deel van de schade zelf moet betalen. Maak een vergelijking om direct te zien welke eigen risico’s er gelden en hoe hoog deze zijn.

Wanneer is er geen dekking voor bagage?

Je bagage is niet gedekt als er schade ontstaan is door opzet of roekeloosheid. Verzekeraars keren alleen uit als je aan de zogenoemde ‘normale voorzichtigheid’ hebt voldaan.

Je moet er dus alles aan gedaan hebben om diefstal, vermissing of schade te voorkomen. Er wordt niets vergoed als je bagage uit de auto wordt gestolen als je deze niet op slot hebt gezet.

Kun je je ook verzekeren tegen pech op reis?

Ja, het is mogelijk om een zogenoemde pechhulp module toe te voegen aan je polis. Als je met de auto bent is dat wel zo handig, je zal maar met pech aan de kant staan ergens in Spanje zonder dat iemand je makkelijk weer op weg kan helpen. Meer weten over de reisverzekering en auto? Druk snel op de link!

Makkelijk een pechhulp module toevoegen

Als je je nog niet voor pechhulp hebt verzekerd bij een autoverzekeraar kan je gemakkelijk een module toevoegen aan de polis van de reis verzekering. Ja, het is mogelijk om een zogenoemde pechhulp module toe te voegen aan je polis.

Als je met de auto bent is dat wel zo handig, je zal maar met pech aan de kant staan ergens in Spanje zonder dat iemand je makkelijk weer op weg kan helpen.

De reisverzekering met pechhulp dekt de volgende schade:

 • Onderdelen van de auto die opgestuurd moeten worden
 • Als de pechhulp je auto naar een garage moet slepen
 • Schade aan een andere auto, en rechtsbijstand
 • De auto weer terug naar Nederland vervoeren
 • Vervangend vervoer regelen

Vervangend verblijf verzekeren

Het is ook mogelijk om je te dekken voor vervangend verblijf. Daardoor is je vakantie toch nog gered als je met pech langs de weg komt te staan. Bekijk direct alle mogelijke reisverzekeringen met pechhulp, of maak gebruik van onze handige mogelijkheid tot pechhulpverzekering vergelijken.

Bewijsstukken en claimen van schade op reis?

Bij het claimen van schade is het voor de afhandeling belangrijk dat je de benodigde bewijsstukken aan de verzekeraar kunt leveren. Het is daarom altijd slim om aangifte te doen van diefstal bij de politie.

Je moet een proces verbaal opmaken

Het proces verbaal dat opgemaakt wordt kan dan later als bewijsstuk dienen voor een verzekeraar. Daarbij is het slim ook eventuele getuigenverklaringen te verzamelen als dat mogelijk is. Ook kun je foto’s maken van de situatie of schade die je opgelopen hebt.

Bewaar je bonnetjes en aankoopbewijzen

Het kan ook zijn dat je kosten moet maken als gevolg van de schade die je opgelopen bent door diefstal van je bagage. Het is slim om deze bonnetjes te bewaren want deze kosten kun je weer claimen bij je reisverzekeraar.

Reisverzekering nodig voor vakantie in Nederland?

Een groot deel van de dekkingen die in een reisverzekering zitten zijn al gedekt door andere verzekeringen in Nederland. Ook worden medische kosten vaak al gedekt door de zorgverzekering en kun je beschikken over buitenhuisdekking als je een inboedelverzekering hebt afgesloten.

Niet echt nodig, meestal ben je gedekt

In de meeste gevallen is een reisverzekering bij een vakantie in Nederland dus niet nodig. Het is wel slim om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland.

 • Als je niet vaak op vakantie gaat en niet langer wegblijft als 45 dagen is een kortlopende annuleringsverzekering een goede optie.

 

Gevaarlijke sporten en de reisverzekering

Over het algemeen vallen gevaarlijke sporten niet onder de dekking van een reisverzekering. Als we het hebben over gevaarlijke sporten dan hebben we het over bergsporten, wintersporten en watersporten.

Aanvullende reisverzekeringen voor sport

Daar heb je vaak een aanvullende reisverzekering voor nodig. Je krijgt met deze aanvulling een uitgebreidere dekking voor je sportuitrusting en voor hulpverlening als je bij een ongeval betrokken bent. Over het algemeen vallen gevaarlijke sporten niet onder de dekking van een reisverzekering.

Welke gevaarlijke sporten moeten gedekt worden?

Als we het hebben over gevaarlijke sporten dan hebben we het over bergsporten, wintersporten en watersporten. Daar heb je vaak een aanvullende reisverzekering voor nodig. De meeste mensen kiezen bij wintersport voor de aanvullende reisverzekering wintersportdekking.

Je krijgt met deze aanvulling een uitgebreidere dekking voor je sportuitrusting en voor hulpverlening als je bij een ongeval betrokken bent.Er zijn wel een aantal sporten die standaard verzekerd zijn.

Elke verzekeraar heeft een overzicht van sporten die wel of niet verzekerd worden. Enkele sporten die standaard gedekt zijn met een reisverzekering zijn:

 • Langlaufen
 • Snorkelen
 • Scubadiving
 • Wakeboarden
 • Mountainbiken
 • Skaten
 • Schaatsen
 • Skiën (soms is aanvullende wintersportdekking nodig)
 • IJsduiken
 • Hiking

Naast speciale dekkingen voor sporten bestaan er ook de zogenaamde studenten reisverzekering. Ben je een student of relatief jong en ga je op reis? Kijk dan eens naar deze vorm van de reis verzekering.

Wat dekt de annuleringsverzekering vakantie?

De doorlopende annuleringsverzekering vakantie is ideaal als je dekking wil voor annuleringskosten of als je een reis hebt geboekt die niet door kan gaan. Een vakantie annuleren is natuurlijk altijd enorm vervelend.

In de meeste gevallen zorgt de annuleringsverzekering er voor dat je gedekt bent voor de volgende zaken. Wat er precies vergoed wordt kan verschillen per verzekeraar, we raden je daarom altijd aan om de polisvoorwaarden door te kijken of om een goede vergelijking te maken.

Dekking van de annuleringsverzekering

De doorlopende annuleringsverzekering vakantie is ideaal als je dekking wil voor annuleringskosten of als je een reis hebt geboekt die niet door kan gaan.

In de meeste gevallen zorgt de annuleringsverzekering er voor dat je gedekt bent voor de volgende zaken. Wat er precies vergoed wordt kan verschillen per verzekeraar, we raden je daarom altijd aan om de polisvoorwaarden door te kijken of om een goede vergelijking te maken.In de meest gevallen wordt de annuleringsverzekering voor de volgende redenen gebruikt:

 • Het op medisch advies niet kunnen ondergaan van verplichte inentingen voor de reis.
 • Het ernstig beschadigd raken van het vakantieverblijf, waardoor verblijf erin niet meer mogelijk is.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval letsel van personen waarbij je in het buitenland zou verblijven.
  Zwangerschap van verzekerde of partner.
 • Overlijden van huisdier binnen 14 dagen voor de aanvang van de reis. Onder huisdier wordt uitsluitend verstaan een hond, kat of paard van de verzekerde.
 • Het onverwacht toegewezen krijgen van een nieuwe huurwoning in het thuisland in de periode van 30 dagen voor aanvang van de reis.
 • Het uitvallen van het vervoermiddel waarmee de verzekerde de reis maakt, door een van buiten komend onheil, binnen 30 dagen voor aanvang van de reis.
 • Schade aan eigendommen van de verzekerde door brand, inbraak, ontploffing, blikseminslag, storm, of overstroming.

Dekking annulering en maximumbedrag

Dit geldt enkel in gevallen waarbij de aanwezigheid van de verzekerde dringend noodzakelijk is.Bij veel annuleringsverzekeringen is de dekking aan een maximumbedrag gekoppeld.

Het is dus belangrijk dat je goed controleert of je voldoende verzekerd bent. Het maximumbedrag moet natuurlijk niet lager zijn als de totale reissom die je moet betalen voor het boeken van een reis.

Hoe kun je de reisverzekering opzeggen?

Als je graag wil overstappen, dan moet eerst je huidige polis opgezegd worden. Dat is heel gemakkelijk, je kunt het schriftelijk per post, of per e-mail regelen.

Zodra de opzegging doorgevoerd is kun je je nieuwe polis aanvragen. Maak gebruik van onze handige vergelijker en pak direct de goedkoopste reisverzekering met de beste dekking, het afsluiten kost je nog geen 5 minuten.

Het verschil tussen Europa of Wereld dekking?

In onze vergelijker moet je kiezen tussen verschillende dekkingsgebieden. Je hebt de keuze uit Europa of Wereld. De Europadekking zit eigenlijk in iedere basispakket, maar het kan zijn dat je gaat afreizen naar een land dat buiten Europa valt. Je hebt dan een aparte aanvullende dekking nodig.

Dekkingsgebied Europa

Onder het dekkingsgebied Europa vallen alle Europese landen en een aantal landen rondom de Middellandse Zee. Deze landen zijn Egypte, Marokko, Israël en Tunesië. Ook de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren vallen onder de Europadekking.

Werelddekking

Als je gaat afreizen naar andere landen die buiten deze dekking vallen is het nodig om je aanvullend te verzekeren. Dat kun je doen met de Werelddekking, die zorgt er voor dat je ook voor schade bent afgedekt in landen buiten Europa.

reis verzekering afsluiten
reisverzekeringen afsluiten
reisverzekering vergelijken
reis verzekeringen vergelijker
hoe werkt een reisverzekering
welke reisverzekering afsluiten

Laatst geupdatet op 11/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort